Ko gre za nakup VPN-ja, ni dvoma, da bo plačilo za daljše naročniško obdobje prineslo nekaj ogromnih prihrankov.


Ponudniki VPN potrošnike nagrajujejo za daljše obdobje. To pomeni, da je možno poceniti skoraj katero koli storitev VPN, če se odločite za daljše naročninsko obdobje. A v resnici je, da se lahko predolgo naročite tudi vi. O čemer seveda govorimo, je nenamerna življenjska naročnina.

Morda si predstavljate, da, če ste našli odlično storitev VPN, ni razloga, da ne dobite računa za življenjsko dobo. Žal to ne more biti dlje od resnice. Navadno se naročite na zasebno omrežje VPN nikoli ni dobra ideja - ker je preprosto preveč dejavnikov, ki bi dolgoročno lahko šli narobe..

Torej, pojdimo noter in si oglejmo vsak razlog za vedno se naročite na VPN se nikoli ne priporoča.

VPN-ji se sčasoma spreminjajo in jih je treba posodobiti

Ko kupite svoj najljubši parfum ali po britju, ta vsakič diši enako. To je zato, ker morajo sestavine za ta vonj ostati enake, da bodo potrošniki zadovoljni. Pri storitvi VPN je obratno.

Za dobro VPN storitev mora njegova osnovna razvojna skupina nenehno skrbeti, da bo zagotovila, da bo v obliki konice. Omrežja strežnikov je treba analizirati, tehnologijo, ki jo uporabljajo, pa je treba redno servisirati in posodabljati, da se zagotovi, da ostajajo na čelu industrije.

Če tega pomembnega vzdrževanja ne boste izvajali, bo neizogibno prišlo do storitve VPN, ki počasi razpada. In če neupravičeno kupite doživljenjsko naročnino na to storitev - čez nekaj let boste morda sedeli na neuporabni storitvi, ki je ne želite več.

Hitro počasi

Hitrost povezave se lahko zmanjša

Eden od opaznih simptomov slabega vzdrževanja VPN je vedno manjša hitrost povezave. Kot pregledovalnik VPN-ja, ki iz leta v leto preizkuša VPN vedno znova, se dobro zavedam, da se nekatere storitve izboljšajo, nekatere pa poslabšajo.

Če se naročite na VPN vse življenje, je ponudnik VPN že dobil vaš denar in nima prave spodbude, da bi se še naprej boril za optimalno delovanje svoje storitve. Ta stagnacija lahko privede do poslabšanja storitev, še posebej, če VPN pade iz milosti in ne more več dobiti novih naročnikov..

Rezultat? Nekega dne tistih mega hitrih hitrosti povezave, ki so vam omogočale pretakanje v visoki ločljivosti, morda že dolgo ne bo več. In zataknili se boste počasnega VPN-ja, ki ni primeren za nič.

Služba za stranke bi lahko šla po stranišču

Ena pogosta funkcija VPN, ki se ponavadi spreminja, je raven podpore strankam. Ko se VPN stara, boste upali, da se bo sčasoma izboljšal in prešel od podpore po e-pošti do podpore 24/7 v živo. Res se včasih zgodi, vendar pa se zgodi ravno obratno.

Skozi leta so naši strokovnjaki za VPN opazili, da se storitve obetavno začenjajo, le da nekaj let ne bodo uspevale. Dobra podpora strankam, ki zahteva osebje, usposabljanje in dobro infrastrukturo, je pogosto eden od prvih delov storitve VPN.

Če nimate nikogar, ki bi mu pomagal, ko imate težave s svojim VPN, bi lahko pomenilo, da kljub plačilu doživljenjske naročnine - storitve sploh ne morete uporabljati.

Napeta ženska

Izguba ključnih storitev

Večina ljudi želi, da VPN odblokira vsebino z vsega sveta. Na žalost storitve VPN ne zagotavljajo vedno dostopa do ključnih storitev, ki jih želite. V zadnjih nekaj letih smo videli storitve, kot so Netflix, BBC iPlayer - in še veliko več -, ki se močno borijo za blokiranje IP-naslovov VPN.

Mnogi ponudniki VPN nimajo strokovnega znanja, da bi sprostili deblokiranje najboljših spletnih storitev in so že obupali. Z več časa se bodo stvari le stopnjevale in le ponudniki VPN svetovnega razreda - ki veliko vlagajo v vrhunske izboljšave - bodo še naprej zagotavljali dostop do vsega, kar imate radi.

Netflix št

Šifriranje zastara

Nekoč je šifriranje PPTP veljalo za varno. Potem pa jo je nekega dne NSA pokvarila in zasebnost, ki jo je zagotavljala, je že zdavnaj minila. Zdaj imamo seveda sveti gral šifriranja VPN: OpenVPN. OpenVPN je odličen protokol, saj je prilagodljiv in odprtokoden.

Ko je OpenVPN implementiran po najnovejših standardih z močno šifro, robustnim hash-jem pooblastila in varnim stiskom roke, je protokol izjemno varen - in tudi vaši podatki. Na žalost nič ne ostane varno za vedno.

Sčasoma se pojavijo nove ranljivosti. Ko se tehnologija spreminja, se mora tudi varnost VPN, ki zagotavlja zasebnost podatkov. Zato se protokoli VPN izvajajo prek strokovnih revizij.

Morala zgodbe? Mogoče je, da VPN, ki ste ga naročili v letošnjem letu, morda ne bo zaščiten nekaj let navzdol. Še več, če ne boste stalno obveščeni o spremembah okolja VPN, lahko domnevate, da ste zaščiteni, ko so v resnici vaši podatki ogroženi.

Politika zasebnosti Vpn Change

Politike zasebnosti in odkupi podjetij

Drug pomemben del storitve VPN, ki se lahko spremeni, je politika zasebnosti. Seveda je domnevati, da bo ponudnik VPN-ja, ki zdaj nima močne politike brez dnevnikov, vedno tako - to ni nujno res.

Podjetja VPN pogosto dobijo ponudbe za odkup od drugih podjetij. Samo v zadnjem letu smo videli velike družbe za varovanje interneta, kot sta Norton in Avast, ki uvajajo VPN storitve. Možno je, da bodo ta velika podjetja želela pridobiti VPN, sčasoma pa bi se trg VPN lahko drastično spremenil iz današnje pokrajine.

Če podjetje odkupi VPN, za katerega ste kupili doživljenjsko naročnino, je verjetno še vedno dovoljeno, da še naprej uporabljate VPN. Vendar ni zagotovil, da novi lastnik ne bi nenadoma spremenil pravilnika o zasebnosti. To jim lahko dovoli, da začnejo voditi dnevnike o tem, kaj počnete na spletu, da bi prodali tretjim osebam.

Na žalost, ker novemu prevzemniku niste vir prihodka - ste breme - in verjetno bo novo podjetje želelo začeti ustvarjati dohodek iz svojih podatkov.

Doprsni kip

VPN bi lahko razpadel

Še slabše kot združitev ali odkup je resnična možnost, da bi ponudnik VPN lahko razpadel. Če VPN preide v sprejemni sistem, se lahko poslovite od vseživljenjske naročnine. Ne pozabite, da so VPN-ji precej dragi, zato jih je treba plačati enkrat in pričakovati, da jih boste uporabljali za vedno, je malo fantazija.

Lahko bi bila prevara

V preteklosti so bili primeri pojavljanja VPN-jev, ki ponujajo doživljenjsko naročnino za samo 13 dolarjev. To je noro nizka cena in ne boste presenečeni, ko boste ugotovili, da je VPN izginil kmalu po tem, ko se je zdelo, da je ukradel vse denar! Če je predobro, da bi bilo res, potem je verjetno prevara!

Eno ali dve leti

Leto ali dve je dovolj

Na koncu dneva je denar vaš. Če opazite doživljenjsko naročnino VPN, za katero menite, da je kupčija, potem vsekakor storite, kot želite. Če so stroški življenjske naročnine cenejši od štirih ali petih letnih tarif VPN, potem je morda vredno igrati.

Vendar ne pozabite, da VPN-ji niso poceni zagnati. Dober VPN ima stroške vzdrževanja in vzdrževanja strežnika, R&D, stroški za nadgradnjo varnostnih protokolov, varnostne revizije in številni drugi dragi dejavniki.

Zaradi tega močno priporočamo, da se držite enoletne ali dvoletne naročnine. To vam omogoča, da občasno pregledujete svoje možnosti, s čimer zagotovite, da pogosto primerjate trg, da zagotovite, da imate še vedno najboljšo zasebnost, varnost in internetno svobodo, ki je takrat na voljo. VPN-ji, za razliko od parfumov, ne ostanejo enaki za vedno.

Mnenja so pisatelja lastna.

Zaslonska slika naslova: iDEAR Replay / Shutterstock.com

Slikovni sliki: smilefresh / Shutterstock.com

Maridav / Shutterstock.com, r.classen / Shutterstock.com

Dirk Ercken / Shutterstock.com

Dim Tik / Shutterstock.com, Vetreno / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me