Pidgin je brezplačna odprtokodna odjemalca za sporočanje, ki združuje vse vaše račune za pomenke, tako da lahko preprosto klepetate s prijatelji v različnih omrežjih. Ponuja veliko večjo varnost kot večina drugih odjemalcev za sporočanje, zlasti pri uporabi vtičnika OTR, poleg tega pa podpira veliko število vtičnikov tretjih oseb za razširitev njegove funkcionalnosti.

Pidgin je stranka, ki združuje vse vaše račune za takojšnje sporočanje, zato za uporabo potrebujete enega ali več računov za pomenke. Pidgin ne bo dovolil klepetati med storitvami za pomenke (tj. Ne morete klepetati z nekom v AIM-ju s svojim računom za Google Hangouts), vendar vam omogoča upravljanje več računov hkrati. Podprte so naslednje storitve za pomenke:

AIM, Bonjour, Gadu-Gadu, Google Hangouts (bil je Google Talk), Groupwise, ICQ, IRC, MIRC, MSN, MXit, MySpaceIM, QQ, SILC, SIMPLE, Sametime, Yahoo !, in Zephyr.

Vtičnik OTR (Off-the Record) je bil razvit posebej za Pidgin, čeprav je koda zdaj vključena v številne druge stranke (glej spodaj) in omogoča varne zasebne pogovore, tako da ponuja:

  • Šifriranje - z uporabo AES šifriranja in hash funkcije SHA-1, tako da nihče ne more prebrati vašega sporočila
  • Preverjanje pristnosti - da se prepričate, da je oseba na drugem koncu tista, za katero mislite, da je
  • Zavrnitev - sporočila niso digitalno podpisana. To pomeni, da jih tretja oseba ne bo mogla preveriti, ko je pogovor končan, in s tem dokazati, da ste jih naredili. Med pogovorom pa ste prepričani, da so vsa poslana ali prejeta sporočila verodostojna in nespremenjena
  • Popolna tajnost za naprej - v tem članku razpravljamo o PFS, vendar to v bistvu pomeni, da je vsak pogovor zavarovan posebej, če so vaši ključi ogroženi, je ogrožen le en pogovor (in ne kateri koli prejšnji)..

Nadomestni elementi Pidgin + OTR

Pidgin in vtičnik OTR sta na voljo za Windows in Linux, uporabniki sistema Windows pa lahko poskusijo tudi Miranda IM, ki podpira tudi vtičnik OTR. Uporabniki Maca imajo Adium, ki ima vgrajen OTR, uporabniki katere koli platforme (Windows, OSX, Linux, iOS ali Android) pa lahko uporabljajo Gibberbot. Gibberbot je razvil The Guardian Project in domače podpira OTR.


Nastavite Pidgin in OTR

1. Sledite povezavam na spletni strani Pidgin za prenos odjemalca Pidgin. Namestite, vendar ga ne zaženite (če ga zaženete, se prepričajte, da je zaprt, ko namestite vtičnik OTR).

2. Prenesite in namestite vtičnik OTR.
3. Zaženite Pidgin. Ko najprej zaženete program, boste morali konfigurirati svoj prvi račun za pomenke, zato kliknite »Dodaj«.

pid 1

4. Izberite storitev, ki jo želite uporabiti, in vnesite zahtevane podrobnosti (ki se za vsako storitev nekoliko razlikujejo). Pridružili se bomo Google Talk (ki se je pred kratkim preimenoval v Google Hangouts). "Lokalni vzdevek" je preprosto vzdevek in ni obvezen. Ko končate, kliknite »Dodaj«.

pid 2

Zdaj bi morali na seznamu »Prijatelji« videti vse svoje IM-prijatelje. Nove lahko dodate tako, da odprete Buddies -> Dodajte Buddyja in sledite čarovniku. Če bodo drugi lahko dostopali do vašega računalnika, nikoli ne označite »Zapomni si geslo«.

pid 3

Pidgin je zdaj pripravljen za uporabo kot navadna odjemalca sporočil.

Konfigurirajte vtičnik OTR

Obe strani v pogovoru morata imeti nameščen in omogočen vtičnik OTR. Če oseba, ki ji pošiljate sporočilo, nima nameščenega in omogočenega vtičnika, prejme sporočilo, ki ga opozori na dejstvo, skupaj s povezavo do spletnega mesta OTR..

pid 8

1. Omogočite vtičnik s pomočjo orodja -> Vtičniki.

pid 4

Pomaknite se po seznamu, dokler se ne prikaže sporočilo "Off-the-Record Messaging", potrdite polje, kliknite ime vtičnika in izberite "Configure Plugin".

pid 5

2. Ustvari edinstven zasebni ključ. Če želite to narediti, preprosto pritisnite gumb "Ustvari". Za največjo varnost najprej preverite, da sta označena možnosti »Samodejno sproži zasebna sporočila« in »Ne beleži OTR pogovorov..

pid 6

Ko je generacija tipk končana, kliknite »V redu« in zdaj lahko vidite, da imate odtis prsta (dolg niz črk in številk, ki se uporabljajo za identifikacijo ključa).

pid 7

Zdaj imate za svoj račun zasebni ključ, s katerim boste šifrirali pogovore. Ne pozabite, da mora vaš prijatelj izvajati tudi te korake.

3. Potrdite zasebni pogovor. Dvokliknite Buddy, s katerim želite zasebni pogovor, in videli boste gumb 'Not private' poudarjeno z rdečo. Kliknite ta gumb in izberite »Začni zasebni pogovor«.

pid 10

Zaslon za pogovor bo zdaj izgledal nekako takole ...

pid 11

Zdaj lahko pošljete svoje stike, vsa sporočila pa bodo zasebna in šifrirana. Vendar še niste preverili identitete, če je vaš prijatelj (kdo bi lahko bil impozitor).

4. Preverite identiteto vašega prijatelja.

Obstajajo trije načini za preverjanje, ali je vaš prijatelj Pidgin tisti, za katerega mislite, da je. "Vprašanja in odgovori", "Skupna skrivnost" ali "Ročni načini preverjanja prstnih odtisov. Vse metode zahtevajo komunikacijo s svojim Buddyjem z uporabo drugačnega načina komunikacije s Pidginom. Najboljša je osebna osebnost, toda še ena dobra možnost je šifrirano sporočilo s PGP. Pogosto je priporočljiv telefonski pogovor, vendar se zahvaljujoč programu za nadzor telefonskih nadzornikov državnega varnostnega urada menimo, da se je temu najbolje izogniti..

Kliknite gumb v meniju OTR in izberite »Potrdi prijatelja«.

pid 12

Izberite način, ki ga želite uporabiti za overitev svojega prijatelja.

  • Vprašanje in odgovor - vaš prijatelj mora pravilno odgovoriti na vprašanje
  • Skupna skrivnost - to je verjetno vnaprej dogovorjeno geslo ali stavek
  • Ročno preverjanje prstnih odtisov - z drugo obliko komunikacije preverite, ali se odtisi, ki jih imate drug za drugega, natančno ujemajo.

Odgovori morajo biti natančni (vključno z velikimi črkami in presledki), da jih OTR lahko sprejme.

Tu smo uporabili metodo Shared Secretpid 13

Mojega prijatelja prosimo, da vnese skrivnost (znana samo nam)pid 14

Po potrditvenem sporočilu, da je overjanje uspešno, lahko zdaj pogovor nadaljujemo zasebno in se prepričamo, da je moj prijatelj v resnici moj prijatelj.pid 16

Zaključek

Pidgin plus OTR je veliko lažje nastaviti kot recimo, pošiljati e-poštno sporočilo s šifriranjem PGP in zagotavlja, da lahko imate zasebne pogovore z overjenimi Buddys, za katere je zagotovljeno, da bodo ostali zasebni. V uporabi je zelo pregleden, do te mere, da lahko skoraj pozabite, da je tam, in tudi brez funkcije OTR je odličen način za upravljanje stikov za pomenke in ohranjanje stika s številnimi različnimi omrežji.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me