VyprVPN je postal prvi komercialni ponudnik VPN, ki je objavil popolno poglobljeno revizijo svoje storitve.

Revizija, ki jo je opravila Leviathan Security Group (LSG), je bila izvedena z namenom dokazati, da je VyprVPN uspešno spremenil svojo politiko zasebnosti - in z njo povezane storitve -, da bi postal varen VPN storitev z ničlo..

Do objave 29. novembra je bilo znano, da je ponudnik VPN s sedežem v Švici shranjeval dnevnike povezav 30 dni. Kljub splošni zanesljivi storitvi VPN (ki je ohranila dnevnike povezav za razmeroma kratek čas) so prakse beleženja družbe VyprVPN vedno veljale za črno oznako njene storitve.

Razlog je bil, ker so dnevniki povzročili ranljivost v storitvi VyprVPN. Dovoljeno posebej za možnost časovnega korelacijskega napada (e2e timing napada).

V tej vznemirljivi novi potezi je VyprVPN korenito poostril svojo politiko zasebnosti. Rezultat je veliko varnejša in zasebna storitev VPN, ki VyprVPN ujema z najboljšimi VPN-ji na svetu.


Še več, zahvaljujoč reviziji, ki jo je objavil skupaj z izboljšano politiko zasebnosti, lahko naročniki družbe VyprVPN zagotavljajo, da so vsi podatki, ki se nanašajo na njihove seje VPN, popolnoma izbrisani, ko seja konča - neporavnana!

Logotip revizije

Brez garancij?

Največja težava pri komercialnih storitvah VPN je, da je njihove trditve neverjetno težko preveriti. To pomeni, da je (do zdaj) pri uporabi katerega koli komercialnega ponudnika VPN vedno obstajala raven zaupanja.

Na trgu je dobesedno na stotine komercialnih ponudnikov VPN in resničnost je taka, da imajo mnogi od teh storitev izmuzljive politike in negotove prakse, zaradi česar je njihova uporaba nekoliko škodljiva..

Njihova zasluga je skupina uveljavljenih in na splošno zaupanja vrednih ponudnikov VPN, za katere je znano, da imajo močne politike in dokazane izkušnje pri zagotavljanju zasebnosti za svoje uporabnike. Nekateri, kot je na primer zasebni dostop do interneta, so celo šli daleč, ko so na sodišču dokazovali svoje nedejavne zahteve.

Do zdaj pa še noben VPN ni objavil podrobne revizije celotne storitve. Zato je revizija družbe VyprVPN tako pomembna; popolnoma ga loči od preostale industrije VPN.

Seveda je mogoče, da je VyprVPN takoj, ko so revizorji odšli iz sobe, popolnoma spremenili, kako vodijo svoje strežnike. Torej je še vedno vključena raven zaupanja (in vedno bo pri kateri koli komercialni storitvi VPN).

Vsekakor lahko zagotovo rečemo, da je to najboljše, kar se kdaj dobi, in realno nimamo razloga za dvom, da VyprVPN vodi VPN točno na način, kot ga je LSG ugotovila med svojo nedavno revizijo..

OpenVPN VyprVPN

Toda počakaj, slišal sem za prejšnje revizije VPN! Kaj daje?

Čeprav je res, da so bili nekateri vidiki VPN v preteklosti že revidirani, noben ponudnik VPN še nikoli ni objavil poglobljene revizije tega obsega. V začetku leta 2017 je OSTIF objavil revizijo šifriranja OpenVPN. Čeprav je to koristno in ustvarja zaupanje v najbolj razširjeni protokol šifriranja VPN na trgu, ne zagotavlja, da ponudniki dejansko sami izvajajo protokol.

Leta 2017 je kanadski ponudnik VPN TunnelBear plačal za svoje VPN odjemalce, da bi dokazal, da zagotavlja raven šifriranja in varnosti, ki jo oglašuje. Čeprav je to pohvalno in vsekakor pomaga povečati zaupanje v njihovo platformo, še vedno ne zagotavlja nobenih zagotovil o njihovih praksah beleženja.

Dovoli LSG, da analizira svoje strežniške centre, in z objavo celotne revizije pomeni, da je VyprVPN dvignil vrstico. VyprVPN je v lasti Golden Frog - internetnega konglomerata, ki je lastnik celotne svoje omrežne infrastrukture VPN. To pomeni, da nobena tretja strežniška kmetija ne sodeluje pri zagotavljanju storitve VPN svojim naročnikom. To skupaj s politiko revizije in brez zapisov dodaja verodostojnost zasebnosti in varnosti storitve.

Prvič

Z natančno in celovito revizijo, ki je zdaj na javnem področju, so naročniki VyprVPN prvi, ki dobijo koristi od tega, da vedo, da je njihova storitev VPN transparentno preverjena. Nedelja Yokubaitis, izvršni direktor VyprVPN, je dejal:

"S to potezo smo okrepili svojo osnovno misijo."

"Ne želimo le ostati vodilni v tehnologiji v prostoru VPN, temveč želimo postaviti najvišji standard za ravnanje s podatki o strankah. Želimo, da bi to služilo kot poziv k dejanjem, da bi druga podjetja VPN postala pregledna in odgovorna svojim uporabnikom. "

Na koncu je treba opozoriti, da se je v zadnjem letu VyprVPN poslovil s Centrom za demokracijo & Tehnologija za izdelavo poročila "Signali zaupanja vrednih VPN".

Radi bi čestitali VyprVPN za spremembe, ki jih je storil v svoji storitvi. V naših glavah ni nobenega dvoma, da zaradi teh sprememb VyprVPN velja upoštevati. Upamo, da bodo ostali VPN-ji sledili temu in ne bodo samo plačali za temeljito revizijo svoje platforme, ampak bodo tudi zaradi preglednosti objavili celotno revizijo..

Želite vedeti več? Oglejte si naš pregled VyprVPN

krediti:, Anja W / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me