Globalna gospodarstva se povezujejo kot še nikoli prej, saj internet spodbuja mednarodno konkurenco in enotne svetovne trge. V preteklosti so se cene blaga in storitev med državami močno razlikovale. Danes so cene na mednarodnih trgih manj spremenljive zaradi svetovne konkurence.


Toda zaradi mednarodnih zakonov o davku na uvoz in menjalnih tečajev je še vedno mogoče najti dober posel, če kupite nekaj iz druge države - če imate dostop do tujega trga, to je. Poleg tega mnoga spletna mesta za e-trgovino izvajajo nejasne prakse, kot je usmerjanje cen, pri čemer bo spletno mesto zaznalo, v kateri državi prebiva uporabnik, nato pa se odločilo, da bo cene izdelkov in storitev različno ceni glede na lokacijo.

V nekaterih primerih je tunel VPN možen za prikrivanje vašega naslova IP in globalne lokacije. To vam omogoča nakup blaga po tuji ceni. Digitalni izdelki so najbolj ugodne priložnosti za prihranke s tunelom VPN, saj le ti zahtevajo prenos in nimajo stroškov pošiljanja. Kljub temu obstajajo fizične dobrine, ki jih je mogoče kupiti tudi ceneje.

Oglejmo si 10 stvari, ki jih lahko kupite ceneje s tunelom VPN. Seveda morate upoštevati stroške VPN, vendar obstaja nekaj poceni VPN storitev in ponudb VPN.

 1. Igre s paro

  Vsak resen igralec, ki ga poznam (poleg številnih priložnostnih igralcev), je slišal za Steam. In kdor je uporabljal Steam, ve, kako dražljive so lahko geografske omejitve. Tako kot Microsoft in Sony tudi Steam omejuje vsebino v določenih regijah za finančne in licenčne namene. Tunel VPN bo odklenil to omejeno vsebino in igralcu omogočil nalaganje sicer nedostopnih video iger.

  Vendar moram izdati previdno: nadaljujte na lastno odgovornost. Steam se zaveda, da nekateri njegovi uporabniki za izogibanje omejitvam uporabljajo proxy povezave in VPN strežnike. Ni zagotovila, da Steam ne bo prepovedal vašega računa, če zazna povezavo s proxy strežnikom. Kljub temu mnogi menijo, da je več kot vredno tvegati zaradi prepovedanega računa, še posebej, če Steam ali določena igra v vaši regiji ni na voljo.

  Ne samo da lahko dostopate do vsebine, ki je v nekaterih regijah nedosegljiva, ampak se prodaja tudi po različnih cenah na različnih mednarodnih trgih. Če želite več informacij, si oglejte spletno mesto pet najboljših VPN-jev za Steaming.

 2. Netflix

  Pretočna vsebina je ena najbolj filtriranih in geografsko omejenih vrst vsebine na spletu, kar je prava sramota glede na to, da je pretočna vsebina na zahtevo postala norma. V starih časih smo morali izposoditi fizične kasete ali diske, zdaj pa lahko s klikom miške dostopamo do televizijskih in filmskih vsebin. Dokler živimo v pravi regiji, to je.

  Ko je bil Netflix še v povojih, je bil v resnici na voljo le v ZDA. V nedavni preteklosti pa je Netflix odprl svoja vrata na mednarodnem trgu in je z več izjemami, na primer Kitajska, na voljo v večini držav po vsem svetu. Vendar upoštevajte, da nobena posamezna regija, kjer je na voljo Netflix, nima dostopa do iste vsebine kot vsaka druga regija.

  Na primer, neka vsebina, ki je na voljo v eni državi, ni na voljo v drugi državi. Nekatere regije sploh nimajo dostopa do Netflixa. Ni presenetljivo, da ima Netflix različne modele cen za različne regije. Nekatere države plačujejo več kot druge. Netflix na primer v ZDA stane 10,99 USD, v AUD-u pa stane 17,99 USD. To je še vedno pomemben prihranek cen, če upoštevate menjalni tečaj! Z uporabo VPN-ja za ZDA prihranite 7 USD na mesec!

  Tunel VPN bo pomagal zaobiti te omejitve, vendar Netflix, tako kot Steam, ne mara, da uporabniki odblokirajo njihovo vsebino. IP-naslovi nekaterih ponudnikov storitev VPN so blokirani, vendar Netflix ne more uresničiti vsakega naslova VPN, saj se le-ti tako pogosto spreminjajo (novi strežniki prihajajo na splet, različni bloki naslovov IP so najeti itd.). Če želite pomagati najti, kateri tunel VPN je najbolj primeren za pretakanje vsebin Netflix, si oglejte naš Netflix VPN vodnik.

 3. Amazon Prime

  Amazon Prime ni na voljo na skoraj toliko lokacijah kot Netflix, cene pa se močno razlikujejo glede na vašo regijo, če je sploh na voljo. Amazon ni preveč navdušen nad ponarejanjem naslovov IP, kot katera koli druga digitalna storitev, vendar se zdi, da ni tako strog kot Netflix. Vendar upoštevajte, da je nekoliko bolj zapleteno odblokirati vsebino in kupiti naročnino kot pri drugih storitvah.

  Če že imate račun, boste morali poleg tega, da svoj spletni naslov IP pokrepate s tunelom VPN, spremeniti državno nastavitev. Poleg tega boste morda potrebovali način plačila, vezan na regijo, odvisno od tega, do katere regije poskušate dostopati.

  Ne glede na to, ne glede na to, ali uporabljate spletni brskalnik, aplikacijo ali Amazon Fire Stick, je možno kupiti naročnino po cenejši tuji ceni. Če želite več informacij, si oglejte spletno mesto pet najboljših VPN-jev za Amazon.

 4. Spotify

  Spotify je še ena storitev, ki je bila prej zaklenjena na samo nekaj regij, podobno kot Netflix. Vendar je Spotify odprl svojo storitev tudi na mednarodnih trgih, vendar se cena na vsakem trgu močno razlikuje. Poleg tega Spotify uporablja plačilni procesor BlockPay, ki uporabnikom omogoča plačilo s kripto valutami, kot je Bitcoin, ne da bi jim bilo treba plačati dodatne stroške obdelave. Možno je celo plačati s PayPalom.

  Morda boste morali izbrisati piškotke, odvisno od konfiguracije brskalnika in sistema, da zagotovite, da noben brskalniški odtis ali načini sledenja piškotkom ne usmerijo na ciljno stran, ki sprejema vaše domače plačilno ime. Upoštevajte pa, da se cene razlikujejo glede na regijo. Na primer, premijska različica stane 9,99 USD v ZDA, v evropskih regijah, kot je Nemčija, pa 9,99 EUR. Zaradi menjalnih tečajev lahko s plačevanjem v USD prihranite približno 15% mesečno. Oglejte si pet najboljših VPN-jev za Spotify.

 5. Adobe CC

  Adobe CC je eden izmed številnih programskih izdelkov, ki jih je mogoče kupiti s cenejšimi tuneli VPN. Ugotovil sem, da nekatera spletna mesta programske opreme ne omejujejo glede na vaš IP naslov; namesto tega vas zgolj usmerijo na privzeto stran za regijo, v kateri ste. Na nekaterih spletnih mestih je možno dostopati do ciljne strani za drugo regijo s preprostim urejanjem URL-ja iz ene regije v drugo (na primer s spremembo polja » de „v naslovu URL, ki se nanaša na nemško, za„ nas “.

  Adobe CC pa ni spletno mesto, ki bi ga bilo tako preprosto prevarati. Na primer, uporabniki, ki poskušajo dostopati do ameriške strani v tujini, dobijo naslednje sporočilo: »Ali obiščete Adobe.com zunaj ZDA? Obiščite svoje regionalno spletno mesto za ustreznejše cene, promocije in dogodke. "Dobra novica je, da lahko vsakdo, ki ima tunel VPN, dostopa do mednarodnih cen..

 6. Dostop do izdelkov, ki so navedeni na eBayu

  Zakaj kupiti nekaj blagovne znamke, ki bo škripalo novo, ko bo rabljena različica delovala v redu? E-trgovina je postala norma v zadnjih 10 letih, vendar je veliko spletnih trgov geografsko omejeno in omejuje dostop, razen če ne pripadate določenim geografskim regijam ali državam. Poleg tega bodo tisti, ki imate zasebnost ali preprosto živite v državi, v kateri se elektronski nakupi spremljajo, z veseljem vedeli, da eBay sprejema Bitcoin plačila.

  Do tujih tržnic e-trgovine, kot je eBay, je mogoče dobiti dostop do rabljenih izdelkov in celo novih izdelkov, ki se prodajajo s popustom iz različnih razlogov. Upoštevajte pa, da ne smete pričakovati, da boste plačali za izdelek samo zaradi VPN strežnika, ki ga uporabljate. Dražbena cena, ki jo je določil prodajalec, bo še vedno stala enaka, ne glede na vaš IP naslov.

 7. Letalske karte, hoteli in izposojevalniki

  Verjetno ste že videli množico spletnih mest, ki trdijo, da je mogoče pri iskanju VPN tunela za povezavo z drugo regijo izsiliti veliko ponudbo letalskih vozovnic in hotelov. Na žalost ni več nobenih resničnih načinov za "igro" letalskih družb ali potovalne panoge. Pred leti se zdi, da je prišlo do resničnih primerov, ko so ljudje lahko z uporabo VPN prihranili tone denarja na letalskih kartah. Toda zdi se, da so danes cenejši leti in hoteli z uporabo tunela VPN le nekaj več kot le privlačne sanje.

  Ugotovili smo, da obstajajo posebne ponudbe, objavljene na različnih različicah spletnega mesta cenejše promocije letov in prihranki niso vezani na uporabnikov IP naslov in lokacijo. Vendar se zdi, da je najem avtomobila druga stvar. Industrija izposoje avtomobilov se zdi bolj diskriminatorna glede na lokacijo, kar dokazuje tudi Primerjava cen ExpressVPN. Prihranki sicer niso zelo čeljusti, vendar so dovolj pomembni za lov.

 8. Skype

  V starih časih stacionarnih telefonov in navadne telefonske storitve Plain so bile medkrajevne pristojbine nespodobne. Nekateri klici lahko stanejo več kot dolar na minuto (odvisno od tega, kako daleč ste klicali), vendar je bil VoIP napovedan kot konec dolgoletnih stroškov. Čeprav je res, da lahko VoIP brezplačno uporabljate za izogibanje pristojbin na dolge razdalje, upoštevajte, da so edini brezplačni klici video sporočila in zvočni klici drugi osebi s pomočjo aplikacije Skype.

  Če ste na primer želeli poklicati uporabniško številko mobilnega telefona ali stacionarni telefon (ima kdo še vedno stacionarni telefon?), Morate kupiti telefonsko številko in dobropis Skype. Višina dobropisov, ki jih porabi vsak klic, je odvisna od dejavnikov usmerjanja, cestnin in stroškov v katerem koli od omrežij in regij, prek katerih se podatki o klicih usmerjajo..

  Vendar lahko uporaba tunela VPN pomaga izogniti nekaterim teh omejitev tako, da skrije svoj glasovni promet, dokler ga vaš strežnik VPN ne dešifrira. V nekaterih primerih lahko cene cene klicev, odvisno od mednarodnih cen, kjer se nahajate in kjer se nahaja vaš stik.

 9. Cilj

  Nekatere države so obdavčljive zaradi visokih uvoznih davkov, zaradi česar je nakup uvoženih izdelkov nepraktičen. Vzemite Brazilijo, ki spada med top 20 držav glede na najvišje trgovinske tarife. Ti davki se uvedejo na prodajnem mestu, v nasprotju s tem, ko blago fizično prestopi mejo.

  Ljudje v Braziliji in drugih podobnih državah imajo veliko smisla, da izdelek preprosto kupijo osebno v tuji državi in ​​ga pošljejo na dom, da se izognejo velikim davkom. Sliši se precej enostavno, kajne? No, obstaja ena težava. Geo-omejitve blokirajo povezave do spletnih mest in e-trgovine, kot je Target. Na srečo je enostavno kupiti storitev VPN, da bi zaobšli geografske omejitve in nakupovali za boljše ponudbe.

 10. Tržnica Amazon

  Amazon je mednarodni korporativni behemoth, ki ponuja svoje storitve v 11 največjih državah po svetu in se kmalu širi v Avstralijo. Čeprav celotna ponudba storitev in spletnih trgov ni na voljo v drugih državah, AmazonGlobal prodajalcem omogoča prodajo in pošiljanje izdelkov na mednarodni ravni v več kot 100 državah po vsem svetu. Če ste že kdaj nakupovali na Amazonu, veste, kako enostavno je najti odlične ponudbe.

  Ne le, da je mogoče najti povsem nove izdelke, ki jih včasih popustijo, tudi rabljene izdelke lahko najdete po ugodnih cenah. Vendar obstaja en majhen problem. Tako kot druga mednarodna spletna mesta za e-trgovino tudi Amazon poskuša geografsko omejiti dostop do svojih trgov na podlagi lokacije, ki jo določa javni IP naslov. Nekatere Amazonove izdelke, odvisno od prodajalca, zavezujejo pravila mednarodne trgovine, ki povzročajo razlike v mednarodnih cenah. Na srečo vam bo uporaba tunela VPN pomagala pridobiti dostop do Amazona.

  V zadnjem času je bilo veliko sočnih govoric, poučenih ugibanj in špekulativnih teorij, ki jih Amazon pripravlja začnite sprejemati bitcoine. Od Amazona do zdaj še ni bilo uradnega obvestila, toda s tem, kako se vrednost Bitcoin v zadnjem času krepi, postaja vse večja priljubljenost kripto valut vse bolj osrednja.

Končne misli

Upoštevajte, da cene izdelkov hitro nihajo in se lahko spreminjajo vsako leto ali celo mesečno. Na splošno je uporaba VPN za dostop do nižjih cen vredna nekaj minut, ki so potrebne za iskanje cene izdelka ali storitve, ki jo želite kupiti..

Nazadnje, če uporabljate VPN za dostop do digitalnega blaga, v katerem je zapis o vašem nakupu vezan na spletni račun, kot je to primer s Steamom in drugimi igralnimi omrežji, kot je Xbox Live, si vzemite čas za branje Uporabniška pogodba in pravilnik o sprejemljivi uporabi pred nakupom. Nekaj ​​tveganj bo prepovedano, toda če v vaši regiji naslov ni na voljo za začetek, vam na voljo niso druge možnosti za preživetje.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me