Kape Technologies, podjetje, ki stoji za svetovnim velikanom VPN CyberGhost, je napovedalo nakup konkurenčne blagovne znamke VPN - ZenMate. Ustanovljeni nemški ponudnik VPN je tehnološko podjetje, ki ima sedež na otoku Man, takoj kupilo.


ZenMate je avgusta sporočil, da je dosegel 45 milijonov namestitev. Kape je odkupil, da bi okrepil svojo že tako močno evropsko prisotnost na trgu digitalne zasebnosti. Ido Erlichman, izvršni direktor podjetja Kape, je komentiral:

"Ponudba rešitev za varstvo podatkov je ključni poudarek za Kape, saj naj bi trg v prihodnjih letih nadaljeval dvomestno rast. Zato smo z veseljem dodali ZenMate v naš obstoječi portfelj, saj se zelo dopolnjuje, krepi našo prisotnost v Evropi in širi našo uporabniško bazo SaaS. "

V nakup so vključeni tako ZenMate kot matična družba ZenGuard.

"Kape, podjetje s programsko opremo za varstvo potrošnikov, z veseljem napoveduje nakup celotnega izdanega osnovnega kapitala ZenGuard GmbH in ZenMate, podjetja z večplatno programsko opremo z varnostno programsko opremo s poudarkom na zagotavljanju rešitev virtualnega zasebnega omrežja, za skupno obravnavo 4,8 milijona evrov ."

Predogled funkcij ZenMate

Spremembe pred nami?

Po pridobitvi bo ZenMate nadaljeval trgovanje pod svojim imenom. To pomeni, da lahko obstoječi naročniki počivajo enostavno. Potrošniki lahko pričakujejo, da se bodo izboljšale infrastruktura in programska oprema VPN naprej, napredne funkcije pa naj bi bile črpane iz Kapejevega obstoječega VPN-ja CyberGhost. Andrei Mochola, izvršni direktor ZenMate-a, je prepričan o prihodnosti ZenMate-a.

»Izjemno smo veseli, da smo se pridružili družini Kape in začeli sodelovati z različnimi skupinami, da bi zagotovili najboljšo spletno zaščito in uporabniško izkušnjo. Mislim, da obstajajo naravne sinergije med našimi podjetji, ki nam bodo pomagale pri razvoju podjetja kot celote na vseh možnih področjih, ne le na VPN ali zaščito pred zlonamerno programsko opremo. "

Znak za prihodnje stvari

Pridobitev konkurenčne blagovne znamke VPN s strani Kapeja je nadaljevanje trenda, ki se v zadnjem času stopnjeva: trend, ki naj bi v prihodnosti snežil. Pri manjših podjetjih VPN se zdi prihodnost vidna, saj se mnogi že borijo s konkurenco počasi nastajajočih peščic velikanov VPN.

Na trgu je gneča, konkurenca je velika in nekateri največji akterji v varnostni industriji so se strateško gibali. Ni presenetljivo, če upoštevamo, da so VPN-ji 16 milijard na leto industrija - ki naj bi se do leta 2025 podvojila..

Leta 2012 je Symantec, podjetje, ki stoji za priljubljenim protivirusnim virusom Norton, uvedlo lastno VPN z imenom Norton WiFi Privacy. Nato je Symantec lani nabavil SurfEasy v Kanadi s VPN, ki je že od leta 2010.

Podjetje Kaspersky Labs - priznano rusko podjetje za zaščito pred virusi in spletnimi varnostmi - je lani predstavilo VPN z imenom Secure Connection. Leta 2013 je Facebook kupil izraelsko podjetje VPN Onavo. McAffee se je marca poglobil na trg VPN s prevzemom kanadskega ponudnika VPN TunnelBear. McAffee je ob nakupu komentiral, da načrtuje vključitev tehnologije Tunnelbear v svojo obstoječo storitev VPN (Safe Connect).

Kape logotip

Boj nazaj

Kapejev nakup ZenMate dokazuje, da niso samo novci iz Big Tech-a tisti, ki želijo jesti konkurenčne blagovne znamke VPN. Lani je enako storil tudi StackPath, podjetje CDN, ki stoji za ameriškim velikanom VPN IPVanish, s prevzemom StrongVPN. Govorice kažejo, da se je morda igral v VPNHub - VPN, ki ga je PornHub lansiral v začetku tega leta.

Martin Muller, izvršni direktor PrivateVPN, verjame, da lahko pričakujemo, da bomo v prihodnosti videli tovrstne pridobitve. Muller je povedal za ProPrivacy.com,

"Mislim, da se trg konsolidira in ni skrivnost, da smo se obrnili na nekatere vodilne družbe."

Po Mullerjevih besedah ​​je "ceneje kupiti manjše ponudnike VPN-jev kot porabiti tone denarja za oglaševanje." Glede na to se zdi, da se veliko manjših VPN-jev redno ukvarja s ponudbami. Povedal bo le čas, vendar se zdi verjetno, da se bo vsaj nekaj teh ponudnikov prijavilo za odkupe predlogov, ki so predobri, da bi jih zavrnili.

Z bikovitimi napovedmi o prihodnosti trga VPN - tista manjša podjetja bodo zagotovo upala, da bodo čim dlje držala glavo nad vodo; do takrat, ko lahko prodajo za višjo izklicno ceno.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me