V zadnjih nekaj tednih sta Showbox in priljubljeni iOS-ov kolega Moviebox prenehala delovati. Kot skoraj vedno velja, da se priljubljena pretočna spletna mesta in storitve zmanjšujejo - njihovo izginotje je bilo soočeno z nenadnim dotokom kloniranih različic aplikacije.

So torej te nove različice Showboxa zakonite zamenjave? Ali pa gre za dvomljive in negotove klone, ki bi se jim morali izogibati?

Prva stvar, ki si jo je treba zapomniti, je, da Showbox in Moviebox ne posredujejo samo ljudi, da vložijo povezave do gostovanja. Namesto tega (na primer čas Popcorn) aplikacije tudi nevidno povežejo uporabnike v hranjenje hranljivih datotek, da začasno prenesejo in gledajo vsebino v aplikaciji. To je problematično, saj v mnogih državah ponudniki internetnih storitev spremljajo promet v iskanju ljudi, ki ilegalno prenašajo filme prek BitTorrent-a.

Imetniki avtorskih pravic sodelujejo z ponudniki internetnih storitev, da odkrijejo pirate in spremljajo morebitna pisma o izdajanju računov. Ta pisma opozarjajo gusarje, da so jih pobili - fakturirali jim bodo za kar koli med 150 in 300 dolarji - z grožnjo, da bo zaradi neplačila prišlo do nadaljnjih ukrepov na sodišču.

Eden znanih primerov potencialnih računov je vključeval Dallas Buyers Club LLC (DBC) že leta 2015. Takrat je odvetniška družba, ki deluje v imenu DBC in Voltage Pictures, fakturirala sumljive pirate iz številnih držav, vključno z Dansko, Španijo in Avstralijo..


Showlon kloni potrebujejo VPN

Sledenje naslovu IP?

Hitro naprej do maja letos, ko je skupina neodvisnih filmskih studiev, vključno z DBC, Cobbler Nevada in Bodyguard Productions (če jih naštejem nekaj), začela ciljati na spletna mesta, za katera se skriva, da stojijo za Showbox.

Septembra je tej akciji hitro sledilo obvestilo DMCA, ki je prisililo Cloudflare, da razkrije identiteto posameznikov in spletnih mest, povezanih s Showboxom. Od takrat je prvotni Showbox odšel brez povezave, po navedbah TorrentFreak pa je veliko razlogov, da bi bili sumljivi glede različnih klonov, ki so se pojavili pred njim..

Najprej in najpomembneje je, da se spomnimo, da so filmske družbe, ki stojijo za zaprtjem Showbox-a, znane po tem, da so že predhodno izdale račune. To sproži zvonce alarma, ker številna spletna mesta, ki so nekoč ponujala vsebino za Showbox, prikazujejo naslednje opozorilo:

Opozorilo za razstavne prostore

Omemba naslovov IP, ki jih spremljamo, je dovolj, da sproži zvonjenje alarma - ker ni noro domnevati, da se bo v bližnji prihodnosti pojavil še en krog potencialnih računov.

Samo strašljivo?

Res je, da tako opozorila na spletnih mestih, povezanih s Showboxom, kot tudi potencialna pisma za izdajanje računov, mnogi ljudje štejejo za strahotično taktiko. Zelo redko je, da se pirati dejansko končajo na sodišču, in pošteno je reči, da filmski studii plenijo strah ljudi in paranojo, da bi majhen odstotek piratov plačal začetno globo.

Glede na to obstajajo upravičeni pomisleki, da je nedavni vzpon klonov Showbox na nek način povezan z imetniki avtorskih pravic. V tem primeru je mogoče, da se aplikacija uporablja za pomoč ustvarjalcem filmov pri ustvarjanju baze možnih IP naslovov za prihodnje izdajanje računov. In imetniki avtorskih pravic vsekakor postajajo pogumnejši in s časom bolj odločni v svoji taktiki

Glede na to se zdi na splošno slabo mnenje iti kamorkoli blizu različic Showboxa - predvsem brez uporabe močnega in varnega VPN-ja.

Zmeda in napačna usmeritev

Zaskrbljujoče je, da mnogi, ki postavljajo vprašanja po spletu, na prvi pogled ne vedo, od kod imajo različico aplikacije Showbox. To pomeni, da je možno, da je veliko število uporabnikov že preneslo problematičen klon prvotne storitve.

Navsezadnje se na Showbox od maja vrača pritisk. To daje ljudem vsaj sedemmesečno okno, v katerem bi teoretično lahko prenašali kompromitirano različico Showboxa.

TorrentFreak opozarja, da:

"V zadnjih nekaj mesecih so nas naključni e-poštni uporabniki nekajkrat prosili, naj" posodobijo "svoje stare članke o Showboxu (in dejansko TerrariumTV) z novimi povezavami do tega, za kar so trdili, da so prvotne aplikacije.

"Zdi se, da ni šlo za dvom, da je šlo za poskus napačnega preusmerjanja, zato smo v nasprotju z nekaterimi novicami, ki so spremenile povezave, zahteve prezrli. Ne vemo, ali je šlo zgolj za poskus več prometa na "varnih" klonih, spletnih mestih, ki ponujajo original, ali je bilo v igri nekaj bolj zlovešč. "

Na splošno se zdi uporabnikom le pošteno opozoriti, da se zdi, da obstaja veliko razlogov, da se izognemo Showboxu. In če se kdo odloči, da bo še naprej uporabljal različico Showbox-a, je treba zelo skrbno skriti svoj IP naslov z uporabo VPN-ja za Torrenting. Če tega ne storite, bi lahko prišlo do grdega presenečenja.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me