te posluša amazonski odmev?

Sodnik v New Hampshireu je Amazonu izdal odredbo za prenos posnetkov z naprave Echo, ki bi lahko bili ključni dokazi v primeru dvojnega umora države New Hampshire proti Timothyju Verrillu.

Nekaj ​​med 27. in 29. januarjem 2017 tožilci trdijo, da je Verrill v stanovanju doma v Farmingtonu v New Hampshireu smrtno zabodel dve ženski. Christine Sullivan in Jenna Pellegrini so nekaj dni pozneje našli pod klopjo na dvorišču posestva z orožjem za umor, zakopanim blizu njihovih teles. Verrill je bil obtožen dveh tožb umora prve stopnje in v pobojih ni priznal krivde. Trenutno sedi v zaporu in čaka, da se bo začelo njegovo sojenje spomladi prihodnje leto.

Ključ do primera države proti Verrillu bi lahko bila zvočna vsebina na Amazonovih strežnikih z naprave Echo, ki se nahaja v kuhinji doma, kjer se domnevno zgodijo umori. Amazonove naprave Echo so opremljene z glasovno aktiviranim digitalnim osebnim asistentom Alexa, ki posluša določene sprožilne besede in nato začne snemati zvok. Ti zvočni posnetki se nato shranijo na strežnike Amazon, dokler jih uporabnik ne ročno izbriše. Tožilci v zadevi upajo, da je zadevna naprava Echo poslušala in snemala, kaj se je dogajalo v hiši, v neposrednem časovnem obdobju pred, med in po umorih; in da bodo ti posnetki ključni dokazi za potrditev njihovega primera proti gospodu Verrillu.

Upravičeno ali ne?

Po sodnikovem ukazu država zahteva, da Amazon izroči podatke iz naprave Echo, posnete od 27. do 29. januarja 2017. Nalog utemelji zahtevo z naslednjo izjavo:


„Sodišče ugotavlja, da obstaja verjeten razlog za domnevo, da strežniki (-i) in / ali zapisi, ki jih vzdržuje Amazon.com ali jih vsebujejo, vsebujejo posnetke, ki jih je pametni zvočnik Echo posnel od 27. januarja 2017 do 29. januarja 2017, in to ti strežniki vsebujejo informacije, ki identificirajo vse mobilne naprave, ki so bile v tistem časovnem obdobju povezane s tistim pametnim zvočnikom in da takšni podatki vsebujejo dokaze o zločinih, storjenih nad gospo Sullivan, vključno z napadom in morebitno odstranitvijo trupla iz kuhinje v času obdobje od 27. januarja 2017 do 29. januarja 2017. “

Če ti posnetki Echo, ki se nahajajo na Amazonovih strežnikih, vsebujejo inkriminirajoče dokaze, za katere država sumi, da bi to lahko storili, bi to lahko bilo dokazano, da bi tožilci lahko zagotovili obsodbo v zadevi.

Čeprav je ta potencialni del zvočno posnetih dokazov zagotovo koristen, če na koncu služimo pravičnosti v tem grozljivem incidentu, postavlja pod vprašaj povezane težave v zvezi z zasebnostjo, povezane z bogastvom osebnih podatkov, ki jih velikim korporacijam zagotavljamo s takšnimi storitvami, ki se aktivirajo z glasom, v večnih prizadevanjih za udobje in udobje. Amazonovi zvočniki Echo so brez dvoma izjemno koristni v najrazličnejših situacijah. Če uporabljate le svoj glas, lahko Alexa prek svojega zvočnika poveljete vremenski napovedi, preverite svoj bančni račun, predvajate svojo najljubšo glasbo, vam naročimo pico ali vam celo povedo šalo. Čeprav je to popolnoma koristno in včasih zabavno, je pomembno opozoriti, da te naprave vedno poslušajo in zbirajo vse vrste osebnih podatkov od uporabnika.

Ne poslušamo ... iskreno

Kljub temu, čeprav zvočniki Echo nenehno poslušajo, dokler je mikrofon vklopljen, po Amazonovem Alexa FAQ's "Echo naprave so zasnovane tako, da zaznajo samo vašo izbrano budno besedo (Alexa, Amazon, Computer ali Echo). Naprava zazna budno besedo z identifikacijo zvočnih vzorcev, ki se ujemajo z besedo budnosti. Zvok se ne shrani ali pošlje v oblak, razen če naprava zazna budno besedo (ali pa Alexa aktivira s pritiskom na gumb). "

To je pomirjujoče informacije za uporabnike Echa, ki nakazujejo, da imajo popoln nadzor nad tem, kaj je in kaj ni, in niso shranjene in shranjene na Amazonovih strežnikih. Uporabniki odmeva imajo tudi možnost, da pregledajo svojo zgodovino snemanja glasov in trajno izbrišejo vsak posnetek. To bi se lahko tožilci v tem primeru izkazalo za moteče, saj bodo pri obvladovanju posnetkov, ki morda ne bodo nujno na voljo ali obstajali, bankrotirali..

Morda je spodbudno za tožilce po drugi strani poročati o drugih primerih naprav z omogočanjem Alexa, ki beležijo več kot to, kar pričakujejo njihovi uporabniki. Včasih lahko naprave Echo napačno razlagajo »budno besedo« ali drug ukaz in začnejo snemati, tudi ko uporabnik ne namerava snemati. Vsako takšno nenamerno snemanje na napravi Echo v središču tega primera bi lahko bilo koristno za pregon. Torej, tudi če na zadevni napravi ni bilo namerno sproženih nobenih posnetkov, še vedno obstaja možnost, da je naprava zajela druge bite zvoka, ki se lahko izkažejo za koristne v zadevi države.

Ta točka pa razkriva tudi zaskrbljujočo resničnost, da te naprave niso popolnoma brezhibne in niso brez svojih napak. Vprašanja glede zasebnosti pri teh vrstah pametnih naprav so zelo resnična. Kljub zagotovilom Amazona o varovanju zasebnosti njihovih strank resnično ne moremo biti stoodstotno prepričani glede celotne širine osebnih podatkov, ki jih zbirajo, in podatkov, ki jih beležijo prek svojih pametnih zvočniških naprav.

Tiskovni predstavnik Amazona je v izjavi za Associated Press razkril, da posnetkov ne bodo izdali "brez ustrezno izpolnjene veljavne in zavezujoče pravne zahteve." Ali se bo Amazon boril proti sodnikovemu ukazu ali se bo strinjal, da bo posnel posnetke, še ni videti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me