Obdolžene so bile trditve, da je politična stranka v Indiji morda dovolila tehnološkemu podjetju iz Hyderabada, da nezakonito obdeluje velike količine zasebnih podatkov državljanov.


IT Grids India Pvt Ltd je naročila stranka Telugu Dasam (TDP) za izgradnjo svoje aplikacije Seva Mitra. Aplikacija je zasnovana tako, da lahko člani strank komunicirajo med seboj in voditelji strank.

Zdaj indijski analitik podatkov, imenovan Lokeshwar Reddy, trdi, da je odkril dokaze, da so zaposleni v IT Grids morda ugrabili zasebne podatke milijonov državljanov iz Andhre Pradesh. Telangana policija preiskuje obtožbe iz oddelkov 66 in 72 zakona o IT.

Reddy trdi, da aplikacija Seva Mitra namenoma vsebuje ogromno količino podatkov državljanov, vključno s številkami Aadhaarjeve kartice, ID volilca, naslovom, imenom, vero, kastami in podrobnostmi o kakršnih koli ugodnostih, ki jih uveljavljajo v okviru državnih shem socialnega varstva.

Ti podatki so izjemno občutljive narave, strokovnjaki za zasebnost podatkov pa se strinjajo, da jih ne bi smeli vključiti v uradno aplikacijo stranke - ker odpira vrata za morebitno krampanje v roke kibernetskih kriminalcev.

človek v lisicah

Več aretacij

Policija Telangana je po obtožbah o napačnem upravljanju podatkov aretirala številne višje zaposlene v IT Grids. Poleg tega naj bi policija med napadi na pisarno IT Grids v Hyderabadu zasegla prenosnike, trde diske in druge materiale..

Za dodajanje goriva v ogenj - predsednik uprave IT Grids, Ashok Dakavarapu - se zdi, da je šel na pot. Trenutno naj bi se skrival po navedbah o svoji vpletenosti v nezakonito kršitev podatkov. Telanganska policija trenutno išče Dakavarapuja - z družino se pogovarja, da bi poiskala njegovo bivališče.

Policijska odpora

Po navedbah lokalnih indijskih tiskovnih virov se je tekoča preiskava razvila v prepir med policijskimi silami in politiki iz Telangane in Andhra Pradesh. Napetosti med dvema sosednjima policijskima silama so se začele, ko so policisti iz Andhre Pradesh v nedeljo odpotovali v Hyderabad, da bi aretirali analitika podatkov Reddyja.

Ni še jasno, ali so to aretacijo odredili uradniki iz TDP. Vendar je poskus aretacije analitika podatkov, ki je vložil pritožbe proti TDP in IT Grid, sprožil govor o korupciji. Predsednica stranke Telangana Rashtra Samithi, K Taraka Rama Rao, je oprostila glavnemu ministru TDP Chandrababu Naidu, ker je njegova stranka sodelovala pri kršitvi podatkov..

Logotip zabave Telangana Rashtra Samithi

V izjavah za medije je Rao ljudi opomnil, da je treba žvižgače ploskati, ne namesto obsojati. Med komentarji je Rao poudaril, da je policija Andhra Pradesha protipravno zlorabila Reddyja, ko so ga poskušali vzeti v pripor, in dodal, da se zdi, da se vlada Andhra Pradesh nekaj boji.

"Pritožnik je bil tu prebivalec, njegova pritožba pa se je nanašala na kaznivo dejanje lokalnega podjetja. Kakšne posle ima policija Andhra Pradesh v tem primeru?"

V komentarju poskusa aretacije Reddyja je policijski komisar Telengana Sajjanar dodal:

"Policija Andhra Pradesh je namerno posegla v preiskavo o kršitvi podatkov in proti AP policiji v policijski postaji KPHB je že bil vložen primer zaradi grožnje pritožniku."

Pravna tožba?

Od takrat je bilo objavljeno, da stranka TDP Andhra Pradesh razmišlja, da bi vložila pravni postopek proti telanganski policiji zaradi zaplembe podatkov zasebnih strank med napadi na pisarne IT Grids. To pomeni, da se stranka TDP zaveda, da IT Grid na svojih strežnikih hrani podatke o zasebnih zabavah.

Policijski komisar Telengana Sajjanar je obljubil, da se bo preiskava nadaljevala in da si bodo neumorno prizadevali razkriti obseg nezakonitih podatkovnih praks, ki sta jih zagrešili IT Grid in TDP.

"Nihče nima pravice raziskovati občutljivih in osebnih podatkov, kot je Aadhaar, in drugih informacij. To vprašanje bomo posredovali organom CEC in UIDAI ter od organov Amazona tudi prosili, naj navedejo več podrobnosti o podatkih, shranjenih na njihovih spletnih strežnikih."

TDP-jev predstavnik TDP Panchumarthi Anuradha je objavil izjavo, v kateri zavrača trditve:

"TDP je podatke dobil prek lastnih virov. V zadnjih štirih mesecih je 47.000 nenavadno sklicanih strank stojnice vsakodnevno sodelovalo s 3,5–4 lahkimi volivci in pridobivalo podrobnosti, kot so število družinskih članov, preživetje, ugodnosti z vladnimi shemami in tudi katere stranki, ki jo bodo glasovali. Vse te stvari počne stranka, za zabavo. Če kdo dvomi o podatkih, se lahko obrne na policijo AP ali volilno komisijo."

Slikovni sliki: posteriori / Shutterstock.com, Billion Photos / Shutterstock.com

Če vas je ta zgodba spodbudila, da svojo spletno zasebnost vzamete resno, boste morda želeli razmisliti o uporabi VPN-ja, ko ste v spletu. Na seznamu naših najboljših VPN si oglejte stran naših najboljših VPN storitev.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me