Zagotovo je eno, komik John Oliver strast do nevtralnosti mreže. Nagovarjanje svojih gledalcev, da s komentarji bombardirajo spletno stran Zvezne komisije za komunikacije (FCC), je prišlo do cunamija pritožb, ki je spletno mesto zrušil. Očitno to ni prvič, da je osupljiv Oliverjev poziv svojim občinstvom povzročil izpad na FCC.

Leta 2014 je FCC, ki je pod nadzorom demokracije, bandiral o vprašanjih in teoretiziral o plačevanju ponudnikov internetnih storitev (ISP) za stvari, kot so hitrejša storitev. John Oliver neusmiljeno nagovarja svoje občinstvo, da se vključi, povzročilo je, da se je mesto FCC zrušilo. Od takrat je FCC spletno mesto nadgradil, vendar ne dovolj dobro, da bi se spopadel z najnovejšim potopom.

Gostitelj omrežja HBO ne presoja, kdo je predmet njegovega govora FCC. Takrat je predsednika Demokrata Toma Wheelerja napovedal na "dingo", ki je celo razmišljal, da bi ponudnikom internetnih storitev dal takšno ceno. Morda deloma kot posledica Oliverjevih odkupov na to temo, je Wheeler na koncu izdal pravila, ki prepovedujejo plačane hitre pasove.

Glede tega, kaj John Oliver misli o današnjem FCC-ju in njegovem republikanskem predsedniku Ajit Pai, je treba samo pogledati URL, na katerega usmerja svoje učence, da protestira glede predlaganih sprememb pravil - gofccyourself.com. Prejšnja razprava o nevtralnosti omrežja je prinesla štiri milijone komentarjev, vendar je še vedno dovolj časa, da se ta rekord preseže. V samo nekaj dneh je bilo prejetih že 80.000 komentarjev.

Neto nevtralnost II: Prejšnji teden zvečer z Johnom Oliverjem (HBO)


Neto nevtralnost II: Prejšnji teden zvečer z Johnom Oliverjem (HBO) Neto nevtralnost II: Prejšnji teden zvečer z Johnom Oliverjem (HBO)

Opomba

Ta video v vaši regiji morda ni na voljo. Povezava s ameriškim strežnikom z VPN, ki podpira deblokiranje YouTuba, vam bo omogočila dostop do vsebine brez težav.

Retorika je bila postavljena tudi zato, ker je bil ante dvignjen. Zdaj je razprava o tem, ali pravila nevtralnosti omrežja sploh morajo obstajati. Vsaj razveljavljena bodo pravila o prerazvrščanju širokopasovnih podjetij kot javnih služb iz naslova II. Pai se je v svoji sagi lotil strasti z nezaslišanim lastnim oratorijom.

Ko reče, da nevtralnost omrežja vlada, ne mine besede "dnevi so oštevilčeni," in da namerava prinesti a "plevelnik" do različnih FCC predpisov - jezika, za katerega Oliver meni, da je "precej zlovešče," kot je "pogovor o serijskih morilcih". Gotovo to ni jezik, ki bi ustrezal predsedniku vladne agencije. Nadalje je Oliver dodal:

"Ko Kodeks zveznih predpisov ponoči pogleda skozi svoje okno, je samo Ajit Pai, ki tiho drži svojega plevela in čaka na svojo priložnost."

Oliver je navedel dejstvo, da je Pai pravnik podjetja Verizon in da njegovo upodabljanje Wheelerjevih pravil kot zavirajoče naložbe v infrastrukturo ni resnično:

"Tisto, kar v bistvu predlaga, je, da so podjetja, takoj ko je prišel naslov II, rekla: "če to, naložbe v infrastrukturo so zdaj pretežke, tega ne počnemo več. V resnici potegnemo nekaj kabla iz zemlje, vrnemo se k telegrafu."

Da bi okrepil svoj primer, je Oliver namigoval na pretekli dogodek, kjer je bil Verizon, AT&T in T-Mobile sta preprečila namestitev Google Denarnice na svoje telefone, ker je neposredno konkuriral njihovemu sistemu plačilnih aplikacij, Isis.

Težava, s katero se soočajo privrženci resnično brezplačnega interneta, je, da so njihovi glasovi premajhni in se njihovo ogorčenje ne odraža na volilni listi, ko volitveni dnevi minevajo. Na žalost je gledanost televizijskih priključkov sorazmerno majhna in zelo liberalna, zato ne odraža širokega priljubljenega soglasja. Če bi to storili, potem ne bi bili v tej težavi.

Razlogov za to je v tem članku veliko preveč. Dovolj je reči, da mora biti vprašanje nevtralnosti omrežja dvostransko. Konec koncev, ne glede na to, ali ste demokrat ali republikanec, liberalec ali konservativec, ste zainteresirani za hiter, brezplačen, inovativen internet.

Zdaj, ko ste bili opozorjeni in upate, da boste zadosti, kaj lahko storite, da rešite nevtralnost omrežja? Državljani ZDA morajo pisati svojim izvoljenim predstavnikom v Kongresu. Googlu lahko posredujete njihove kontaktne podatke ali uporabite orodje fundacije Electronic Frontier. Državljani ZDA lahko svoje mnenje izrazijo tudi tako, da na spletnem mestu FCC komentirajo komentar:

  1. Obiščite spletno stran predloga za obnovitev internetne svobode na ikonskem mestu.
  2. S klikom na + New Filing ali + Express. Če takšni sliki ali dokumentu ne želite dodati priloge, pojdite za + Express.
  3. Izpolnite obrazec. Če »Postopek« za vas ni samodejno izpolnjen, vnesite »17-108«.
Kreditna slika: LastWeekTonight / YouTube.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me