NordVPN.com je priljubljen ponudnik VPN, znan po svoji zavezanosti varovanju zasebnosti svojih uporabnikov. To ugled močno podpira dejstvo, da ima NordVPN sedež v Panami.


Po internetu pa se je pojavila nevihta o tem, kdo je NordVPN in kje ima sedež. Pojavijo se dokazi, ki kažejo na močno povezavo med NordVPN in litovskim ponudnikom omrežne infrastrukture Tesonet.

Da je te dokaze prvič predstavil določen rasengan, je le spodbudil hudomušnost, saj je rasengan ročaj, ki ga uporablja dr. Andrew Lee, soustanovitelj in izvršni direktor rivalskih VPN storitev zasebnega dostopa do interneta.

Grd sodni primer

Glede na sodne dokumente, uporabljene v tekoči tožbi med ponudnikom VPN Hola in Tesonet:

"Med novembrom 2015 in junijem 2018 je Hola imela poslovno razmerje s podjetjem Tesonet, povezano s HolaVPN in Tesonetovo storitvijo VPN, imenovano NordVPN."

Kar je žal, saj je eden izmed številnih projektov, pri katerem je Tesonet vključen, rudarjenje podatkov:

»Tesonet ponuja obsežne izdelke za pridobivanje podatkov in storitve pod blagovno znamko OxyLabs. https://oxylabs.io/ (razstava E). "

Oxylabs 1

To je primer, ki nobenim strankam ne daje kredita. Hola toži podjetje Tesonet zaradi kraje njegovih tehnologij strganja podatkov med poslovnim partnerstvom in teh tehnologij vgrajuje v lastne izdelke.

„9. Navedeni patenti so usmerjeni v metode pridobivanja vsebine prek
internet z uporabo posredniških naprav za tuneliranje.

  1. Luminati, prej znan kot Hola, zagotavlja storitev v oblaku, ki povezuje desetine
    na milijone naprav prek interneta prek proxy omrežja. Vsaka sodelujoča naprava
    omogoča omrežju, da porabi majhen del tega dela naprave v omrežju. Luminati
    to omrežje uporablja za zagotavljanje storitev, ki temeljijo na proxyju. "

Torej, Hola (pritožnik) sam priznava prodajo podatkov, odštetih od svojih strank VPN (proxy). Lepo. V preteklosti so Hola obtožili kraje pasovne širine strank in drugih dvomljivih praks.

Odgovor NordVPN-a

NordVPN je objavil uradno izjavo o tem vprašanju, v kateri odločno zanika kakršne koli kršitve s svoje strani, in ponovno poudaril zavezanost družbe, da ne bo več vodil dnevnikov. Napovedala je tudi, da bo naročila neodvisno revizijo za preverjanje svojih zahtevkov.

Moramo pa povedati, da nam je ta izjava pustila toliko vprašanj kot odgovorov. ProPrivacy.com se je zato za nadaljnja pojasnila obrnil na NordVPN.

NordVPN nam je povedal, da ima tesne povezave s Tesonetom, vendar pa je to neodvisno podjetje v lasti panamskega podjetja Tefincom S.A. Njegov zaščitni znak ima tudi Tefincom. Podjetje NordVPN v nobenem trenutku ni pravno last Tesoneta in nima nobene povezave z drugimi projekti, v katere bi lahko Tesonet sodeloval ali morda ne bi sodeloval.

NordVPN nam je pojasnil, da si Tesonet preprosto pomaga pri različnih infrastrukturnih storitvah na strogo pogodbeni osnovi in ​​je v nekaterih primerih vključen v zbiranje plačil. Njihovo partnerstvo podjetju Tesonet ne omogoča nadzora nad NordVPN-jevimi politikami ali interakcijo s strankami.

Ključno je, da to pomeni, da NordVPN nima nobene povezave s Holo in nikakor ni vpleten v tožbo Luminati proti Tesonetu. NordVPN pravi, da je imenovanje "Tesonetov VPN" v sodnih dokumentih dejansko napačna napaka, dejstvo, ki bo jasno, ko bo zadeva prišla na sodišče..

Strokovno mnenje ProPrivacy.com

UAB Tesonet je veliko podjetje s prsti v številnih pitah. Želeli bi si dodatne jasnosti glede natančnega odnosa NordVPN s Tesonetom, vendar se nam zdi povsem verodostojno, da NordVPN ni vključen v druge Tesonetove poslovne interese in da Tesonet nima vpliva na notranje delovanje NordVPN..

Trenutno obtoževanje obtožb in prelivanja z blatom (začelo se je, spomnimo se, konkurenčno podjetje) temelji izključno na neposrednih dokazih. Ne glede na to, da je NordVPN povezan s Tesonetom, ni nobenih dokazov, da gre za kaj drugega kot ponudnika VPN, usmerjenega v zasebnost, za katerega trdi, da je.

Kljub temu pozdravljamo napoved NordVPN, da:

»Najemamo eno največjih profesionalnih servisnih podjetij na svetu, ki bo izvajalo neodvisno revizijo in preverilo našo trditev brez zapisov. Revizija naj bi bila končana v dveh mesecih in bo neodvisno preverila, ali so obtožbe napačne. "

Ključnega pomena je, da določimo parametre te revizijske pravice in jih je treba izvajati s popolno preglednostjo. Toda ob predpostavki, da je to tako in da NordVPN potrjujejo svoje ugotovitve, je neodvisna revizija najboljši možni način, da se zadeva ustavi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me