V prvi panogi je NordVPN izvedel storitev brez dnevnika do nadzora neodvisne revizije.

Nord VPN nobenih zahtevkov za dnevnik ni revidiran

NordVPN je vedno trdil, da ni storitev VPN brez dnevnika, vendar je ta trditev vrgla v dvom med vročo spletno razpravo tega poletja o njenem lastništvu.

Da bi podprl to trditev in zagotovil strankam glede njihove integritete, je NordVPN naročil neodvisno revizijo svojih sistemov za beleženje..


Takšna revizija še nikoli ni bila opravljena na storitvi VPN, zato smo tukaj na spletnem mestu ProPrivacy.com bili zelo navdušeni nad tem..

Revizija

Revizijo je opravila ena od velikih štirih svetovnih revizijskih podjetij. Za razliko od takšnih revizij, ki jih je nedavno objavil Surfshark, in se nanašajo na tehnično varnost programske opreme ponudnikov, se je ta revizija osredotočila na dnevnike, ki jih NordVPN dela in ne vodi.

To je najprej trg in dobrodošel, saj je večja preglednost glede zahtevkov brez hlodov nujno potrebna.

Trenutno je revizija na voljo le vnaprej izbranemu seznamu novinarjev. Na bestVPN.com smo imeli srečo, da smo med prvimi videli rezultate.

Z veseljem smo izvedeli, da poročilo v celoti podpira zahtevke NordVPN brez zapisov. Zbere se majhna količina podatkov o uporabi strežnika, ki jih ni mogoče prepoznati, vendar to ne ogroža zasebnosti uporabnikov.

Revizija, ki nam je bila prikazana, ne ponuja veliko podrobnih tehničnih informacij, čeprav vsebuje oris postopkov, ki jih je revizijsko podjetje uporabilo pri doseganju svojih sklepov.

Trenutno je to manj popolna revizija kot izjava podjetja, da je pregledala sisteme NordVPN in ugotovila, da je vse, kar zadeva njene trditve brez zapisov. Ta revizijska družba je izjemno zanesljiv neodvisni revizijski organ, katere besedo več kot z veseljem zaupamo.

Omejitve

Vsaka revizija v okviru te revizije ima jasne omejitve. Lahko poda samo posnetek dogajanja na določenih lokacijah v času, ko je bila revizija opravljena.

Kot priznava tudi NordVPN:

"Revizija se lahko nanaša samo na naše storitve in konfiguracije strežnikov s 1. novembrom 2018. Ker je digitalna storitev mogoče ponovno konfigurirati, razumemo, zakaj revizija ne more uporabiti svojih sklepov za širši obseg datumov."

Ključno je, da za naročnike dokazuje, da ima NordVPN sisteme, ki omogočajo storitev VPN, ki ni v celoti zapisana. NordVPN je obljubil tudi, da bo v prihodnje izvajal redne revizije, da bo lažje preveril, ali ti sistemi še vedno obstajajo in so del standardnega načina delovanja NordVPN.

Mnenje strokovnjakov ProPrivacy.com

Tu na spletnem mestu ProPrivacy.com si že dolgo želimo, da bi revidirali nobene zahtevke ponudnikov VPN. Dnevniki, ki jih storitev VPN počne ali ne vodi, predstavljajo veliko večjo nevarnost za zasebnost uporabnikov kot tehnična varnost, ki jo uporablja, in je zato najpomembnejša točka napake.

Tudi osnovna tehnična varnost bo zaščitila podatke uporabnikov in navade brskanja pred večino posameznih kriminalnih hekerjev. Akterji na državni ravni so različna igra z žogo, vendar bodo tudi te potegovale po dnevnikih ponudnika, preden poskušajo ogrožati tehnične varnostne ukrepe stranke VPN.

Vsak posamezen primer, v katerem je bil uporabnik VPN-ja ujet, je bil rezultat, ko je ponudnik predal svoje dnevnike organom, včasih pod prisilo..

Očitno je, da če ponudnik VPN ne vodi dnevnikov, potem ne more ničesar predati. Zato je celovitost ponudnikovega zahtevka brez zahtevkov tako zelo pomembna za njegove podatke o zasebnosti.

Nobena revizija prijav ponudnikovih zahtevkov za beleženje ne more s popolno gotovostjo dokazati, da se dnevniki ne vodijo, ko revizor odide domov, vendar revizija, ki se izvaja na NordVPN, zagotavlja najvišjo stopnjo preglednosti, ki jo je mogoče dobiti.

NordVPN-ov pristop je osupljiv in iskreno upamo, da spodbuja druge VPN storitve, da sledijo temu.

Zaključek

Tovrstna revizija zagotavlja najvišjo možno stopnjo preglednosti v zvezi s preverjanjem zahtevkov ponudnika VPN za beleženje zahtevkov.

Zaključek je v tem, da je ena izmed vodilnih revizijskih družb na svetu podrobno preučila, kaj in kako beleži podatke, in NordVPN brez nobenih dnevnikov zahtevala svoj pečat odobritve.

Zdaj je to NordVPN edinstveno v industriji VPN in upamo, kam bodo prišli, mnogi drugi bodo sledili.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me