Zvezna ameriška komisija za komunikacije (FCC) je nasprotovala nasvetom strokovnjakov in željam večine Američanov. V potezi, ki služi samo krepitvi pritiska, da veliki ponudniki internetnih storitev že dostopajo do interneta, je predsednik FCC in nekdanji uslužbenec Verizonja Ajit Pai v ZDA odpravil smrtni udarec do nevtralnosti mreže..


Obnovitev internetnega naloga za svobodo predaja FCC pooblastilom za uveljavitev nevtralnosti omrežja Zvezni komisiji za trgovino (FTC). FTC se je doslej izkazal za neučinkovitega čuvaja, z malo zobmi, ko gre za ponudnike internetnih storitev, ki plujejo po predlaganih „lahkih dotikih, tržno zasnovanih“ pravilih.

ISP-ji kot prašiči v blatu

Dejstvo je, da je celo besedilo "pravila" spodbuda, saj ni videti, da bi ponudniki internetnih storitev prekrili trde črte. V skladu z osnutkom memoranduma o soglasju FCC-FTC (MOU) bodo ponudniki internetnih storitev morali dati zelo specifične obljube, da se ne bodo ukvarjali z nekaterimi protikonkurenčnimi ali protipotrošnimi ravnanji.

Če bodo te obljube prekršile, bo lahko FTC proti njim ukrepal na podlagi zavajanja potrošnikov. Kot sta opazila Nilay Patel iz skupine The Verge in nekdanji svetovalec FCC Gigi Sohn, pa se to verjetno ne bo zgodilo.

Podjetja ves čas spreminjajo svoje pogoje storitve, ne da bi FCC sodelovali. Četudi je posredoval, lahko FTC reagira samo, ko je škoda že storjena. Kot je za Ars Technica povedal komisar FCC Mignon Clyburn,

„Sporazum, ki je bil danes objavljen med FCC in FTC, je zmeden, neresničen reakcionarni razmislek: poskus razpravljanja o pomanjkljivostih v osnutku predloga predsednika, ki razveljavlja pravila nevtralnosti FCC leta 2015. Pred dvema letoma je FCC s FTC podpisal precej širši sporazum o potrošnikih, ki že pokriva to vprašanje. Nobenega razloga ni, da bi to storili še enkrat, razen kot PR-ov na dimu in zrcalih, ki bi odvrnil načrtovano uničenje zaščite nevtralnih mrež v FCC pozneje ta teden. "

Najpomembneje je, da ponudniki internetnih storitev ne bodo obljubljali, da ne bodo blokirali ali ustavljali internetnega prometa ali zaračunali spletnim mestom in spletnim storitvam dodatne pristojbine za dostop do interneta s hitrim pasom (s tem da bi se pojavile kakršne koli storitve, ki ne plačujejo hitrega voznega pasu) biti postavljen na počasen pas).

Kaj lahko storimo?

Republikanski podprti FCC je pokazal osupljivo stopnjo lastnega interesa in golega pohlepa na račun interesov vsakega navadnega Američana (in z alarmantnimi posledicami za potrošnike po vsem svetu).

Naravni odziv bi lahko bil, da se utopite in utopite svoje žalosti, toda jok v pivo ne bo preprečil, da bi vas ponudnik internetnih storitev preusmeril.!

Uporaba virtualnega zasebnega omrežja (VPN)

Navidezno zasebno omrežje je orodje za zasebnost in varnost, ki vašemu ponudniku internetnih storitev preprečuje, da bi videl, kaj dobite v spletu. Vaš ponudnik internetnih storitev ne more videti vaših podatkov, ker so šifrirani. Prav tako ne more vedeti, katera spletna mesta (itd.) Obiščete, ker se vsa internetna dejavnost usmerja prek VPN strežnika. Vaš ponudnik internetnih storitev lahko vidi samo, da ste povezani s strežnikom VPN, ne pa katera spletna mesta ali storitve, ki jih obiščete po tem.

In kar ponudnik internetnih storitev ne more videti, ga ne more blokirati ali diskriminirati (čeprav glejte »Nevarnosti« spodaj). Uporaba VPN je zelo učinkovit način za preprečevanje potez vašega ponudnika internetnih storitev za odpravo nevtralnosti omrežja.

Za podrobnejša pojasnila, kako delujejo VPN in kaj lahko storijo za vas, si oglejte VPN-je za začetnike. Oglejte si tudi pet najboljših VPN storitev za naš izbor najboljših VPN-jev. Vse to dobro služi strankam v ZDA in je učinkovito pri zagotavljanju vaše osebne nevtralnosti omrežja - FCC in FTC sta prekleta!

Z uporabo VPN-a bo tudi vaš ISP preprečil, da bi vohunil za svojo osebno zgodovino brskanja in ga prodajal.

Nevarnosti

VPN-je je mogoče blokirati

VPN prepreči, da bi ponudnik internetnih storitev blokiral ali uničil vaš internetni promet - dokler vaš ponudnik internetnih storitev ne blokira ali ustrani celotnega prometa VPN. Čeprav se taka poteza na strani ponudnika internetnih storitev zdi neobvladljiva, se v resnici malo verjetno zgodi.

Veliko podjetij se zavezuje na tehnologijo VPN, da bi zagotovilo komunikacijo med uradi in omogočilo oddaljenim delavcem dostop do korporativnih virov LAN. Če bodo ponudniki internetnih storitev začeli blokirati ali ustavljati ves promet VPN, bi nastal kaos in škodi korporacijskim interesom.

Torej se ne bo zgodilo Tudi v zelo malo verjetnem primeru so bili razviti številni načini za obhod VPN blokov.

Beli seznam

Večja nevarnost je, da bodo ponudniki internetnih storitev namesto črnih seznamov VPN začeli dodajati seznam izbranih storitev. Kupci bodo usmerjeni v posebne internetne pakete v "kabelskem slogu", ki omogočajo samo dostop do izbranih storitev in spletnih mest (ali ki omogočajo le hiter dostop do takšnih poti).

Vsaka storitev, ki ni del paketa, bi bila blokirana ali zaustavljena (počasna). To vključuje VPN-je, mrežo Tor in proxyje.

Trenutno je ta grožnja zgolj teoretična, kar je prav tako dobro, saj je v zvezi s tem mogoče narediti zelo malo.

Na žalost se zdi, da so ponudniki internetnih storitev v prihodnosti radi to pot. Najboljše, kar lahko storite kot potrošnik, da to preprečite, je, da zavrnete plačilo katerega koli paketa, ki vam ne omogoča neomejenega in popolnega dostopa do interneta..

Zaključek

Kot potrošnik imate moč, zato jo uporabite. Medtem uporabite VPN.

Kreditna slika: Schistra / Shutterstock.com
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me