Amazon je napovedal dvig cen za ameriške potrošnike, ki so naročeni na njegovo storitev Amazon Prime Članstvo. Vrhunska storitev za video, glasbo, literaturo in nakupovanje bo zdaj stala več za potrošnike, ki storitev kupujejo mesečno. Dobra novica je, da bo letni načrt še vedno stal 99 dolarjev.

Za potrošnike, ki se zlahka dolgočasijo ali si neverjetno hitro ogledajo vse svoje najljubše oddaje, se nakup mesečne naročnine na Amazon Prime zdi odlična ideja. To pomeni, da lahko nekaj ur naenkrat uživajo v storitvi, nato pa morda poskusijo z drugim, kot sta Hulu ali Netflix.

Zdaj se zdi, da je Amazon spoznal, da se nekateri potrošniki obnašajo na tak način. Rešitev podjetja? Za povečanje cene mesečne naročnine od 10,99 USD do vrtoglavih 12,99 USD na mesec.

Za potrošnike v ZDA, ki mesečno kupujejo naročnino na Amazon Prime, je skupni dvig cen 18 odstotkov. Tako so skupni letni stroški Prime (če se kupujejo mesečno) 155,88 USD. (Prej bi to stalo 131,88 USD.)

Amazon je v petek napovedal novo strukturo cen:


„Cena mesečnega Prime članstva za nove člane se je 19. januarja 2018 zvišala z 10,99 na 12,99 dolarja. Cena diskontiranega mesečnega načrta Prime Student za nove prijave se je 19. januarja 2018 povečala s 5,49 do 6,49 dolarja.

Obstoječi mesečni člani Prime in Prime Student bodo plačali novo ceno za obnovitve, ki se bodo zgodile po 18. februarju 2018.

Letni člani predsednika še naprej plačujejo 99 USD. Letni člani prvega študenta še naprej plačujejo 49 USD. "

Omeniti velja, da je samostojna storitev Amazon Prime Video še vedno stane le 9,99 USD na mesec. Če so videoposnetki edina stvar, ki vas zanima, vam ne bo treba plačati več.

Polno članstvo v Premium (tisto, ki dosega povišanje cene) omogoča naročnikom dostop do knjižnice Prime Music, ki vključuje milijone skladb, Prime Reading, ki ponuja dostop do tisoč knjig, revij, člankov in stripov. In Twitch Prime, vrhunska igralska izkušnja, ki uporabnikom ponuja edinstveno igralsko vsebino.

Poleg tega lahko naročniki Prime shranijo neomejene fotografije v spletu in sodelujejo v nakupovanju »Early Access«, ki jim omogoča 30-minutno uživanje v nakupu na novo izdanih »Lighting Deals« v trgovini Amazon.

Tiskovni predstavnik Amazona je zapisal, da je pojasnil nenadno povečanje cen:

"Prime zagotavlja neprimerljivo kombinacijo ladijskih, nakupovalnih in zabavnih ugodnosti, mi pa še naprej vlagamo v to, da bomo Prime še bolj dragoceni za naše člane. Število artiklov, ki izpolnjujejo pogoje za neomejeno brezplačno dvodnevno pošiljanje, se je v zadnjih letih povečalo z 20 milijonov na več kot 100 milijonov pošiljk. Prime Free One-Day in Prime Free Enodnevna dostava smo razširili na več kot 8000 mest.

Prav tako nadaljujemo z uvajanjem novih, priljubljenih in večkrat nagrajenih Prime Originals, kot so The Grand Tour, Sneaky Pete in Zlati globus The Marvelous Mrs. Maisel - vsi vključeni v Prime Video. Člani uživajo tudi vse večji seznam edinstvenih ugodnosti, kot so Prime Music, Prime Reading, ekskluzivni izdelki in še veliko več. Še naprej bomo uvajali nove načine, kako izboljšati življenje članov. "

Gor, gor in stran

To pa ni prvič, da je Amazon naenkrat dvignil svoje cene. Leta 2014 so stroški Amazon Prime zvišali z 79 na 99 dolarjev. Po podatkih Ars Technica je storitev glavna Amazonova "krava." Amazon naj bi samo v ZDA imel 90 milijonov članov, ni pa znano, koliko od teh kupi mesečno naročnino.

Znano je, da člani na Amazonu porabijo veliko več kot nečlani. Kot poroča Statista, neameriški člani porabijo približno 700 dolarjev na leto na Amazonu. Ameriški državljani s predsedstvom Prime, na drugi strani porabijo skoraj dvakrat, 1300 dolarjev.

Ne v Veliki Britaniji

Dobra novica je, da se zaenkrat v Veliki Britaniji stroški polnega članstva Amazon Prime ne napihujejo. V Veliki Britaniji naročniki že plačujejo več za letno naročnino, kar po ceni 79 funtov znaša 109,49 dolarja. Mesečna naročnina pa stane le 7,99 funtov, kar je približno toliko, kot so prebivalci ZDA plačali pred povišanjem cen.

Za vse, ki želite še naprej mesečno kupovati naročnino - vendar ne želite plačati več - je odgovor morda povezava s strežnikom VPN v Veliki Britaniji za nakup mesečne naročnine. Vendar ni jasno, ali bi to vplivalo na dostavo naslednji dan in dostop do strele. Za ljudi, ki jih zanimajo samo video, glasbena in literarna vsebina, pa je dobra možnost. Združeno kraljestvo za zdaj ne pričakuje podobnega zvišanja cen. Vendar tiskovni predstavnik Amazonije tega ni izključil za prihodnost.

Za vse, ki si ne morete privoščiti naročnine na vrhunsko video storitev, kot so Hulu, Prime ali Netflix - VPN za pretakanje je odlična možnost, ki jo je dobro preučiti. Za več idej, kako vam lahko VPN pomaga prihraniti denar, poglejte tukaj.

Oglejte si naš vodnik za VPN v Veliki Britaniji, če želite več informacij o storitvah, ki jih lahko odblokirate, in informacije o tem, kako vas VPN lahko zaščiti..

Mnenja so pisatelja lastna.

Zaslonski naslov naslova: Claudio Divizia / Shutterstock.com

Slikovni sliki: pixinoo / Shutterstock.com, Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me