Ko se odpravljate na počitnice ali v službena potovanja, so vsi navajeni sprejemati posebne varnostne ukrepe potovanja. Predhodno načrtovanje poti, na primer majhne zapore na kovčke in uporaba potniških čekov v nasprotju z denarjem. Čeprav so to povsem razumni premisleki, morajo ljudje v teh dneh razmisliti o povsem novem digitalnem tveganju, če ne želijo, da se njihovo potovanje od doma konča v katastrofi..


Prva stvar, ki jo je treba upoštevati, so omrežja WiFi. Peski kibernetski kriminalci z slabim namenom zlahka dostopajo do slabo postavljenih omrežij WiFi - včasih zaradi ranljivosti starih komercialnih usmerjevalnikov. Zaradi tega vas lahko uradno letališče, hotel, restavracija, kavarna in druga javna omrežja WiFi naredijo neverjetno ranljive.

Brezplačen letališče WiFi

Hekerji lahko spremljajo vašo dejavnost, si beležijo spletna mesta, ki jih obiščete, in celo sledijo tipkam, ki jih pritisnete, da ukradete gesla (za bančne račune, PayPal in druga spletna mesta, na katera ste naročeni).

Druga težava je, da lahko kibernetski kriminalci ustvarijo ponarejena ali podvojena omrežja, ki se zdijo uradni WiFi za območje, na katerem se nahajate. Z eno od teh metod lahko hekerji uporabijo svojo zlobno mrežo za vohunjenje za stvari, ki jih počnete - še enkrat jim omogočajo lažno predstavljajte svoje občutljive podatke in gesla.

Na srečo je veliko stvari, ki jih lahko naredite, da ne postanete žrtev!

Varnost potovanja 101

Kako se izogniti, da bi se na dopustu zasukali

Kadar koli lahko, je veliko bolje uporabiti internetno povezavo v svojem pametnem telefonu kot nezaupanje omrežje. Na večini lokacij po vsem svetu lahko kupite plačilo, ko grete sim. Z uporabo podatkov o plačilu, ki jih dopolnite v lokalnih trgovinah, se popolnoma izognete tveganju, da pridete domov do dragih storitev gostovanja. Še pomembneje je, da odpravite tveganje, da boste morali uporabljati nepreverjena in nezaupljiva omrežja WiFi.

Druga odlična možnost, ki je na spletnem mestu ProPrivacy.com ne moremo priporočiti dovolj, je uporaba virtualnega zasebnega omrežja (naših 5 najboljših VPN-jev za potovanja).

Storitev VPN šifrira vašo internetno povezavo, tako da so vsi podatki, ki od vas prehajajo na strežnike ponudnika VPN, nerazločljivi. Rezultat tega je, da ne glede na to, kaj počnete, ko ste priključeni na javno dostopno točko WiFi, vaših podatkov ni mogoče prestreči.

Šifrirana povezava VPN

Z VPN lahko nadaljujete in uporabljate katero koli WiFi omrežje, ki vam je všeč. Naj bo to hotel z ranljivim usmerjevalnikom, letališko WiFi ali celo ponarejeno dostopno točko, ki jo je ustvaril kiber kriminalec - lahko ga uporabite - tudi za nakupovanje s kreditno kartico.

Ne glede na to, kaj boste izbrali, in tudi če je kiber kriminalec ogrožal WiFi povezavo, ki jo uporabljate, boste varni - ker bo šifriranje VPN (priporočamo OpenVPN) vaše podatke zmedlo v digitalno mumbo-jumbo.

Čeprav je res, da obstajajo brezplačni VPN-ji okrog, so mnogi od njih zelo nezanesljivi. Kot pri vseh dobrih stvareh je treba plačati zaupanja vreden VPN. Majhna naložba, ki jo boste naredili, vam bo prinesla kakovostnega odjemalca VPN (aplikacija, ki vam omogoča povezavo z mednarodnim omrežjem strežnikov ponudnika VPN).

Rezultat naročila na svetovno zasebno zasebno omrežje bo varna internetna povezava in brezskrbnost med potovanjem, kar je po našem mnenju na ProPrivacy.com po našem mnenju vredno..

Digitalne ključavnice in digitalni ključi

Zdaj, ko je poskrbljeno za vašo povezavo, lahko počnete še nekaj stvari, da se vaš dopust ne konča v solzah. Kadar koli vi ali vaši družinski člani ne uporabljajo njihovih naprav - prenosnikov, tablic ali pametnih telefonov -, bodite prepričani, da jih zaklenete. Mobilne telefone je zelo enostavno izgubiti in jih lahko na trenutek ukradejo, ne da bi jih kdo opazil.

Čeprav vaše naprave, ki so hitro nastavljene za zaklepanje, morda niso tisto, kar imate najraje, ko ste doma, je zelo pametna poteza, ko potujete v tujino. Zaradi tega ne pozabite, da vsi člani vaše stranke na svojih napravah izberejo hitro samodejno zaklepanje (minuto ali dve).

Nato nastavite svojim napravam najnaprednejše varnostne funkcije, kot so skenerji prstnih odtisov in dolga gesla. Ne pozabite, da lahko osemmestno kodo PIN shrani podatke vaše naprave veliko bolj varno kot štirimestno kodo PIN, če se izgubi ali ukrade. To se morda zdi težavo, vendar ga ne morem dovolj priporočiti, če vaša naprava pade v napačne roke.

Dodatna možnost je, da vklopite aplikacijo za lociranje svojih naprav. Telefoni Android imajo običajno vgrajeno Googlovo aplikacijo Upravitelj naprav. Uporabniki iOS-a imajo podobno funkcijo, imenovano Find My iPhone. Te aplikacije so zasnovane tako, da vam omogočajo, da poiščete telefon, če ga izgine, in če se vam ne bo posrečilo, vam lahko povrne izgubljeno ali ukradeno napravo.

Izguba naprave se lahko zdi srhljiva, vendar ne pozabite, da bo počitniško zavarovanje krilo stroške izgube. Če je naprava ukradena, ne želite, da so podatki, ki se nahajajo v njej, dostopni vsem, ki z njimi končajo! Zaradi tega močno priporočamo, da v svojih napravah uporabljate šifriranje. Popolno šifriranje diska bo zagotovilo, da bodo vaši podatki varni, ne glede na to, kje se končajo.

iPhoni so privzeto vključeni s šifriranjem, v napravah Android pa ga je mogoče aktivirati v nastavitvah (pod varnostjo). Windows in Macs so na voljo s šifriranjem na celotnem disku (BitLocker oziroma FileVault), vendar priporočamo program z odprtim kodom, kot je VeraCrypt, za bolj pregledno obliko varnosti.

Nekoliko drugačna ideja, ki bi jo morda želeli razmisliti, je, da se med potjo vrnete v oblak. Potencialno bi jo lahko preživeli skozi celoten dopust, ne da bi izgubili napravo, le da bi izginili v taksiju do vašega doma!

Računalniški rezervni računalnik

Kot smo že omenili, izguba fizične naprave zaradi počitniškega zavarovanja ne bi smela preveč skrbeti. Fotografije vaših družinskih počitnic so na drugi strani bogat spomin, ki ga nikoli več ne bo mogoče povrniti, ko jih ne bo več. Zato je dobro, da počitniške kopice med samim potovanjem podprete v oblak

Nazadnje vam bom pustil priporočilo, ki bi vas lahko ustavilo pri vrnitvi domov v vlomljeno hišo. Dandanes je na spletnih straneh družbenih medijev običajno imeti veliko prijateljev. Čeprav je morda zabavno povezovati s stotimi ljudmi na spletnih mestih, kot je Facebook, je tudi res, da pogosto sprejemamo stike, ki jih v resnici ne poznamo tako dobro. Na žalost so včasih ta poznanstva lahko težava.

Aplikacije, kot sta Facebook in Gmail, so nastavljene tako, da uporabljajo GPS vaše naprave in bodo te družbene povezave včasih sporočile, kje ste. Čeprav se morda zdi malo verjetno, je mogoče, da bi kdo od znancev na vašem družbenem mediju opazil, da ste zunaj države, in se odločil oropati svoj dom. Zaradi tega je morda pametno izklopiti storitve GPS in lokacije v vaši napravi, tako da te aplikacije ne vedo, kje ste.

Na koncu ne pozabite razširiti tega znanja o varnosti potovanja po vaši zabavi. Če vsi ne upoštevate teh potovalnih varnostnih protokolov, ne boste varni. Torej, zberite se vsi, da spregovorite o omenjenih točkah. Tako se lahko na počitniškem varnem sprostite ob vedenju, da je za vse poskrbljeno!

Od sebe in vseh tukaj na ProPrivacy.com vam želimo vesele počitnice!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me