UK ponudniki internetnih storitev (ISP) so povedali, da morajo prenehati oglaševati hitrosti internetne povezave z uporabo terminologije "do." namesto tega bodo morali oglaševati svoje povprečne hitrosti.

Nove smernice bodo začele veljati 23. maja 2018. Takrat britanski potrošniki ne bodo več lažno prodajali internetnih načrtov, ki trdijo, da so "do" 50 Mbps - ko dejansko ustvarijo približno 35 Mbps (na primer). Smernice zagotavljajo, da potrošniki vedo, kaj dobijo, preden kupijo svojo širokopasovno naročnino.

Kako bo delovalo

Od maja dalje bodo morali ponudniki širokopasovnih povezav oglaševati hitrosti povezave, ki jih lahko doseže vsaj 50% njihovih potrošnikov po vsej državi v največjih urah. To bo pripomoglo k odpravi skupne težave za uporabnike interneta v Veliki Britaniji: namreč, da se hitrosti interneta močno razlikujejo ne samo med različnimi lokacijami, ampak tudi v različnih obdobjih dneva.

Nova metoda navajanja hitrosti interneta bo verjetno močno vplivala na informacije, ki jih potrošniki dobijo pred nakupom internetnih naročnin. Shahriar Coupal, direktor odborov za oglaševalsko prakso, je v zvezi z odločitvijo ASA podal naslednji komentar:

"Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na hitrost širokopasovne povezave, ki jo bo kupec pridobil v svojem domu - od tehnologije do geografije, do tega, kako gospodinjstvo uporablja širokopasovne povezave.


"Čeprav vemo, da ti dejavniki pomenijo, da bodo nekateri dosegali bistveno počasnejše hitrosti kot drugi, ko gre za širokopasovne oglase, bodo naši novi standardi potrošnikom bolje razumeli širokopasovne hitrosti, ki jih ponujajo različni ponudniki, ko se odločijo za zamenjavo ponudnikov."

Lažno res

Dolgo prihaja

Do sedaj so lahko ponudniki internetnih storitev oglaševali "do" hitrosti, ki jih dejansko lahko doseže le 10% potrošnikov. To pomeni, da se za 90% britanskih potrošnikov njihova hitrost internetne povezave vedno pritožuje.

Guy Mitchell iz britanske družbe Solicitors Own Software na daljavo podpira računalnike za preživljanje. Mitchell preveč dobro ve, da ljudje v Veliki Britaniji pogosto trpijo zaradi slabše internetne hitrosti od oglaševane:

»Vsakodnevno povezovanje s strankami in daljinsko prevzemanje njihovih računalnikov mi omogoča edinstven vpogled v težavo. O tem ni dvoma, potrošniki v Veliki Britaniji dobijo zelo različne internetne hitrosti in mnogi ljudje verjamejo, da jih je ponudnik internetnih storitev napačno prodal. Težava je v tem, da ni pomembno, s kom greš, vsi lažno trdijo, da so hitrejši, kot v resnici so. ".

Na žalost za britanske potrošnike, kljub dejstvu, da so ponudniki internetnih storitev trenutno popolni kavboji o tem, kako oglašujejo širokopasovne povezave, nove smernice ne bodo začele veljati šest mesecev. Jamie Davies v pisanju za Telecoms.com izpostavlja, da:

»Vprašati se morate, zakaj oglaševalci potrebujejo šestmesečno obdobje, da se navadijo na pravila. Če bi vlada jutri spremenila omejitev hitrosti na avtocesti, bi se morala pravila še vedno držati od jutri. "

Morda je še bolj zaskrbljujoče dejstvo, da bodo te smernice ostale samo to: vodnik. Ustvarjeni niso nobeni dejanski predpisi, ki izrecno prisilijo ponudnike internetnih storitev, da prenehajo uporabljati izraz "do". Kot takšni bomo morali počakati in preveriti, ali te smernice dejansko vplivajo na ponudnike internetnih storitev v praksi.

Dobra novica je, da so zadnjič ASA zagotovili smernice (da bi ponudniki internetnih storitev začeli vključevati najem linij v svoje širokopasovne cene), britanski ponudniki internetnih storitev upoštevali nasvet.

Ofcom pregled

Morda nekoliko zmedeno, Ofcom, britanski regulator za medije in telekomunikacije, je prav tako pred kratkim opravil pregled hitrosti širokopasovnih povezav. Posvet, ki ga je objavila oktobra, je poklical "Kodeksi ravnanja s širokopasovnimi hitrostmi," pravi naslednje:

"Ofcom že ima kodekse ravnanja o širokopasovnih hitrostih za stanovanjske in poslovne stranke, ki od podpisnikov zahtevajo, da potrošnikom predložijo ocene hitrosti, ki jih bodo verjetno prejeli na prodajnem mestu. Poleg tega strankam dajejo pravico, da brez pogodbe odstopajo od pogodb, če njihova hitrost pade pod minimalno raven.

Predlagamo, da okrepite trenutne kode za izboljšanje ocene hitrosti na prodajnem mestu, po prodaji in pogodbah s strankami ter za izboljšanje pravice strank do izstopa. Te spremembe bi tudi zagotovile, da se kode uporabljajo za vse tehnologije, ki se uporabljajo za zagotavljanje širokopasovnih povezav."

V nasprotju s smernicami ASA pa Ofcom predlaga, da bi bilo treba hitrosti oglaševati kot doseg z jasno navedenim pričakovanjem o najmanjši hitrosti. Če tega pričakovanja o minimalni hitrosti ne bi izpolnili, bi imeli potrošniki pravico, da zakonito odpovejo pogodbo.

Ni še jasno, kako bi se lahko dve različni metodologiji združili. Vendar dejstvo, da se ponudnikom internetnih storitev rečejo dve različni stvari, zagotovo prinaša malo nepotrebnega prostora za mahanje.

Fibre Connections

Fibre Connections

Poleg novih smernic ASA trenutno izvaja raziskave o tem, kako se v oglaševanju uporablja izraz "vlakna". Do zdaj še ni prišlo do nobenih konkretnih odločitev o tem, kako bi lahko ponudniki internetnih storitev zlorabljali izraz. Vendar so predhodne ugotovitve zanimive.

Po raziskavi ASA potrošniki ponavadi verjamejo, da so vlakna "splošna beseda za opisovanje hitrosti oglaševanja." Še več, potrošniki nimajo nobenega pravega razumevanja, kaj je vlakno - ali zakaj bi to lahko bilo "razlikovanje" faktor «pri nakupu širokopasovne storitve.

Na žalost ista raziskava ugotavlja, da potrošnikom ni videti, ali je širokopasovna povezava polna ali delna vlakna, tudi potem, ko so se poučili o razliki..

Lahko bi upali, da bo ASA presodil, da morajo ponudniki internetnih storitev bolj jasno razbrati vrste vlaken, ki so na voljo, namesto da bi jih vse samo označili. "vlakno". Vendar se skorajda zdi, da se je ASA odločil, da ker potrošniki ne zanimajo informacij, si tega ne zaslužijo. To se zdi smešno. Zagotovo bi moral ASA zagotoviti, da se pretiravanje in lažno oglaševanje ne bo zgodilo - ne glede na to, kako britanska javnost je slabo izobražena.

Mnenja so pisatelja lastna.

Kreditna slika naslova: Kerdkanno / Shutterstock.com

Slikovni sliki: Markus Mainka / Shutterstock.com, asharkyu / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me