Letos je prišlo do meteornega dviga cene Bitcoin. Za ljudi, ki so kupili kripto valute, ko je bila drastično cenejša, so bili dobički izjemni. Za tiste, ki so jih kupili pred enim, dvema, tremi ali več leti, je bikov trg utiral pot do napihnjenih denarnic Bitcoin.


Vendar pa obstajajo slabe novice za prebivalce ZDA, ki so uživali v tem bogastvu. Služba za notranje prihodke (IRS) je odločila, da na stotine (če ne na tisoče) ameriških državljanov, ki imajo v lasti bitcoine, ne prijavljajo in ne plačujejo davkov na svoje velike dobičke. Ljudje, ki kupujejo ali so že kupili bitcoine (in druge altkoine), zaslužijo resno - in stric Sam si želi košček pita.

Po podatkih IRS lastniki Bitcoin priznavajo, da menijo, da je Bitcoins način, kako se izogniti davku:

»Uporabniki kripto valute so odkrito priznali, da razmišljajo o uporabi Bitcoina, da bi se izognili zahtevam glede poročanja o davkih."

Čez svet

Novembra 2016 je IRS vložila zahtevo sodiščem za vročanje "John Doe" poziva vse stranke Coinbase v ZDA, ki so med 2013 in 2015 prenesle bitcoin. Coinbase je priljubljena menjava denarnic in kripto valut, ki je bila ustanovljena leta 2012. Naročilo "John Doe" je tako imenovano, ker mu ni treba določiti enega cilja. Namesto tega velja za vse, za katere se šteje, da spadajo v določeno skupino, kot določa njihovo dejavnost.

Prvotno je bilo prošnji ugodeno. IRS je dobil dovoljenje za iskanje identitet imetnikov denarnice Coinbase v ZDA. Vendar je odvetnik Jeffrey K. Berns (poslovodni partner LLP Berns Weiss) vložil zahtevek za razveljavitev predloga. IRS je vložila predlog, s katerim je zahtevala zavrnitev Bernsove pritožbe. Coinbase in številni "John Does" so se še naprej prepirali proti odločitvi sodišča.

Potem je marca 2017 Berns skrivnostno umaknil svoj predlog. To je IRS-u omogočilo, da zahteva, da sodišče izvrši pozive podatkov na Coinbase. IRS je v podporo svoji zahtevi podal naslednjo izjavo:

„V bitcoin je v nekaj letih prišlo do eksplozije več milijard dolarjev bogastva, od tega je pomemben znesek nedvomno nakopal davkoplačevalcem Združenih držav Amerike, tako da skoraj nobena tretja stranka ni poročala IRS o povečanju dohodka. ”

Irs

Davčna utaja

Po podatkih IRS je Coinbase priznal, da želene informacije vključujejo 8,9 milijona transakcij Coinbase, pri čemer je sodelovalo 14.355 imetnikov računa Coinbase. IRS je to lahko preusmeril na ljudi, ki so prijavili davek od bitcoinov. Po tem je poročala, da:

"Samo 800 do 900 davkoplačevalcev je poročalo o dobičkih, povezanih z bitcoini v vsakem ustreznem letu, in da je več kot 14.000 uporabnikov Coinbase v posameznem letu kupilo, prodalo, poslalo ali prejelo vsaj 20.000 dolarjev vrednosti bitcoina."

To je dokazalo stališče IRS "da mnogi uporabniki Coinbase morda ne bodo poročali o svojih pridobitvah bitcoinov." Zaradi tega je sodišče ponovno odločilo, da bo IRS "ima legitimen interes pri preiskovanju teh davčnih zavezancev."

Vendar je sodišče tudi odločilo, da je bila zahteva IRS-ja za preiskavo vseh imetnikov računov Coinbase v ZDA preširoka. IRS je prisilil, da je zožil obseg svoje preiskave. IRS se je strinjal le, da bo zahteval podatke o imetnikih računov, ki v zadevnem obdobju niso imeli obrazca 1099-K, ki ga je vložila družba Coinbase. Poleg tega ne bi iskal evidenc o osebah, ki jih je IRS že poznal.

Coinbase Irs

Glede na Go Ahead

Zdaj, v zadovoljstvo IRS, je ameriško sodišče odločilo, da je IRS zakonito zbirati določene podatke o uporabnikih Coinbase, da bi ugotovil, ali se ameriški državljani izogibajo plačilu davka. Vendar pa končna odločitev sodišča določa določene dodatne omejitve, od koga lahko IRS zahteva informacije in katere podatke lahko zahteva..

Na začetku je IRS zahteval uporabniške profile, uporabniške nastavitve, nastavitve in zgodovino varnosti uporabnikov, načine plačila uporabnikov in druge podatke, ki se nanašajo na izvor financiranja denarnic Coinbase. IRS je želel pridobiti tudi vse evidence o dejavnostih v denarnici, vključno z datumom, zneskom in vrsto transakcije ter z imeni / identifikatorji strank, ki sodelujejo v transakcijah, in celo z zahtevami za pošiljanje ali prejem Bitcoin.

"Nad 20.000 dolarjev"

Vendar je sodišče odločilo, da bo IRS lahko zahteval le podrobne podatke o računih, ki so v obdobju od 31. decembra 2013 do 31. decembra 2015 opravili transakcije v višini več kot 20.000 USD. Poleg tega se za nekatere evidence šteje, da jih ni. območje - zlasti vsi zapisi o odprtju računa, kopije potnih listov ali vozniških dovoljenj, naslovi denarnice in javni ključi za denarnice.

Sodišče je tudi ugotovilo, da določene evidence niso potrebne za preiskave IRS "na tej stopnji." Sem spadajo "evidence skrbnosti uporabnika, dogovori ali navodila za odobritev tretje strani za odobritev dostopa, nadzora ali odobritve transakcij in dopisovanje med Coinbaseom in uporabnikom ali katero koli tretjo osebo, ki ima dostop do denarnice. "

Coinbase je to sporočil kot delno zmago, saj zmanjšuje število denarnic, ki jih je mogoče raziskati s 480.000 na 14.000 kupcev.

Coinbase

Vendar mora Coinbase izročiti IRS-ju še vedno občutljive stvari. Zlasti če upoštevamo, da se nanaša na imetnike računov, ki so opravili transakcije v vrednosti več kot 20.000 dolarjev. Navsezadnje so imetniki računov z največjim bogastvom z bitcoini najbolj verjetno, da so se davki najbolj izmikali. Tako je odločilo sodišče poštena igra:

Ime, datum rojstva, naslov, identifikacijska številka davčnega zavezanca, zapisi o dejavnosti računa, vključno z dnevniki transakcij ali drugimi zapisi, ki identificirajo datum, znesek in vrsto transakcije (nakup / prodaja / menjava), stanje po transakciji in imena nasprotnih strank k transakciji, vključno z vsemi periodičnimi izkazi računa ali računov (ali enakovredna).

To bi moralo IRSu dati dovolj za začetek. Ne pozabimo tudi, da je sodišče presodilo še druge zapise "lahko postane potrebno za določenega imetnika računa, ko IRS pregleda ustrezne evidence." Zdi se, da se motijo ​​tisti ljudje, ki so mislili, da bo Bitcoin neurejena oaza. Znano je, da se bitcoin uporablja za kriminal, oblasti pa močno pritiskajo nazaj.

Mnenja so pisatelja lastna.

Kreditna slika naslova: Wit Olszewski / Shutterstock.com

Slikovni sliki: Brandon Bourdages / Shutterstock.com, Wit Olszewski / Shutterstock.com, 360b / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me