To je prepis ustnega intervjuja, ki sem ga opravil s fanti na IPVanish. Urejal sem ga zaradi berljivosti, vendar smo želeli ohraniti pogovorni ton našega klepeta.


Zdravo fantje, hvala, ker ste se strinjali z menoj. Ali se lahko predstavite in razložite, kaj počnete na IPVanish?

Jeremy: Seveda, Jeremy Palmer, podpredsednik za izdelke in trženje. V podjetje sem se pridružil pred skoraj tremi leti. Začel sem v oddelku za marketing, ki je podjetju IPVanish pomagal pri razvoju partnerskega kanala. Pred kratkim sem se v zadnjih mesecih preusmeril v vlogo, ki je usmerjena v izdelek, in tako pomagal oblikovati smer izdelka IPVanish.

Jeremy Palmer 2

Josh: Jaz sem Josh Tway, glavni arhitekt VPN. S podjetjem sem že skoraj osem let. V teh letih sem nosil veliko klobukov in sem bolj prestopil v vlogo iteracije izdelkov za IPVanish. Moram dodati, da sem razvil prvih nekaj različic obeh aplikacij za Mac in iOS za IPVanish.

Mi lahko poveste malo o IPVanish-u kot podjetju - kako, kdaj in zakaj je bil ustanovljen?

Jeremy: Začetki IPVanish segajo res v obdobje 2001-2002. Začelo se je s podjetjem Highwinds Network Group, ki se je začelo v industriji Usenet. Bila je lastnica številnih velikih blagovnih znamk v kategoriji Usenet, med njimi Usenet Server in News Hosting ter druge.

Leta 2008 je Highwinds Network Group izkoristil svojo infrastrukturo, ki jo uporabljajo za Usenet za zagon omrežja za dostavo vsebine (CDN). Še v letu 2012 smo se odločili (znova) izkoristiti našo omrežno infrastrukturo in tako uvesti storitev VPN svetovnega razreda.

Takrat so se Josh in nekateri drugi iz naše inženirske ekipe združili in oblikovali prvi koncept izdelka za IPVanish. Torej gre za leto 2012. Josh - morda lahko prevzamete in se pogovorite o prvih dneh IPVanish-a in o tem, kje smo danes?

Josh: Na začetku smo začeli z aplikacijo za Windows, nato pa kmalu potem, ko so me prosili, da razvijem aplikacijo Mac.

Na začetku smo podpirali le L2TP, PPTP in omejeno OpenVPN. Zabavno je videti veliko, kar smo zrasli. Hitro naprej nekaj let in delo, ki ga lahko opravimo z različnimi operacijskimi sistemi, je resnično zraslo, države, ki jih podpiramo, pa so rasle, in kar ponujamo.

To je bilo neverjetno videti in že dolgo voziti. Varnost v panogi se je povečala, prav tako pa tudi potrebe po zagotavljanju varne stranke. Zdaj podpiramo IKEv2, OpenVPN, OpenVPN Scramble. Še vedno podpiramo PPTP za starejše stranke

Jeremy: Eno, kar bom rekel o PPTP, je, da ga tehnično podpiramo za stranke, ki ga raje uporabljajo (za določene primere uporabe). Vendar ga zagotovo ne oglašujemo in ga ne priporočamo nobeni od naših strank. Očitno jih skušamo dobiti na bolj varnem in ažurnem protokolu.

Josh: Da, to je samo zato, ker ga nekatere stranke še vedno želijo uporabljati. Zanimivo pa je bilo spreminjanje v večjo bazo kupcev.

Jeremy: Mislim, da imamo trenutno več kot 1000 strežnikov v 60+ državah in sploh nisem prepričan o skupnem številu lokacij, saj se to spreminja iz tedna v teden! Torej, ja, v zadnjih nekaj letih smo doživeli velik porast in vožnja je bila zabavna!

Kaj menite, kaj ponuja IPVanish, ki ga ločuje od drugih VPN storitev?

Jeremy: Mislim, da je diferenciator številka ena med nami in drugimi omrežji tam, da imamo v lasti in upravljamo 90% našega omrežja. Imamo lastne točke prisotnosti (POPs), kjer nadzorujemo stojalo in zlaganje (celotna konfiguracija). To nam omogoča optimizacijo hitrosti, optimizacijo zasebnosti in varnosti.

Vem, da ste fantje (ProPrivacy.com) pred kratkim začeli nov test hitrosti, ki nas konstantno uvršča v prvo trojico, pogosto pa tudi na prvo preizkušnjo. Zato mislim, da nas resnično loči hitrost, zasebnost in varnost delovanja lastnega omrežja.

Obstajam tehnični razlog, da pravim, da imamo v lasti 90% našega omrežja namesto 100%, in zato lahko kupcem ponudimo določene lokacije. Na primer, ne bi bili zelo previdni, da bi odprli podatkovni center ali POP v Albaniji.

Obstajajo pa tudi drugi ponudniki, pri katerih lahko za svojo infrastrukturo najamemo strojno opremo. Tu bi se nahajalo ostalih 10% našega omrežnega prometa in tam, kjer ga nadziramo.

Josh: Vsekakor raje delamo svoje omrežje, lastne podatkovne centre in svoje strežnike, kadarkoli je to možno. Toda kot je rekel Jeremy, tehnično ni vedno biti na mestu. Toda kupci to zahtevajo, zato zagotavljamo tisto, kar potrebujejo.

Nisem edini, ki sem bil z IPVanish od zelo zgodaj. Obstaja tesno povezana skupina nas, ki je resnično predana temu, kar počnemo in kaj zagotavljamo. Mislim, da je tisto, kar nas ločuje, da nas pravzaprav zanima, kaj počnemo.

Torej, samo da pojasnim: če govorite, da imate svoje omrežje, ali mislite, da imate svoje lastne strežnike VPN?

Jeremy: Da, in imamo veliko hrbtenico, na katero uporabljamo tudi dejansko mrežo vlaken.

Tega se nisem popolnoma zavedal. Vem, da ima VyprVPN nekaj podobnega.

Josh: Zgodovina z omrežjem Highwinds Network Group je prav. Leta smo porabili za rast vlaken in to radi uporabljamo, ko lahko! To je nekaj, kar nas loči, saj veliko naših konkurentov uporablja virtualne strežnike ali najema fizične strežnike, mnogi pa nimajo internetne hrbtenice, da bi poklicali svoje.

To je impresivno! Omenili ste IKEv2, ki ga uvajate. Bi lahko povedali malo več o tem?

Josh: To je bilo zabavno, ko je bilo objavljeno na WWDC 2014. Apple bo podpiral izvorne VPN povezave v iOS-u. Slučajno sem bil tam in tako zgodaj izvedel, kaj se dogaja. Tako sem tudi jaz in eden izmed naših direktorjev interneta, inženir sys, Zeph Gillen, preživel nekaj mesecev tisto poletje, da so se resnično spopadali in ugotavljali notranje delovanje IKEv2.

IPVanish Josh Tway

Kar se mene tiče, IKEv2 ni zrela tehnologija, kot je OpenVPN. Ni bila testirana na NSA na enak način. Kaj mislite o tem??

Josh: To je vedno večja tehnologija in za osnovni protokol obstaja veliko RFC-jev in medsebojnih strokovnih pregledov. Apple sam ga postavlja kot prvo mesto za kapsuliranje celotnega sloja TCP - samo zato, da razbije požarne zidove, ko je UDP blokiran..

OpenVPN temelji na tem, kako ljudje to želijo storiti, medtem ko je IKEv2 dobro opredeljen protokol, ki ima standarde podprte. To je res super, ker lahko vsakdo uporabi programsko opremo, da sam naredi protokol.

Čeprav je v porastu, ljudje še vedno ugotavljajo, kako naj ga konfigurirajo. Mislim, da se programska oprema, kot je strongSwan, mora naučiti, da morda nekatere stvari niso imele prav v obsegu. Ampak to je vsekakor zrel protokol - sam protokol je izredno trden.

Jeremy: Mislim, da smo v našem testiranju ugotovili, da je bolj uspešen kot OpenVPN.

Josh: Ja, OpenVPN izpuhta iz vode v večini primerov. In z njimi lahko storite nekaj (ne želim povedati preveč, saj nočem dati vseh svojih skrivnosti tekmovalcem!), Ki lahko resnično povečajo učinkovitost. Nekatere stvari so očitne, na primer navodila za izboljšanje šifriranja, vendar pa si moramo prizadevati tudi za resnično pospešitev..

Osnovna osnova IKEv2 je IPsec, ki se kot standard uporablja že zelo dolgo. Internet Exchange Exchange 2 (IKEv2) je še vedno na vrhu v paketu IPSec.

Da, razumem, da je ta trenutek priljubljen pri VPN-jih zahvaljujoč povečanim izkoristkom, vendar me je bolj zanimalo, kako se primerja z OpenVPN na varnostni sprednji strani?

Josh: Zaradi varnosti je IKEv2 vsekakor moj izbirni protokol, in bolj mu zaupam, kot marsikje zaupam protokolarno. Definitivno več kot PPTP! Definitivno več kot L2TP. Potem bom rekel, da bi v večini sistemov, če bi imel možnost izbire med OpenVPN in IKEv2, šel z IKEv2 vsak dan.

Jeremy: OpenVPN je lahko koristen v okoliščinah, ko je IKEv2 blokiran - OpenVPN, ki gre čez standardna vrata SSL (vrata TCP 443), vas lahko obkroži. Zato na vsaki stranki ponujamo oba protokola.

Seveda se ponavadi ukvarjamo s tistimi, ki so bolj uspešni. Veliko naših strank si resnično želi, da bi se VPN obnašal kot običajna internetna povezava - sploh ne želijo upočasniti. Ugotovili smo, da jih IKEv2 približa temu kot OpenVPN.

Mislim, da je to dovolj pošteno. Hvala za vpogled! Kaj je po vašem mnenju najpomembnejše, kar uporabniki VPN resnično morajo razumeti?

Josh: Ko niste na zasebnem omrežju VPN, se ves promet odvija na čelu. Veliko ljudi pravi: "Toda uporabljam HTTPS, tako da to v resnici ni pomembno." Ampak to ni tako.

Zlonamerni ponudniki DNS lahko pomenijo, da uporabljate drugo spletno mesto od tistega, ki bi ga morali, in nekateri zelo spretni napadi človeka v sredini vas lahko stanejo. Najbolj jasno je, da vaš ponudnik internetnih storitev še vedno beleži vsak poizvedbo za vsako gostovanje. Če uporabljate VPN, se to ne dogaja - veliko bolj si zagotovite zasebnost nad uporabo svojega internetnega ponudnika.

In ko uporabljate vročo točko, lahko kdorkoli zasliši ta promet. Torej se morate zaščititi in HTTPS lahko delate narobe ves dan. HTTPS nima vsakega spletnega mesta in mnogi tega ne počnejo tako dobro, kot bi morda mislili. VPN pomaga zaščititi vaš internetni prenos.

Ali menite, da obstajajo pasti, ki se jih morajo zavedati uporabniki VPN?

Jeremy: VPN je vsekakor del vaše zbirke zasebnosti in varnosti, vendar še ni popoln. Pomembno je uporabljati stvari, kot je zaviralec oglasov, in razumeti, kaj lahko VPN stori za vas v smislu ohranjanja zasebnosti.

VPN je kritičen del tega in v nekaterih primerih najpomembnejši del, vendar ni popoln. Mislim, da ljudje resnično morajo razumeti, da 100-odstotna anonimnost ni mogoča, vendar se lahko precej približate, če uporabite prava orodja, ki so pravilno nastavljena.

Žal se mi zdi, da se ljudje včasih počutijo nepremagljive in morajo razumeti, da si močan kot tvoja najšibkejša vez. To je lahko zaledje v programski opremi ali kakšna druga slabost, o kateri niste razmišljali v zvezi s svojo zasebno higieno.

Mislim, da se je pomembno izobraževati v zasebnosti in razumeti vlogo zasebnega zasebnega omrežja, da boste lahko po svojih najboljših močeh ostali zasebni in varni v spletu.

Josh: Dober primer tega pasti se je pojavil med notranjim pogovorom včeraj. Drugi ponudniki VPN tam ne bodo dobro sodelovali z drugimi VPN-ji v vašem sistemu. Na koncu dneva VPN šifrira vaš promet - ne more vas zaščititi pred drugim programom, ki bi vas vabil, da vaše zahteve DNS pošlje nekam drugam.

Jeremy: In če ste prijavljeni v Facebook, ko ste na VPN, je povsem jasno, kdo ste! Sledil vam bo tudi okoli. Zato menim, da je najboljša praksa pri uporabi Incognito oken in zaviralcev oglasov. V kombinaciji z VPN vam bo to prineslo 95% poti tja.

Oh, in bodite pozorni na GPS čip na svoji mobilni napravi. Če rečete »da, dovolil bom dostop do svoje lokacije«, potem VPN ne bo ščitil vas.

Mislim, da to deloma odgovarja na moje naslednje vprašanje, vendar ga bom vseeno zastavil: Vseskozi mislim, da je VPN ključno orodje v mojem spletnem orodju za zasebnost in varnost. Katera druga orodja bi priporočili uporabnikom VPN-ja?

Josh: Upravitelji gesel za enega. Kot pravim, ste varni le kot najšibkejša povezava, ljudje pa vedno znova in znova uporabljajo zelo negotova in enaka gesla. To je zelo slabo, če ima več spletnih mest vaša gesla in je eno od njih prekršeno.

Torej so skrbniki gesel pomembni, saj moramo uporabljati bolj varna gesla in ne enaka. Uporabljam tudi sodobne blokatorje oglasov in samo opazujmo. Bodite pozorni na vse, kar je videti ribljivo.

Jeremy: Za svoje osebno brskanje že precej uporabljam brskalnik Brave in Firefox Focus (glej 5 najbolj varnih brskalnikov). In priporočam uporabo načina brez beleženja zgodovine v katerem koli brskalniku.

Za vsakdanjo rabo imam Firefox v načinu brez beleženja zgodovine, vendar sem eksperimentiral s pogumnim brskalnikom, ki preprečuje sledenje privzeto. Mislim, da ima dober brskalnik in dobre nastavitve brskalnika daleč.

Za e-pošto uporabljam ProtonMail za svoje zasebne e-poštne naslove. Seveda imamo tudi svoj korporacijski e-poštni naslov, seveda pa menim, da je ProtonMail za šifriranje od konca do konca precej dober.

In Signal, seveda, za katerega vem, da ste veliko pisali na svoji spletni strani.

Josh: Ja, mislim, da je Signal osebno fantastičen. Pazite tudi na iskalnike. Google daje odlične rezultate, vendar boste sledili. Zato morda namesto tega uporabite DuckDuckGo.

Kul. Torej… IPVanish je storitev s sedežem v ZDA. Vemo, da je NSA in njeni vražji poslanci vohuniti za vsem in vsem, ne glede na to, ali so državljani ZDA ali ne. Kakšne so po vašem mnenju posledice tega za storitev VPN, kakršna je vaša?

Jeremy: Mislim, da je najpomembneje razumeti, da NSA deluje v sodelovanju z državami po vsem svetu. Tako njegov doseg presega meje ZDA. Zavedati se morate, da lahko vašo programsko in strojno opremo - osnovno arhitekturo vaše škatle - kadar koli sestavite ali pokvarite.

To ne velja samo za nedržavne akterje - tudi hekerji lahko dostopajo do teh podatkov. Tako smo oblikovali svojo arhitekturo tako, da če bi šlo v škatlo, ni zapisov ali česar koli drugega, kar bi lahko ogrozilo zasebnost naših uporabnikov, ki se hrani na njej.

Mislim, da je pri ameriški nedržavni agenciji več preglednosti glede dogajanja z ameriško vlado, kot bi se lahko dogajalo v drugih državah. Samo, ker je bil novice o nedržavnih akterjih še ne pomeni, da vsaka druga država nima vladne organizacije, ki bi počela kaj podobnega.

In morda imajo manj postopkov in korakov, ki jih potrebujejo za zbiranje informacij. Zadeva NSA je morda bolj slabo trženje za ZDA, čeprav je zasebnost pretiravala in ni zelo spoštljiva.

A hkrati vodi ljudi k našemu izdelku. To je dobro, saj kaže, da ljudje resnično skrbijo za svojo zasebnost in si prizadevajo za dodatno zaščito.

Josh: Trudimo se ostati pred igro. Del dela je razmišljanje o tem, kako se lahko spopademo s kakršno koli grožnjo, ki se premika naprej.

Jeremy: Takoj, ko bitovi in ​​bajti začnejo potovati čez meje, NSA uporabi kdorkoli metode in sredstva, ki jih morajo poskušati infiltrirati. Zato mislim, da zunaj ZDA daje lažen občutek varnosti. Če ste na Irskem, boste morda pomislili, da Irska varuje zasebnost in tako lahko počnete stvari, ne da bi vas spremljali… Mislim, da je to naivno.

Josh: To je bila bistva PRISM-a, kjer smo imeli dejanske prizme, ki so cepile promet na optičnih kablih pri AT&T tukaj v New Yorku. Čistili so vse. Nekateri bi rekli, da "ne uporabljam AT&T, tako da ni težav "ali" jaz sem v tujini, tako da ni težav ", toda resnica je, da so vaši podatki šli skozi to stikalo in se podvajali. Torej imajo lažni občutek varnosti.

Na koncu dneva uporabnike zaščitimo kar najbolje, vendar nič ni popolno. VPN pomaga, vendar bodite previdni in se zaščitite.

V ZDA je FCC ubil nevtralnost mreže in dovoljeno ponudnikom internetnih storitev prodajajo podatke svojih strank oglaševalskim partnerjem. Predvidevam, da bodo ponudniki internetnih storitev zelo počasi in počasi pristopili k izkoriščanju teh sprememb, da bi se izognili ogorčenju javnosti. Vendar pa bodo VPN-ji postali skoraj nujno orodje za ohranjanje zasebnosti in preprečevanje prometne diskriminacije.

Ali menite, da bo Amerika doživela razmah uporabe VPN? In če je tako, kako mislite, kako se bodo odzvali ponudniki internetnih storitev?

Jeremy: Vsi v našem podjetju skrbijo za svobodo interneta. Poskušali smo lobirati, poskušali smo biti aktivisti in sodelovati z našimi lokalnimi in nacionalnimi skupnostmi, da preprečimo, da bi se te stvari kdajkoli zgodile. Vse te stvari so pomagale našemu poslu, vendar to ni bilo tisto, kar smo iskali.

Raje bi imeli industrijo in podjetja, kjer nas ljudje ne potrebujejo, da bi obiskovali bloke ponudnika internetnih storitev ali preprečevali, da bi jih ponudniki storitev vohunili. A na žalost je tako. In ljudi je v zadnjih 18 mesecih v rekordno število pripeljal do našega podjetja. Število kupcev smo opazili zaradi vohunjenja po ponudniku internetnih storitev in nevtralnosti omrežja.

Ali menite, da bi lahko zaradi tega ponudniki internetnih storitev nasprotovali VPN-jem? Zdaj, ko ni zakonov o nevtralnosti omrežja, bi lahko na primer ponudniki internetnih storitev samo blokirali ali zaustavili ves VPN promet.

Jeremy: Postavljate zanimivo točko. Ugotavljam, da nekatera javna omrežja WiFi uporabljajo nekaj kot OpenDNS, ki blokira IPVanish in kup drugih VPN-jev. Torej ni nepredstavljivo, da če bi ISP-ji mislili, da izgubljajo delež prometa v VPN-jih, bi teoretično lahko blokirali dostop do nas.

Prihajamo do načrtov, da bi ta scenarij v določeni meri zaobšli. Vendar je hladna resničnost, da so ponudniki internetnih storitev prvi POP (točka prisotnosti) na internetu in če bi nas ustavljali, bi to škodovalo našemu poslu.

Zagotovo delamo na načinih, kako zagotoviti, da bodo naše storitve na voljo tistim, ki jih potrebujejo.

Josh: Obstajajo načini, s katerimi lahko zagotovimo, da so naše povezave še boljše, da bi milijoni naših uporabnikov lahko nadaljevali z uporabo naše storitve, tudi če bi nas internetni ponudniki začeli dušiti.

Jeremy: Če sem res iskren, mislim, da je to apokaliptična vrsta ideje. Mislim, da to ni verjeten scenarij. Preden bi kaj takega dejansko začelo vplivati ​​na našo sposobnost poslovanja, bi bilo treba opraviti več tožb in veliko zapadlih postopkov.

Čeprav mislim, da obstaja oddaljena možnost, da bi se kaj takega lahko zgodilo, mislim, da to trenutno ni glavna skrb za podjetje.

Josh: Mislim, da je večja verjetnost neposredne skrbi ponudnikov internetnih storitev, ki prodajajo podatke strank, in VPN bo zaščitil pred tem.

Jeremy: Obstalo je tudi nekaj močnih povratnih ukrepov z obeh strani Kongresa, da bi poskušali razveljaviti nedavno razveljavitev zaščite nevtralnosti mreže.

Josh: Od tega smo le en glas.

Jeremy: Govorimo o mesecih ali celo letih, preden se nekatere od teh stvari začnejo dogajati, zato sem dolgoročno optimističen. Mislim, da bo na koncu manj skrbi.

Josh: Nekatere države so zavzele svoje stališče in poskušale ponovno uveljaviti nevtralnost omrežja, tako da so internetnim ponudnikom rekli, da če želijo vladne državne pogodbe, ponudniki internetnih storitev ne smejo ustavljati uporabnikov in podobno. Kalifornija in New York na primer.

Kakšni so vaši pogledi na globalno stanje spletne zasebnosti? Ali je vse to hudomušno in mračno ali opažate neke pozitivne trende?

Jeremy: Začenjam opaziti nekatere pozitivne trende v Evropi. Ne mislim, da je GDPR dobra stvar, vendar mislim, da to predstavlja priznanje ljudi in vlade, da je zasebnost internetnih uporabnikov pomembna in potrebujemo ukrepe za njeno zaščito.

Morda se bodo dogajali napačno, vendar menim, da je pomembno samo spoznanje, da so pri Facebooku in Googlu stvari predaleč in da informacije za vedno ostanejo na spletu, pomembno..

Mislim, da je na splošno dobro, da sprejemajo ukrepe za izboljšanje zasebnosti uporabnikov, čeprav nekateri od teh dobrih namenov niso preveč osredotočeni. Tako sem dolgoročno optimističen, zlasti v nekaterih zahodnih regijah.

Veliko bolj nas mora skrbeti, če gre za represivne režime, kot so mnogi na Bližnjem vzhodu ali na Kitajskem. Mislim, da bo prišlo do počasnega procesa, ki lahko traja desetletja (ne pa leta), da se resnično odvijemo.

Vendar menim, da bodo dolgoročno ukrepali državljani za zaščito zasebnosti uporabnikov.

Josh: Mislim, da rast industrije VPN kot celote res kaže, da ljudje ne pozabljajo. Če jim začnete odvzemati svobode ali jih začnete vohuniti, rečejo: "Ne maram tega" in "nočem biti blokiran." Ljudje imajo radi svojo internetno svobodo.

Mislim, da se ljudje bolj zavedajo, kaj se dogaja, in da lahko izpostavljenost nekaterim pastem povzroči, da bodo stvari dolgoročno boljše. Zaradi tega sem zelo optimističen.

Kateri so vaši ključni fokusi kot podjetje in kje v naslednjih treh letih vidite IPVanish?

Jeremy: Popolnost slike o zasebnosti in VPN je eno od teh orodij, kjer lahko začnemo naslednji pogovor. S pomočjo brskalnika lahko storite veliko stvari, na primer blokiranje oglasov, vedenje brskalnika in konfiguracijo brskalnika, kar lahko pomaga uporabnikom bolj zasebno in varno.

Kar se strateško trudi IPVanish, je postati bolj zasebno podjetje za zasebnost. Gledamo rešitve in tehnologije, ki bodo zaščitile uporabnike pred vsakim potencialnim vektorjem napadov. VPN je eden bolj očitnih (in) kritičnih vidikov, vendar obstajajo tudi drugi načini, kako je lahko zasebnost ljudi izpostavljena.

V ta namen bo izdelek, ki ga bomo razvili letos in v naslednjih dveh letih, upamo, zagotovil več kot 360 stopinjsko zaščito.

Josh: Prav tako preučujemo, kako našim kupcem zagotoviti najboljšo šifriranje, hkrati pa ponujamo tudi najboljše možne hitrosti. To ni samo uporabnikova naprava, temveč tudi obdelava na koncu strežnika. Vedno iščemo poti za izboljšanje tega stanja z različnimi protokoli za šifriranje in na splošno izboljšujemo kup tega, kar počnemo.

Jeremy: Končni cilj je, da VPN deluje v ozadju, da sploh ne veste, da je tam - računalnik je prav tako hiter, vendar imate dodatne prednosti zasebnosti in varnosti. K temu gremo vsak dan.

Josh: Nekateri uporabniki uživajo v nastavitvi te in te nastavitve, vendar veliko uporabnikov želi le izboljšati svojo zasebnost in varnost. Ne vedo veliko o tem, kako deluje VPN, in ne zanimajo nas. Samo želijo, da deluje! Zato poskušamo zmanjšati interakcijo uporabnikov, da bi to izboljšali.

Če bi se vsakemu od vas uresničila ena želja, kaj bi to bilo in zakaj?

Josh: Z vrha glave bi si želel več sposobnosti, da bi črpal znanje in imel več ur za to. Razlog za to je upanje - znanje je dobro in vsem naredi boljše.

Jeremy: Rad bi, da moji otroci odraščajo v svetu, ki je boljši od sveta, v katerem sem odraščal. Vem, da je to zelo splošno, toda imam tri otroke in tam je lahko zelo strašljiv svet.

Hvala, ker ste si vzeli čas za pogovor z mano. Mislil sem, da je to odličen intervju! Bi še kaj radi dodali?

Jeremy: Želim samo povedati, da cenimo priložnost za pogovor z vami. Smo veliki oboževalci ProPrivacy.com. Bilo je eno prvih mest, na katerega smo naleteli, ko smo prvič stopili v to panogo, in vi ste bili veliki prvaki zasebnosti in varnosti.

Mislim, da ste fantje (zlasti v zadnjem času) zelo skrbeli za odpravo nekaterih pristranskosti, ki so se našle na drugih spletnih straneh. Na primer, novi preizkusi hitrosti kažejo, kako delujejo, in rezultate prikazujejo nepristransko.

Mislim, da je bilo to za industrijo res pozitivno in upam, da se bodo tudi druga spletna mesta premaknila v isto smer.

Josh: Všeč so mi najnovejše novice o zasebnosti in internetni svobodi, ki so jih v zadnjih mesecih zasledili sami sebi. Zdi se, da ponuja bolj nepristransko in objektivno stališče.

Hvala, to so zelo prijazne besede! In še enkrat hvala za intervju.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me