Odpad podatkov o hekerju z imenom Guccifer 2.0 je v Twitterju v zadnjih 48 urah povzročil velik prepir. Izpis podatkov, ki je bil objavljen v soboto prek spletnega mesta WordPress, je drugi tovrstni hrt s pravilno imenovanim hekerjem, ki je prevzel odgovornost za nedavni kramp Demokratičnega nacionalnega odbora (DNC).


Ljudje povsod spoštujejo podatkovne smeti (ki jih drugi imenujejo Tweepers kot # Guccifer3), saj se zdi, da so do zdaj pokazali velike količine korupcije med predsedniško dirko. Zlasti glede notranje podpore DNC - da se zdi, da to pomeni volilno ponarejanje za predsedniško kandidatko Hillary Clinton.

Notranji zapisi, ki so jih Gucciferju 2.0 ukradli iz DNC-ja, kažejo, da se je Clinton že maja 2015 imenoval za demokratičnega kandidata. Razkrivajo, da je bila množična podpora, ki jo je užival kolega demokrata Bernie Sanders med začetnicami, vedno namenjena neuspehu. Ta novica močno navdušuje privržence Sandersa, ki zdaj menijo, da so bili podvrženi izbirnemu postopku.

Med dirko prvoligaša (podporniki Sandersa) so predlagali idejo, da bi poročanje o Clintonovi Mainstream Media verjetno pomagalo usmeriti demokratsko dirko na njeno pot. Vendar pa med novo objavljenimi dokumenti najdemo dokaze o neposrednem dogovarjanju med glavnimi mediji in DNC, ki bi pomagala kronanju Clintona kot demokratičnega kandidata med volilnim postopkom..

V pismu iz maja 2015 z naslovom „Kandidati za predsednika GOP za leto 2016“ so pojasnjene podrobnosti „predlagane strategije za določanje položaja in javnega sporočanja po republikanskem predsedniškem polju 2016.“ Del tega načrta je določen na naslednji način;

„Naši cilji v prihodnjih mesecih bodo določiti republiško polje in morebitnega imenovanega kandidata ter zagotoviti kontrast med poljem GOP in HRC.“

Zdi se, da so jasni dokazi, da je HRC (Hillary Clinton) skrbela za demokratično kandidaturo. Dalje v pismu se na HRC ponovno omenja neposredno na način, ki predlaga usklajen poudarek DNC-a na Clintonovi, ki prinaša demokratično zmago:

„Uporabljajte posebne zadetke, da boste umazali vode okoli etike, transparentnosti in napadov financiranja kampanj na HRC.“

# Klinton Guccifer3 DNC

Medijsko „lahka dotika“ poročanja o puščanju Gucciferja 2.0

Tudi v luči teh prekletih izpisov podatkov DNC so se osrednji mediji osredotočili na dele, ki prikazujejo načrtovano strategijo DNC za škodo republikanskim kandidatom, vključno z nepričakovano močnim GOP-om Donalda Trumpa.

Drug razdelek z naslovom „Reporter Outreach“ prikazuje nesporno voljo, da bi posebej vplivali na medije na nepošten način:

„Če bi sodelovali pri DNC in drugih, bi morali uporabiti informativne sestanke, se pripravljati z novinarji za intervjuje s kandidati za GOP, zabeležiti pogovore in opore, da bi pomagali pri zgodbah brez prstnih odtisov in novinarjem uporabili sporočilo.“

"Tako DNC kot zunanje skupine si prizadevajo za prireditve in pritiskajo na okoliške republikanske dogodke, da v svoje sporočilo vstavijo sporočila in jih prisilijo, da odgovarjajo na vprašanja o ključnih vprašanjih."

Čeprav se nekaterim to morda ne zdi pretirano ganljivo in je v politiki v teh dneh zagotovo običajna praksa, da stranke napadajo svojo konkurenco, pismo zagotovo kaže voljo DNC, da neposredno vpliva na medije.

Zdi se, da je ta strategija močno delovala v prid Hillary Clinton - v skladu z deciociotata.org - katere ugotovitve kažejo, da je prišlo do "šokantnega" medijskega odpovedi velikega števila podpornikov, ki so se obračali na Sandersove shode (na tisoče in pogosto veliko več kot je HRC dobival).

Zabavno je, da kljub izpisu podatkov (katerega pristnost ni zanikal DNC), DNC drži svoje trditve, da so heker izvedli prefinjeni ruski (morda vladni ali FSB) operativci. To prepričanje je zdaj pod vprašajem, če upoštevamo trditev Gucciferja 2.0, da je deloval sam:

„Po vsem svetu znano podjetje za kibernetsko varnost CrowdStrike je sporočilo, da so strežnike Demokratskega nacionalnega odbora (DNC) prekinile„ prefinjene “hekerske skupine. Zelo sem vesel, da je podjetje tako zelo sprejelo moje sposobnosti))) A v resnici je bilo to enostavno, zelo enostavno. "

Ruska vlada je za svojo vlogo v zgodbi zanikala vpletenost v krajo. Ne glede na to, ali gre za osamljenega hekerja (kot je navedeno) ali ne, možnost, da gre za ruskega hekerja, seveda ostaja razumna možnost - in zagotovo obstaja veliko naključnih dokazov, ki nakazujejo, da gre za ruskega govorca - najbrž uporablja Ruska tipkovnica.

Zdi se tudi očitno, da kdo je heker; verjetno bodo storili vse, da bi odvrnili oči od dejanske narave svoje identitete, da ne bi bili ujeti kot originalni sopotniki Guccifer.

Za tiste, ki se ne zavedajo, je ta najnovejši žvižgač poimenovan po originalnem hekerju Guccifer: Romunski kibernetski hacktivist, ki se je leta 2013 povzpel zloglasno zaradi številnih hekerjev, v katerih so sodelovali številni ameriški vladni uradniki. Vključno z e-poštnimi sporočili med Sidneyjem Blumenthalom in Hillary Clinton, ki so bila nezakonito poslana na „nezavarovano osebno e-poštno sporočilo“, ki omenjata teroristični napad Bengazija leta 2012 v Libiji (med drugim).

Guccifer trenutno čaka na prestajanje kazni v Aleksandrijskem zaporu v Virginiji, potem ko ga bo iz Romunije izročil ZDA, da bi se soočil z obtožbami zaradi kraje vladnih uradnikov. Guccifer, katerega pravo ime je Marcel Lazăr Lehel, je krivdo obtožil zoper njega. Glede na izjavo ministrstva za pravosodje:

„Lehel] je v izjavi o dejstvih, ki je bila predložena z njegovim sporazumom o priznanju krivde, priznal, da je od oktobra vsaj do januarja 2014 namerno pridobil nepooblaščen dostop do osebnih e-poštnih in socialnih računov v približno 100 Američanih, in to storil protizakonito pridobiti osebne podatke in e-poštno dopisovanje žrtev. Med njegovimi žrtvami sta bila ožji družinski član dveh nekdanjih ameriških predsednikov, nekdanji član ameriškega kabineta, nekdanji član ameriškega skupnega predstojnika in nekdanji predsedniški svetovalec. [Lehel] je priznal, da je v mnogih primerih javno objavil zasebno e-poštno korespondenco svojih žrtev, zdravstvene in finančne podatke ter osebne fotografije. "

Kar zadeva Guccifer 2.0, se zdi, da sta ta prva dva prekleta kapljanja podatkov (ki vključujeta množico domnevnih finančnih poročil DNC, ki vsebujeta podatke o ogromnih donacijah in njihovih donatorjih) šele začetek. Na straneh WordPress je heker obljubil, da bo izdal tisoče dodatnih dokumentov in e-poštnih sporočil, ki so jih (trdi) že posredovali Wikileaksu (za katerega verjame, da ga bo objavil pravočasno).

Eden zanimivih dogodkov je dejstvo, da je Wikileaks pravkar izdal radoveden hudournik, imenovan "Wikileaks Insurance". Vsebina teh datotek je še neznana, ker šifrirni ključ še ni izdan. Wikileaks je dejal, da bo hudournik deloval kot "mrtvi človek", če bodo imeli težave s prihodnjo izdajo (ki jo načrtuje organizacija žvižgačev kmalu).

Ali bo kaj od tega vplivalo na predsedniško dirko, še ni videti. Če pa je razvada Hillary Clinton tako daleč naokoli, bo potem Clinton po zadnjih odkritjih verjetno odšel naprej. Nedotakljiva je gotovo beseda, ki ji pade na pamet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me