V začetku tega leta so ruski hekerji, znani kot Tsar Team, ukradli gole fotografije pacientov iz klinike za plastično kirurgijo v Litvi. Od pacientov z vsega sveta so zahtevali odkupnino, grozili pa bodo, da bodo svoje ogrožajoče fotografije sprostili v spletu, če ne bodo plačali. Zdaj je britanska klinika za plastično kirurgijo, ki skrbi za bogate in slavne, doživela uničujoč napad copycat.

Plastična kirurgija London Bridge (LBPS) se nahaja v bližini Marylebone v osrednjem Londonu. Znana klinika je priljubljena pri bogatih strankah, ki si želijo najboljšega dela. Na spletnem mestu kirurgije piše, da je "ena izmed vodilnih klinik za plastično kirurgijo v Veliki Britaniji."

Zdaj so hekerji, znani kot Temni Overlord, ukradli predpomnilnik fotografij s slavne klinike. Zloglasni hekerji, ki so prej izpuščali peto sezono Orange Is The New Black (kar je navdušilo oboževalce), grozijo, da bodo te slike objavili na spletu.

Gole fotografije kirurgije slavnih

Ukradene fotografije vključujejo slike, posnete pred, med in po postopkih. Kot takšni vključujejo ogrožajoče se slike bogatih strank in slavnih, ki so se odločile za postopke, kot so povečanje prsi in izboljšanje spolovil. Med prizadetimi kibernetskim napadom je britanska zvezdnica Katie Price, AKA Jordan.

Čas napada lahko dvigne nekaj obrvi. Zakaj? Ker se je Jordan pred kratkim javno zahvalila LBPS-u za uspešno dvigovanje obraza, je prestala kliniko. Ker Jordanija zunaj Združenega kraljestva ni posebej znana, bi to lahko pomenilo, da se hekerji Dark Overlord nahajajo v Veliki Britaniji?


Katie Price

Globoko kompromitirajoč material

Napad plastične kirurgije copycat se je prvič pojavil, ko so hekerji Dark Overlord stopili v stik z ameriškim novicam Daily Daily z naslednjim sporočilom:

"Imamo TB [terabajte] tega sranja. Baze podatkov, imena, vse. Tu je nekaj kraljevskih družin. "

Skupaj s tem sporočilom je Daily Beast prejel gnezdo jajc fotografij, ki domnevno vsebujejo slike bolnikov, ki so prejemali kirurške spremembe.

"Svet še nikoli ni videl tako rekoč plastičnega kirurga," so se hvalili hekerji.

Po ogledu fotografij je Daily Beast sporočil, da:

"Številni so zelo grafični in od blizu, ki prikazujejo operacije na moških in ženskih genitalijah. Drugi prikazujejo navidezna bolnikova telesa po operaciji, nekateri pa vključujejo obraze. "

Hekerji grozijo, da bodo fotografije objavili v spletu. Daily Beast je potrdil, da se vsekakor zdi, da je to pravi posel.

Temna prekrivna plastika

Penetracija potrjena

Londonska klinika je uporabila strokovnjake za kibernetsko varnost, da so potrdili, da je bila prodrla pred trditvami Dark Overlorda:

„Na žalost po preiskavah naših strokovnjakov za IT in policije menimo, da je bila naša varnost kršena in da so bili ukradeni podatki. Še vedno si prizadevamo ugotoviti, kateri podatki so ogroženi. "

Zato se zdi verjetno, da je predpomnilnik fotografij res nov material, v nasprotju s ponovnimi preglasovanji fotografij iz litovske klinike, ki se uporabljajo za izsiljevanje druge operacije.

LBPS je na svojem spletnem mestu objavil izjavo, v kateri piše:

"Varnost in zaupnost pacientov sta bila od nekdaj najpomembnejša za nas ... Izjemno nam je žal za kakršno koli stisko, zaradi katere lahko ta kršitev podatkov povzroči, da bodo naši pacienti in naša ekipa na voljo ves čas, da se pogovorijo z vsemi, ki imajo kakršne koli pomisleke, in pokličejo na 020- 3858 0664. "

Modern Attack Vector

Tovrstni kibernetski napad je nova oblika izsiljevanja, ki je nastalo šele letos. Najpogostejša metoda izsiljevanja vključuje uporabo zlonamerne programske opreme za zaklepanje računalnikove ali pametne naprave.

Ransomware, kot je znano, onesposobi napravo žrtve s šifriranjem, dokler žrtev hekerjem ne plača zneska, običajno v bitcoinih. Največji napad te vrste doslej - napad Wannacy - se je zgodil tudi letos. Vplivalo je na tisoče računalnikov po vsem svetu, vključno s številnimi korporacijami, vladnimi agencijami in bolnišnicami.

V obeh letošnjih krajih plastičnih operacij so kiberkriminalci odkrili način izsiljevanja žrtev na bolj oseben - in lahko bi rekli tradicionalni - način. Zaskrbljujoč žrtev ali klinika (ali obe) zaradi zaščite njihovega ugleda je zaskrbljujoč trend.

Kraljevska krona

Royals vključeni?

Hrabri hekerji trdijo, da imajo slike kraljeve družine verjetno pomeni, da bodo vso moč britanske obveščevalne službe - vključno z GCHQ in novim nacionalnim centrom za kibernetsko varnost (ki ga je kraljica odprla februarja) - uporabili za poskus in jih poiščite.

Trditev je prav tako nadvse sezonska, saj bo Velika Britanija pripravila praznovanje propadanja plovila o topilniku 5. novembra. Če bodo hekerji odkriti, ali bodo naslednja skupina, ki se bo soočila z obtožbami o izdajstvu, ki ga je prejel Crown? Na srečo Dark Dark Overlords, High Treason od leta 1998 ni izvršil kazni, zato njihova usoda ne bo tako mračna, kot jo ima Guy Fawkes.

Mnenja so pisatelja lastna.

Kreditna slika naslova: puhhha / Shutterstock.com

Sliki slike: Joe Seer / Shutterstock.com, Sergey Nivens / Shutterstock.com, Elina Leonova / Shutterstok.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me