Facebook logotip poleg naopako podobnih simbolov


Drobno poročilo TechCrunch je razkrilo, da Facebook že 13 let plačuje uporabnikom, da namestijo raziskovalno aplikacijo, ki jim omogoči korenski dostop do omrežnega prometa na telefonih udeležencev.

Tehnični velikan je najstnikom plačeval 20 dolarjev mesečno in dodatke za napotnice za prenos aplikacije, ki je Facebooku omogočala brez primeren dostop do telefonskih dejavnosti uporabnikov. Skozi aplikacijo so lahko spremljali in analizirali vse, od zasebnih sporočil do navad brskanja po spletu in lokacijskih podatkov v realnem času.

Facebook je TechCrunch priznal, da je bila aplikacija zasnovana tako, da podjetju omogoča zbiranje podatkov o navadah udeležencev pri uporabi. V eni različici sheme so udeleženci celo zaprosili za posnetke zaslona svoje strani z zgodovino naročil v Amazonu.

Zdi se, da aplikacija v nasprotju s pogoji programa Apple's Enterprise Developer Program. Facebook je za distribucijo programske opreme uporabnikom uporabljal storitve beta testiranja drugih proizvajalcev, kot so Applause, BetaBound in uTest, pri čemer se je izognil Applovemu uradnemu orodju za beta testiranje TestFlight. Navidezno prizadevanje za preprečitev morebitnih ukrepov Apple ali omejitev, koliko uporabnikom lahko podjetje distribuira aplikacijo.

Tiskovni predstavnik podjetja Apple je za TechCrunch pojasnil, da: »Program za podjetniške programe smo zasnovali izključno za notranjo distribucijo aplikacij v organizaciji. Facebook uporablja svoje članstvo za distribucijo aplikacije za zbiranje podatkov potrošnikom, kar je očitno kršitev njihovega dogovora s podjetjem Apple. Vsakemu razvijalcu, ki uporablja potrdila podjetja za distribucijo aplikacij do potrošnikov, bodo preklicani certifikati, kar smo v tem primeru storili za zaščito naših uporabnikov in njihovih podatkov. "

Facebook se je strinjal, da bo kot odziv na poročilo TechCrunch ustavil operacijo za Apple-ove uporabnike, da bo aplikacija ostala na voljo za uporabnike Android.

Prvotno je Facebook priložnost oglaševal kot plačano raziskavo o družbenih medijih, z kodnim imenom Project Atlas, leta 2016 na Snapchatu in Instagramu prek uTest, ki je ciljal na 13 do 17 let stare uporabnike socialnih medijev. Prijavite se na program prek Applause in BetaBound ni jasno navedel Facebooka kot spodbudnega projekta, kar bi nakazovalo, da bi ga družba želela voditi čim bolj prikrito. Ko so se uporabniki prijavili in začeli postopek prenosa, so pozvali k namestitvi Root Certificate, ki je Facebooku omogočil popoln dostop do njihovega digitalnega življenja.

Will Strafach, varnostni strokovnjak za Guardian Mobile Firewall, je za TechCrunch pojasnil, da je "dokaj tehničen zvok" namestite naš Root Certificate "korak grozljiv. Facebook neprestano dostopa do najbolj občutljivih podatkov o vas, in večina uporabnikov ne bo mogla razumno privoliti tega ne glede na kakršen koli dogovor, ki ga imajo, ker ni dobrega načina, da bi jasno izražal, koliko moči se Facebook prikaže, ko to storite. ”

Tiskovni predstavnik Facebooka je odločno zanikal, da je podjetje zavajalo udeležence ali da je program kršil Applove pogoje: "o tem ni bilo ničesar skrivnega ... ni bilo" vohunjenja ", kot so šli vsi ljudje, ki so se prijavili za sodelovanje. jasen postopek, ki je zahteval njihovo dovoljenje in so bili plačani za sodelovanje. Nazadnje je bilo manj kot 5 odstotkov ljudi, ki so se odločili sodelovati v tem raziskovalnem programu trga, najstniki. Vsi s podpisanimi obrazci za starševsko privolitev. "

Apple-ove politike poleg hude kršitve zasebnosti niso ne glede na to, ali so bili udeleženci plačani ali da so mladoletniki, ki sodelujejo v projektu tržnega raziskovanja, domnevno dali soglasje staršev. Ta incident prikazuje, kako je Facebook pri zaščiti zasebnosti svojih uporabnikov postal brez stika. Dejstvo, da bi podjetje izkoristilo mlade za svoje dragocene osebne podatke za slabih 20 dolarjev, je zaskrbljujoče in neizprosno

kdor še vedno želi uporabljati Facebook, je najboljši način, da se izognete takšnemu vohunjenju svojih zasebnih digitalnih dejavnosti, da najprej ne sodelujete v programih tržnih raziskav. Drugi pomemben način za zaščito vaše zasebnosti v spletu je uporaba kakovostne storitve VPN. Najboljši danes na voljo VPN vam lahko pomagajo ostati varni v spletu, tako da prikrijete svoj IP naslov in šifrirate vse svoje internetne komunikacije, da zagotovite, da vaši podatki ostanejo varni in ne padejo v napačne roke.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me