Pojavile so se spletna poročila, da je filipinski telekomunikacijski sistem Globe Telecom Inc. doživel široko napako podatkov.


Glavni ponudnik telekomunikacij je domnevno zasebne podatke o kupcih prenašal drugim strankam po e-pošti. Podjetje, eno najbolj priljubljenih na Filipinih, ima približno 60 milijonov kupcev.

V petek, 28. januarja se je na hashtag #talktoglobe Twitter # Globo's Twitter začel pojavljati niz pritožb. Po besedah ​​besnih strank je Globe po elektronski pošti pomotoma poslal druge osebne podatke o registraciji drugim strankam. Kupci so najprej ugotovili, da nekaj ni v redu, ko so prejeli e-poštno sporočilo s podatki o osebnem računu nekoga drugega.

En kupec sveta, ki je šel za Twitterjev ročaj @ rennyjr0528, je dejal:

"To sporočilo sem prejel od @enjoyGLOBE In registriral se je, vedoč, da je njegova zakonita povezava, odkar je prišel od njih. Po tem mi je poslalo e-poštno sporočilo z osebnimi podatki nekoga drugega! To je proti zakonu o zasebnosti podatkov! Pozdravljeni globus! ?? Kaj **** je to ??? "

Posnetek zaslona komunikacije z globusom

Napačna stranka

Težave so se začele, ko so kupci Globe dobili priložnost, da vstopijo v promocijo in si priskrbijo vstopnice, da bi videli vso dekle K-Pop zasedbo BlackPink. Ko so izpolnili svoje podatke o registraciji, so stranke Globe prejele e-poštno sporočilo z osebnimi podatki nekoga drugega.

Namesto osamljenega incidenta so številne stranke na Twitterju poročale o isti stvari. Eden od kupcev globusa, imenovan Jeff Clifford Cruz, je za ProPrivacy.com povedal, da:

"Ta telco nam je poslal promocijo prek besedila, ki ga moramo registrirati na njihovi spletni strani, da izpolnjujemo pogoje. Tako so tisti ljudje, ki so prejeli besedilo, odšli na spletno stran in se registrirali, po registraciji pa nam je spletna stran posredovala potrditveno številko in nas bodo kontaktirali v 3 delovnih dneh. Kaj se je zgodilo po tem, so kopijo naših podatkov o registraciji poslali na e-poštni naslov drugega uporabnika. "

Cruz, ki gre mimo Twitterovega ročaja @fordcanhandleit, je za ProPrivacy.com povedal, da ga je izkušnja vznemirjala:

"Naše vse podrobnosti so na voljo po e-pošti in zaskrbljujoče so."

Podatki, ki so pricurljali o uporabnikih, vključujejo njihova imena, polne poštne naslove in mobilne številke.

Potegnemo skupaj v imenu zasebnosti

Po razširitvi e-poštnih sporočil Globe odjemalci spoštujejo njihovo zasebnost, saj ne delijo e-poštnih sporočil. Ena stranka, ki je šla za ročaj @ kaiko0424, se je na Twitter poslala z naslednjim nasvetom:

"V primeru, da ste prejeli druge podatke o kupcu, ki so predplačniško za Globe, ne posnamejte zaslona in ga objavite na twitterju. Pomagajmo drug drugemu pri varovanju naših osebnih podatkov !!! #OnTheList @ talk2GLOBE NE SMETEŠ !!! "

Tišina z globusa

Najbolj zaskrbljujoče je pri odtekanju podatkov pomanjkanje odziva s strani Globe. Po porastu obtožb na Twitterju nismo mogli najti nobene informacije telekomunikacijskega podjetja, ki bi se opravičila ali svetovala strankam, kaj naj storijo..

Na Filipinih so potrošniki zaščiteni z Zakonom o zasebnosti podatkov iz leta 2012. Ta zakonodaja določa stroge smernice, ki obveščajo upravljavce podatkov o tem, kako lahko podatke obdelujejo. To vključuje stroge prepovedi, s katerimi lahko upravljavci podatkov delijo podatke ljudi.

G. Cruz verjame, da bi se moral Globe za to, kar je storil, soočiti z globo:

"@EnjoyGLOBE in @ talk2GLOBE bi morali biti tudi v redu za njihovo kršitev zasebnosti podatkov, kot se je to zgodilo z Googlom pred kratkim. #DataPrivacyBreach. "

Za zdaj potrošnikom, ki jih je prizadela kršitev zasebnosti Globe, svetujemo, da se za prijavo uradne pritožbe obrnejo na Filipinsko nacionalno komisijo za varovanje zasebnosti.

Potrošnikom, ki so v e-poštnem sporočilu prejeli podatke nekoga drugega, svetujemo, naj ne delijo e-pošte in ga hkrati izbrišejo. Nobenih kopij e-poštnega sporočila ne sme biti narejenih in posnetkov zaslona, ​​da bi čim bolj zmanjšali vpliv škode, ki jo je naredil Globe..

ProPrivacy.com je vzpostavil stik z Globeom, da bi ugotovil, koliko strank je zaradi kršitve podatkov vplivalo, vendar v času pisanja niso odgovorili..

Posodobitev 29.1.2019. Globe Telecom se je odzval na našo prošnjo za komentar:

"Globe Telecom je odpravil težavo s prizadetimi strankami, ko je napačno potrditev prejel drugemu posamezniku, in incident prijavil Nacionalni komisiji za varovanje zasebnosti v skladu z regulativnimi zahtevami. To je bil le primer pošiljanja potrdila o potrditvi registracije napačnemu posamezniku in ni bil poslan množično ali kot skupina podatkov. To je vplivalo samo na predplačniške stranke, ki so se prijavile na program On The List in izkoristile vstopnice za koncerte in druga glasbena prizorišča prireditev Globe. Od 60 milijonov predplačnikov je bilo prizadetih približno 8.851 strank."

Stranke sveta se opozarjajo, naj pazijo na nepravilne dejavnosti na svojih računih. Poleg tega se žrtve podatkovne plaže opozarja, naj pazijo na poskuse lažnega predstavljanja. Z vsemi telefonskimi klici, besedilnimi sporočili ali e-poštnimi sporočili, ki bi jih morali predstavljati predstavniki sveta, je treba ravnati zelo previdno. Prizadete stranke morajo zagotoviti, da svojim osebnim podatkom, podrobnostim za prijavo - ali drugim občutljivim podatkom - ne bodo izročile nikogar, ki jih kontaktira. Namesto tega morajo stranke neposredno vzpostaviti stik z Globeom, da se prepričajo, da komunicirajo z Globeom in ne s hekerjem.

Če vas je ta zgodba spodbudila, da svojo zasebnost v spletu resneje vzamete, je uporaba VPN-ja odličen kraj za začetek. Oglejte si našo najboljšo stran VPN za seznam najboljših storitev v letu 2019.

Slikovni sliki: Photon photo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me