Kot je bilo pričakovano, je v sredo prejšnji teden notranja ministrica vladajoče vlade konservativne stranke Združenega kraljestva, Theresa May, razkrila podrobne načrte, ki bodo vladi Združenega kraljestva podelili neprimerna pravna pooblastila za vohunjenje zgodovine osebnega brskanja po spletu vsakega državljana Združenega kraljestva (medtem ko se je v času dodelitve zakonska pravica do prestrezanja internetnih komunikacij od koder koli po vsem svetu!).


Ključne točke predloga vključujejo:

Ponudniki internetnih storitev bodo morali najmanj 12 mesecev hraniti "evidenco internetnih povezav" internetnih dejavnosti vsake stranke

Odločno zatrjuje, da trdi, da bo to policiji omogočilo dostop do celotne internetne zgodovine uporabnikov, "preprosto ni v redu", saj bodo zabeležene le obiskane spletne domene in ne posamezne spletne strani v tej domeni ali kakršni koli pogovori..

Vendar bo vlada s temi podatki zlahka določila, kakšne pornografije so vam všeč, ali varate svojega partnerja, svoje politične in verske pripadnosti, kakšne so vaše hobije in zabave in še kaj.

Navsezadnje bralcu ne bo treba ugibati o političnih nagnjenostih običajnega obiskovalca spletnega mesta www.greenpeace.org ali pa je poročen posameznik, ki obiskuje spletno stran za zmenke, nezvest (ali hoče biti!). Dejstvo, da so posamezne spletne strani gledale na teh spletnih mestih, skoraj ni pomembno!

Legalizacija množičnega vohunjenja vlade

Vlada svobodno priznava, da novi zakon formalizira nekaj, kar se dogaja v tajnosti od (vsaj) leta 2001. Podporniki trdijo, da s tem, ko je ta množični nadzor izrecen, operacijo pripelje v "pravni okvir" in zato zagotavlja neko obliko nadzor in odgovornost zanjo.

Zdi se, da se nihče ne sprašuje, ali je takšen množični poseg v zasebnost vsakega državljana Združenega kraljestva sploh mogoče upravičiti. Vlada to vprašanje opredeljuje kot zasebnost in varnost in May je podala nekaj nejasnih in neutemeljenih trditev, da je nadzor preprečil številne teroristične napade v preteklosti.

Tudi če je res, se moramo vprašati, "ali želimo živeti v družbi, kjer žrtvujemo svojo svobodo, zaupati vladi, ki je vedno znova dokazala, da nas preprosto ne more zaupati, da nas zaščiti, ker se bojimo lovcev in teroristov? "Če je tako, potem so teroristi že zmagali.

Način boja proti terorizmu, da se ne prestrašimo, in čedalje močneje oprimejo težko pričakovanih idealov svobode in strpnosti v naši družbi, po katerih Velika Britanija s pravom slovi. Če se prepustimo svojemu strahu in postanemo nestrpna družba večjih bratov, izgubimo vse, kar je vredno ohraniti.

Zanimivo je, da predlog zakona vladi Združenega kraljestva tudi daje izrecno zakonsko pravico, da vohuni za vse podatke, ki prehajajo skozi optične kable, ki vstopajo v Združeno kraljestvo in izstopajo iz njega (spet je to znano, da se že prikrito dogaja).

To dejansko pomeni, da vlada Združenega kraljestva podeli pravico, da vohuni za vse na planetu, ne glede na narodnost. Prav tako zanimivo, da se nobena tuja vlada ni pritožila nad tem…

Policija, varnostne organizacije in drugi vladni organi bodo lahko dostopali do shranjenih dnevnikov brez naloga

Lokalni sveti so iz nekega razloga označeni kot izjema in zahtevajo nalog, a ker trenutni predlog zakona temelji na stari zakonodaji RIPA, je seznam vladnih služb, ki bodo verjetno lahko dostopale do vseh osebnih evidenc vsakogar, osupljivo dolg, vključuje organe, kot so ministrstvo za zdravje, prihodke in carine, komisija za poštne storitve, reševalna služba NHS, Skrbniška služba za reševalno službo in še veliko drugih.

Kljub majskemu govoru o nadzoru z dvojnim zaklepanjem ne bo učinkovitega nadzora nad dostopom do tega izjemno velikega in občutljivega osebnega podatka.

Glede na to, da morajo vse te podatke hraniti telekomunikacijska podjetja, katerih evidenca o varovanju takšnih podatkov je težko prepričljiva, je verjetno zanesljivo domnevati, da bo vsak hekerski in tehnični kriminalist hitro dobil tudi dostop do teh informacij.

Nadzor nad "prestrezanjem" z dvojnim zaklepanjem

V skladu s predlogi lahko ministri odobrijo "prestrezanje", ki nato zahtevajo "sodno odobritev", preden jih začnejo izvajati. To May navaja kot "dvojno zaklepanje".

Glede na to, da nad vsakim naključnim vladnim oddelkom ni dostopa do popolnega dostopa do interneta in telefonskih zapisov vsakega državljana, se mora ta domnevno sklicevati na spremljanje komunikacij v realnem času (imenovano tudi "hroščanje") komunikacij, vdor v hiše ljudi, okužbo prenosnikov z zlonamerno programsko opremo in druge zelo invazivne operacije v slogu TAO.

Vendar pa "pravosodni nadzor" dejansko pomeni, da skupina upokojenih (ki ne opravljajo funkcij, ker bi to pomenilo hud navzkrižje interesov) sodnikov, ki jih izbere vlada in ne bo imela tehnološkega znanja ali razumevanja prikritih Nadzor, potreben za sprejemanje premišljenih odločitev, bo učinkovito ministrsko uredbo z žigi.

Vloga teh "sodnikov" bo torej preprosto zagotoviti, da se upoštevajo pravilni postopki (in tudi tukaj lahko ministri ta minimalni sodni nadzor odložijo za 5 dni, tako da zadevo razglasijo za "nujno".)

Kot skoraj nesmiselno sopiranje takšnih poklicev, kot so novinarstvo, medicina in pravo, bodo morali ministri pri preiskovanju pripadnikov takšnih poklicev določiti zaščito, ki jo nudijo občutljive informacije..

Namesto da bi zagotovili prepričanje, predlogi namesto tega jasno kažejo, da v nasprotju s tem, kar Britanci vedno jemljejo za samoumevno, med poslanci in volivci, med zdravniki in pacienti ali med odvetniki in med odvetniki in med zdravniki in bolniki ni takšnih "privilegiranih" ali "zaupnih" pogovorov. stranke.

Zakonska zahteva, da čezmorska podjetja sodelujejo pri dešifriranju podatkov uporabnikov

V členu 189 predloga zakona je z varljivo blagim naslovom „Vzdrževanje obvestila o tehničnih zmogljivostih zahtevano, da vsa podjetja, ki poslujejo v Veliki Britaniji (tudi če niso podjetja iz Velike Britanije), izpolnjujejo zahteve vlade Združenega kraljestva, če "Te ustrezne izvajalce je mogoče (in ostaja) izpolnjevati te zahteve."

To skoraj zagotovo pomeni, da bo vlada poskušala prisiliti tehnološka podjetja, da v svoje šifrirane izdelke uvedejo zadnja vrata (medtem ko je v vsakem trenutku kaznivo dejanje za vsakogar, ki je vpletena, razkrilo obstoj teh zunaj, pod kakršnimi koli pogoji (člen 190 (8) ))! Ljubi Bog.

Edina srebrna obloga tega odkrito šokantnega napada na zasebnost in osebno svobodo je, da si je težko zamisliti, da bi mednarodna tehnološka podjetja izpolnila tako smešen presežek. Glede na to, da sta se podjetji, kot sta Apple in Google, odločno upirali podobnim zahtevam svoje vlade, se zdi zelo malo verjetno, da se bodo samo preusmerili na vlado Združenega kraljestva.

Kako se bo to izšlo, še ni videti, vendar se zdi verjetno, da bo ta klavzula, ki povzroča veliko zaskrbljenost med tehnološkimi podjetji, izpuščena kot del strateškega "mehčanja" vladnega položaja, ki je zasnovan tako, da pomaga predloge prek Parlamenta.

Zaključek

Predlog zakona o preiskovalnih pooblastilih je največji napad na britansko svobodo, odkar so nacisti poskušali vdreti v državo v 2. svetovni vojni. Kljub temu pa se britanska javnost zdi zelo samozadovoljna.

Prodali so nas kljukice, črte in vrtavke z lažno pripovedjo, da je množični nadzor nad vsakim aspektom našega osebnega življenja potreben, da nas varuje, namesto da bi bil predhodnik vsemogočne, nestrpne, desno-desne države, da je.

„Listina o snoopersih“ nas ne bo varnejša; nas bo bolj izpostavil vladnemu zatiranju, hkrati pa ne bomo storili popolnoma ničesar, da bi odvrnili "slabe fante".

Preston Byrne je generalni svetovalec za podjetje Eris Industries, ki se je začelo s sedežem na blok verigi, ki se je iz Velike Britanije preselil v ZDA po pripombah premierja Davida Camerona o prepovedi močnega šifriranja v začetku tega leta. Pustil vas bom z njegovimi besedami,

„Ta zakonodaja ne bo obravnavala problema, ki je zasnovan za reševanje. Teroristi bodo zatemnili s programsko opremo, kot sta GPG in Tor, hkrati pa so običajni ljudje in podjetja resno ogroženi, ker so vsi njihovi lastni podatki shranjeni nekje na način, ki bi lahko bil ogrožen.

Podjetja že danes ne zavarujejo podatkov o uporabnikih, kot je razvidno iz kramp TalkTalk. Enako velja za vlade, kot smo videli pri ameriškem kraku ameriškega urada za upravljanje kadrov, kjer so podatke o vsakem ameriškem vladnem delavcu z varnostnim dovoljenjem ukradli hekerji, za katere se verjame, da jih sponzorira država..

Nič v tem računu tudi ne zagotavlja varnosti teh podatkov. Namesto tega vsako podjetje, ki ponuja telekomunikacije v Združenem kraljestvu ali v Združeno kraljestvo, spremeni v napad vektorja. Varnost uporabniških podatkov je najboljši način za zagotovitev, da ne obstajajo. Naša nacionalna varnost se bo bistveno okrepila, če bomo shranjevali manj podatkov, ne več in povečali uporabo močne kriptografije, ne pa da bi jo zmanjšali. "

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me