Ljubitelji družabnih medijev slepo, bliskovito ali z veseljem dovoljujejo všečkom Facebooka, Instagrama in Twitterja, da svoje podatke uporabijo za milijardne dolarje. V zameno ne dobijo ničesar, toda ne glede na to, kakšno zadovoljstvo je, če izpostavijo dolgočasje svojega življenja. V nekaterih primerih odpiranje življenja za trenutek slave povzroča glavobole. Vsekakor povprečnega uporabnika finančno ne bogati. Vendar se lahko vse to spremeni.


Začetna platforma družbenih medijev, Steemit, poskuša stari model vrgel na glavo. Če bo uspešen, lahko spremeni prihodnost socialnih medijev. Za razliko od prej omenjenih velikanov družbenih medijev, ki pridobivajo naše podatke, ne da bi si delili dobiček, Steemit dela ravno obratno. Svoje uporabnike nagrajuje s hladno trdo gotovino v obliki kripto valute.

Pri tem se inovativno spletno mesto za socialne medije izboljšuje na vseprisotnih programih nagrajevanja, ki jih ponujajo hotelirji, letalske družbe in podjetja s kreditnimi karticami. Ti del nakupa vam povrnejo v gotovini ali v točkah. Vendar morate porabiti denar, da dobite nekaj svojega lastnega denarja. Predstavljajte si namestitev, v kateri boste plačani ne za to, da bi porabili hladen, trden denar, ampak zgolj za to, da bi počeli nekaj, kar ste že počeli brezplačno! Ne boste zbrali dolarjev ali evrov, temveč je kripto valuta imenovana Steem.

Kako deluje Steemit?

Na Steemitu boste vsakič, ko objavite, komentirate ali "podobno", prejeli del Steema. Ko zberete kup Steemsov, jih lahko vnovčite v običajni valuti. Če ste optimistični glede potenciala Steem-ovega vrednotenja in upate, da bo tako kot Bitcoin ali Ethereum, se lahko odločite, da boste namesto tega držali Steems. Mnogi ljudje se lahko odločijo za to pot zaradi tega, kako enostavno je zaslužiti Steems.

Ustvarjalci Steemita se ponosno pohvalijo,

"Steem je prva kripto valuta, ki poskuša natančno in pregledno nagraditi [...] posameznike, ki subjektivno prispevajo k njeni skupnosti."

Imel je svoje neposredne občudovalce, čeprav v majhnem številu. Vendar je Steemit julija 2016 prvič izplačal svoja plačila, slabe tri mesece po lansiranju, dobil resno pozornost. Igralci, naloženi v igri. Steemit je pridobil zanimanje, čeprav ste bili plačani v Steemsu, ki kot novica kripto valute nima zagotovljene vrednosti.

Vera vlagateljev v Steem je bila nagrajena. Vrednost uvajanja se je povečala z začetnih 1,2 milijona do 350 milijonov dolarjev. Tudi po tem, ko se je poravnal nazaj, je dosegel skoraj 300 milijonov dolarjev, kar pomeni, da se stalno uvršča med 20 najboljših digitalnih valut, s katerimi se trguje. Sploh ne tresoče. Še več, saj je bilo po njegovem lansiranju več kot 30 milijonov dolarjev Steem razdeljeno več kot 50.000 uporabnikom, poročajo podjetja. To ga postavlja na pot, da bi zrušila model, ki so ga zgradili velikani družbenih medijev v desetletjih uporabe.

Nova kripto valuta in poslovna paradigma ob strani Steemit v veliki meri posnemata druga družbena omrežja. Med najbolj priljubljene oznake spadajo stvari, kot so fotografija, življenje, potovanja, umetnost in, kar je morda presenetljivo, sam Steemit. Vendar ima zaradi denarne spodbude vsaj eno zanimivo razliko - trolling. Razlaga soustanovitelj Steemita,

"Prvič obstajajo priložnostni stroški za prenos vozil. Vsako sekundo, ko nekdo troši, lahko potencialno škodi ugledu in prepreči, da bi zaslužil katerikoli Steem. "

Uporabniki glasujejo o vaših objavah, kar pomaga določiti vaše izplačilo.

Kripto valuta za množice?

Ustanovitelji Steemita so navdušeni, ko razglašajo, da je enostavno vstopiti na ta trg. Steem je bil zasnovan kot kripto valuta za množice, saj ovir za vstop skoraj ni.

Steemit se mi zdi kot ideja, katere čas je prišel. Mogoti družbenih medijev, kot je Mark Zuckerberg, so se že leta obogatili, ko so zaslužili vaše prostovoljne podatke. Kaj ste dobili v zameno za vsebino, ki ste jo ustvarili? Nada! V resnici so nekateri uporabniki tradicionalnih platform družbenih medijev dobili več, kot so se dogovarjali v obliki kritik, sramotenja in podobnih posledic. Zdaj bo morda vsaj nekaj dolarjev, ki vas bodo prepričali in postali balzam za vaše opekline.

Steem je kripto valuta, ki uživa v mehurčku s kripto valutami. To pomeni, da tudi če imate srečo, da zberete košček Steemsa in obogatete, lahko vaše bogastvo prav tako enostavno izgine. Vendar ste že prej objavljali na drugih platformah, brez možnosti za nagrado. Te platforme so zaslužile milijarde za druge. Zakaj ne preverite Steemita - kaj morate izgubiti?

Kreditna slika: Pri nopporn / Shutterstock.com
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me