Netflix vas predstavlja


Novi grozljivi triler Netflix Številni izmed nas se sprašujejo, kako enostavno bi bilo novega partnerja, da nas zasledi v spletu.

Newyorška drama o zmenkih je padla na Netflixu 26. decembra, v prvih štirih tednih pa naj bi presegla več kot 40 milijonov gledalcev. V seriji igra Penn Badgley kot Joe Goldberg, obsesivni prodajalec knjig, ki težko pada na manično-pixie-sanjsko princeso in nadobudno pisateljico Guinevere Beck, ki jo igra Elizabeth Hall.

Kako lahko torej zagotovimo svoje naprave in svoje skrivnosti pred našimi ljubimci?

Tukaj je sedem stvari o naši digitalni zasebnosti, ki smo se jih naučili v oddaji, lahko pa preverite tudi naš Ultimate spletni vodič o zasebnosti za več informacij o varnosti v spletu.

Ni na voljo v vaši regiji Netflix?

Če "Ti" ni na voljo v vaši regiji, Netflix lahko odblokirate s storitvijo VPN. Samo nekaj storitev VPN deluje z Netflixom, zato se prepričajte, da opravite raziskavo, preden izberete VPN.

VPN vam bo omogočil tudi gledanje Netflixa v šoli ali na delu. Večina šol ali delovnih mest blokira Netflix na svojih omrežjih WiFi.

Prepričajte se, da so vaše naprave zaščitene s pinmi

Vsi smo hlepeli, ko je Joe dvignil Beckov telefon in ga odprl, ne da bi vnesel nožico.

Boleče je očitno, vendar poskrbite, da je vaš telefon (in iPad itd.) Zaščiten s pinom. Če imate možnost, da na svojih napravah izberete hiter čas samodejnega zaklepanja (najdlje minuto ali dve), samo v primeru, da se vaš zmenek pokuka med odmori v kopalnici.

Če je mogoče v svojem pinu uporabiti več kot štiri številke, bo večina priložnostnih hekerjev samodejno domnevala, da ste uporabili le štiri.

Zaščitite (ali izklopite) svojo družabno

Medtem ko ne govorimo o izmišljenih likih, ki obtožujejo žrtve, je velik del Joejeve zmožnosti kiberstalka Becka zmanjšal na količino informacij, ki so javno dostopne v njenih računih družbenih medijev.

Očitno se zanašamo na ta družbena omrežja, da bomo organizirali svoje družabno življenje in bili v stiku z ljubljenimi, zato njihovo izključitev ni vedno možnost. Lahko pa zagotovimo, da so čim bolj varne.

Najprej pogovorite o tem, kam grete na pijačo ob koncih tedna izven rokov in strogo v DM-jev.

Drugič, preverite, ali se vaše objave in fotografije delijo samo s prijatelji, ne pa med prijatelji in nikoli širša javnost. Nato previdno kurati seznam prijateljev. Končno preverite, ali spremenite svoje nastavitve in pregledate vse, kar vaši prijatelji objavijo na svoji časovnici, preden se pojavi, to vam bo pomagalo ohraniti nadzor nad informacijami, ki jih delite.

Močna gesla

To je kliše, vendar nikoli ne uporabljajte imena svojega ljubljenčka iz otroštva ali imena svoje vseživljenjske simpatije kot geslo, tudi če ste literarna naslednica. Vedno uporabljajte dolga in zapletena gesla, ki vsebujejo kombinacijo navadnih črk, velikih črk in številk ter za vsako storitev vedno uporabite drugo geslo..

Če imate MacBook, razmislite o sistemskih nastavitvah in nastavite zahtevano polje gesla na „takoj“. To pomeni, da boste morali vsakič znova vnesti geslo vsakič, ko se Mac preklopi v stanje mirovanja, kar je moteče, ampak tudi lezenje.

Odjavite se iz oblaka

Večina nas danes uporablja shranjevanje v oblaku za datoteke in fotografije, vedno pogosteje ga uporabljamo za varnostno kopiranje, shranjevanje in skupno rabo naših najbolj osebnih podatkov. Verjetno imamo v oblaku dostop do več naprav, na primer varnostno kopiranje telefona v prenosnik, ročno ali samodejno.

Če ena od teh naprav manjka ali do nje dostopa heker, bi lahko imeli dostop do datotek v vseh napravah, povezanih z oblakom. To pomeni, da je vredno vedeti, kako se odjaviti iz oblaka na daljavo.

Z iCloudom lahko preprosto izberete aplikacijo Nastavitve in si ogledate vse naprave, v katere ste trenutno prijavljeni z iCloud. Če želite preklicati dostop, preprosto kliknite mali križni gumb poleg naprave, da ga odstranite iz iCloud. Ko to storite, ne pozabite takoj spremeniti gesla.

Ne pozabite, da lahko vse varnostne kopije v oblaku na svojem računu WhatsApp izklopite tudi tako, da dostopate do klepetov, nato pa naredite varnostno kopiranje in nastavite samodejno varnostno kopijo..

Podvojite svojo varnost

Če želite biti dvojno prepričani, da nekoga ne bodo imeli v svojih spletnih računih, na primer Gmail, lahko nastavite dvofaktorsko overjanje. To je sistem, ki zahteva več kot le vaše uporabniško ime in geslo. Potrebuje tudi številčno kodo. Ta koda se običajno pošlje v vaš pametni telefon prek besedilnega sporočila.

Vklopite ga lahko za Microsoftove storitve in spletna mesta ter Dropbox. To bi lahko povzročilo majhne neprijetnosti, vendar bi moralo vsakogar, ki morda ugiba vaše geslo, umakniti iz računov.

Zasebne datoteke hranite pod ključavnico

Če se komu uspe prijaviti v računalnik, se želite prepričati, da ne more dostopati do vaših najbolj zasebnih datotek. Še posebej, če ste hranili prikrito odkritost svojega najboljšega prijatelja.

V operacijskem sistemu Windows (vendar ne v sistemu Windows 10) lahko datoteke zaščitite, da jih zaščitite. Z desno miškino tipko kliknite (ali pridržite) datoteko ali mapo in izberite lastnosti, nato izberite napredni gumb in izberite šifrirano vsebino, da zaščitite potrditveno polje. Izberite V redu, da zaprete okno naprednih atributov, izberite Uporabi in nato V redu.

V Mac računalniku lahko za šifriranje datotek uporabite 'predogled aplikacije'. Odprite sliko z aplikacijo za predogled, v meniju datotek izberite 'izvozi kot PDF', v spustnem oknu preimenujte razširitev v '.pdf' in kliknite Prikaži podrobnosti. Tako boste imeli možnost šifrirati datoteko in nastaviti geslo. Ta metoda naj deluje za vse slikovne datoteke ali dokumente, ki jih lahko odpre aplikacija za predogled.

Izbrišite svojo zgodovino

Skoraj vsi brskalniki v teh dneh, vključno s Safarijem, Chromom in Firefoxom, vam bodo omogočili brskanje po spletu z zasebnim načinom brskanja, ki blokira piškotke in preprečuje shranjevanje internetne zgodovine. Dobro je vedno brskati z zasebnim brskanjem. Če pozabite uporabiti zasebni brskalnik, ne pozabite redno brisati zgodovine in počistiti predpomnilnika, še posebej, če napravo delite (tudi nepričakovano) z nekom drugim.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me