Adblockerii au devenit instrumente esențiale în navigarea noastră în spațiul online în ultimii ani, contribuind la îmbunătățirea performanței, protecției și vieții private. Cu un astfel de boom în popularitate, care creează sute de produse pe o multitudine de platforme, poate fi dificil să alegeți ce adblocker este potrivit pentru dvs. și în ce moduri ar putea ajuta.

Care sunt cei mai buni adblockeri?

 1. uBlock Origin

  - Cea mai bună extensie de browser

 2. CyberSec (NordVPN)

  - Cel mai bun VPN cu un blocant de anunțuri

 3. AdFender

  - Cea mai bună aplicație pentru desktop

 4. AdLock


  - Cel mai bun blocant de anunțuri pentru Android

 5. 1Blocker X

  - Cel mai bun blocant de anunțuri pentru iOS

 6. Adblock plus

  - Mențiune de onoare

La un moment sau altul, cu toții ne-am confruntat cu temutul pop-up, o formă intruzivă de reclamă desfășurată de companii care adesea acordă prioritate veniturilor veniturilor decât satisfacției utilizatorilor. Același lucru se poate spune și pentru videoclipuri cu redare automată și site-uri web aglomerate umplute până la capăt cu animații, audio și text, care inevitabil încetinesc sistemele și lățimea lor de bandă.

Adblockers pot ajuta clienții să prevină reclame, să accelereze timpii de încărcare și să economisească durata de viață a bateriei.

Introduceți programul adblocker, software conceput pentru a ajuta consumatorii să evite manipularea mărcilor prin împiedicarea apariției reclamelor pe ecran. Utilizatorii desktop văd imediat îmbunătățiri cu pagini web de încărcare mai rapidă, dar beneficiile sunt deosebit de evidente pe dispozitivele mobile și laptopul cu conservarea duratei de viață a bateriei.

Vi s-ar fi iertat că ați gândit că aici se termină funcționalitatea instrumentului având în vedere numele său propriu, dar anumite produse pot fi capabile de mult mai mult. Acestea ajută la protejarea utilizatorilor de reclame dăunătoare cunoscute sub numele de „publicitate malintenționată”, deoarece atacatorii le folosesc pentru a difuza codul dăunător. Acest lucru se poate face prin redirecționarea utilizatorului către un site web compromis sau prin descărcarea furtului către victimele nesatisfăcute, în unele cazuri fără un clic pe reclama în sine.

Adblockerii se dovedesc de asemenea un instrument important în lupta pentru confidențialitate, deoarece site-urile web continuă să sifoneze datele utilizatorilor. O serie de reclame sunt nefaste pentru urmărirea fiecărui clic pe care îl face un utilizator, creând un profil de interese care include informații intime, cum ar fi vârsta, locația, prietenii și multe altele.

Tipuri de Adblockers

Ca întotdeauna, nu toate programele sunt construite egale și pot veni într-o varietate de forme diferite. În timp ce unele tipuri sunt în mod clar mai populare decât altele, este necesar să cântărim avantajele și contra pentru a determina cele mai bune adblockere pentru browsere precum Chrome, Firefox sau Safari, sisteme de operare precum Windows 10, Android sau iOS și o mulțime de dispozitive. Acolo.

Extensii browser

Indiferent dacă un utilizator optează pentru un software de proprietate al companiei, cum ar fi Google Chrome sau oferte open-source, aproape toate browserele sunt dotate cu funcții de blocare integrate pentru a evita adware-ul. Din păcate, aceste măsuri sunt adesea limitate, majoritatea orientându-se către extensii pentru a profita la maximum de capacitatea unui browser.

Adblockerele bazate pe browser sunt cele mai ușor de instalat și oferă o mulțime de personalizare.

De departe cel mai popular tip de adblocker, extensiile sunt cele mai ușor de instalat doar cu câteva clicuri și oferă o gamă de personalizare. Anunțurile sunt de obicei blocate în mod implicit; utilizatorii care trebuie să facă o listă albă a site-urilor web de încredere manual dacă ar dori să contribuie la veniturile companiei.

Desigur, browserele bazate pe Chromium au cea mai mare selecție de extensii de blocare datorită colțării Chrome pe cea mai mare parte a pieței globale. Deși Firefox are o gamă bună disponibilă, asistența acordată celorlalți din cele mai sigure 5 browsere de siguranță construite pentru confidențialitate este din ce în ce mai mică. Utilizatorii riscă, de asemenea, vulnerabilitatea la amprentarea browserului atunci când utilizează mai multe extensii, ceea ce duce la necesitatea unei protecții suplimentare, precum un Canvas Defender pentru Firefox..

Gratuit nu este neapărat bun

La început, poate părea o binecuvântare pe care mulți blocanți publicitari sunt liberi să o utilizeze, dar, din păcate, nu toți pot asigura nivelul de confidențialitate pe care îl așteaptă consumatorul. Unii își câștigă banii prin listarea discretă a reclamelor pentru companiile care nu participă la distribuirea veniturilor cu dezvoltatorul, în timp ce altele operează uneori prin colectarea și vânzarea datelor utilizatorilor înșiși.

Beneficiile extinderilor browserului

 • Ușor de instalat
 • Ușor de utilizat
 • personalizabil
 • Selecție largă de adblockeri plătite și gratuite

Contra extinderii browserului

 • Domenii de asistență pe browser
 • Vulnerabilitate la amprentarea browserului fără protecție adăugată
 • Unii adblockers gratuite nu sunt atât de priviți cum par

VPN-uri cu Adblockers

Rețelele private virtuale (VPN) sunt vitale atunci când vine vorba de confidențialitate online, cu capacitatea lor de a ascunde ceea ce ai de ajuns, ceea ce le face instrumentul perfect pentru a face cuplu cu adblockers. Unii dezvoltatori au înlăturat omul de mijloc oferind funcții de adblocking în cadrul serviciului lor, lăsând mai mult timp pentru navigarea privată pe web și mai puțin timp pentru a căuta software-ul perfect.

VPN-urile cu blocante de anunțuri pot fi convenabile, dar costisitoare.

Ca un serviciu unic, utilizatorii profită de toate avantajele unui adblocker tradițional, alături de funcția unui VPN, ceea ce face incredibil de dificil pentru adware să-și formeze un profil. Pachetele sunt adesea o parte a abonamentelor premium, ceea ce permite utilizatorului să protejeze mai multe dispozitive simultan.

Având în vedere că programul încorporat este o caracteristică plătită, nu există nicio afacere amuzantă cu privire la modul în care compania câștigă bani, dar acest lucru o face mai puțin accesibilă decât unele extensii de browser. Dezavantajul principal este însă faptul că blocarea nu poate fi utilizată independent, deoarece funcția se activează doar când este conectată la VPN

Beneficiari ai VPN-urilor cu blocanți de anunțuri

 • Vine pachet cu un VPN
 • Un singur magazin pentru confidențialitate

Contra de VPN-uri cu blocante de anunțuri

 • Necesită un abonament plătit premium
 • Funcționalitatea blocantelor de anunțuri nu poate fi utilizată independent

Aplicații desktop blocante de anunțuri

Deși este o metodă mult mai neconvențională de a scăpa de reclame, există un număr mic de aplicații de blocare a anunțurilor care pot fi instalate direct pe desktop-uri.

Blocatorii de anunțuri desktop împiedică reclame pe mai multe browsere și aplicații.

Spre deosebire de extensii, aceste programe au capacitatea de a împiedica afișarea de reclame pe mai multe browsere simultane - ceea ce este util, având în vedere că instalarea a mai mult de un browser este întotdeauna încurajată. Chiar și reclamele coapte în alte aplicații și Windows 10 au greutăți împotriva acestor aplicații adblocker.

De asemenea, spre deosebire de extensii, aplicațiile adblocker au tendința de a prelua o cantitate mai mare de resurse de sistem, cum ar fi memoria, chiar și atunci când nu sunt utilizate. Versiunile strict gratuite ale programelor rămân, de asemenea, restricționate sau au rămas în curs de dezvoltare în comparație cu alternativele plătite, lăsându-le puțin mai puțin accesibile.

Beneficiile aplicațiilor desktop adblocker

 • Acoperă mai multe browsere și programe

Contra aplicațiilor desktop adblocker

 • Resurse grele
 • Versiunile gratuite sunt de obicei restricționate sau depășite
 • Nu este o mare selecție

Adblockere încărcate cu router

Cu un pic de cunoștințe, este posibil să încărcați adblockers pe routere dedicate sau virtuale, împiedicând reclame la nivel de sistem de nume de domeniu (DNS). Implementarea depinde de interfața fiecărui router individual și, deși sunt adesea mai complicate de configurat decât alternativele, acestea dau cele mai mari rezultate.

Adblockerii încărcați prin router împiedică reclamele înainte de a vă accesa sistemul, menținând lucrurile rapid.

În timp ce adblockerii menționați anterior împiedică apariția reclamelor, majoritatea nu fac nimic pentru a împiedica pagina web să descarce bannere, imagini și videoclipuri personalizate pe baza istoriei de navigare a utilizatorului și a cookie-urilor stocate. Interzicerea încărcării acestor reclame la nivelul DNS nu numai că maximizează performanța, dar se ocupă de mai multe dispozitive din gospodărie, cu atât mai mult de browsere multiple.

Prevenirea reclamelor folosind DNS este de obicei un bloc pe toată suprafața păturilor care poate fi personalizat uneori de către utilizator, în funcție de stricta setare a acestora. Există riscul ca anumite pagini web să fie rupte și site-urile comerciale să fie surprinse în focul încrucișat, ambele putând fi remediate prin listarea manuală. Nici o soluție bazată pe router nu este la fel de accesibilă ca frații săi locali, dar așa cum am menționat anterior, aceasta depinde în special de interfața de utilizare a routerului..

Beneficiari ai adblockerilor încărcați cu router

 • Acceptă toate dispozitivele din incintă
 • Întrerupe încărcarea reclamelor și afișarea acestora

Contra de adblockers încărcați cu router

 • Poate fi fiddly de a configura
 • Nu este la fel de ușor de utilizat de gestionat

Cele mai bune servicii adblockers

1. uBlock Origin

Cea mai bună extensie de browser

 • Prețuri

  Din $ 0.00
  / luna

uBlock Origin nu face’Nu aveți grijă de orice browser de acolo, dar acceptă versiunile de bază pentru desktop, Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera și alte browsere bazate pe Chromium. Este ușor în comparație cu concurența și am primit cele mai puține mesaje de detectare de pe site-urile web care pledează pentru a le lista în alb, îmbunătățind experiența mea.

2. CyberSec (NordVPN)

Cel mai bun VPN cu un blocant de anunțuri

 • Prețuri

  Din $ 0.00
  / luna

Deși suita de securitate CyberSec nu este’Nu este gratuit, este inclus într-un abonament la NordVPN, oferind o valoare incredibilă pentru bani. Utilizatorii sunt capabili să acceseze toate avantajele serviciului nostru VPN de cea mai înaltă calitate, inclusiv protejarea împotriva blocărilor și a programelor anti-malware.

3. AdFender

Cea mai bună aplicație pentru desktop

 • Prețuri

  Din $ 15.95
  pe an

În timp ce AdFender nu mai oferă o versiune gratuită începând cu versiunea 2.50, rămâne unul dintre cei mai buni blocanți publicitari pentru Windows Vista până la Windows 10, datorită abonamentului său relativ ieftin de 19,95 USD pe an. A fost încercat și testat folosind o gamă largă de browsere, inclusiv Waterfox și Pale Moon, două dintre cele mai concentrate oferte de confidențialitate.

4. AdLock

Cel mai bun blocant de anunțuri pentru Android

 • Prețuri

  Din $ ora 10.00
  / luna

AdLock’s desktop version isn’este la fel de competitiv la 22 de dolari pe an, dar abonamentul său de 11 dolari la Android dovedește un deliciu. Aceasta’este un pic mai intensiv în resurse decât alternativele bazate pe browser pentru mobil, dar ca o aplicație separată, aceasta poate preveni redarea video video, pop-up-uri și reclame generale pentru telefonul mobil. Serviciile de blocare sunt împiedicate de la Google’s Play Store, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor trebui să-l încarce lateral pe dispozitivul lor.

5. 1Blocker X

Cel mai bun blocant de anunțuri pentru iOS

 • Prețuri

  Din $ 0.00
  / luna

Ca unul dintre primii apreciați blocanți de anunțuri pentru iOS, 1Blocker X a ales un truc sau două care mențin reclame la dispoziție pentru dispozitivele iPhone și iPad. Acționând ca o optimizare pentru Safari, 1Blocker X a câștigat’nu funcționați pe aplicații, dar va economisi resurse de sistem cu 115.000+ reguli și setări de blocare, împiedicând descărcarea conținutului în avans. Aceasta este disponibilă direct din App Store pentru o plată unică de 4,99 USD.

6. Adblock Plus

Mențiune de onoare

 • Prețuri

  Din $ 0.00
  / luna

AdBlock Plus, altfel cunoscut sub numele de ABP, este una dintre cele mai vechi extensii din jur, constituită drept cel mai popular plug-in de adblocker pentru Firefox. Din păcate, extinderea a primit critici în ultimii ani pentru aceasta ‘Anunțuri acceptabile’ schema, permițând unora agenților de publicitate plătitori să treacă pe o listă albă. Această opțiune poate fi dezactivată în opțiuni, dar având în vedere că acesta este un conflict de interese și există mai bune servicii private, nu a reușit’Nu fac destul lista noastră.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me