Ce este Tunelul Split?

Rețelele private virtuale (VPN) au multe utilizări, de la accesarea conținutului restricționat de regiune la securizarea informațiilor și menținerea confidențialității. În toate cazurile, VPN acționează ca un „tunel” care încapsulează datele care trec între computerul client și serverul VPN de la distanță..


În mod implicit, un client VPN va orienta 100% din traficul dvs. printr-un server VPN. Split Tunneling este o caracteristică care permite utilizatorului să selecteze traficul specific pentru a fi împins printr-un server VPN, în timp ce datele rămase sunt gestionate de Furnizorul de servicii Internet (ISP) așa cum ar fi în mod normal. Aceasta funcționează prin a permite sau a nu permite VPN-ul dvs. în anumite aplicații sau site-uri web.

Diferite servicii VPN permit blocarea traficului diferit. De exemplu, unele servicii permit utilizatorilor să blocheze utilizarea VPN pe un site web individual folosind adresa IP a site-ului, în timp ce alte servicii permit utilizatorilor să nu le permită VPN-ului să acceseze anumite aplicații.

Alegerea și alegerea acestor excepții creează ceea ce este cunoscut drept trafic interesant. S-ar putea să vă intereseze traficul specific din mai multe motive, poate fi cauzat de probleme de securitate sau pur și simplu de simplitate.

De ce am nevoie de un VPN Split Tunneling?

Tunelarea Split vă va permite să utilizați același dispozitiv pentru a accesa un serviciu de streaming blocat în locația dvs., în timp ce utilizați o aplicație de livrare a produselor alimentare pentru a vă livra alimente în casa dvs..

VPN-urile ajută la securizarea traficului de internet printr-un tunel criptat, protejând datele împotriva privirilor indurerate. Acest lucru este, fără îndoială, util în multe cazuri, dar poate, din păcate, să fie un inconvenient în altele. VPN-urile pot avea adesea un blocaj considerabil pe lățimea de bandă, deoarece tot traficul este transmis automat, încetinind în cele din urmă sarcinile bazate pe internet și împiedicând utilizatorii să acceseze dispozitive LAN precum imprimante atunci când sunt conectate.

Controlul traficului interesant permite utilizatorilor să conecteze dispozitivele sau aplicațiile necesare la o VPN, rămânând simultan legate la rețeaua lor locală pentru a accesa dispozitivele LAN conectate. Aceasta este cea mai bună din ambele lumi, deoarece unele programe pot utiliza securitatea și funcțiile pe care doar un VPN le poate oferi, în timp ce altele beneficiază de viteze complete de internet..

Consumatorii ar putea foarte bine să acceseze versiunea americană Netflix sau să descarce fișierele în siguranță cu o VPN la distanță, fără a sacrifica lățimea de bandă atunci când navighează pe web-ul local. De asemenea, poate fi benefic pentru cei care utilizează servicii bancare online, care deja asigură date anonimizate și ar putea marca un IP nerecunoscut drept suspect. Deși există unele servicii VPN care se adresează jucătorilor, aplicațiile sensibile la latență, cum ar fi jocurile video, beneficiază și de scutire.

Tunelul Split este, de asemenea, proeminent în lumea afacerilor, în special pentru lucrătorii îndepărtați care au nevoie de acces la servicii profesionale dintr-o rețea nesigură, cum ar fi casa. Le permite să păstreze e-mail-urile private și în siguranță, în timp ce se desfășoară în activități personale precum streamingul de muzică de pe Spotify.

Este dificil de configurat Split Tunneling?

Deși există încă numeroase servicii care nu includ funcția, tunelul împărțit cu un VPN nu a fost niciodată mai ușor. Asistența nativă pentru tunelarea divizată înseamnă că utilizatorii nu au nevoie să configureze sistemele de operare manual pentru a putea personaliza ceea ce doresc de la VPN-ul lor. Este pur și simplu un caz de configurare a VPN pe Windows, Mac sau Android și vă îndreptați către setări.

Puteți utiliza un VPN Split Tunneling pe mobil?

VPN-urile pot crește utilizarea datelor între ele 5% și 15% în funcție de criptarea aplicată transmisiei.

VPN-urile mobile sunt deosebit de favorabile în rândul utilizatorilor Android și iOS îngrijorați de confidențialitate, mai ales că o cantitate din ce în ce mai mare de aplicații stabilesc locația ca cerință de utilizare. Aceștia pot chiar ajuta jucătorii de pe teritorii în care jocurile mobile se confruntă cu control, Pokémon Go primind interdicția în Iran și PUBG Mobile în afara oricărei orașe din India, Irak și China (în curs de modificări ale elementelor sângeroase ale titlului). În special, Marea Britanie, probabil, va înregistra un avânt al cererii în viitorul apropiat atunci când guvernul local va pune în practică interdicția sa controversată de porn.

ExpressVPN oferă tuneluri split pe Android, permițând utilizatorilor să ocolească aceste restricții fără a limita performanța întregului telefon, reducând cantitatea de date utilizate prin omiterea anumitor aplicații de la utilizarea VPN. Din păcate, la momentul scrierii, ExpressVPN nu oferă funcția pe iOS.

Este Split Tunneling în siguranță?

Avantajele tunelului divizat sunt clare, dar funcția nu este lipsită de detractorii săi. Deși toate transmisiile trimise prin VPN beneficiază de aceeași protecție, indiferent dacă este activată sau dezactivată tunelul divizat, unele companii se tem că tunelurile nesecurizate ar putea acționa ca o poartă de acces pentru un atacator sau un malware care să lovească rețele sensibile. Acest lucru continuă să fie dezbătut în industrie până în zilele noastre.

În spațiul pentru consumatori, se recomandă pur și simplu ca utilizatorul să nu folosească tuneluri împărțite atunci când se află într-o rețea publică sau nesigură..

Tipuri de tunel divizat

Deși, în mod implicit, rutele de tunelare împărțite tradițională circulă prin ISP în mod implicit, necesitând utilizatorului să aleagă manual ceea ce trece prin VPN, există o serie de alte tipuri disponibile.

 • Tunelare divizată invers- inversează standardul împingând toate informațiile prin VPN în mod implicit. În caz contrar, cunoscut sub denumirea de „split-exclude”, utilizatorii pot utiliza tuneluri împărțite invers pentru a personaliza ce trafic este scutit de la aceasta.
 • Rutare bazată pe IP - Acest lucru dictează de obicei că un pachet de informații merge direct la destinația sa, dar administratorii de rețea pot folosi rutarea bazată pe politici ca o formă de tunelare divizată. Aceasta modifică tabelul de rutare bazat pe criterii alternative, inclusiv dimensiunea pachetului și alte informații din sarcina utilă.

Utilizatorii cu un pic de know-how sau dorință de a învăța pot opta în schimb să acopere toate dispozitivele dintr-o casă sau o afacere simultan cu un serviciu VPN DD-WRT plasat direct pe router.

5 cele mai bune servicii VPN Split Tunneling

1. ExpressVPN

 • Prețuri

  Din $ 6,67
  / luna

 • Disponibil pe


  • Android

  • iOS

  • ferestre

  • MacOS

  • Linux
 • deblochează


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

ExpressVPN este cea mai bună aplicație de tunel split, care acceptă funcția de pe Mac OS X, Windows, iOS, Android și chiar direct pe router. Tunelul divizat este relativ ușor de găsit pe majoritatea dispozitivelor din “Setări” meniu, deși acesta este ceva mai ascuns “Opțiuni” pentru cei de pe Windows și “Preferințe” pentru cei de pe Mac. Odată ce utilizatorul a ales să permită sau să respingă aplicațiile folosind VPN, li se prezintă o listă de verificare a aplicațiilor pe nume, sau posibilitatea de a naviga manual fișierele. Cei care utilizează punerea în aplicare a routerului pot, de asemenea, să împartă ușor tunelul pe dispozitiv.

În prezent, ExpressVPN găzduiește 160 de servere în 94 de țări din Asia-Pacific, Europa, Americi, Orientul Mijlociu și Africa, în timp ce are sediul în Insulele Virgine Britanice. Obțineți ceea ce plătiți cu prețul său mai mare datorită capacității sale de a penetra majoritatea restricțiilor, inclusiv Netflix. Refuzul său de a înregistra datele cu caracter personal îl face, de asemenea, un candidat primordial pentru cei care doresc să se angajeze în descărcări peer-to-peer (P2P), cum ar fi torrenții.

2. PureVPN

 • Prețuri

  Din $ 2,88
  / luna

 • Disponibil pe


  • ferestre

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • deblochează


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

PureVPN oferă aplicații pentru o gamă largă de sisteme de operare, inclusiv Windows, Android, Mac OS X, macOS și iOS. Din păcate, fanii Apple încă așteaptă tuneluri împărțite, deoarece funcția este disponibilă în prezent doar pe dispozitivele Windows și Android.

Cu sediul în China, cei care doresc să achiziționeze PureVPN sunt probabil să fie impresionați de punctul său de preț comparativ cu concurența, mai ales că oferă acces la peste 2000 de servere din 141 de țări. Are un număr respectabil de multi-login care permite conectarea a până la 5 dispozitive simultan și un switch Kill Internet, care protejează informațiile prin închiderea automată a tuturor activității online în cazul în care serverul VPN se deconectează în mod neașteptat..

3. Ivacy

 • Prețuri

  Din $ 1,33
  / luna

 • Disponibil pe


  • iOS

  • ferestre

  • Android

  • Linux

  • MacOS
 • deblochează


  • Amazon Prime

  • Hulu

  • Netflix

  • iPlayer

Ivacy este recunoscut în mod regulat pentru realizările sale în sectorul VPN și, după cum ar avea norocul, serviciul este un pionier în tunelarea divizată. Utilizatorii Apple au fost, din păcate, încă o dată înfundați, dar funcția este disponibilă pe o gamă largă de dispozitive Windows și Android.

VPN are sediul în Singapore și are mai mult de 1000 de servere în 56 de țări și se mândrește cu confidențialitate completă, fără a păstra jurnalele utilizatorilor săi. Ivacy își optimizează automat setările pe baza sarcinilor utilizatorului său, contribuind la păstrarea titlului său ca unul dintre cele mai rapide servicii VPN de acolo. În cazul în care ceva nu merge greșit cu serverul, există un comutator de încărcare integrat care este gata să oprească activitatea online pentru a asigura protecția.

4. AirVPN

 • Prețuri

  Din $ 4,64
  / luna

 • Disponibil pe


  • ferestre

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS

AirVPN’s Eddie isn’este cel mai drăguț client de acolo, dar oferă tuneluri împărțite în Windows, OS X, macOS și Linux datorită ‘Rutele’ tab. Aceasta este inclusă în Preferințe pentru aplicația desktop și necesită utilizatorilor să introducă manual IP / gazdă / rază în loc să selecteze dintr-o listă de nume, dar permite o gamă largă de protocoale personalizate.

Italia nu este’nu este cea mai puternică locație în care să vă bazați, dar serviciul acoperă un număr de servere din 21 de țări diferite. AirVPN se mândrește cu faptul că toate aceste servere se potrivesc cu aceeași calitate premium una cu alta, întrucât compania optează pentru performanță, mai degrabă decât “alt steag” să mă laud. De asemenea, compania refuză să păstreze jurnalele, făcând din P2P o opțiune și a fost cunoscută pentru a sustrage restricțiile chineze.

5. ibVPN

 • Prețuri

  Din $ 3,08
  / luna

 • Disponibil pe


  • ferestre

  • MacOS

  • Android

  • iOS
 • deblochează


  • iPlayer

Puteți utiliza aplicația ibVPN sau interfața GUI OpenVPN terță parte cu acest serviciu. Tunelarea Split este implementată în interfața GUI OpenVPN și nu în aplicația ibVPN. Pentru a utiliza tunelul divizat, trebuie să editați fișierul de configurare pentru GUI OpenVPN. Deși această sarcină este puțin tehnică, există o pagină pe site-ul ibVPN care explică cum să o facă. Split-ul funcționează în mod split-exclude și trebuie să introduceți adresele IP ale site-urilor web pe care doriți să le excludeți din tunel.

Ca metodă alternativă de împărțire a regulilor de rutare a traficului, puteți utiliza serviciul ibDNS în schimb. Acesta este un serviciu de nume de domeniu inteligent (DNS) care îți conduce în mod selectiv traficul printr-un proxy în mod automat, fără ca tu să fii obligat să nominalizezi destinații pentru divizare. Acest serviciu se concentrează pe redirecționarea cererilor către serviciile de streaming video și alte site-uri cu locație restricționată. Acesta este un serviciu criptat, deci este mai sigur decât un Smart DNS standard, dar nu este la fel de sigur ca un VPN complet.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me