Dacă vă luați în serios confidențialitatea online, primul pas este să descărcați un browser privat.


Navigatoarele precum Chrome, Edge și Safari colectează toate datele utilizatorilor. Aceasta include; Istoricul de navigare, datele de autentificare, cookie-urile (plasate de site-urile web pe care le vizitați) și informațiile de completare automată (pe formularele de autentificare). Acest lucru este utilizat pentru a crea profiluri de utilizatori, astfel încât să vă poată face publicitate mai departe.

Alternativele de safari, margini și chrome din acest articol nu realizează urmăriri semnificative (dacă există) pentru dezvoltatorii lor, iar multe dintre ele includ protecție încorporată împotriva urmăririi de către site-uri web.

Care sunt cele mai bune browsere pentru confidențialitate?

 1. Firefox

 2. Tor Browser

 3. Waterfox

 4. Curajos

 5. Lună palidă

 6. ICEcat

 7. Maimuta de mare

Cele mai bune browsere private: analiză aprofundată

1. Firefox

 • Prețuri

  Din $ 0.00
  / luna

Browserul Firefox

Firefox este un browser open-source rapid și privat și a fost auditat complet, ceea ce dovedește că fac exact ceea ce spun ei. Este dezvoltat de Fundația Mozilla, care este o organizație non-profit.

Firefox este cel puțin la fel de sigur ca Chrome. Noul (ish) “Cuantic” motorul de randare a fost construit de la sol pentru a îmbunătăți viteza și include Protecția de urmărire încorporată în interfață.

Firefox include acum și protecție încorporată împotriva amprentării pe pânză, cea mai comună formă de amprentare a browserului.

Firefox este în fața concurenței sale principale, deoarece nu urmărește navigarea dvs. web pentru a viza anunțuri la dvs..

2. Tor Browser

 • Prețuri

  Din $ cu 0
  / luna

browserul tor

Tor Browser a fost proiectat pentru a oferi acces securizat la rețeaua de anonimat Tor. Tor Browser este bazat pe Firefox, dar cu funcții suplimentare de securitate.

Printre principalele caracteristici se numără:

 • Utilizează pluginuri HTTPS Everywhere și NoScript (toate scripturile dezactivate implicit)
 • Blochează alte pluginuri de browser, cum ar fi Flash, RealPlayer și QuickTime
 • Utilizează Disconnect.me ca motor de căutare implicit
 • Utilizează întotdeauna modul Navigare privată (protecție de urmărire, fără istoric de navigare, parole, istoric de căutare, cookie-uri sau conținut web memorat în memoria memorată în cache)

3. Waterfox

 • Prețuri

  Din $ 0.00
  / luna

Browserul Waterfox

Waterfox este un browser open-source bazat pe Firefox. În multe privințe, este destul de simplu Firefox 56 de vanilie și nu există planuri de a trece dincolo de asta. Aceasta înseamnă că acceptă atât complement-urile Firefox vechi, cât și noile componente suplimentare. Include protecție de urmărire și se sincronizează cu contul dvs. Firefox obișnuit. Câteva probleme de stabilitate au fost raportate cu Waterfox, dar acestea afectează doar o mică minoritate de utilizatori.

Waterfox este, în esență, un singur proiect și se pare că face o treabă bună la asigurarea faptului că Waterfox încorporează cele mai noi corecții de securitate Firefox. Problema este că aceste patch-uri sunt pentru o versiune diferită a Firefox (în prezent 66.0.3). Acest lucru ar putea duce la vulnerabilitățile specifice Firefox 56 (și anterioare), rămase nepatrolate.

Waterfox este disponibil pentru Windows, macOS, Linux și Android.

4. Viteazul

 • Prețuri

  Din $ 0.00
  / luna

Navigator curajos

Spre deosebire de toate celelalte browsere din acest roundup, Brave se bazează pe Chromium în loc de Firefox. Chromium este codul open-source din spatele Chrome, cu toate biți-urile proprietate închise dezbrăcate (cel puțin în teorie).

Este livrat cu un blocant de reclame încorporat, protecție de urmărire, blocant de scripturi și funcționalitate HTTPS-Everywhere. Brave oferă, de asemenea, un singur clic anti-amprentare și protecție împotriva scurgerilor WebRTC. Și oricine obișnuiește cu Chrome se va simți acasă instantaneu.

În ciuda tuturor acestor lucruri, Brave este o alegere controversată…

 • Brave ajută la finanțarea prin intermediul unui program de înlocuire a anunțurilor. Aceasta înlocuiește "reclame proaste” care includ urmărirea pixelilor cu “reclame bune” de la partenerii săi de rețea. Participarea la acest program este opt-in, dar detractorii consideră că se adaugă la o problemă pe care browserele private ar trebui să o rezolve..
 • CEO-ul Brave Software este fostul CEO Mozilla și inventatorul JavaScript Brendan Eich. Eich a fost forțat să se ridice din Mozilla în 2014, după ce a donat 1.000 de dolari în sprijinul propunerii 8 din California, care a încercat să împiedice căsătoria între persoane de același sex pentru californienii LGBTQ. Aceasta nu are nicio relevanță pentru calitatea software-ului, dar poate doriți să luați în considerare dacă doriți financiar pe cineva cu aceste opinii, utilizând produsul său.

Brave este disponibil pentru Windows, macOS, Linux, Android și iOS.

5. Luna palidă

 • Prețuri

  Din $ 0.00
  / luna

Browserul Pale Moon

Pale Moon este o furculiță open source ușoară și personalizabilă a Firefox. Spre deosebire de Waterfox, codul său s-a separat complet de Firefox. Este compatibil cu multe suplimente clasice Firefox, dar nu cu toate.

Nu este compatibil cu Firefox’s-au adăugat noi instrumente WebExtensions, dar are o bibliotecă din ce în ce mai mare de suplimente care au fost reconstruite special pentru Pale Moon.

O mare parte din Pale Moon a fost actualizată cu cod din versiunile mai recente ale Firefox, dar interfața sa de utilizator rămâne front-end-ul extrem de personalizabil bazat pe XUL, văzut ultima oară în Firefox 28. Aceasta include suport pentru o gamă largă de teme și skins personalizate..

Moon Pale nu oferă niciuna "caracteristici speciale de confidențialitate” ca atare, dar nu conține programe dubioase, care invadează confidențialitate, incluse în alte browsere principale.

Deși oferă un “respectarea strânsă a standardelor și specificațiilor web oficiale” Pale Moon lucrează în continuare la asistență completă pentru HTML5 și CSS3, astfel încât se poate lupta atunci când este redată unele pagini web.

Unii utilizatori spun că acesta rămâne în urmă cu actualizările de securitate, dar acest lucru este foarte nedrept. Poate dura până la o săptămână înainte ca Mozilla să permită dezvoltatorilor Pale Moon accesul celor mai recente patch-uri, dar acestea sunt întotdeauna implementate cât mai curând posibil și sunt mereu la zi..

Pale Moon este disponibil atât pentru Windows cât și pentru Linux.

6. IceCat

 • Prețuri

  Din $ 0.00
  / luna

Browserul IceCat

GNU IceCat este doar Firefox, cu marcă înregistrată, eliminată pentru a respecta Proiectul GNU’ghidul software-ului gratuit.

Acesta va bloca fișierele de imagine ale unei terțe părți, cunoscute și sub denumirea de bug-uri web. De asemenea, va detecta și bloca JavaScript non-liber și are opțiunea de a seta un șir de agent de utilizator diferit pentru fiecare domenii diferite în aproximativ: config. Acest lucru este bun pentru a învinge amprentarea browserului.

IceWeasel este foarte similar cu IceCat, cu excepția Debian (Linux) și fără IceCat’Caracteristici suplimentare de confidențialitate. Acum că Firefox a revenit la Debian, IceWeasel nu mai este întreținut. IceWeasel se bazează pe o versiune mai veche (pre-cuantică) a Firefox, dar Icecat se bazează pe ultima ESR Firefox. Acest lucru înseamnă că poate utiliza suplimente Firefox actualizate și are o intensitate cuantică a vitezei.

IceCat este disponibil pentru GNU / Linux, Windows (compilare neoficială), Android și macOS (autocompilat).

7. SeaMonkey

 • Prețuri

  Din $ 0.00
  / luna

Browserul SeaMonkey

SeaMonkey, la fel ca Pale Moon, folosește codul Firefox și motorul de redare Gecko. Cu toate acestea, este diferit de toate celelalte servicii din lista browserului nostru privat.

Include un browser, un client de e-mail și grup de știri și un editor HTML WYSIWYG. Unii ar putea argumenta acest lucru îl face să fie foarte umflat, dar majoritatea hardware-ului modern poate face față cu ușurință.

SeaMonkey este excelent pentru cei care doresc o experiență internațională pe internet, dar în ceea ce privește actualizările și corecțiile de securitate, rămâne în urmă Firefox.

Probleme cu browserele web obișnuite

Browser-urile comerciale, cum ar fi Chrome, Edge și Safari, prezintă toate probleme de confidențialitate.

Google este o companie care a cooperat pe deplin cu NSA în programul său de supraveghere în masă PRISM.

Google prezintă o defalcare detaliată a modului în care Chrome îți afectează confidențialitatea, dar, în esență, Chrome este doar spyware pentru Google. Deși Chrome oferă setări de confidențialitate controlate de utilizator, acestea sunt ascunse în browser, iar utilizatorii trebuie să renunțe manual la funcțiile care le invadează confidențialitatea.

Chiar dacă toate setările de confidențialitate controlate de utilizator sunt blocate, există toate motivele pentru a nu avea încredere în Google pentru a nu vă spiona.

Acest lucru este identic pentru toate celelalte browsere comerciale. Microsoft colectează, de asemenea, datele utilizatorului și s-a raportat că au lucrat și cu NSA, astfel încât browserele Edge și Internet Explorer nu pot fi de încredere.

Apple este în primul rând un producător de hardware, deci nu se bazează pe veniturile publicitare ca model de afaceri. De asemenea, are o politică de confidențialitate globală robustă. Cu toate acestea, a participat la programul PRISM al ANS, iar Safari este sursa închisă.

Opera este acum deținută de un consorțiu chinez și precizează clar în politica sa de confidențialitate că colectează o cantitate corectă de date care „pot fi considerate personale”.

În mod crucial, toate aceste browsere populare sunt sursă închisă. Aceasta înseamnă că nu există nicio modalitate de a verifica dacă nu conțin niciun cod înfiorător sau nu fac altceva ceea ce nu ar trebui.

Modul de navigare privat este sigur?

Toate browserele moderne prezintă un mod privat sau incognito. Este important să înțelegem ce face această caracteristică, deoarece numele ei este în multe moduri destul de înșelător. Acest lucru poate duce la navigarea pe internet în timp ce gândesc în mod greșit confidențialitatea lor este protejată în moduri în care nu este așa.

Deci, ce face modul de navigare privată?

Modul de navigare privată are ca scop principal prevenirea persoanelor care au acces fizic direct la computerul dvs. (cum ar fi membrii familiei) să vadă ce ați fost online. Când utilizați modul privat:

 • Site-urile pe care le accesați nu sunt salvate în istoricul browserului
 • Căutările nu sunt salvate local
 • Datele de formular nu sunt salvate local
 • Cookie-urile sunt șterse la încheierea sesiunii
 • Sesiunile de navigare sunt izolate de sesiunile obișnuite

Ștergând cookie-urile între modul de navigare privată a ședințelor împiedică în mod util unele urmăriri de bază de către site-uri web, dar avantajele acestui lucru sunt ușor supraevaluate.

Ceea ce oferă modul nu face?

Practic, modul privat nu te face privat pe internet:

 • Site-urile pot vedea adresa dvs. unică de internet (IP)
 • Site-urile web nu vă pot urmări folosind cookie-uri, dar vă pot urmări folosind amprentarea digitală a browserului prin amprentări digitale și diverse alte metode
 • Furnizorul dvs. de internet (ISP) poate vedea fiecare site web pe care îl vizitați pe internet
 • Fișierele descărcate și marcajele făcute în modul privat sunt salvate ca de obicei
 • Keylogger-urile și programele malware instalate pe sistemul dvs. pot urmări tot ceea ce faceți online

A lua cu livrare

Dacă doriți să ascundeți cumpărăturile de cadouri de ziua de naștere de soțul dvs. pe un computer de familie sau să ascundeți obiceiurile dvs. de vizualizare pentru adulți pe un laptop comun, modul privat este excelent. La urma urmei, este adesea denumit modul porno pentru un motiv!

Ceea ce nu face este să oferiți confidențialitate semnificativă (cu atât mai puțin anonimatul) de la ISP-ul dvs. sau de la oricine se uită pe internet. Pentru aceasta, trebuie să utilizați un VPN pentru a vă ascunde adresa IP și diverse suplimente de browser pentru a preveni urmărirea web (care poate fi sau nu inclusă cu browserele de confidențialitate discutate mai sus).

Toate browserele din această listă sunt open source și oferă mult mai multă confidențialitate decât Chrome, Edge / Internet Explorer sau Safari.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me