Cu dispozitivele Synology NAS vă puteți conecta atât la un tunel de rețea VPN virtuală (prin intermediul clientului VPN), fie să configurați propriul server VPN prin Synology. Configurarea unui VPN pentru Synology vă va asigura că datele dvs. sunt păstrate în siguranță. În acest articol vă spunem cum puteți configura o VPN pe Synology și enumerați cele mai bune cinci servicii VPN (Toate cu OpenVPN).


Synology este o firmă din Taiwan care este specializată în Network Area Storage (NAS). Deși nu este cel mai ieftin mod de a-ți crea propriul server VPN, Synology este cu siguranță în fruntea jocului său. Oferă mult pe care ai fi împins cu greu pentru a realiza altfel. Aceasta include totul, de la simplu NAS la aproape tot ce are legătură cu web-ul.

Dar, de ce ar trebui să vă deranjați cu o conexiune VPN pe dispozitivul dvs. NAS? Ei bine, există mai multe beneficii. Prin utilizarea stocării NAS cu un server VPN:

 • Criptarea VPN protejează împotriva orizontului și filmării, pentru a împiedica terții să vă intercepteze și să citească fișierele dvs..
 • Un VPN împiedică cititorii de pachete să citească datele transmise.
 • Vă permite să utilizați pluginuri legate de geolocalizare, deoarece unele pot fi blocate în locația dvs..

Din păcate, tunelurile VPN sunt aeriene, ceea ce îți va încetini conexiunea. Cu toate acestea, merită să tranzacționați un pic de viteză pentru o mai mare securitate atunci când accesați date sensibile. Cu toate acestea, dacă primiți un serviciu VPN rapid, suma încetinită a conexiunii dvs. devine neglijabilă, deoarece VPN oferă servere rapide. De asemenea, deoarece dispozitivele Synology se pot conecta la serverele OpenVPN, ar trebui să vă puteți conecta VPN-ul NAS cu majoritatea furnizorilor de top.

Cum să configurați un VPN pe Synology

Dacă doriți să configurați un client VPN pe Synology, va trebui să urmați pașii de bază prezentați mai jos. Dispozitivele de sinologie acceptă toate cele 3 protocoale VPN majore: PPTP, L2TP și OpenVPN. În scopuri de securitate și confidențialitate, vă recomandăm să optați pentru OpenVPN. Pentru a configura OpenVPN pentru Synology, va trebui să:

 1. Descărcați fișierele de configurare necesare de la furnizorul VPN. Dacă nu sunteți sigur ce fișiere de configurare aveți nevoie, întrebați direct furnizorul. Veți avea nevoie de fișiere .ovpn pentru conexiuni UDP sau TCP în funcție de care intenționați să utilizați (vă recomandăm UDP, deoarece este mai rapid și mai stabil). De asemenea, veți avea nevoie de fișiere .crt și .key. (Dacă VPN-ul dvs. nu vă poate oferi acces la aceste fișiere, probabil că va trebui să vă abonați la un serviciu VPN diferit.)

 2. Deschideți panoul de control al sinologiei

 3. Acum faceți clic pe "Reţea"

 4. Selectează "Interfata retea" fila din meniul de sus

 5. Clic "Crea" și selectați "Creați profil VPN"

 6. Selectați "OpenVPN (prin importul unui fișier .ovpn)"

 7. În general setări introduce - Numele profilului: (fă asta ca orice îți place). Nume de utilizator: Numele dvs. de utilizator VPN de când v-ați abonat. Parola: parola dvs. VPN de când v-ați abonat.

 8. Importați fișierul .ovpn: Selectați fișierul .ovpn pe care l-ați descărcat de la furnizorul dvs.

 9. Certificat CA: Selectați ca.crt-ul pe care l-ați primit de la furnizorul dvs.

 10. Certificat de client: Selectați fișierul .crt pe care l-ați primit de la furnizorul dvs.

 11. Cheia clientului: Selectați .key pe care l-ați primit de la furnizorul dvs.

 12. În fereastra următoare, faceți clic pe casetele de selectare de lângă: „Folosiți gateway sau rețea de la distanță.„„Permiteți altor dispozitive de rețea să se conecteze prin conexiunea la internet a acestui server Synology." Și: "Reconectați-vă când se pierde conexiunea VPN.“

 13. Acum ar trebui să vedeți conexiunea recent creată în listă. Selectați-l și faceți clic pe "Conectați".

 14. Odată stabilită o conexiune, ar trebui să apară o casetă care arată o conexiune activă cu datele trimise.

Amintiți-vă că este o prezentare de bază, furnizorul dvs. VPN ar trebui să vă poată ajuta furnizând informații specifice pentru configurarea dvs..

Cele mai bune VPN-uri pentru Synology 2020

Cele mai bune VPN-uri pentru Synology sunt enumerate mai jos. Pur și simplu alegeți unul dintre aceste servicii și conectați-vă la serverul dvs. NAS Synology, necesită configurare limitată! Faceți clic pe site-urile furnizorului pentru mai multe informații despre serviciul lor. Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre oricare dintre serviciile de mai jos, faceți clic pe linkurile pentru a vizualiza site-ul web al furnizorului sau consultați recenziile noastre detaliate despre VPN.

 1. ExpressVPN

  - un VPN rapid, care a fost de mai mulți ani! Servere în peste 90 de țări

 2. NordVPN

  - este un serviciu VPN sigur, oferă ghiduri detaliate despre modul de configurare a NordVPN cu Synology și are servere rapide în mod constant

 3. VPN CyberGhost

  - este un serviciu VPN ușor de utilizat, oferă criptare puternică și este ieftin

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - după cum îi sugerează numele este un serviciu VPN privat și este cel mai ieftin din listă

 1. ExpressVPN

  - un VPN rapid, care a fost de mai mulți ani! Servere în peste 90 de țări

 2. NordVPN

  - este un serviciu VPN sigur, oferă ghiduri detaliate despre modul de configurare a NordVPN cu Synology și are servere rapide în mod constant

 3. IPVanish

  - este un serviciu rapid cu servere în mai mult de 60 de țări

 4. VyprVPN

  - este un serviciu VPN de top, cu criptare puternică și caracteristici excelente de confidențialitate

 5. PrivateVPN

  - după cum îi sugerează numele este un serviciu VPN privat și este cel mai ieftin din listă

Sinologie Considerații VPN

O notă cu privire la VPN-ul PIA și Synology

În momentul scrierii, numeroși utilizatori din forumurile PIA (Internet Private Access) se plâng de probleme, bug-uri și probleme de configurare cu PIA. Ca atare, în prezent vă recomand să stați departe de PIA dacă doriți să utilizați un VPN cu un dispozitiv Synology. Utilizatorii se plâng, de asemenea, de apelurile îndelungate și extinse cu departamentul de asistență, ceea ce face reputația PIA puțin bună.

Mai mulți utilizatori au comentat pe forumuri că agenții de asistență nu au reușit să-și rezolve problemele, deoarece nu au fost instruiți să sprijine și să rezolve probleme. De asemenea, mi-aș imagina că personalul Synology nu este instruit să sprijine VPN-ul PIA, deci este un paradox.

Vă rugăm, nu mă înțelegeți greșit. Îmi place VPN PIA și cred că are multe de oferit. Acestea fiind spuse, nu l-aș folosi într-un scenariu care include Synology din cauza reclamațiilor și problemelor comune raportate de mai mulți utilizatori. Dacă doriți să citiți mai multe despre aceste probleme, puteți găsi subiectele de pe site-ul și forumurile PIA VPN.

Concluzie

În această zi și vârstă, nu poți fi niciodată prea atent. Recomand folosirea tunelurilor VPN de fiecare dată când alimentați computerul sau dispozitivul mobil, doar ca măsură de precauție. După cum se spune, o uncie de prevenție valorează un kilogram de leac. Este întotdeauna mai bine să rămâneți în siguranță cu un tunel VPN decât să riscați o terță parte să vă fure datele.

Pe un dispozitiv NAS, dacă copiați sau descărcați cantități mari de date sau arhive, cel mai bine este să utilizați un VPN. Aceste date ar putea include unele informații (fișiere text, imagini personale, videoclipuri etc.) pe care nu le-ați dori să le vadă un hacker sau o organizație guvernamentală. În sfârșit, nu uitați să folosiți OpenVPN ori de câte ori este posibil. Este mult mai puternic decât conexiunile Protocolului de tunelare punct-la-punct (PPTP) și Protocolul de tunelare strat (2), care sunt singurele două protocoale compatibile cu Synology.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me