În timp ce Elveția are una dintre cele mai libere infrastructuri de internet, nu este fără probleme.

Cele mai bune VPN-uri pentru Elveția

În primul rând, confidențialitatea este o mare preocupare datorită legislației menite să crească înregistrarea și păstrarea înregistrărilor. Legile impun furnizorii de servicii Internet (ISP) să înregistreze adresele IP și detaliile de acces la serverul web și să le păstreze timp de șase luni.

Din fericire, un VPN elvețian vă va ajuta să vă protejați împotriva acestui lucru și vă va permite, de asemenea, să accesați conținut restricționat geografic.

Elveția este oarecum în contradicție cu restul Europei în ceea ce privește supravegherea internetului, păstrarea datelor și pirateria online. Nu face parte din Uniunea Europeană și, prin urmare, nu este supusă Directivei UE privind păstrarea datelor din 2006.


Cu toate acestea, Elveția a introdus legile de păstrare a datelor, care au intrat în vigoare în ianuarie 2002. Acestea erau articolul 15 din Legea federală din 6 octombrie 2000 privind monitorizarea serviciilor poștale și telecomunicațiilor (BÜPF) și Regulamentul din 31 octombrie 2001 privind monitorizarea posturilor și Telecomunicații (VÜPF)).

Din fericire, îi lipsește cenzura și legislația internet restricționată în comparație cu majoritatea celorlalte țări. Reporterii fără frontiere au clasat Elveția pe locul șapte din 180 de țări în Indexul său mondial pentru libertatea presei din 2017.

Cu toate acestea, după cum a menționat, o VPN în Elveția vă va ajuta să evitați înregistrarea guvernului și să accesați conținut restricționat.

Cele mai bune servicii VPN elvețiene

Pentru a vă proteja confidențialitatea, un VPN este esențial. Ca atare, să aruncăm o privire mai atentă asupra celor mai bune servicii VPN elvețiene.

 1. VPN CyberGhost

  - VPN de lungă clasă, cu preț și viteză foarte bune

 2. ExpressVPN

  - Cel mai rapid VPN pe care îl testăm, deblochează totul, cu un serviciu uimitor

 3. NordVPN

  - Brand mare, cu o valoare foarte bună, și un preț bugetar

 4. PrivateVPN

  - Unul dintre cele mai ieftine VPN-uri de acolo, dar totuși un serviciu bun

 5. IPVanish

  - Aplicații pentru toate platformele | Conexiuni rapide | Fără politici de jurnal

Considerații VPN elvețiene

Guvernul elvețian are o putere relativ mare de supraveghere a internetului. Acesta are dreptul să utilizeze programe spion pentru „infracțiuni deosebit de grave”. Acestea includ finanțarea terorismului, organizațiilor criminale și pornografie infantilă.Utilizarea unui VPN în Elveția Considerații

Astfel de metode sunt permise numai atunci când autoritățile de aplicare a legii au demonstrat, fără îndoială rezonabilă, că o infracțiune a fost comisă. Nu sunt o metodă preventivă. Totuși, în căutarea activității ilegale, datele dvs. ar putea fi în pericol de a deveni daune colaterale. Autoritățile au putut să o capteze, deoarece a fost transmisă din interfața de rețea greșită la momentul nepotrivit.

În septembrie 2016, autoritățile elvețiene au adoptat legislație care solicita autorităților să anunțe cetățenii care au fost ținte de supraveghere. Anterior, în ianuarie 2013, ministrul Justiției, Simonetta Sommaruga, a anunțat că guvernul încearcă să-și extindă puterile de supraveghere pentru a include capacitatea de a monitoriza serviciile de voce prin Internet (VoIP) și serviciile de mesagerie instant (IM)..

În septembrie 2017, o nouă lege care a fost votată cu un an înainte a intrat în vigoare. Legea conferă FIS (Serviciul Federal de Informații) mult mai mare putere de a monitoriza comunicațiile private ale cetățenilor. Autoritățile pot acum să atingă telefoane, să capteze e-mailuri personale și mesaje text și să monitorizeze traficul pe internet. De fapt, autoritățile pot instala chiar și programe malware pe telefoanele și computerele cetățenilor pentru a monitoriza activitatea camerei web. De asemenea, pot asculta prin intermediul unui microfon al smartphone-ului și pot fura informații personale.

Nu a fost niciodată mai crucial să folosiți un tunel VPN pentru a vă proteja confidențialitatea în Elveția. Chiar dacă nu doriți să plătiți pentru servicii de calitate, vă recomand cu adevărat, cel puțin, utilizarea unuia dintre cele mai bune VPN-uri gratuite. VPN-urile sunt încă perfect legale și etice de utilizat în Elveția. Prin urmare, vă recomand să vă protejați de terțe părți, fie că sunt autoritățile sau hackerii.

Legile jocurilor de noroc

Jocuri de noroc online

Deși Elveția are încă un internet gratuit și deschis, lucrurile încep să se schimbe. La 29 septembrie 2017, parlamentul elvețian a introdus prima sa legislație majoră pentru a încerca să filtreze internetul.

Legea jocurilor de bani blochează portalurile de jocuri de noroc online. Impozitarea și problemele economice au motivat noua lege. Instituțiile de jocuri de noroc elvețiene pierdeau venituri importante pentru site-urile internaționale de jocuri de noroc online. Astfel, Legea jocurilor de bani își propune să beneficieze organizațiile locale de jocuri de noroc. Cu toate acestea, ar putea fi predecesorul unei legislații suplimentare care să restricționeze și să filtreze web-ul.

Indiferent dacă sunteți călător sau rezidențiat în Elveția, este inadmisibil să încercați să evitați filtrul cu conexiuni proxy sau alte soluții pentru a accesa site-urile de jocuri de noroc. A face acest lucru ar fi o încălcare directă a noilor legi și ar putea provoca consecințe dure.

Legile pirateriei

Legile pirateriei

Legile obligatorii privind păstrarea datelor în Elveția nu se aplică furnizorilor VPN. Furnizorii VPN nu au nicio obligație să țină jurnalele activităților utilizatorilor lor. Aceste legi fac Elveția o locație de dorit pentru a localiza servere VPN. De asemenea, ciocolata de pe tort este că guvernul elvețian permite piratarea drepturilor de autor pentru uz personal. Încă este ilegal să încercați să distribuiți conținut piratat pentru profit.

În septembrie 2010, Înalta Curte elvețiană a decis că firma juridică de drepturi de autor Logistep AG a acționat ilegal atunci când a colectat adrese IP ale unor persoane despre care credea că sunt vinovate de încălcarea dreptului de autor. Curtea a decis că aceasta a fost o încălcare a legislației țării private. Această hotărâre protejează nu numai descărcătorii, ci și încărcătoarele casual. Ca răspuns, grupurile de presiune din industria divertismentului au făcut campanie pentru o modificare a legii. Aceștia au menționat daune aduse afacerilor și pierderea profitului pentru animatori.

Efectele pirateriei

Din motivele menționate mai sus, guvernul elvețian a comandat un studiu în această privință. Oarecum spre surprinderea organelor de aplicare a drepturilor de autor, studiul a ajuns la concluzia că, în ciuda a aproximativ o treime din populația elvețiană implicată în descărcarea de filme și muzică, nu a existat niciun impact negativ asupra sumei cheltuite de divertisment. Poate fi, de fapt, un ușor câștig. Rezultatele unui studiu olandez din 2010 au indicat că „pirații” cheltuiesc mai mult pe media, participă la mai multe concerte și vizitează site-urile de jocuri mai mult decât „non-pirații”.Supravegherea internetului

De asemenea, studiul elvețian a ajuns la concluzia că pirateria era aproape imposibil de prevenit. Responsabilitatea revine industriei divertismentului de a se adapta la noile realități dacă dorește să supraviețuiască. Raportul încheiat,

„De fiecare dată când a fost pusă la dispoziție o nouă tehnologie media, aceasta a fost întotdeauna„ abuzată ”. Acesta este prețul pe care îl plătim pentru progres. Câștigătorii vor fi cei care sunt capabili să utilizeze noua tehnologie în avantajul lor și îi pierd pe cei care au ratat această dezvoltare și continuă să urmeze vechile modele de afaceri. ”

Guvernul a decis, în lumina acestui raport, că nu este necesară nicio modificare a legii. De asemenea, a respins blocarea IP-urilor site-ului web, argumentând că acest lucru ar afecta libertatea de exprimare și ar încălca legile privind protecția vieții private.

Utilizarea VPN-urilor în Elveția

Prin urmare, utilizatorii de internet elvețieni nu trebuie să utilizeze un serviciu VPN pentru a se proteja împotriva aplicării drepturilor de autor. Cu toate acestea, ei au un stimulent puternic să-l folosească pe unul pentru a se apăra de supravegherea guvernului. Un VPN se poate proteja și împotriva atacurilor bazate pe LAN, cum ar fi hackerii care efectuează capturi de pachete în rețelele publice fără fir.Supravegherea guvernului

De obicei, este o idee proastă să folosești un serviciu VPN (și servere) situat în propria țară. Făcând acest lucru, este ușor pentru autorități să ceară VPN să predea jurnalele sale. În plus, datele dvs. pot parcurge o distanță mai mare într-un format decriptat între serverul VPN și serverul de destinație real. Astfel, este recomandat, în general, să închei conexiunea VPN cât mai aproape de gazda de destinație.

Cu toate acestea, fără a fi necesară păstrarea datelor pentru furnizorii de VPN, utilizatorii elvețieni pot utiliza cu plăcere servere locale.

Pentru cei din afara țării, Elveția face un punct de conectare VPN ideal.

Concluzia VPN-urilor Elveției

Cele mai bune VPN-uri din Elveția

Guvernul elvețian are deja capacități solide de supraveghere a datelor. Deși nu este clar ce ține viitorul, se pare că se îndreaptă către puteri mai mari de monitorizare. Cea mai bună metodă de a vă proteja datele împotriva ascultării și a sunetului terților este să le criptați cu un VPN. Sunt un avocat puternic pentru confidențialitate și securitate online și vă recomand să începeți imediat să utilizați o VPN dacă nu ați fost deja.

Cu unul dintre cele mai bune VPN-uri pentru Elveția, puteți crește drastic securitatea și confidențialitatea datelor personale.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me