Ste že kdaj uporabljali aplikacijo Virtual Private Network (VPN), samo da bi ugotovili, da je nemogoče povezati? Ko najdete datoteko dnevnika, boste videli tam naložene kode napak. Za izdelavo rešitve boste morali vedeti, kaj pomenijo te kode. Pri ročno nastavljeni VPN-ju je še večja verjetnost, da vam bodo predstavili kode napak, ker med vami in osnovno mehaniko povezave VPN ni programske opreme podjetja, ki bi razlagala pomene teh napak za vas.

V tem priročniku s kodami napak razlagamo najpogostejše kode napak VPN. Predlagamo tudi popravke za težave, ki jih označujejo te kode.

Contents

Šifra napake VPN 0x800704C9

- Na strežniku ni na voljo nobenih vrat SSTP

Ta napaka je precej pogosta in jo je enostavno odpraviti. Če želite to popraviti, morate imeti dostop do strežnika za oddaljeni dostop.

 1. Odprite nadzorno ploščo za usmerjanje in oddaljeni dostop.
 2. Razširite vnos za vaš strežnik.
 3. Premaknite kazalec nad Pristanišča in kliknite desni gumb miške. Izberite Lastnosti iz kontekstnega menija.
 4. Kliknite na Ime in izberite WAN Miniport (SSTP) nato kliknite na Konfigurirajte.
 5. Poglejte številko v Največje število portov polje. Privzeto naj bo to 128. Povečajte prikazano številko.
 6. Kliknite v redu v oknu Lastnosti vrat, da ga zaprete.

Šifra napake VPN 0x80072746

- Povezava je zaprta z oddaljenim gostiteljem

Ta težava se nanaša na potrdila za overjanje HTTPS. Ali strežnik VPN ne more najti potrdila ali pa je s tem kakšna težava.

Te težave ne morete odpraviti sami. To je vprašanje, za katerega so odgovorni ljudje, ki imajo v lasti in upravljajo strežnik VPN. Če uporabljate naročninsko storitev VPN, bodo tudi vse druge stranke podjetja zaklenjene. Tehniki VPN bodo že poznali težavo.


Če je certifikat nameščen, mora skrbnik strežnika preveriti povezavo HTTPS.

Koda napake VPN 51

- Komunikacije s podsistemom VPN ni mogoče

To kodo napake ustvari sistem Cisco VPN. Navezuje se na odjemalca VPN, ki je programska oprema VPN, ki deluje na vašem računalniku. Programska oprema VPN se ne more povezati z osnovno omrežno programsko opremo, da bi vzpostavila povezavo. To pomeni, da je nekaj zastalo. Zaprite VPN in zaženite diagnostiko omrežja. Ponovno zaženite VPN in preverite, ali je to težavo rešilo.

Šifra napake VPN 412

- Oddaljeni vrstnik se ne odziva več

To je koda napake Cisco VPN, ki izhaja iz odjemalske programske opreme VPN. To je zelo podobno napaki 51. Vendar je v tem primeru odjemalec komuniciral s strežnikom VPN, vendar je izgubil povezavo. Zaprite VPN, zaženite omrežno diagnostiko in se prepričajte, da internetna povezava deluje, nato pa ponovno vklopite VPN.

Šifra napake VPN 609

- Določena je bila vrsta naprave, ki ne obstaja

To kodo napake ustvari programska oprema VPN v vašem računalniku. To pomeni, da VPN ne more priti do vrat, ker definicija vrste naprave ni ali ni pravilno konfigurirana.

Z računalnikom lahko preverite, ali je v računalniku prisotna zahtevana vrsta naprave, tako da odprete okno ukaznega poziva in vstopite netcfg.exe -q < ime miniporta > kjer je ime miniporta eno od naslednjih (v skladu s protokolom VPN):

PPTP: MS_PPTP

L2TP: MS_L2TP

IKEv2: MS_AGILEVPN

SSTP: MS_SSTP

To definicijo bi morali postaviti vaša VPN in programska oprema za omrežje. Najlažji način odpravljanja težave je, da vse ponovno zaženete. Vendar najprej poskusite z diagnostičnim sistemom in preverite, ali lahko to odpravi težavo.

 1. Poglejte sporočilo o napaki in kliknite na Diagnostika. Kliknite na Popravilo.
 2. Ustavite storitev Upravljalnik povezav za oddaljeni dostop (rasman) in jo vklopite.
 3. Izklopite VPN, izklopite vse, ponovno zaženite računalnik in nato znova vklopite VPN.

Šifra napake VPN 619

- Povezave z oddaljenim računalnikom ni bilo mogoče vzpostaviti

Ta napaka je pogost pojav v računalnikih z operacijskim sistemom Windows. Ponavadi je to posledica požarnega zidu, ki blokira dostop do omrežja. Vendar to ni edini možni vzrok napake, zato boste morda morali preizkusiti več rešitev, da VPN deluje.

Najprej preverite, ali imate samo en VPN.

 1. V puščici v opravilni vrstici kliknite puščico navzgor in poiščite skrite ikone zagnanih programov. Z desno miškino tipko kliknite vse ikone VPN-jev in izberite Prenehati iz kontekstnega menija, da ga izključite.
 2. Z desno miškino tipko kliknite opravilno vrstico na dnu namizja in izberite Upravitelj opravil iz kontekstnega menija. Pomaknite se po seznamu aktivnih procesov in izklopite vse, ki se nanašajo na nameščene VPN.
 3. Znova zaženite želeni VPN in preverite, ali je bila težava odpravljena.

Če s tem ne odpravite težave, morate zapreti požarni zid, da preverite, ali je to povzročalo težavo. Če imate požarni zid Windows, sledite tem korakom:

 1. Kliknite gumb Windows, da se prikaže meni Start, nato kliknite na simbol zobnika za dostop do sistema Nastavitve.
 2. Vtipkajte Požarni zid Windows v iskalno polje na zaslonu z nastavitvami sistema Windows. Kliknite na Požarni zid Windows na seznamu rezultatov.
 3. Kliknite na Vklopite ali izklopite požarni zid Windows v levem meniju okna Požarni zid Windows.
 4. Kliknite na Izklopite požarni zid Windows izbirni gumb v obeh Zasebne nastavitve omrežja in Nastavitve javnega omrežja.
 5. Kliknite na v redu Če želite shraniti nastavitve, poskusite znova.

Če se s tem preizkusom izkaže, da je požarni zid blokiral vašo povezavo VPN, se obrnite na službo za pomoč pri ponudniku VPN in poiščite rešitev za težavo..

Če iščete VPN za Windows, si oglejte našo najboljšo programsko opremo za VPN za Windows.

Šifra napake VPN 633

- Modem (ali druga povezovalna naprava) je že v uporabi ali ni pravilno konfiguriran

Do te težave pride, ko vrata drugega protokola, ki jih potrebuje povezava VPN, že uporablja vrata protokola nadzora prenosa (TCP). Mogoče je, da je drugi program zastajal ali padel, ne da bi dokončal postopke sproščanja virov, ki so potrebni, da so vrata TCP na voljo drugim procesom.

Rešitev te težave je zelo podobna korakom za reševanje napake 609. Diagnostični popravek vam ne bo mogel pomagati, vendar bi morali z ponovnim zagonom upravitelja oddaljenega dostopa očistiti vsa blokirana vrata. Če lopov proces ne bo umrl, znova zaženite računalnik, da odstranite mrtvi les.

Šifra napake VPN 645

- Prišlo je do notranje napake pri preverjanju pristnosti

Ta napaka se pojavi pri starejših, zastarelih različicah sistema Windows. Bolj verjetno je, da boste pri novejših različicah operacijskega sistema dobili kodo napake 691 (glejte spodaj). Do napake pride, ko strežnik VPN zavrne povezavo, ker ste vnesli napačno uporabniško ime in geslo.

Koda napake VPN 691

- Dostop je zavrnjen, ker sta uporabniško ime in / ali geslo v domeni neveljavna

To težavo je treba zelo enostavno odpraviti. Nastane, ko vnesete napačno uporabniško ime ali geslo. Prepričajte se, da funkcija Caps Lock ni izklopljena, ker so ti poverilniki občutljivi na velike in male črke. Preverite, ali sta uporabniško ime in geslo, ki sta jih navedla skrbnik omrežja ali podjetje VPN, pravilna, tako da jih ponovno preverite. Na tem mestu bi moral skrbnik preveriti tudi, ali je bil vaš račun dejansko nastavljen na strežniku VPN.

Koda napake VPN 720

- Povezave z oddaljenim računalnikom ni bilo mogoče vzpostaviti

Ta težava se pojavi v računalnikih Windows, kjer ste ročno nastavili definicijo VPN. Najverjetnejši razlog za napako je, da ste v polje Vrsta VPN vnesli napačen protokol. Poskusite nastaviti vrsto Samodejno in nato ponovno preverite povezavo. Če s tem ne odpravite težave, preberite spletno dokumentacijo VPN-ja, da dobite pravi protokol za strežnik, s katerim se želite povezati. Če vse drugo ne uspe, se obrnite na službo za pomoč družbe VPN.

Šifra napake VPN 721

- Oddaljeni računalnik se ni odzval

To je napaka v operacijskem sistemu Windows, ki se pojavi zaradi odpovedi programske opreme odjemalca VPN, ki deluje v računalniku, in se ne more prebiti do osnovne programske opreme za omrežje. Zaprite VPN, zaženite omrežno diagnostiko in se prepričajte, da internetna povezava deluje, nato pa ponovno vklopite VPN.

Koda napake VPN 732

- Vaš računalnik in oddaljeni računalnik se nista mogla sporazumeti o protokolih za nadzor PPP

Ta napaka Windows se lahko pojavi v vašem računalniku ali na strežniku VPN. To je težava, ki se pojavi, če vaš uporabniški račun nima pravic dostopa do virov VPN. Težava se lahko nanaša na dovoljenja za uporabniški račun v računalniku, dovoljenja za dostop do omrežja (če se povezujete prek omrežja podjetja ali univerze) ali na strežnik VPN.

Najbolj verjetno mesto za to napako, če ste zasebni uporabnik VPN naročnine, je na strežniku VPN. Zato se morate obrniti na službo za pomoč VPN-ju, da odpravite to napako.

Šifra napake VPN 734

- Protokol nadzora povezave PPP je bil prekinjen

To je različica kode napake 732. Pojavi se, ko je bila vzpostavljena povezava, nato pa je iz nekega razloga zavrnjena v zvezi s pravicami dostopa do virov. Za rešitev te težave se obrnite na službo za pomoč ponudnika VPN.

Šifra napake VPN 766

- Potrdila ni bilo mogoče najti

Ta napaka se pojavi pri povezavah s protokolom za tuneliranje nivoja 2 (L2TP) prek varnosti internetnega protokola (IPSec). Povezava zahteva, da na odjemalcu in na strežniku VPN obstaja potrdilo o pristnosti. Enega od teh certifikatov za ta poskus povezave ni bilo, kar je povzročilo napako. Vaš ponudnik VPN bi moral biti zmožen rešiti to napako.

Šifra napake VPN 789

- Varnostni sloj je med začetnimi pogajanji z oddaljenim računalnikom naletel na napako pri obdelavi

To je splošna napaka v zvezi s pogajanji o povezavi IPSec za L2TP. To je še ena koda napake, ki bi se lahko nanašala na odsotnost varnostnih potrdil ali neskladja med identiteto odjemalca ali strežnika in podrobnostmi, navedenimi na njihovih ustreznih potrdilih. Če sistem uporablja predhodne skupne ključe (PSK), zagotovite, da imata tako odjemalec kot strežnik isti ključ.

Šifra napake VPN 800

- Povezave VPN ni mogoče vzpostaviti, ker tunela ni bilo mogoče nastaviti

To je napačna koda napake, ki ne vsebuje podrobnosti o tem, kakšna težava je nastala. Če imate tip VPN nastavljen na Samodejno, je večja verjetnost, da boste dobili to kodo napake, ne pa če boste natančneje opredelili težavo. Če poznate protokol VPN, ki naj bi ga uporabljali za povezavo z določenim strežnikom, se vrnite na nastavitev VPN v omrežnih nastavitvah Windows in spremenite vrsto VPN iz samodejnega v natančen protokol. Shranite te nove nastavitve in poskusite znova v upanju na natančnejšo kodo napake.

Če natančneje določite vrsto VPN, ne boste dobili boljšega opisa napake v povezavi, boste morali preveriti vse nastavitve VPN-ja.

 • Prepričajte se, da imate pravo ime strežnika.
 • Vprašajte podjetje VPN za naslov IP strežnika in ga vnesite namesto imena.
 • Preverite svoje uporabniško ime in geslo.

Če se zdijo vse nastavitve v redu, nato preglejte naslednje korake, da preverite, ali katera od njih rešuje težavo.

 1. Izklopite požarni zid.
 2. Ponastavite usmerjevalnik.
 3. Zaprite VPN in ga znova zaženite.
 4. Ustavite storitev Upravljalnik povezav za oddaljeni dostop (rasman) in jo vklopite.
 5. Izklopite VPN, izključite vse, ponovno zaženite računalnik in nato znova vklopite VPN.

Koda napake VPN 806

- Povezave VPN med računalnikom in strežnikom VPN ni bilo mogoče dokončati

V tem primeru je bila vzpostavljena povezava s strežnikom VPN, vendar običajni procesi izmenjave podatkov ne morejo potekati. To je zato, ker omrežni požarni zid nekje ob poti blokira promet VPN, ki uporablja protokol kapsulacije generičnega usmerjanja. Morali boste poklicati ponudnika internetnih storitev (ISP) in ga zahtevati, da odpravi to težavo. Najverjetnejši vir težave je na portalu TCP 1723, ki ga je treba odpreti.

Koda napake VPN 809

- Omrežne povezave med računalnikom in strežnikom VPN ni bilo mogoče vzpostaviti, ker se oddaljeni strežnik ne odziva

To je podobna težava kot napaka 806. Povzroči jo požarni zid ali usmerjevalnik vzdolž poti, ki blokira dostop do TCP 1723. Za rešitev te težave se obrnite na svojega ponudnika internetnih storitev..

Šifra napake VPN 812

- Povezava je bila onemogočena zaradi pravilnika, konfiguriranega na vašem strežniku RAS / VPN

To je različica kod kod napak 732 in 734. Težavo povzroča vaš uporabniški račun, ki na strežniku VPN nima dovolj privilegijev za uspešno vzpostavitev povezave. Povezati se boste morali s službo za pomoč VPN-ju in jim omogočiti, da odpravi to napako.

Šifra napake VPN 868

- Oddaljena povezava ni bila vzpostavljena, ker se ime strežnika za oddaljeni dostop ni razrešilo

Če imate srečo, je do te težave prišlo, ker ste napačno črkovali ime strežnika, ko ste nastavili VPN. Obrnite se na službo za pomoč in potrdite ime strežnika, s katerim bi se morali povezati. Prosite jih tudi, da vam posredujejo IP naslov strežnika. To težavo bi lahko povzročil napačen vnos v sistem domen (DNS), ki razlaga imena gostiteljev v naslove IP. Najhitrejši način za rešitev te težave je zamenjava imena strežnika z dejanskim naslovom IP.

Preverite ime strežnika v nastavitvi VPN povezave. Če ste imeli ime pravilno, zamenjajte ime strežnika z naslovom IP, preverite, da ste pravilno vnesli uporabniško ime in geslo in poskusite znova povezavo VPN.

Šifra napake VPN 13801

- Preverjanja pristnosti IKE so nesprejemljiva

Ta napaka Internet Key Exchange različice 2 (IKEv2) se nanaša na težave s potrdilom o pristnosti strežnika. Ker nimate nadzora nad strežnikom, lahko le malo popravite to težavo. Povezati se boste morali s službo za pomoč ponudnika VPN in jo navesti, da odpravi napako.

Zaključek

Spopadanje z nizom napak, ko se poskušate povezati z VPN, je lahko zelo moteče. Storitve nizke kakovosti VPN imajo slabo podporo strankam in lahko traja nekaj dni, da dobimo odgovor. Če ima VPN podjetje počasno službo za pomoč, verjetno tudi njihovi podporni operaterji ne bodo zelo usposobljeni, zato je prvi odziv na vašo podporno listko lahko neodločen odgovor, ki popolnoma zgreši poanto. Poceni podporne ekipe zelo radi rešijo težave čim hitreje. Težave namerno napačno razumejo, tako da vas lahko spravijo iz čakalne vrste in dvignejo ocene odzivov.

Veliko število kod napak za VPN kaže, da se lahko veliko stvari pokvari, če poskušate ročno nastaviti VPN. Veliko bolje je iskati kakovostno storitev VPN, ki vključuje samoinštalirajočo aplikacijo. Aplikacije VPN redko gredo narobe, še posebej, če je namestitev šla brez težav. Prepričajte se, da ste izbrali kakovostno storitev VPN z visoko ocenjeno skupino za podporo strankam. Potem se upajmo, da se vam nikoli ne bo treba soočiti s strahom branja kode napake VPN na zaslonu.

Kreditna slika: WilmaVdZ / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me