Ta Kodi vodič vam bo pokazal, kako to storiti pretakajte več, za cenejše in enostavnejše!


Običajno lahko porabite približno sto dolarjev na mesec za kup poceni kanalov, za katere vam ne bi bilo manj mar.

Za tiste, ki vas dejansko zanimajo, ste verjetno že tretjino časa gledali reklame. To ni prav!

Kodi je priljubljen program za pretakanje, ki ga je mogoče namestiti na skoraj vseh napravah na trgu. Naj gre za računalnik, Mac, napravo Android, Apple TV ali Raspberry Pi, lahko ste prepričani, da boste lahko uživali v prednostih pretočnega prenosa.

Ne glede na to, ali ste tehnološki guru ali ste popoln novinec ko gre za tehnologijo, našo preprost vodnik volja pomagati ti začeti in pretakati v nobenem trenutku.

Kaj je Kodi?

Kodi je medijski predvajalnik sega vse do leta 2002, ko se je prvič imenoval Xbox Media Player ali na kratko XBMP. Kot pove že ime, je bil predvajalnik medijev ustvarjen za konzolo za video igre Xbox prve generacije. Leto pozneje so besede "media player" vrgli na stran in jih preimenovali v Xbox Media Center, bolj primerno ime za njegove zmogljivosti.

Vendar medijski center ne bi ostal na platformi Xbox za vedno, program pa je bil leta 2008 preimenovan v XBMC. To je bilo storjeno zaradi odstranitve imena Xbox, hkrati pa je še vedno ohranilo nekaj blagovne znamke, ki so jo poznali njeni dolgoletni uporabniki.

Leta 2010 je ekipa XBMC dodala ključni element, ki ga uporabniki Kodija danes morda ne bodo cenili, vendar je pripomogel k poenostavitvi in ​​popularizaciji zmogljivosti medijskega centra. To napredovanje je znano kot Add-on Repository. Ko so uporabniški dodatki začeli naraščati v priljubljenosti, ni bilo nobenega vira, od koder bi si jih vsi pridobili. Skupina je ustvarila uradno shrambo, v katero so uporabniki lahko končno prenesli vse svoje najljubše dodatke neposredno od samih razvijalcev.

Končno se je leta 2014 program XBMC preimenoval v Kodi, po pravnih sporih glede njegovega imena in izvora Xbox. Številni uporabniki stare šole še vedno uporabljajo ime XBMC za nostalgične namene, toda po spremembi imena so Kodijevi razvijalci začeli racionalizirati uporabniško izkušnjo, kar je omogočilo, da je postala uporabniku prijaznejša in s tem izredno priljubljena.

Zakaj je tako priljubljen?

Nedolgo nazaj bi slišali le Netflix. Številni ljudje so bili navdušeni, ker so lahko svoje kabelske družbe odgnali in jih nadomestili z 8-mesečno naročnino na Netflix. Je pa Netflix še vedno odgovor na sanje vsakega rezalnika vrvi?

Kar se je nekoč začelo kot fantastična storitev, so uporabniki Netflixa v zadnjem času na številnih forumih in blogih očitali, da izbor ni to, kar je bil nekoč.

To je zato, ker je Netflix dosegel veliko pogodb o pretakanju videoposnetkov s studii, ko niso vedeli prave vrednosti in priljubljenosti spletnega pretakanja videov. Ko je Netflix začel dobivati ​​razvpitost, so studii začeli zahtevati več denarja ali pa so se prepustili oblikovanju lastnih pretočnih storitev. Druga negacija je bila, da nekatere države niso imele dostopa do določenih filmov ali predstav v svojih regijah, kar je privedlo do razcepljene skupnosti.

"Moral bi dobiti Kodi ” je zdaj iz tega razloga zelo priljubljen izraz. Zakaj bi plačevali storitev, kot je Netflix, ki nima vseh želenih oddaj in filmov? Zlasti v državah, kot je Kanada, ima približno 55% vsebine, do katere imajo ZDA dostop. Seveda lahko to zaobidete tako, da dobite VPN, ki deluje z Netflixom, vendar želi plačati, če se želite naročiti na Netflix, Amazon Prime, Hulu in HBO Now, samo zato, da imate dostop do vseh filmov in oddaj, ki jih želijo gledati?

Kodi svojim uporabnikom ponuja skoraj vsako filmsko in TV oddajo, ki je bila kdajkoli ustvarjena pod eno streho. Svojim uporabnikom omogoča tudi pretakanje športov v živo, televizijskih oddaj v živo in številne druge funkcije - vse brezplačno.

Program je sicer popolnoma brezplačen, vendar ima pakete, ki jih lahko kupite za mesečno naročnino, ki lahko izboljšajo vašo izkušnjo gledanja.

Ali je Kodi zakonit?

Skratka, da!

Tukaj obstaja sivo območje okrog programa. Sama Kodi je medijsko središče, ki uporabnikom omogoča namestitev različnih dodatkov in vtičnikov. Glede na dodatek, ki ga namestite, boste morda lahko pretakali nekatere vire medijev in tu se postavlja vprašanje zakonitosti.

Kodi je sam po sebi 100% popolnoma PRAVNI. Težave z avtorskimi pravicami ali zakonitostjo se začnejo, ko uporabite določene dodatke, ki omogočajo dostop do športnih tokov v živo ali ogled filmov brezplačno. S pretakanjem vsebine, ki je niste plačali, boste morda kršili zakon o kršitvah avtorskih pravic.

Glede na vašo državo in njene zakone je bilo nekaj poročil, v katerih so uporabniki zaradi svojih pretočnih dejavnosti prejeli obvestilo o kršitvi avtorskih pravic od ponudnika internetnih storitev (ISP). Eden od načinov, kako se izogniti pravnim težavam, je nakup dodatkov za naročnino, ki predvajajo določene pakete preko prenosa zraka za mesečno plačilo.

Vendar se mnogi uporabniki Kodija še vedno odločajo za nezakonito pretakanje svojih videoposnetkov. Ne odobravamo nobenega nezakonitega pretakanja; vseeno pa priporočamo, da zaščitite sebe in svojo internetno povezavo.

Kako se izogniti pridobivanju opozorilnega pisma z VPN

Da bi se izognili opozorilnemu pismu svojih ponudnikov internetnih storitev, so številni uporabniki Kodija začeli uporabljati virtualno zasebno omrežje (VPN), ki uporabniku omogoča skrivanje identitete in spletnih aktivnosti.

Za Kodi je na voljo veliko VPN-jev, zato boste morda želeli, da ob branju preverite naš najboljši seznam Kodi VPN in poiščete najprimernejšega, za hiter pregled pa si oglejte najnovejše uvrstitve spodaj.

 1. ExpressVPN - Najhitrejši VPN, ki ga preizkusimo, vse deblokira z neverjetno storitvijo
 2. NordVPN - Velika blagovna znamka z zelo dobro vrednostjo in cenovno ugodno ceno
 3. PrivateVPN - Eden najcenejših VPN-jev tam, vendar še vedno dobra storitev
 4. CyberGhost VPN - Dolgoletni najvišje uvrščeni VPN, z veliko ceno in hitrostjo
 5. IPVanish

Kako namestiti Kodi

Zdaj je na vrsti zabaven del: namestitev Kodija v napravo. Kot je bilo omenjeno v uvodu, je ena največjih prednosti programske opreme ta, da jo je mogoče namestiti na skoraj vseh napravah na trgu. Ne glede na to, ali želite uporabljati svoj obstoječi računalnik ali imate palico Amazon Fire TV ali je nekdo prejšnji božič dobil škatlico Android, ste lahko prepričani, da bo Kodi brezhibno deloval v vaši napravi.

Pomembno je upoštevati, da ima večina naprav različne operacijske sisteme, zato je namestitev na nekatere platforme morda lažja kot pri drugih.

Da bi ta postopek nekoliko olajšali, smo izdelali vodnik za vsako platformo, ki poganja Kodi. Samo izberite napravo, ki jo želite uporabiti za ogled vseh svojih najljubših filmov in oddaj, in pomagali vam bomo, da začnete.

V operacijskem sistemu Windows

Če želite Kodi namestiti v računalnik ali tablični računalnik Windows, pojdite na uradno stran za prenos programa Kodi in izberite ikono sistema Windows. Ko izberete ikono, morate spodaj videti naslednjo sliko:

Namestitev programa Kodi Windows

Od tega trenutka boste morali dokončati namestitev:

 1. Zanemarite različico Nightly in namesto tega izberite eno od možnosti izdaje. Če uporabljate mobilno napravo Windows, na primer mobilni telefon ali tablični računalnik, izberite Windows Store. V nasprotnem primeru, če uporabljate računalnik, za začetek izberite možnost Installer (32bit).
 2. Ko je namestitvena datoteka .exe prenesena v računalnik, dvokliknite, da odprete program.
 3. Kliknite gumb Naprej, da odprete stran z licenčno pogodbo.
 4. Potem lahko izberete, da preberete pogodbo in izberete »Strinjam se«, če želite nadaljevati z namestitvijo.
 5. Naslednji zaslon vas bo preprosto prosil, da namestite potrebne dodatke.
 6. Zdaj naslednji zaslon uporabnikom ponuja možnost, da izberejo, kam želijo namestiti Kodi. Če želite izbrati drugo lokacijo od privzete, izberite gumb Brskaj in izberite novo lokacijo. V nasprotnem primeru pritisnite na Next, da nadaljujete, če želite, da se Kodi namesti na privzeto lokacijo (za to možnost naj se odločijo novi uporabniki).

In to je to! Kodi se bo začel nameščati in boste lahko namestili vse svoje najljubše dodatke, da začnete svojo novo izkušnjo pretakanja. Če želite nadaljevati z nastavitvijo, obiščite naš Vodič za Kodi Multimedia Junkies.

Na Macu

Če želite Kodi namestiti na računalnik Mac, nadaljujte na uradni strani za prenos Kodi in izberite ikono Mac. Ko izberete ikono, morate spodaj videti naslednjo sliko:

Namestitev Kodi Mac

Od tega trenutka boste morali dokončati namestitev:

 1. Zanemarite različico Nightly in namesto tega v kategoriji Release izberite Installer.
 2. Povlecite Kodi v mapo z aplikacijami, da začnete postopek namestitve.

In to je to! Kodi se bo začel nameščati in boste lahko namestili vse svoje najljubše dodatke, da začnete svojo novo izkušnjo pretakanja.

V Linuxu

Namestitev Kodija na napravi Linux se močno razlikuje od načina nameščanja programa na napravo Windows ali Mac.

Kodi 17 Krypton, najnovejša različica Kodija, je vključen v skladišče Ubuntu. Zato bi morala biti namestitev najnovejše različice Kodi precej enostavna in enostavna za namestitev, če to storite v Ubuntuju ali distrubu, ki temelji na Ubuntuju.

Terminal boste odprli s tipko Ctrl + Alt + T s tipkovnico. Nato morate vnesti spodaj štiri vrstice kode:

 1. sudo apt - dobite namestitev programske lastnosti-pogoste
 2. sudo add-apt repozitorij ppa: team-xbmc / ppa
 3. sudo apt-get update
 4. sudo apt-get namestite kodi

Če ste natančno upoštevali ta navodila v distrobusu Ubuntu, bi zdaj morali Kodi uporabljati v napravi Linux.

Na Amazon Fire TV Stick

Namestite Kodi na Amazon Fire TV ali Fire TV Stick, ko Amazon izvaja zaprt operacijski sistem, imenovan "Fire OS".

 1. Pojdite v nastavitve požarne televizije / možnosti razvijalca in omogočite aplikacije iz neznanih virov.
 2. Vrnite se na začetni zaslon in pojdite na iskalno območje ter vnesite - ES Explorer - izberite Explorer in ga namestite s klikom na gumb »Prenesi«.
 3. Zaženite aplikacijo ES Explorer in vnesite naslov v Upravitelj prenosov - http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/kodi-17.3-Krypton-armeabi-v7a.apk in ga preimenujte v KODI
 4. Kliknite gumb Prenesi in začnite s prenosom KODI.
 5. Ko je prenos končan, nadaljujete na namestitveni zaslon. Kliknite gumb za namestitev in dovolite, da se Kodi v celoti namesti, preden nadaljujete.
 6. Pojdite na začetni zaslon in se prepričajte, da je v razdelku z aplikacijami naveden Kodi. Zaženite Kodi in se prepričajte, da deluje pravilno.

Na Raspberry Pi

Namestitev Kodija na Raspberry Pi bo potrebovala nekaj stvari, preden boste lahko delovali. Nekatere stvari, ki jih boste potrebovali, so Raspberry Pi Model B + ali novejši, potrebovali boste kabel HDMI, napajalnik USB 2A in kartico MicroSD (za nemoteno doživetje priporočamo 8 GB ali več).

Če vaš Raspberry Pi deluje z operacijskim sistemom Raspbian Jessie, lahko Kodi namestite z nekaj majhnimi, kratkimi kodami in vam bo olajšalo življenje. Zato priporočamo, da namestite Raspbian Jessie in nato nadaljujete z namestitvijo Kodija.

Po namestitvi programa Raspbian odprite terminalsko okno in vnesite naslednje:

 1. sudo apt-get namestite kodi
 2. sudo nano / etc / default / kodi
 3. Spremenite nastavitev ENABLED na 1.
 4. Pritisnite ctrl-z, da to dokončate s shranjevanjem in izhodom za vse svoje spremembe.

Zdaj lahko Kodi zaženete s klikom miške na namizju ali odpiranje centra terminala in vtipkate: kodi.

V napravah Android

Naše vodilo vam bo pokazalo, kako lahko Kodi na svoj Android box namestite v manj kot 5 minutah, tako da lahko hitro uživate v vseh svojih najljubših filmih, TV oddajah, športih v živo in številnih drugih oblikah zvoka & video mediji.

Na trgu je veliko škatel Android TV, ki Kodi in njegovi številni dodatki že imajo prednameščeno. Vendar je pri nekaterih prodajnih platformah prišlo do zaostanka pri odstranjevanju teh naprav, ki so vnaprej naložene s programsko opremo. Namesto tega bodo uporabniki morda morali sami namestiti Kodi. Brez skrbi, ta kratki vodič vam bo pomagal hitro začeti.

Kateri je najboljši Android box?

Obstaja na stotine škatel in naprav, ki se prodajajo z operacijskim sistemom Android. Kateri je torej pravi za vas?

Na to vprašanje ni pravega ali napačnega odgovora, saj lahko številna polja Android, ki jih najdete na spletnih mestih, kot je Amazon, Kodi lahko zelo dobro izvajajo in pretakajo video.

Tu je posnetek zaslona rezultatov iskanja, ki jih boste dobili, ko v Amazonu vtipkate »Android box«:

Android Multimedia Box

Kot vidite, je za te iskalne izraze približno 12.000 rezultatov, zato je najbolje, da preberete nekaj mnenj uporabnikov in se tam odločite..

Kako namestiti Kodi na kateri koli Android Box

Če vaša škatla Android ne prihaja s predhodno nameščeno Kodi, ni treba skrbeti, saj je postopek namestitve izjemno preprost.

 1. Odprite aplikacijo Trgovina Google Play.
 2. V iskalno vrstico preprosto vnesite Kodi.
 3. Izberite prvo možnost, ki jo razvijejo uradni razvijalci, fundacija XBMC.
 4. Ko obiščete to naslednjo stran, samo pritisnite na zeleni gumb Namestitev in na napravi Android boste namestili zadnjo stabilno različico Kodija.

Kodi Remotes

S pametnega telefona

Ena odličnih stvari, ki jih počnejo pametni telefoni, je ta, da odpravljajo nered iz našega življenja. Se spomnite kalkulatorja? Kdo kupuje te stvari več, ko imate v telefonu aplikacijo? Podobno lahko vaš pametni telefon zdaj nadomesti daljinski upravljalnik v vaši hiši, zato se poslovite od nakupa akumulatorjev znova in znova.

Najboljši Kodi Remote App za Android

Tu je nekaj odličnih novic: ni vam treba iskati nobenega drugega oddaljenega programa, ker so razvijalci Kodi razvili uradno oddaljeno aplikacijo za naprave Android. Preprosto odprite trgovino Google Play in Kore prenesite s strani fundacije XBMC, ne pa s strani Synced Synapse.

Tu je nekaj funkcij Koreja:

 • Nadzirajte Kodi s popolno lahkoto
 • Izbirate lahko med več temami, ki so vizualno privlačne
 • Oglejte si, kaj se trenutno igra, in vse ustrezne informacije
 • Prenesite podnapise za prikaz na zaslonu
 • YouTube posnetke pošljite na zaslon Kodi

Kako nastaviti Kore Kodi

1. korak: Priprava

Prepričajte se, da ima vaša naprava trenutno Kodi in aplikacijo Kore v telefonu.

Nato preverite, ali sta telefon in naprava Kodi povezana v isto omrežje. Ta aplikacija ne bo delovala kot oddaljena, če je povezana z vašimi mobilnimi podatkovnimi storitvami in mora biti povezana z omrežjem Wi-Fi.

2. korak: Povezava Koreja in Kodija

Ko prvič odprete aplikacijo Kore, boste pozvani, da dodate medijski center. Preprosto pritisnite gumb Next in aplikacija bo začela iskati vašo Kodi napravo.

Ta postopek naj traja nekaj sekund in pozdravite se z zaslonom, "Medijsko središče najdeno". Preprosto izberite napravo Kodi in nadaljujte do gumba Next.

Opomba: če imate več kot eno napravo Kodi, morate narediti te korake za vsako napravo ob različnih priložnostih.

In to je to! Vaš pametni telefon Android lahko zdaj popolnoma nadzoruje vašo Kodi napravo.

Ni delovalo?

Če se vaš pametni telefon ni mogel povezati z napravo vašega medijskega centra, boste morda morali v Kodiju omogočiti nekaj možnosti, da bo lahko prepoznal druge programe in naprave.

Pomaknite se do in izberite zavihek Nastavitve (morda se nahaja v območju sistema v starejših različicah Kodi-ja) in nato izberite možnost Storitve.

Nato boste imeli možnost izbrati daljinski nadzor in dovoliti morate obe možnosti. Če oddaljena povezava za vas prej ni delovala, obstaja velika verjetnost, da vaše nastavitve Kodi niso dopuščale, da bi drugi sistemi imeli nadzor nad vašim programom Kodi..

Nastavitve daljinskega upravljanja

Najboljša Kodi Remote App za iOS

Medtem ko platforma iOS nima istega daljinca Kore, kot ga ima Android platforma, iOS še vedno ima uradni daljinac Kodi, ki ga joethefox imenuje Official Kodi Remote.

Tu je nekaj funkcij uradnega Kodi Remote-a:

 • Nadzirajte Kodi s popolno lahkoto
 • Izbirate lahko med več temami, ki so vizualno privlačne
 • Oglejte si, kaj se trenutno igra, in vse ustrezne informacije

Kako namestiti in konfigurirati uradno aplikacijo Kodi Remote za Kodi

1. korak: Priprava

Prepričajte se, da ima v vašem telefonu trenutno nameščen Kodi, kot tudi uradno oddaljeno aplikacijo v vašem telefonu.

Nato preverite, ali sta telefon in naprava Kodi povezana v isto omrežje. Ta aplikacija ne bo delovala kot oddaljena, če je povezana z vašimi mobilnimi podatkovnimi storitvami in mora biti povezana z omrežjem Wi-Fi.

2. korak: Povezava Official Remote in Kodi

Ko prvič odprete aplikacijo, vas bo pozdravila prazna stran. Za začetek povezovanja obeh naprav kliknite gumb Dodaj gostitelja.

Naslednji zaslon bo zahteval številne zapletene možnosti, ki vključujejo gostiteljske in MAC naslove. Ni treba skrbeti. Preprosto pritisnite možnost; "Poišči Kodi", in samodejno izpolni te podatke za vas.

Ko pritisnete Shrani, boste zdaj lahko uporabljali daljinec.

Ni delovalo?

Tako kot pri oddaljenem vodniku za Android tudi vaša namestitev Kodi preprečuje odkrivanje vašega pametnega telefona.

Pomaknite se do in izberite zavihek Nastavitve (morda se nahaja v območju sistema v starejših različicah Kodi-ja) in nato izberite možnost Storitve.

Nato boste imeli možnost izbrati daljinski nadzor in dovoliti morate obe možnosti. Če oddaljena povezava za vas prej ni delovala, obstaja velika verjetnost, da vaše nastavitve Kodi niso dopuščale, da bi drugi sistemi imeli nadzor nad vašim programom Kodi..

Nastavitve daljinskega upravljanja

Iz spletnega brskalnika

Medtem ko večina uporabnikov Kodija ponavadi uporablja program na svojih televizorjih z velikimi zasloni, obstajajo časi, ko boste do njega morali dostopati prek računalnika. To lahko pomeni karkoli, od omogočanja predvajanja do načrtovanja prihodnjega ogleda, ko ste za računalnikom, do dejansko pretakanja vsebine v svojem računalniku iz naprave Kodi.

To morda ni preveč priljubljena funkcija, vendar imeti dodatne funkcije nikoli ne škodi.

Kako upravljati Kodi s spletnim brskalnikom

 1. Pojdi do Nastavitve
 2. Izberite Nastavitve storitev
 3. Izberite Nadzor
 4. Izberite Dovoli daljinsko upravljanje prek HTTP

Opomba: Privzete vrednosti za uporabniško ime in vrata morajo biti "kodi" in "8080".

Kako najti naslov IP vaše Kodi naprave

 1. Pojdi do Nastavitve
 2. Izberite Informacije o sistemu
 3. Izberite Povzetek

Tu boste videli svoj IP naslov, ki ga morate nekje zapisati za naslednji korak.

Povezava prek spletnega brskalnika

Odprite brskalnik in v naslovno vrstico vnesite:

http: // kodi-IP-naslov: vrata

Seveda zamenjajte besedo „port“ z 8080 in „kodi-IP-naslov“ z naslovom IP, ki ste ga zapisali v prejšnjem koraku.

Najboljši Kodi daljinci

Eden od številnih očitkov, ki jih imajo ljudje pri svojih Kodi škatlah, je, da z daljincem ni mogoče vnašati dolgih filmskih ali televizijskih naslovov. To je zato, ker se mora uporabnik pomakniti do vsake črke posebej, klikniti Enter in nadaljevati z drsenjem do naslednjih črk. To je zelo frustrirajoče, vendar je težava težko rešljiva z nekaj pomoči najboljših daljinskih upravljalnikov.

1. rešitev: Kodi Remote z mini tipkovnico

Kodi Remote

Čeprav še vedno ohranja enako minimalno velikost kot običajni daljinec, daljinski upravljalnik FeBite MX3 Pro ima tudi gladek, osvetljen brezžično tipkovnico na zadnji strani daljinskega upravljalnika. Tako je lažje vnašati imena svojih najljubših filmov in oddaj, ne da bi se morali boriti z običajnim daljincem.

Ena od dodatnih prednosti je, da ima ta enota majhen brezžični USB ključ, ki se lahko priključi na vašo Android napravo, Smart TV, HTPC, Windows & Računalniki Mac in številne druge naprave. Daljinca vam ni treba več programirati, le preprost vtičnik in igrajte za skoraj 15 dolarjev.

Edina negacija te enote je, da so njeni miški krmilji nekoliko počasni in kruti, tako da, če je mišja funkcija nekaj, kar si želite, potem bo naslednja rešitev morda bolje delovala za vas.

2. rešitev: Mini brezžični krmilnik tipkovnice

Krmilnik Kodi

Če imate raje nekaj z nekoliko večjo velikostjo kot majhen daljinski upravljalnik, je REIIE H9 + brezžična mini ročna daljinska tipkovnica odlična možnost za vas.

Medtem ko FeBite MX3 Pro daljinec vključuje omejeno funkcijo miške, ta ročna naprava vključuje sledilno ploščico, ki je kot nalašč za navigacijo kot miška z dotikom prsta.

Tako kot daljinski upravljalnik FeBite tudi ta tipkovnica uporablja brezžični USB ključ, ki uporablja brezžično tehnologijo 2,4 GHz, tako da lahko sedite nazaj na kavču in ne skrbite za kable. Samo priključite ključ USB v napravo Kodi, ki ima vrata USB in jo boste lahko takoj uporabljali.

Predvajanje vsebine

Glasba

Preden predvajamo glasbo iz Kodija, moramo najprej vedeti, kako namestiti glasbo v Knjižnico.

Korak 1

V meniju Domov izberite Glasba in nato Vnesite razdelek datotek.

Kodi Music 1. korak

2. korak

Ko ste v brskalniku, izberite Dodaj glasbo možnost.

2. korak glasba

3. korak

Ko se odpre okno, izberite Brskaj, lahko pa ročno iščete in dodate svoj vir s poljem in vnesete pot do tam.

Glasba 3. korak

4. korak

V tem novem oknu izberite pot, na kateri se nahajajo vaše glasbene datoteke, in izberite v redu gumb na desni.

5. korak

Ko pritisnete OK, se bo vprašalo, ali želite dodati svoj medijski vir v knjižnico, če pritisnete YES, bo naložila vse glasbene datoteke v tej mapi, če pritisnete NE, lahko ročno izberete predstavnostne datoteke, ki jih bi rad nalagal prek brskalnika glasbenih datotek.

Če ste zadeli YES, bo pregledal vašo knjižnico in ko bo dokončana, lahko preverite v svoji knjižnici vse datoteke. Lahko jih razvrstite v meniju v razdelku Kategorije (npr. Kategorije-->Izvajalec).

Ko naložite svojo glasbo, lahko zdaj poslušate vse svoje pesmi in jih lepo organizirate na enem mestu.

Videoposnetki

Ena od odličnih stvari o Kodi je njegova enostavnost uporabe za predvajanje videov. V tej kratki razčlenitvi vas bomo popeljali skozi Kodijev zaslonski prikaz, tako da boste lahko v nekaj minutah postali strokovnjak.

Če želite uporabiti zaslonski zaslon za izvajanje različnih funkcij predvajanja, preprosto pritisnite tipko Enter ali M na tipkovnici ali gumb OK na daljinskem upravljalniku. Ko to storite, se prikaže naslednji zaslon:

Videobar

Spodaj bomo objavili, kaj pomenijo ustrezne številke in črke:

1. Prejšnja A. Nalaganje podnapisov (prek dodatka)
2. Navijanje B. Video nastavitve
3. Predvajanje / premor C. Nastavitve zvoka in podnapisov
4. Ustavite se D. Zaznamki
5. Hitro naprej E. Menu DVD (če predvajate DVD ali ISO)
6. Naprej 7. Pralni trak (na dotik)

Fotografije

Tako kot glasba in videoposnetki vam tudi Kodi omogoča ogled vseh vaših najljubših in najbolj zapomnjenih slik. Te si lahko ogledate iz:

 • Sistemi za izmenjavo datotek v vašem računalniku
 • Zunanji trdi diski, kamere z vrati USB, tipke USB
 • Čitalniki kartic (odvisno od naprave)
 • Telefoni s kablom USB
 • Fotografije, shranjene neposredno na trdem disku naprave Kodi
 • CD / DVD / Blu-ray (odvisno od naprave)

Izboljšanje zmogljivosti predvajanja

Ali imate pri predvajanju videoposnetkov težave z medpomnilnikom? Če ste pogost uporabnik Kodija, obstaja velika verjetnost, da ste imeli postavljene kokice ali čips in ste bili pripravljeni gledati film, le da bi se spopadli s klasično težavo s punjenjem.

Brez skrbi, vseeno. V tem naslednjem delu našega vodnika vas bomo objavili.

Počistite predpomnilnik

Kadarkoli pretakate videoposnetke s pomočjo Kodija ali katerega koli drugega spletnega mesta, bo RAM v vaši napravi običajno shranil nekaj sekund videoposnetka. To stori za nemoteno predvajanje videoposnetka v primeru, da prekineš povezavo z internetom.

Kodi bo shranil le 60 MB predpomnilnika. Za tiste, ki berete ta priročnik, ki te merske enote ne razumejo, to v bistvu pomeni, da bo Kodi komaj shranil predpomnilnik, saj je 60 MB majhna količina video podatkov.

Kako očistiti predpomnilnik

Uporabniki programa Kodi lahko priporočajo številne programske dodatke, vendar se bomo držali najpogosteje uporabljanih orodij za vzdrževanje, saj deluje še danes.

Če želite namestiti orodja za vzdrževanje, morate najprej dodati Fusion Repository. Če ste že namestili vtičnike, kot sta 1Channel in Exodus, obstaja velika verjetnost, da v sistemu že imate Fusion Repository.

Ko je to končano, morate upoštevati ta navodila za namestitev dodatka:

 1. Na domačem zaslonu Kodi pojdite na Programi in izberite Dobili več
 2. Pomaknite se po seznamu in ga poiščite Orodje za vzdrževanje in ga izberite
 3. Kliknite gumb za namestitev in počakajte na obvestila o uspehu

Zdaj sledite tem preprostim korakom za čiščenje predpomnilnika s tem dodatkom:

 1. Na domačem zaslonu Kodi pojdite na Programi in izberite Orodje za vzdrževanje
 2. Izberite Splošno vzdrževanje ikono
 3. Izberite Počisti predpomnilnik

Čestitamo! Zdaj ste počistili predpomnilnik in morali bi uživati ​​manj zaščitnih postopkov.

Kodi gradi

Kodi builds so različice Kodija, ki so razvite v skupnosti in pogosto prihajajo s temami, ki bodo spremenile vašo kožo, poleg tega pa prihajajo z velikim številom najbolj priljubljenih dodatkov.

Izdelave Kodi so zbirke dodatkov za lažjo prenos zmogljivosti, zato vam ni treba prenašati vsakega dodatka posebej. Čeprav lahko najdete zgradbo, ki vam je všeč, to ne pomeni vedno, da je posodobljena s trenutno različico Kodi, zato pred prenosom vedno preverite svoje sestavine in se prepričajte, da so združljive s posodobljeno različico.

Kljub temu da včasih zaostajajo za različico ali dvema, so še vedno izjemno koristni za vašo Kodi izkušnjo. Priporočamo, da zgrabite kodi gradnjo, ker bo to odstranilo veliko časa od namestitve golih kosti. Priporočamo, da preverite to kodi objavo za najnovejše informacije o tem, katero izbrati.

Kodi kože

Kodi je nameščen s kožo, ko jo prvič prenesete z imenom Confluence, in čeprav je privzeta koža, je tudi ena izmed boljših.

Če pa vas še vedno zanima sprememba privzetega videza Kodija, lahko sledite spodnjim preprostim korakom:

Odprite Kodi > Sistem > Nastavitve > Videz > Kože > Dobili več

Tukaj boste našli veliko izbiro kož med katerimi lahko izbirate. Oglejmo si še nekaj spodnjih preoblek in preglejte pozitivne in negativne ocene, da boste lahko izbrali najboljšo kožo za svojo Kodi izkušnjo.

1. Ponovno ostrenje

Osredotočite se

ReFocus je ena izmed lepše oblikovanih, bogatih kož, ki so na voljo in ponuja vrsto možnosti prilagajanja. Prilagodite lahko vse, od domačih predmetov, podpore na dotik, kožnih pripomočkov, prenosa umetniških del in še veliko več!

2. Aeon Nox

Aeon

Aeon Nox je ena izmed najbolj priljubljenih kož v skupnosti in je na drugem mestu po privzeti kotiji Confluence.

S svojo lažjo postavitvijo deluje dobro na vseh napravah, ki omogočajo Kodi, in ne uporablja veliko virov sistema.

Ima tudi zelo eleganten videz, ima pa tudi enostavno prilagoditveno funkcijo, če želite spremeniti postavitev v tisto, ki vam najbolj ustreza..

3. Uglednost

Eminencija

Eminence je zelo elegantna videz kože in nekoliko spominja na postavitev Netflixa. Eminence je ena izmed bolj preprostih preoblek, saj nima veliko možnosti prilagajanja.

Njegova preprostost je všeč tistim, ki jim ni treba prilagoditi svoje postavitve in želijo skočiti naravnost do svoje želene izkušnje gledanja. Če uživate v čisti postavitvi in ​​ne skrbite za prilagajanje, je Eminence popolna koža za vas in tista, ki jo toplo priporočamo.

4. Izkušnja 1080

Izkušnja

Xperience 1080 je kožna plošča na polni širini. S svojo čisto postavitvijo in podobnostjo zaslonu X-Box One je zelo uporabniku prijazen in ga uporabljajo mnogi v skupnosti Kodi.

Njegove funkcije vključujejo: prilagajanje domačih elementov, vodoravnega menija, TV-programov prikazuje logotipe in nekatere druge majhne funkcije. Glavna pomanjkljivost te kože je, da nudi zelo delno podporo na dotik.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me