Kaj je OpenVPN?

OpenVPN za Android Arne Schwabe je aplikacija, ki uporablja katero koli standardno konfiguracijsko datoteko OpenVPN, s katero se lahko uporabniki Android povežejo s katero koli storitev VPN, ki podpira protokol OpenVPN. No ... OpenVPN ni samo v odprtokodnem sistemu Android, ampak je dejansko bolj celovit kot večina prilagojenih aplikacij za VPN za Android ...

OpenVPN za Android je brezplačna in odprtokodna programska oprema (FOSS), zato je brezplačna v vsakem pomenu besede. Ne pozabite pa, da se morate za njegovo uporabo naročiti na komercialno storitev VPN ali nastaviti svoj zasebni strežnik OpenVPN. Če ne morete ali ne želite uporabljati Trgovine Google Play, lahko OpenVPN za Android naložite kot datoteko .apk ali namestite iz F-Droid.

Funkcije OpenVPN za Android

OpenVPN za Android temelji na različici OpenVPN v skupnosti in uporablja najnovejšo izvorno kodo OpenVPN 2.x. To pomeni, da ponuja naslednje ključne lastnosti:

  • Odprtokodno
  • Zaščita pred puščanjem sistema DNS s celotnim domenskim sistemom - različica Internet Protocol 4 (IPv4) in različica 6 Internetnega protokola (IPv6)
  • Popolna usmerjenost IPv6
  • Zaščita pred uhajanjem spletnih komunikacij v realnem času (WebRTC)
  • Uporablja najsodobnejšo različico OpenVPN (in zato najbolj varno)
  • Lahko se konfigurira, da deluje kot stikalo za uničenje

Kako uporabljati OpenVPN za Android

Uporaba OpenVPN za Android ni težka, toda potreba po uvozu drugih konfiguracijskih datotek OpenVPN povzroči, da so pri nastavitvi nekoliko bolj vključeni kot pri predhodno konfiguriranih aplikacijah po meri VPN.

1. Prenesite konfiguracijske datoteke OpenVPN s spletnega mesta ponudnika VPN. Odprite jih (če je potrebno) in jih preko USB-ja prenesete v mapo na napravi Android. Lahko pa jih naložite neposredno v napravo Android in jih razpakirajte z aplikacijo, kot je ZArchiver.


2. Prenesite, namestite in zaženite OpenVPN za Android (če ga še niste). Dotaknite se ikone + v zgornjem desnem kotu zaslona, ​​če želite dodati profil. Profilu dajte primerno ime in pritisnite »Uvozi«.

AirVPN profil

3. Pomaknite se do mape, v katero ste shranili nezaprte konfiguracijske datoteke OpenVPN, in izberite strežnik (.ovpn datoteka). Ko ste uvoženi, se za nadaljevanje dotaknite ikone klopa ✔.

pretvori konfiguracijsko datoteko

Mnogi ponudniki vključujejo vse potrebne ključe in podatke o računu v prilagojene datoteke .ovpn, zato nadaljnja konfiguracija ni potrebna. Drugi lahko zahtevajo, da vnesete podatke o svojem računu in druge podrobnosti. Za natančna navodila glejte dokumentacijo ponudnika.

4. Ko končate, boste na zavihku Profili videli ime strežnika. Če želite zagnati VPN, se ga preprosto dotaknite. Datoteke .ovpn lahko uvozite za toliko strežnikov in se bodo prikazale tukaj.

Pogled profila OpenVPN

Precej natty nabor grafov vam omogoča spremljanje porabe pasovne širine VPN.

dnevnik pasovne širine openvpn na minuto

Kako omogočiti usmerjanje IPV6 na OpenVPN za Android

Puščanje DNS IPv6 lahko preprečite tako, da obvestite OpenVPN za Android, da pravilno usmeri ves promet IPv6 prek VPN. Če želite zagotoviti, da je to omogočeno:

1. Uredite posebno povezavo VPN na zavihku »Profili«.

uredite nastavitev naprave

2. Zagotovite, da bo IPv6 -> Uporabi privzeto pot je označeno. Ko ste tukaj, preverite tudi, ali je zaščita pred puščanjem IPv4 omogočena (privzeto bi morala biti).

izberite IPV4 ali IPV6

V Android omogočite stikalo za ubijanje

Če želite konfigurirati OpenVPN za Android, da deluje kot ubijanje:

1. Uredite posebno povezavo VPN na kartici »Profili« (glejte zgoraj).

2. Pojdite na zavihek "Napredno" in preverite "Obstojni Tun" in nastavite "Poizkusi povezave" na Neomejeno.

Nastavitve OpenVPN

Ta-da! Zdaj imate stikalo za ubijanje OpenVPN za Android.

Posodobitev: Android

Nougat 7+ vključuje vgrajeno stikalo za ubijanje, ki deluje s katerim koli VPN-jem. To vključuje OpenVPN za Android. To vgrajeno stikalo za ubijanje je skoraj zanesljivejše od zgoraj opisane obstojne metode TUN, zato če imate nameščeno novejšo napravo Android, priporočamo, da uporabite to. Prosim, glejte tukaj, kako.

OpenVPN Connect

Razen aplikacij VPN po meri je glavni tekmec OpenVPN za Android glavni OpenVPN Connect. Tako kot OpenVPN za Android je tudi to splošni odjemalec OpenVPN, ki lahko uporablja običajne konfiguracijske datoteke OpenVPN za povezavo s katero koli storitvijo VPN, ki podpira OpenVPN.

OpenVPN Connect je "uradna" stranka od podjetja OpenVPN Inc. in je zasnovana tako, da je uporabniku prijazna za navadnega uporabnika VPN brez tehničnih znanj. Zato je manj v celoti predstavljen kot OpenVPN za Android, ki je namenjen naprednejšim uporabnikom.

Druga pomembna razlika je, da je OpenVPN za Android odprtokoden, medtem ko uradna aplikacija OpenVPN Connect ni. Zato OpenVPN za Android mnogi v odprtokodni skupnosti OpenVPN štejejo za "pol-uradno" aplikacijo..

Zaključek

Morda se zdi nekoliko kontrainitivno, vendar je OpenVPN za Android s popolno usmerjenostjo IPv6, grafikoni uporabe pasovne širine in zmožnostjo konfiguriranja kot stikalo ubijanja bolj popoln kot skoraj vsaka prilagojena aplikacija Android VPN, ki sem jo še pregledal. Je tudi bolj celovit kot njegovi ekvivalenti namizja.

Dodajte dejstvo, da je OpenVPN za Android odprtokodni in vedno uporablja najnovejšo različico OpenVPN, in imamo prepričljiv primer, da ga dajemo prednost aplikacijam po meri za VPN Android.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me