Za ljudi, ki želijo v celoti izbrisati vse datoteke, povezane z določenim VPN-jem, s svojega stroja ali mobilne naprave - ta vodič je tu, da vam pomaga.


Ko namestite storitev VPN, ta na vaš računalnik namesti datoteke na različnih mestih in spremeni registre (v sistemu Windows). Nekateri VPN-ji prav tako puščajo geslo in podatke za prijavo na vašem računalniku, samo v primeru, da se pozneje ponovno namestite.

Res je tudi, da lahko nekatere datoteke, ki ostanejo po odstranitvi VPN-ja, pozneje v konfliktu z drugim VPN-jem. Konfliktni gonilniki TAP (naprave navideznega omrežja, ki se uporabljajo za ustvarjanje omrežnega mostu) lahko na primer povzročijo, da se VPN ne more povezati. Tovrstnim težavam se najlažje izognete, ko namestite nov VPN, da zagotovite, da je vsa programska oprema, povezana s starim VPN, že izbrisana, preden namestite novega odjemalca.

Tu na ProPrivacy.com redno testiramo VPN-je. Tako se vsi preveč zavedamo, kako lahko konflikti povzročijo težave. Občasno sem moral nekajkrat odstraniti VPN in ga znova namestiti, da je deloval: ne zavedam se, da imam na svojem računalniku še vedno skriven še en VPN, ki je bil v nasprotju z njim. Glede na to se naši preiskovalci VPN preveč zavedajo tovrstnih težav!

Še več, novincem VPN je zelo pogosto, da testirajo različne ponudnike z uporabo brezplačnih poskusov in garancij za vračilo denarja. Pri netehnoloških ljudeh - ki se ne zavedajo, da je bolje, da na svojem računalniku ne bo nameščeno preveč VPN hkrati - se lahko kmalu pojavijo težave z VPN. Ta članek bo vsem omogočil, da hitro odpravijo to situacijo, tako da jim dovolijo, da v celoti izbrišejo nezaželene odjemalce VPN - in s tem svojemu stroju omogočil nov začetek.

Kako v celoti izbrisati VPN iz svoje naprave

Resničnost je, da izbris VPN-ja ni posebej težka naloga. Zato je na voljo posebna programska oprema za Mac in Windows, ki bo učinkovito iskala in pravilno odstranila vse datoteke, povezane z določenim VPN. Te vrste celovitih odstraniteljev so boljše od tistih, ki so priloženi računalniku. So tudi izjemno enostavne za uporabo.

Windows Vpn Delete

Odstranite VPN v operacijskem sistemu Windows

Za stroje z operacijskim sistemom Windows priporočamo uporabo Revo Uninstaller (brezplačna različica je v redu). Revo Uninstaller je veliko hitrejša in učinkovitejša alternativa "Windows Dodaj ali odstrani programe" funkcijo. Brezplačna različica omogoča, da uporabniki poiščejo preostale datoteke, mape in vnose v registru, potem ko se zgodi standardni postopek odstranitve. To stori z osmimi različnimi orodji za čiščenje (imenovano 'Hunter mode'). Uporabniki Revo lahko nadgradijo na plačljivo različico in tako dobijo cel kup dodatnih funkcij. Vendar pa bo za odstranitev VPN zadostovala brezplačna različica.

Odstranjevalec Revo

Uporaba brezplačnega pripomočka je zelo preprosta. Zaženite Revo Uninstaller, izberite program VPN, ki ga želite odstraniti, in kliknite Odstrani. Po odstranitvi boste pozvani, da pregleda preostale datoteke. Strinjate se s pregledom in odstranjevalec bo našel vse dodatne datoteke, ki jih boste izbrisali. Dokončajte postopek tako, da se strinjate, da izbrišete vse dodatne neželene datoteke, ki jih najde med postopkom skeniranja.

Ročno izbrišite povezavo VPN v operacijskem sistemu Windows

Če ste povezavo VPN namestili ročno, boste morali tudi ročno izbrisati povezavo. Prav tako je vredno narediti ta postopek, tudi če je vašo VPN povezavo samodejno namestila programska oprema VPN (da se prepričate, da na vašem računalniku ne ostane starih povezav). To naredite tako:

 1. Pojdite v »Center za omrežje in skupno rabo«.
 2. V levem podoknu kliknite »Spremeni nastavitve adapterja«.
 3. Tu boste videli adapterje in povezavo VPN. Z desno miškino tipko kliknite povezavo VPN, ki jo želite odstraniti in izberite Izbriši.

Kako izbrisati stare gonilnike TAP v operacijskem sistemu Windows

Eden od razlogov, zakaj lahko namestitev več odjemalcev VPN na računalnik Windows povzroči škodo, je gonilnik TAP. Gonilniki TAP so potrebni, da VPN deluje v sistemu Windows. Ko pa različni VPN namestijo gonilnike TAP na stroj, se lahko začnejo medsebojno motiti: ustavitev novega VPN-ja pri vzpostavljanju povezave. to je najpogostejši razlog za konflikte programske opreme VPN. Tudi po brisanju VPN boste morda morali odstraniti gonilnike pipe. Res je - če z Revo Uninstallerjem izbrišete VPN - je treba odstraniti vso programsko opremo, povezano z VPN: vključno z gonilniki TAP.

Za vse, ki so že izbrisali VPN (ali več VPN-jev) z običajnim odstranjevalnikom sistema Windows na nadzorni plošči, boste morda morali ročno odstraniti gonilnike TAP. Če želite to narediti, sledite tem preprostim korakom:

 1. Pojdite na nadzorno ploščo > Sistem in varnost > Sistem > Upravitelj naprav
 2. Pomaknite se navzdol do Omrežni adapterji, z desno miškino tipko kliknite gonilnike TAP in jih odstranite, tako da na zahtevo izbrišete gonilnik..
 3. Znova zaženite sistem in znova namestite najnovejšo različico odjemalca VPN, ki ga želite uporabiti. Vaš trenutni VPN bo namestil prave gonilnike TAP.

Os X Izbriši Vpn

Mac OS X

Za Mac OS X priporočamo uporabo AppCleanerja (brezplačnega) ali CleanApp za Mac (kar delo dobro opravi, vendar stane 14,99 USD). Tako kot njuna kolega za sistem Windows sta oba programa zelo samoumevna. Uporaba le-teh je preprost postopek in zahteva le, da sledite navodilom na zaslonu, da pravilno odstranite VPN in vse njegove komponente. CleanApp je odličen, ker bo iskal vse stare stare datoteke na Macu in jih izbrisal.

Ko izbrišete programsko opremo VPN iz računalnika Mac, boste morda morali ročno izbrisati tudi svoje VPN povezave. To naredite tako:

 1. Pojdi do sistemske nastavitve,
 2. Kliknite na profili ikono.
 3. Kliknite znak minus poleg VPN-ja, ki ga želite odstraniti
 4. Vnesite geslo skrbnika
 5. Strežniki VPN, ki ste jih uporabljali, bodo zdaj izbrisani iz vaših omrežij

Velja opozoriti, da v nasprotju s stroji z operacijskim sistemom Windows ponovna namestitev gonilnikov TAP ni potrebna za nemoten zagon VPN-ja. Če vas to nekaj muči, je odgovor ne: ni vam treba skrbeti za odstranjevanje starih gonilnikov TAP, kot na računalniku z operacijskim sistemom Windows.

Ubuntu Delete Vpn

Linux

Če namestite programsko opremo na sistem Linux z uporabo upravitelja paketov (sistem za upravljanje paketov Debian v Ubuntu), je to programsko opremo mogoče odstraniti s pomočjo upravitelja paketov. To bo najverjetneje dovolj za uspešno čiščenje vseh datotek, povezanih s programom (vključno z VPN).

Omeniti velja tudi, da pri odstranjevanju VPN-ja v Linuxu z uporabo APT "odstrani" ne bo dovolj. Odstranite samo brisanje nameščenih paketov, ne pa tudi konfiguracijskih datotek. Za odstranitev konfiguracijskih datotek je potrebno uporabiti "čistilnik". "Čiščenje" je isto kot "odstrani", le da se paketi odstranijo in tudi konfiguracijske datoteke izbrišejo. Omeniti velja, da datoteke, ki se nahajajo v domači mapi uporabnika, upravitelj paketov ne izbriše, tudi če se uporablja čiščenje.

Posnetek zaslona

Za vse, ki si želite pripomočka za Linux, ki bo pomagal pri brisanju in čiščenju datotek Stacer in GCleaner, sta možnosti. Vendar je GCleaner še vedno v razvoju. Stacer uporabnikom dovoljuje uporabo sistema System Cleaner za sprostitev prostora z enim klikom, upravljanje zagonskih aplikacij v Ubuntuju za optimizacijo zmogljivosti, iskanje in upravljanje storitev in demonov ter iskanje in odstranjevanje programske opreme za sprostitev prostora.

Če želite izbrisati povezave VPN v Ubuntuju, je tu koristen vodič.

Izbrišite Vpn Android

Android

Če želite izbrisati VPN za Android, lahko seveda aplikacijo izbrišete na običajen način. Vendar pa morate storiti tudi naslednje, da zagotovite uspešno odstranjevanje vseh povezav VPN:

 1. Povlecite navzdol po telefonu in tapnite Nastavitve
 2. V nastavitvah poiščite povezave podštevilko in tapnite Več nastavitev povezave.
 3. Zdaj kliknite na VPN (Nastavite in upravljajte navidezna zasebna omrežja (VPN)).
 4. Zdaj boste videli svoje VPN povezave. Dolgo tapnite VPN, ki ga želite izbrisati.
 5. Klikni Izbriši omrežje
 6. Ko so izbrisane vse povezave VPN, bo napisano "Brez VPN-jev".

Ios Vpn Odstrani

iOS

Poleg brisanja VPN za iOS morate izbrisati tudi posamezne povezave, ki so bile morda postavljene. Če želite to narediti, sledite tem preprostim korakom:

 1. Odprto Nastavitve v napravi iOS.
 2. Tapnite Splošno.
 3. Tapnite Profil.
 4. Na tem zaslonu boste videli posamezne VPN profile, ki so nameščeni na vašem iPadu ali iPhoneu. Tapnite tistega, ki ga želite izbrisati.
 5. Klikni Izbriši profil. Zdaj potrdite, da želite izbrisati ta profil s tapkanjem Izbriši ponovno.
 6. Zdaj ste odstranili profil VPN, povezan z VPN, ki ste ga uporabljali.

Izbriši trdi disk

Varnost podatkov in obnovitev trdega diska

Vredno je zapomniti, da morate biti pri prečkanju / odstranitvi VPN-ja s trdega diska ali računalnika, ki ga nameravate prodati, biti še posebej previdni. To je zato, ker se lahko poverilnice za prijavo VPN še vedno izterjajo, razen če trdega diska pravilno formatirate, preden ga prodate ali vržete..

To bi lahko bilo nevarno, ker če kibernetskemu kriminalcu ne uspe povrniti vaših poverilnic VPN, bi lahko vašo naročnino VPN uporabili za kazniva dejanja. Kakor verjetno se zdi, da je verjetno, da bi to privedlo do suma kaznivega dejanja, ki ga niste storili.

Iz tega razloga je treba opozoriti, da uporaba enega od priporočenih odstraniteljev (da bo vašemu stroju pripravljeno sveže platno za namestitev drugega VPN-ja) ne bo nekoga preprečila, da bi pozneje obnovil te podatke s programsko opremo za obnovitev trdega diska. Za podrobno razlago, kako pravilno formatirati trdi disk - če želite preprečiti poznejše obnavljanje podatkov - si oglejte moj vodnik tukaj.

Zaslonski naslov naslova: Pepsco Studio / Shutterstock.com

Sliki slik: rvlsoft / Shutterstock.com, rzoze19 / Shutterstock.com, Profit_Image / Shutterstock.com, tanuha2001 / Shutterstock.com, Lightspring / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me