Včasih komercialni VPN-ji niso idealni in želite ustvariti svojo storitev VPN.


V tem priročniku vam bom pokazal, kako uporabljati Hamachi in Privoxy za ustvarjanje svojega zasebnega in osebnega VPN-ja.

Preden pa se poglobim, raziščimo prednosti in slabosti ustvarjanja lastne storitve VPN s pomočjo Hamachija.

Zakaj bi morali ustvariti lasten VPN

VPN je bil prvotno razvit predvsem zato, da se je poslovnim uslužbencem omogočilo varna prijava v strežnike svojega podjetja, ko so zunaj pisarne:

Uporabnik [-> ISP ->] strežnik podjetja.

Domači računalnik je mogoče nastaviti tako, da deluje podobno kot poslovni strežnik VPN. Omogoča varno oddaljeno prijavo v domači računalnik in dostop do interneta prek njegovega naslova IP:

Uporabnik [-> ISP ->] domači računalnik -> ISP -> internet. (promet v oklepajih [] je šifriran)

Prednosti VPN doma

  • Brezplačno - storitev VPN tretje osebe ni treba plačati
  • Zavaruje vašo internetno povezavo pri uporabi javnih dostopnih točk WiFi
  • Omogoča oddaljen in varen dostop do vsebine v računalniku ter pretakanje filmov, glasbe itd. Na oddaljeno napravo
  • Domači računalnik deluje kot posrednik. To je super za dostop do spletnih storitev, ki so omejene z geo, ko ste zunaj doma. Prav tako je lahko zelo učinkovito sredstvo proti cenzuri, če je uporabnik v restriktivni državi. Vendar boste potrebovali prijatelja, ki je pripravljen postaviti domači strežnik v manj restriktivni državi.

Države, kot je Kitajska, in za geografsko omejene storitve, na primer, če bi radi gledali Hulu zunaj ZDA, bi potrebovali VPN. VPN zasebnega doma je odličen tudi za izogibanje omejitvam glede šole, fakultete ali dela. Za informacije o kitajski VPN glejte naš najboljši vodnik VPN za Kitajsko.

Slabosti VPN doma

  • Domači računalnik deluje kot posrednik - do interneta dostopate prek interneta domačega računalnika, tako da je mogoče na ta naslov zlahka zaslediti vse internetne dejavnosti. To pomeni tudi, da ne morete samo spremeniti svoje navidezne lokacije (npr. V drugo državo).
  • Čeprav je povezava med oddaljenim računalnikom in domačim strežnikom VPN šifrirana, vaša odhodna domača internetna povezava ni. To pomeni, da lahko vaš ponudnik internetnih storitev (in vsi ostali, ki ga gledajo) brez težav spremlja vašo internetno aktivnost.
  • Ves čas boste morali hraniti domači računalnik, kar bo povečalo vaše račune za elektriko.

Skratka, nastavitev zasebnega domačega strežnika VPN ponuja številne prednosti uporabe komercialne storitve VPN. Vendar pa ne zagotavlja zasebnosti / anonimnosti pri uporabi interneta.

Kako uporabiti Hamachi za ustvarjanje zasebnega zasebnega omrežja

Daleč najlažji način za vzpostavitev zasebnega VPN je uporaba LogMeIn Hamachi v kombinaciji s Privoxy.

Hamachi je programska oprema, ki omogoča ustvarjanje virtualnih omrežij, ki delujejo kot običajni LAN.

Zgradi "virtualno zasebno omrežje brez konfiguracije", kar pomeni, da vam ni treba skrbeti za posredovanje vrat ali druge zapletene težave s konfiguracijo (kar je vsekakor zelo močna točka v njegovo korist). Preneseni podatki so zaščiteni z 256-bitno AES enkripcijo.

Največja pomanjkljivost pri podjetju Hamachi je, da gre za lastniško programsko opremo (tj. Da ni odprte kode). Kot smo že razložili, zasebni Hamachi VPN tako ali tako ne zagotavlja veliko zasebnosti. Torej to verjetno ni vredno preveč skrbeti. Če je zasebnost glavni problem, je Tor ali ponudnik VPN brez nobenega dnevnika veliko boljše možnosti.

Osnovna različica LogMeIn Hamachi je brezplačna in popolnoma funkcionalna. Vendar ga lahko uporablja le pet članov v omrežju. Poleg tega brezplačna različica ne bo delovala v ozadju na prostem računalniku (kot lahko plačana različica).

LogMeIn Hamachi je na voljo za Windows, macOS in Linux (beta).

Za dostop do interneta na daljavo prek domačega računalnika, ki poganja Hamachi, bomo potrebovali Privoxy, brezplačen odprtokodni spletni proxy. Privoxy lahko zaženete sami, vendar bi bile vse povezave prek nešifriranega HTTP-ja. Zato uporabljamo Hamachi.

Privoxy je na voljo za Windows, macOS, Linux in iOS, uporabljate pa ga lahko s katerim koli brskalnikom po vaši meri.

1. Nastavite Hamachi VPN

Najprej boste morali postaviti Hamachi. Sledite tem korakom:

a) Prenesite Hamachi na domači računalnik (izberite način "Hamachi Unmanaged") in namestite. LogMeIn vas bo na različnih točkah prijavil za brezplačni račun, vendar je to za zdaj mogoče prezreti.

Prenesi Hamachi

b) Za začetek kliknite gumb za vklop in vnesite ime svoje stranke.

Hamachi ID

c) Pritisnite »Ustvari novo omrežje« in mu dodajte ime in geslo. Pritisnite »Ustvari«.

Hamachi Create Network

d) Hamachi nastavite na kateri koli drugi računalnik, ki ga povežete z domačim VPN. Edina izjema je, da morate izbrati »Pridružite se obstoječemu omrežju«, da se pridružite pravkar ustvarjenemu, namesto da ustvarite novo..

Zdaj lahko brskate po domačem računalniku, tako kot v lokalnem omrežju (LAN).

2. Nastavite Privoxy

To storite, da omogočite varno oddaljeno povezavo z internetom.

a) Prenesite, namestite in zaženite Privoxy. V sistemu Windows se Privoxy zažene kot prazno okno, vendar ne skrbite, ker je to v redu. Okno lahko celo zaprete in Privoxy se bo še naprej izvajal v sistemski vrstici. Z desno miškino tipko kliknite Privoxy v sistemski vrstici in izberite Uredi -> Glavna konfiguracija.

b) Beležnica odpre konfiguracijsko datoteko Privoxyja, imenovano config.txt. Pojdite na Uredi -> Poiščite in iščite »naslov poslušanja 127.0.0.1:8118«. Pred vrstico postavite #, da ga označite kot komentar, nato pod njim dodajte vrstico:

naslov poslušanja [naslov IP prikazan na vrhu okna Hamachi]: 8118

c) Shrani in zapri config.txt.

3. Nastavite nastavitve proxy brskalnika

Zadnji korak je preprosto konfiguriranje nastavitev proxy brskalnika tako, da kaže na IP naslov omrežja Hamachi. 25.46.156.2, Port 8118 v našem primeru.

V Firefoxu lahko te nastavitve najdete tako, da odprete Možnosti -> Zavihek omrežje -> Nastavitve povezave

Lahko preverite, ali vse deluje, tako da v iskalno vrstico brskalnika oddaljenega računalnika vnesete »http://config.privoxy.org/«..

(Če piše, da se "Privoxy ne uporablja", je nekaj narobe)

Zdaj uporabljate domači računalnik kot strežnik VPN! Ves promet vašega oddaljenega brskalnika bo šel skozi vaš domači računalnik. Zato se zdi, da izvirate iz naslova IP vašega domačega računalnika.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me