Ena najbolj domiselnih in edinstvenih lastnosti VeraCrypt je zmožnost ustvarjanja skritih količin (kot je to veljalo pred TrueCryptom). To pomeni, da lahko poleg tega, da ustvarite "navaden" šifriran obseg VeraCrypt, v njem ustvarite tudi drugi "skriti" volumen.


Če vnesete geslo zunanje prostornine, potem odprete zunanjo glasnost, če pa vnesete geslo skritega volumna, potem ga odprete. Lepota tega sistema je v tem, da nasprotnik ne more vedeti (kaj šele dokazati), da drugi zvezek dejansko obstaja. To vam omogoča verodostojno zanikanje. Upoštevajte, da je s tem povezanih tudi nekaj potencialnih nevarnosti.

Poleg skrivanja podatkov lahko skrita količina VeraCrypt skriva celoten operacijski sistem (OS), ki deluje na virtualnem stroju (VN). To je odličen način za varno uporabo celotnega računalnika (če omejite svojo dejavnost na VM).

Kaj boste potrebovali

Ta vadnica predvideva, da ste seznanjeni z vsebino mojega VeraCrypta & osnove z navodili za uporabo in vodniki skritih zvezkov VeraCrypt. Potrebovali boste tudi:

  • Najnovejša različica VeraCrypt (FOSS)
  • Najnovejša različica Oracle VM VirtualBox (FOSS)
  • Operacijski sistem (za to vadbo uporabljam Linux Mint, vendar uporabite svoje najljubše). Upoštevajte, da Mac OSX ni mogoče zagnati pod VM.

Korak A - Ustvarite skriti obseg VeraCrypt

Če želite to narediti, preprosto sledite korakom, opisanim v mojem priročniku o skritih zvezkih VeraCrypt. Prepričajte se, da je velikost glasnosti dovolj velika, da vsebuje tako skrit OS, kot tudi vse datoteke s privitki v zunanji mapi.

Kako ustvariti VM znotraj skritih zvezkov VeraCrypt

Korak B - Namestite svoj OS s pomočjo VM VirtualBox in VeraCrypt

1. Prepričajte se, da so vsi zvezki VeraCrypt izključeni, nato pa namestite šifrirani volumen, ki ste ga pravkar ustvarili.

Kako ustvariti VM znotraj skritih zvezkov VeraCrypt

Ne pozabite vnesti gesla za skrito prostornino

Kako ustvariti VM znotraj skritih zvezkov VeraCrypt

Vaša skrita glasnost mora biti zdaj nameščena

2. Zaženite VirtualBox in pritisnite “New”, da ustvarite nov VM.

VirtualBox 1

3. Poimenujte in izberite svoj OS.

VirtualBox 2

4. Izberite, koliko RAM-a želite uporabljati VM OS. Bolj bolje, vendar odvzame RAM, ki je na voljo vašemu osnovnemu operacijskemu sistemu.

VirtualBox 3

Moj PC ima 16 GB RAM-a, zato si lahko privoščim, da sem velikodušen s svojim VM-jem!

5. Zdaj imate možnost ustvariti virtualni trdi disk.

VirtualBox 4

Ta korak ni nujno potreben, vendar ga bom ustvaril za predstavitvene namene.

VirtualBox 5

Privzeto se držite, če nimate pravega razloga, da tega ne storite

VirtualBox 7

Dinamično dodeljen virtualni pogon je v redu. Ne pozabite, da bo njegova največja velikost tako ali tako omejena s prostorom, ki ste ga dodelili svoji skriti mapi

VirtualBox 8

Največjo velikost datoteke lahko pustite visoko iz istega razloga (čeprav nekateri priporočajo, da jo nastavite le nekoliko manj kot prostor, ki je rezerviran za skrito prostornino). Ne pozabite shraniti datoteke navideznega pogona v nameščeno skrito mapo. Pritisnite »Ustvari«.

6. Na zaslonu upravitelja VirtualBox izberite novo ustvarjeni virtualni stroj in pritisnite »Start«.

VirtualBox 9

7. Izberite operacijski sistem, nato pritisnite »Start«.

VirtualBox 10

V mojem primeru je to datoteka datoteke Linux Mint .iso, ki sem jo prenesla

8. Ja! Ko se zažene, zaženete nov OS znotraj virtualnega stroja! Zapri ...

VirtualBox 11

… Vendar pazite, da ne shranite stanja naprave (saj varčevanje zaplete naslednji korak).

VirtualBox 12

9. Nazaj v oknu Upravitelj virtualnih oken izberite svoj OS -> Nastavitve -> Napredno. Spremeni mapo Snapshot v svojo nameščeno skrito mapo.

VirtualBox 13

To bi morala biti ista mapa, v katero ste shranili svoj virtualni disk v koraku B-5 zgoraj

10. Novo datoteko .vbox nove VM ročno premaknite v svojo skrito mapo. Ta datoteka se običajno nahaja v vašem domačem imeniku. Na primer, v sistemu Windows je privzeto nameščen v C: / Uporabniki / [ime] / VirtualBox MS.

Korak C - Kako uporabiti nov skriti OS znotraj VPM-ja

1. S pomočjo VeraCrypt-a pritrdite svojo skrito glasnost.

2. Dvokliknite datoteko .vbox in zaženite VirtualBox. Izberite VM in pritisnite »Start«.

3. Ko končate z uporabo skritega operacijskega sistema, ne pozabite, da desno kliknete -> Odstranite ga v oknu upravitelja VirtualBox. Prepričajte se, da ste izbrali »Odstrani samo« (tj. Ne izbriši vseh datotek!).

VirtualBox 14

Opombe

1. Ko uporabljate VM, bodite previdni, da ne ustvarite mape v skupni rabi med VM in gostiteljskim računalnikom, ker lahko to ogrozi zasebnost vaših podatkov.

2. Uporabniki operacijskega sistema Windows lahko prenesejo prenosno različico VirtualBoxa z vbox.me. To se lahko sam namesti v skrito mapo VeraCrypt. To je odličen način za skrivanje dejstva, da boste morda sploh uporabljali VM!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me