Usmerjevalniki zalog so omejeni, kar je zelo težko doseči najboljšo namestitev in delovanje.


Programska oprema po meri, kot je DD-WRT, olajša postopek in vam nudi tudi veliko dodatnih možnosti; s čimer se standardni usmerjevalnik v vrednosti 100 USD spremeni v super usmerjevalnik, ki je primeren za vsak dom ali pisarno.

S tem vodnikom za usmerjevalnik DD-WRT boste povečali svoj brezžični domet, hitrost prenosa podatkov, ustvarili NAS-jeve rešitve, vzpostavili storitev VPN in tako veliko več v nobenem trenutku. Nekatere od teh lahko celo implementirate, ne da bi imeli DD-WRT.

Danes nimate časa, da bi vse to prebral? Priporočam vam, da vsaj preberete uvod, da boste lahko ugotovili, za kaj gre pri tem poslu DD-WRT.

Kaj so usmerjevalniki DD-WRT?

Ime DD-WRT izvira iz dveh virov. WRT je brezžični usmerjevalnik, prvič pa ga je predstavil zloglasni Linksys WRT54G. To je bil prvi usmerjevalnik, uporabljen za razvoj DD-WRT in je od takrat postal ikoničen uspeh. DD prihaja iz nemške kode mesta Dresden, kjer je živela BrainSlayers, začetna razvojna ekipa.

DD-WRT je v bistvu del strojne programske opreme, ki jo lahko namestite na usmerjevalnik in tako povečate svoje zmogljivosti. Za izboljšanje njegove funkcionalnosti in namena je primerljivo z namestitvijo drugega operacijskega sistema v računalnik. Kot bom pokazal v tem priročniku, boste lahko povečali svoj brezžični doseg, dobili boste izboljšana kakovost storitvenih orodij in še veliko več. Oglejte si spodnjo vsebino in si oglejte, kako prilagodljiva je lahko.

Spodnje nastavitve so tisto, kar bi priporočal za različna okolja. Brez skrbi, če niste prepričani, kaj od tega je, so podrobneje pojasnjene v nadaljevanju.

Zakaj DD-WRT?

Mnogi od vas morda razmišljajo: zakaj potrebujem DD-WRT, ne bo moja standardna programska oprema usmerjevalnika rešila vseh mojih potreb?

žal ne.

Čeprav se je vdelana programska oprema, ki jo nudijo usmerjevalna podjetja, z leti izboljšala, na splošno nimajo širokega nabora funkcij. To je zato, ker večina uporabnikov te funkcionalnosti ne potrebuje, zato jim ni smiselno, da bi jih razvijali.

Sčasoma pa so se uporabniki računalnikov, kot ste vi, postali bolj tehnični in bolj obveščeni, odločili, da si želijo več in je usmerjevalnik DD-WRT vedno prvi korak. V tem pogledu so podjetja, usmerjevalniki, zaostajala. Zaradi tega so mnogi izmed njih (usmerjevalnik Buffalo, usmerjevalnik Linksys itd.) Dejansko začeli prodajati usmerjevalne usmerjevalnike DD-WRT!

DD-WRT ima različne okuse in velikosti, od DD-WRT micro do DD-WRT mega, vendar ne glede na velikost, ki jo uporabljate, bodo dodatna orodja brez dvoma pretvorila vaš standardni usmerjevalnik v superhub.

Nekaj ​​prednosti DD-WRT

Tu je nekaj funkcij, ki dokazujejo, da bo nadgradnja DD-WRT močno pripomogla k izboljšanju internetnih WiFi in zmogljivosti naprav, ne glede na to, ali živite sami ali vodite podjetje. To je le majhen delček vsega, kar je mogoče, in celoten vodnik ne pokriva vseh možnosti in nastavitev.

 • Nadzor nad kakovostjo storitve (DD-WRT QoS)- omogoča nadzor dodeljevanja pasovne širine. Promet lahko preprosto razdelite med omrežja, ga posvetite posebni programski opremi, napravam in več.
 • Universal Plug and Play (UPnP) - protokol, ki enostavno omogoča skupno rabo naprav v omrežju za hitro in enostavno deljenje datotek, medijev, tiskalnikov itd.
 • Omrežno shramba (NAS) - na usmerjevalnik povežite USB diske in trde diske, tako da jih boste lahko uporabljali kot omrežne pogone, ki so dostopni vsem
 • Omrežni tiskalniki - Tako kot na trdih diskih lahko tudi tukaj pritrdite tiskalnike, do katerih lahko nato dostopate prek omrežja
 • DNS predpomnjenje / DNSmasq - pospešuje iskanje in ločljivost imena gostitelja za izboljšanje hitrosti povezave do vaših najljubših spletnih mest
 • Brezžično premostitev- usmerjevalnik pretvori v brezžični repetitor, da razširi obseg vašega WiFi signala
 • Grafike napredne uspešnosti- DD-WRT ponuja napredno sledenje omrežju in prikaz za boljše odpravljanje težav in analizo.
 • Prilagodite moč antene- eden od številnih načinov, kako lahko povečate svoj brezžični domet
 • VPN- svoj usmerjevalnik DD-WRT lahko uporabljate kot odjemalec VPN, tako da so vse naprave v vašem omrežju WiFi zaščitene. To celo omogoča geo-deblokiranje zmogljivosti za naprave, ki ne podpirajo odjemalcev VPN (npr. Roku in AppleTV).

Torej, če povzamem, zakaj DD-WRT? Ker ga tudi sami proizvajalci usmerjevalnikov priporočajo, če želite kar najbolje izkoristiti svoj usmerjevalnik!

Usmerjevalniki, združljivi z DD-WRT

Ko ste se odločili, da želite več izkoristiti svoj usmerjevalnik, je čas, da se lotite poslovanja.

Prva ovira je izbira vašega usmerjevalnika.

Če imate v hiši starega, potem si lahko ogledate njihovo stran z bazo usmerjevalnikov in ugotovite, ali je nanj mogoče namestiti DD-WRT. Če želite poiskati usmerjevalnik, uporabite tudi seznam usmerjevalnikov DD-WRT. Čeprav je zelo podoben, priporočamo kasneje, saj je vedno bolj na tekočem z informacijami.

Videli boste veliko spletnih mest, ki za ustvarjanje super usmerjevalnika uporabljajo ikonični Linksys WRT54G / WRT54GL, vendar je izjemno zastarel, nima nobenih USB-vrat in tako ni nikjer blizu najboljši usmerjevalnik DD-WRT več.

Namesto tega bom za svoje demonstracije uporabljal Asus RT-AC56U. Ima odličen procesor, veliko RAM-a in pomnilnika Flash ter 2 vhoda USB, ki pomagata eksponencialno povečati njegovo praktičnost, z Amazonom pa ga lahko zgrabite za samo 100 dolarjev. Prav tako je dvopojasni (2,4GHz in 5GHz usmerjevalna omrežja), ki omogoča boljše hitrosti prenosa in omrežno povezljivost.

Če imate manjši (ali višji) proračun, si oglejte naše najboljše usmerjevalnike za seznam DD-WRT za usmerjevalnike, ki jih priporočamo.

DD-WRT vs. OpenWRT proti Tomato

DD-WRT ni edina programska oprema odprtokodnega usmerjevalnika na trgu in tehnično ni najboljša v vseh pogledih. Vendar je tista, ki ima največjo podporo v skupnosti, večino posodobitev in je zato najbolj prijazna do začetnikov.

Osebno se mi zdi vdelana programska oprema za Tomato usmerjevalnik boljša, vendar za to potrebujete več tehničnega znanja in ne boste vedno našli odgovorov na internetu. Usmerjevalnik OpenWRT je najmočnejši, vendar zahteva tudi odlično računalniško znanje. Zaradi tega DD-WRT zmaga na dan.

Vodnik po DD-WRT - Notacija

Za lažjo navigacijo in razumevanje navodil v tem priročniku sem uporabil naslednje opombe.

Elementi menija - Elementi menija so v poševnici in puščicah -> se uporabljajo za označevanje v podmeniju

Gumbi - vse, kar boste morali klikniti, je krepko

Za posnetek razdelkov na strani se bodo uporabljale „enojne navedbe“

Prsni listi se uporabljajo za koščke kode, ki jih morate vnesti.

Tu je primer, ki vam bo povedal hitrosti CPU-ja in bliskavice vašega usmerjevalnika

 1. Pojdite na upravo -> Ukazi
 2. V polje »Ukazi« vnesite naslednje: nvram get clkfreq
 3. Kliknite Zaženite ukaze

Tukaj je tisto, kar bi morali videti
Vodnik zapis

Uvod v DD-WRT

Kako namestiti DD-WRT

Namestitev DD-WRT na vaš usmerjevalnik je prvi in ​​najbolj tvegan korak.

Opozoriti vas moram, da z namestitvijo DD-WRT razveljavite garancijo, vi pa tudi "opeka" ga, a.k.a., preoblikuje v seksi papir.

Na srečo lahko kupite tudi usmerjevalnik z DD-WRT, ki je prednameščen na Amazonu, če ne želite tvegati. Lahko pa uporabite podjetja, kot sta FlashRouters in Sabai, ki jih bodo namestili za vas in vam zagotovili tudi garancijo in podporo.

Kje naložiti DD-WRT

Presenečeni bi bili, toda tudi prenos programske opreme DD-WRT je lahko nekoliko problematičen. Medtem ko je na spletnem mestu DD-WRT baza podatkov DD-WRT, ki vam pomaga najti vdelano programsko opremo za vaš usmerjevalnik, je običajno zelo zastarela in včasih ne vsebuje vsega, kar je navedeno na njihovi podprti strani naprave.

Za AC56U imamo FlashRouters, ki nam zagotavlja najboljšo stabilno zgradbo, lahko pa tudi poiščete DD-WRT Wiki in forume ter stran FTP beta build. Zadnje priporočilo FlashRouters za stabilno gradnjo je R28493M (12.10.2015), in si ga lahko naložite od tu. Ko ga naložite, sledite spodnjim korakom.

 1. Naredite ponastavitev 30-30-30. Pritisnite gumb za ponastavitev 30 sekund (za to boste verjetno potrebovali pisalo). Ne da bi ga pustili, izklopite napajanje 30 sekund. Ponovno priklopite napajanje in držite gumb še 30 sekund. To pomaga izbrisati pomnilnik usmerjevalnika za čisto namestitev.
 2. Usmerjevalnik povežite z računalnikom s kablom Ethernet.
 3. Odprite brskalnik in v naslovno vrstico vtipkajte 192.168.1.1
  1. Po potrebi bodo privzete podrobnosti za prijavo v usmerjevalnik (običajno uporabniško ime: admin, geslo: admin)
  2. Če zgornji IP-naslov ne deluje, se posvetujte s svojim usmerjevalnikom
 4. V levem meniju pojdite na Skrbništvo in na vrhu kliknite zavihek Nadgradnja vdelane programske opreme.
 5. Za "Novo datoteko vdelane programske opreme" izberite datoteko, ki ste jo naložili na začetku. Kliknite Naloži in počakajte, da se vaš usmerjevalnik ponovno zažene. Tako boste lahko ugotovili, ko luči začnejo utripati spredaj, do njega pa boste lahko dostopali z zgoraj omenjenim IP naslovom usmerjevalnika..
 6. Naredite še 30-30-30 ponastavitev.
 7. Zdaj pojdite na 192.168.1.1 (privzeti IP-naslov DD-WRT) in videli boste naslednje. Privzete podrobnosti za prijavo DD-WRT se navadno ujemajo s podatki usmerjevalnika, vendar ne samo vi, ampak boste morali to spremeniti.
  DD-WRT Dobrodošli
 8. To je vse, kar ste končali z nadgradnjo programske opreme DD-WRT.

Če morate kadar koli opraviti ponastavitev DD-WRT, ker ste naredili napako in se usmerjevalnik ne odziva, potem ponastavite 30-30-30.

Spreminjanje osnovnih nastavitev

Zdaj, ko ste namestili vdelano programsko opremo, bo glavna naloga spremeniti vse osnovne in pomembne nastavitve, vključno s konfiguracijo brezžične dostopne točke.

 1. Kot je podrobno opisano v prejšnjih navodilih, boste pozvani, da takoj spremenite uporabniško ime in geslo DD-WRT. Priporočam, da to zapišete nekje, na primer v upravitelja gesel, da vas slučajno ne zaprejo. Če želite, lahko to pozneje spremenite v upravi -> Jeziček za upravljanje.
 2. V meniju Wireless (Brezžično omrežje) na zavihku Osnovne nastavitve spremenite »Ime brezžičnega omrežja (SSID)«. Če imate več kot eno brezžično omrežje (ki ga boste imeli z AC56U), potem jim dajte različna imena, tako da jih boste lažje razlikovali. Uporabi nastavitve enkrat končano.
  Osnovne brezžične nastavitve DD-WRT
 3. Na zavihku Wireless Security uporabite geslo za obe omrežji. Priporočam uporabo osebnega varnostnega načina WPA2 z algoritmom AES WPA.
  Nastavitve brezžične varnosti DD-WRT
 4. V nastavitvi priporočam tudi nastavitev izbirnih imen »Router Name« in »Hostname«, vendar to ni nujno.
 5. Zdaj bi morali imeti funkcionalni usmerjevalnik, ki ga lahko uporabljate tako kot katerikoli drug usmerjevalnik na trgu. Preden začnemo s konfiguracijo usmerjevalnika in dodamo zvončke, priporočam, da si ogledate menije in se prepričate o strojni opremi.

Varnostno kopiranje in obnavljanje DD-WRT

Igranje z usmerjevalnikom, izboljšanje nastavitev in izboljšanje njegovih zmogljivosti je vedno zelo zabavno. Vendar boste nekje vzdolž črte verjetno naredili napako in želeli boste imeti varnostno kopijo, da boste lahko samo obnovili sistem in vam ne bo treba znova skozi vseh nastavitev. Med tem, ko pišem ta priročnik in delam vse nastavitve, sem moral narediti dve od teh restavracij sam - oboje zaradi neumnih napak!

Če želite ustvariti varnostno kopijo, pojdite na Administracija -> Varnostno kopiraj in kliknite Rezerva. Nato datoteko preprosto prenesite na varno mesto v računalniku.

Če želite obnoviti DD-WRT v varnostno kopijo, pojdite na isto mesto. V razdelku »Obnovi nastavitve« poiščite varnostno kopirano datoteko in kliknite Obnovi.

Tako kot pri varnostnem kopiranju programske opreme DD-WRT tudi jaz priporočam, da imate varnostno kopijo računalniškega sistema, saj je izguba vseh datotek veliko bolj uničujoča kot izguba nekaj nastavitev DD-WRT.

Povečanje vašega brezžičnega dometa

Obstaja nekaj glavnih načinov za povečanje vašega brezžičnega dosega in hitrosti prenosa. Spodaj pokrivam najbolj priljubljene možnosti. Nekateri od njih so povezani z vdelano programsko opremo, medtem ko nekateri potrebujejo nekaj dodatne strojne opreme.

Iskanje vašega usmerjevalnika

Idealen način za optimalno pokritost v vašem domu ali pisarni je, če usmerjevalnik najdete v epicentru akcije. Poiščite fizično središče svoje nepremičnine in poglejte, kako to vpliva na vašo pokritost. Stene, zlasti betonske, so lahko velika ovira, zato poskusite premikati usmerjevalnik.

Žal vaš ponudnik internetnih storitev (ISP) morda ni našel vašega modema na idealni lokaciji za to. Če želite svoj modem in usmerjevalnik obdržati na istem mestu, lahko kupite koaksialni podaljšek kabla (ali prosite svojega ponudnika internetnih storitev, da to stori za vas). Če se ne moti, da sta dva na različnih mestih (ali če želite, da sta na različnih mestih), lahko kupite ekstra dolg Ethernet kabel.

Če popolnoma ne morete ali nočete premakniti usmerjevalnika, bi vam morali naslednji koraki pomagati.

Uporabite prazen kanal

Medtem ko se brezžične frekvence imenujejo 2,4Ghz in 5Ghz, se dejansko namerno nekoliko razlikujejo od teh frekvenc. To je zato, ker za vsako glavno frekvenco obstaja več kanalov. Te kanale je mogoče predvideti kot število pasov na avtocesti. Več ko je avtomobilov na voznem pasu, počasnejši je. Iskanje praznega (ali vsaj najbolj praznega) je izjemno enostavno in lahko pomaga povečati obseg in hitrost prenosa.

 1. Prenesite aplikacijo Wifi Analyzer za svojo napravo. Priporočam naslednje; Wifi Analyzer za Android, AcrylicWiFi za Windows, WiFi optični bralnik za Mac. Na žalost še ni dobrih možnosti za iOS.
 2. S pomočjo aplikacije ali programske opreme skenirajte svojo okolico. Ugotovil sem, da so 5GHz kanali skoraj neporabljeni, zato sem imel možnost izbire. Kot lahko vidite na spodnji sliki, so imeli kanali 2,4 GHz veliko več prometa. Jasno sem uporabljal zelo preobremenjen kanal (SuperNet) in bolje bi mi bilo z večjo številko kanala.
  WiFi analizator
 3. Številko kanala v omrežju Wireless sem spremenil -> Osnovne nastavitve za kanal 13.
 4. Izberete lahko tudi samodejno, toda osebno sem ugotovil, da ljudje komajda spremenijo svoje kanale, zato to ni potrebno.

Napredne brezžične nastavitve

Spreminjanje kanala, kot je opisano prej, je eden najlažjih in najbolj zanesljivih načinov za boljši signal. Vendar pa obstaja veliko naprednih nastavitev, s katerimi je mogoče eksperimentirati. Ti so odvisni od situacije in nekatere od njih, na primer povečanje moči TX, lahko skrajšajo življenjsko dobo vašega usmerjevalnika. Iz tega razloga vam ne bo treba opraviti natančnega testiranja za vsako konfiguracijo, ki jo preizkusite, ampak tudi ne pozabite, da lahko pride do drugih, manj pomembnih posledic.

Pasovna širina v primerjavi s prepustno močjo

Preden razložim, kako preizkusiti pasovno širino in prepustnost, je nujno, da razložim razliko med obema. Pasovna širina je fiksna hitrost, ki jo plačujete in prejemate od svojega ponudnika internetnih storitev: v mojem primeru je to nalaganje 30Mbps in nalaganje 3Mbps. Prepustnost je dejanska količina podatkov, s katerimi lahko upravlja vaš usmerjevalnik. Na RT-AC56U, s katerim testiramo, je teoretični maksimum 867Mbps.

Če vas zanima le uporaba usmerjevalnika za dostop do interneta, vam priporočam, da se ne igrate z naprednimi nastavitvami (razen če imate zelo hitro internetno povezavo). Če pa ga nameravate uporabljati za shranjevanje, tiskanje, pretakanje filmov ali druge notranje namene, potem je morda vredno.

Testiranje pasovne širine in prepustne moči

Testiranje pasovne širine je najpreprostejše od obeh. Pojdite na TestMy.net. V območju, za kar plačujete, bi morali videti hitrosti. Če temu ni tako, boste morda želeli razpravljati o svojem ponudniku internetnih storitev. Dobro je znano dejstvo, da se hitrosti lahko razlikujejo, vendar so v mnogih primerih (zlasti v Ameriki) poročali, da internetni ponudniki ne izpolnjujejo svojih obljub..

Če želite preskusiti prepustnost, boste morali prenesti TamoSoft test prepustnosti. Strežnik boste morali zagnati v računalniku, ki je trdno povezan z usmerjevalnikom s kablom Ethernet. Nato na prenosniku boste morali zagnati odjemalsko programsko opremo. Vnesite IP naslov, ki ga je priskrbel strežnik, in nato izvedite preizkus usmerjevalnika. Tako boste dosegli hitrost usmerjevalnika.

TX moč, prenos itd

Če ste se po testiranju nastavitev odločili, da potrebujete večjo prepustnost, boste verjetno začeli gledati na spreminjanje naprednih brezžičnih nastavitev. Kot že omenjeno, so te zapletene in lahko povzročajo težave. Ker s privzetimi nastavitvami vidimo 500Mbps v našem računalniku in 100Mbps na našem telefonu (kar je meja zaradi njegove strojne opreme), se nam ne zdi potrebno in malo verjetno, da ga bodisi.

Če pa to želite storiti, je najboljše priporočilo, da se odpravite na forum DD-WRT in vprašate tamkajšnje prijazne ljudi. Ko to storite, se prepričajte, da navedete vse svoje naprave in potrebe, da lahko prilagodijo specifikacije za vas.

Ko razpravljate o razširitvi obsega in hitrosti brezžičnega omrežja, boste pogosto naleteli na Afterburner. Afterburner je edinstven del tehnologije, ki ga podpirajo izbrane naprave, zato je priporočljivo, da ga privzeto izklopite.

Antene in razširitve WiFi

Eden od najhitrejših in najlažjih načinov za boljši sprejem v vaših napravah je uporaba brezžičnih anten.

Če uporabljate usmerjevalnik, ki smo ga priporočili, na žalost nanj ne boste mogli pritrditi dodatne antene. Kljub temu ga lahko še vedno povežete z namiznim računalnikom, če ste že vstavili kartico WiFi. Čeprav je priključitev antene na računalnik enostavno, je verjetno najmanj praktična in stroškovno najučinkovitejša rešitev, saj bo pomagala le eni napravi.

Če se še vedno trudite z dobro brezžično pokritostjo in ste preizkusili zgornja dva koraka, potem je vredno dobiti nadomestno anteno za vaš usmerjevalnik. Te dokaj poceni lahko dobite pri Amazonu. Če boste želeli dobiti eno, morate upoštevati tri stvari:

 • Tehnične specifikacije. Poskrbite, da boste dobili tisto, ki ima boljše tehnične specifikacije od obstoječe antene.
 • Usmerjenost. Nekatere antene, kot je Asus WL-ANT-157, zagotavljajo povečan domet, vendar usmerijo signal, tako da gre le v eno smer.
 • Povežite se z žico. Nekatere antene se z anteno povežejo z žico, to pomeni, da jo lahko malo premikate. Nekateri imajo celo magnetno podlago, da jo olajšajo drugam.

Drugi način, kako lahko razširite signal je z uporabo WiFi Range Extenders. Z najboljšim podaljškom WiFi povezave ga boste morali samo priključiti v električno vtičnico, opraviti pet minut nastavitve in končali boste. Mnogi ljudje imajo raje to možnost, saj zavzame zelo malo prostora in jo je izjemno hitro in enostavno nastaviti.

Uporabite rezervni usmerjevalnik kot ponavljalnik DD-WRT

Če že imate usmerjevalnik, vendar načrtujete tudi nabavo novega, potem če že obstoječi podpira DD-WRT, ga lahko uporabljate kot repetitor DD-WRT. To pomeni, da ga lahko postavite na povsem drugo mesto do vašega glavnega usmerjevalnika in bo prenašal brezžični signal.

Če želite nastaviti šibkejši usmerjevalnik kot repetitor, sledite tem korakom:

 1. Na usmerjevalnik namestite DD-WRT, kot je opisano v prejšnjih korakih
 2. Pomaknite se do nastavitve -> Osnovna namestitev. Tam onemogočite svoj tip povezave, saj usmerjevalnik ne bo priključen na vaš glavni usmerjevalnik ali modem.
 3. Spremenite "Usmerjevalnik" in "Ime gostitelja", kot smo pokazali v Nastavitvi DD-WRT. Priporočamo uporabo istega imena z dodatkom '-2'.
 4. Spremenite zadnjo številko „IP lokalnega usmerjevalnika“. Na splošno se IP napravam dodelijo samodejno, zato se želite izogniti trčenju in dve napravi ne bosta imeli brezžičnega signala, zato priporočamo, da izberete relativno veliko število, kot je 50.
 5. Spremenite tip DHCP v „DHCP Forwarder“.
 6. IP naslov vašega primarnega usmerjevalnika (običajno tudi modema) vnesite pod „DHCP Server“. Na splošno bi to moralo biti 192.168.1.1. Če želite izvedeti, katera natančno, preberite priročnik za to napravo. Shrani spremembe.
 7. Pojdite na zavihek Varnost in izklopite vse varnostne nastavitve (počistite vse), saj bo vaš glavni usmerjevalnik poskrbel za vso varnost. Hit Shrani.
 8. Pojdite na zavihek Brezžično in spremenite »Brezžični način« v »Ponavljalec« ali »Ponavljalni most«. Ko končate, kliknite Shrani.
  1. 'Repeater' bo pomagal prenašati vaš brezžični signal, to je najboljša možnost, če se na svoje naprave povežete le brezžično
  2. Če izberete »Repeater Bridge«, lahko uporabite njegova vrata Ethernet. To pomeni, da lahko nanj priključite pametni televizor, igralno konzolo ali druge naprave. To bo omogočilo hitrejši internetni povezavi teh naprav. To bo tudi omogočilo, da te naprave vidijo druge naprave v omrežju, kot so omrežno shranjene rešitve za shranjevanje.
 9. Spremenite »Ime brezžičnega omrežja (SSID)«, da se bo popolnoma ujemal z nastavitvami vašega glavnega usmerjevalnika. Če ima vaš glavni usmerjevalnik omrežje 2,4 GHz in 5 GHz, potem poskrbite, da to storite za oba. Znova pritisnite Shrani.
 10. Pojdite na brezžično -> Zavihek Wireless Wireless (Zaščita brezžične povezave) in spremenite nastavitev, da se bo ujemala z nastavitvami omrežja. Pritisnite »Shrani« in končno »Uporabi nastavitve«.

Če po eksperimentiranju z vsemi temi nastavitvami še vedno niste mogli doseči najboljšega brezžičnega usmerjevalnika, ki bi ga želeli, potem lahko vedno sestavite svojo.

DD-WRT Overclocking (povečanje moči)

Tako kot pri računalniku je tudi lahko usmerjevalnik overcloriran, tako da lahko opravi več operacij na sekundo in izboljša vašo zmogljivost. Vendar za razliko od računalnika, razen če ste zelo v roki, ne morete uporabiti hlajenja v sistemu. Tako boste morali paziti na pregrevanje in stabilnost.

Usmerjevalnik sem nastavil na frekvenco CPU-ja 1200Mhz in pomnilniško frekvenco 800MHz, v primerjavi s standardnimi privzetki 800/600. Temperatura v stanju pripravljenosti je 67C v primerjavi s standardno 63C. To je dobra stabilna temperatura, in čeprav je mogoče celo overklok še bolj, nisem videl potrebe po tem. Stabilna temperatura 70 ° C ali več lahko povzroči težave ali skrajša življenjsko dobo.

Če želite overklokati, ne uporabljajte vgrajenega orodja za overclocking, ki ga najdete v aplikaciji Administracija -> Upravljanje! Vsak strokovnjak v industriji prisega na to in sploh niso prepričani, zakaj se ne izvaja bolje ali odstrani. Namesto tega sledite tem korakom.

 1. Pojdite na upravo -> Ukazi
 2. V polje vnesite spodaj, ki vam bo prikazal trenutne nastavitve (privzeto spomin 800Mhz CPU / 600Mhz) nvram get clkfreq
 3. Vnesite naslednji ukaz nvram set clkfreq = 1200,800

  in kliknite Shrani zagon

 4. Pojdite na upravo -> Upravljanje in na dnu kliknite Ponovni zagon usmerjevalnika.
 5. Ko se vaš usmerjevalnik znova zažene, ponovite korak 2, zato bi morali videti 1200/800
  DD-WRT overclocking
 6. Če želite nekaj nižje, priporočam, da za nastavitev frekvenc uporabite 1000/666

Pritrditev zunanjih naprav

Z usmerjevalnikom z USB ali dvema vratoma lahko nanj povežete naprave, ki vam omogočajo, da boste še bolj uporabni doma in v pisarni.

Uporaba DD-WRT za NAS

NAS je opredeljen kot omrežje priložene shrambe. V bistvu to pomeni, da boste s priključitvijo zunanjega trdega diska ali ključka USB lahko dostopali do vseh datotek na njem, dokler je vaša naprava povezana z omrežjem WiFi. Še bolje je, če nastavite FTP, kar bomo pokazali pozneje, do njega boste lahko dostopali kjer koli po vsem svetu, dokler boste povezani z internetom.

Tukaj je, kako ga nastaviti.

 1. Na usmerjevalnik priključite pomnilnik USB in ga vklopite (če še ni). Za to uporabite vrata USB3.0.
 2. Pomaknite se do usmerjevalnikov WebGUI tako, da v naslovno vrstico brskalnika vnesete 192.168.1.1 (razen če ste ga spremenili).
 3. Pojdite na Storitve -> USB
 4. Omogočite „Core USB Support“, „USB Storage Support“ in „Automatic Drive Mount“. Če imate rezervno vrata USB in želite povezati tiskalnik za brezžično tiskanje, lahko omogočite tudi »Podpora USB tiskalniku«. Kliknite Shrani in potem Uporabi nastavitve.
 5. Podrobnosti o vaši USB napravi za shranjevanje bi morale biti prikazane v razdelku »Informacije o disku«. Če ne, ponovno zaženite usmerjevalnik in znova naložite stran
  DD-WRT Storitve USB
 6. Kliknite na NAStab. Omogočite SAMBA, izberite strežniški niz (ime) in dodajte svojo delovno skupino. Če želite izvedeti ali spremeniti delovno skupino, lahko to storite na naslednjih lokacijah:
  1. V sistemu Windows pojdite na nadzorno ploščo -> Sistem
  2. V OSX-u pojdite na System Preferences -> Omrežje -> AirPort -> Napredno -> ZMAGA
  3. V Linuxu / Ubuntu namestite Sambo, odprite terminalsko okno in izdajte ukaz: sudo apt-get install samba smbfs

   (vnesti boste morali geslo za sudo).
   Pojdite v datoteko /etc/samba/smb.config in poiščite vrstico 'delovna skupina = WORKGROUP'.

 1. V razdelku »Skupna raba datotek« kliknite Dodaj skupno rabo, v spustnem meniju »Pot« izberite pomnilniško napravo ali particijo naprave in izberite ime za shranjevanje. Če želite, da imajo vsi, ki se pridružijo omrežju, dostop do NAS-jevega pomnilnika, nato potrdite »Javno« in se odločite, ali je dovoljenje branje / pisanje ali samo branje.
 2. Če želite omejiti dostop do imenovanih uporabnikov, kliknite Dodaj uporabnika in izpolnite podrobnosti, s čimer zagotovite, da je označena možnost »Samba«. Ponovite za vsakega pooblaščenega uporabnika (ali manj varno, neposredno delite eno samo podrobnost uporabniškega računa z vsemi pooblaščenimi uporabniki).
 3. Shranite in uporabite nastavitve
  DD-WRT storitve NAS
 4. Vaš NAS pogon mora biti zdaj dostopen prek vašega omrežja:
  1. V operacijskem sistemu Windows pojdite na Start -> Omrežje -> [Ime usmerjevalnika] -> [ime pogona ali particije]
  2. V OSX-ju pojdite na File Manager -> Podokno v skupni rabi ali Omrežna mapa -> [Ime usmerjevalnika] -> [ime pogona ali particije]
  3. V Linuxu / Ubuntu sledite tem navodilom.

Kot smo že omenili, je ta NAS-ov sistem mogoče nastaviti s katerim koli zunanjim pomnilniškim pogonom ali USB bliskavico. V nekaterih primerih boste morda uporabili nastavitve in se usmerjevalnik znova zagnali "Nepodprti datotečni sistem". Če se to zgodi, boste morali preoblikovati pogon v enega od naslednjih datotečnih sistemov: ext2, ext3, NTFS ali VFAT.
Nepodprti datotečni sistem DD-WRT NAS

Nekatere naprave z DD-WRT podpirajo tudi pritrditev večplastnih pogonov, če želite imeti nastavitev RAID. Na žalost ne morete povezati pogona USB na vrata USB in jih zagnati v konfiguraciji RAID 1. Če pa želite predvsem uporabljati svoj DD-WRT kot NAS-ov sistem, potem je boljša ideja, da dobite namenski NAS-ov sistem.

Pritrditev tiskalnika na DD-WRT

Pritrditev tiskalnika na vaš usmerjevalnik DD-WRT je le nekoliko bolj zapletena kot prejšnja NAS-jeva namestitev. Poskrbite, da bo vaš tiskalnik podprl USB2.0 + ali ne bo deloval.

Nekateri sodobni tiskalniki vam omogočajo skupno rabo z WiFi, vendar želim, da so moja WiFi omrežja čim bolj jasna. Nekateri vam omogočajo tudi, da ga uporabljate prek ethernet vrat, vendar menim, da je vrata USB bolj priročna.

 1. Priključite kabel tiskalnika v vrata USB usmerjevalnika. Predlagam vrata USB2.0, saj je boljša za združljivost in tudi ne potrebuje velikega prenosa.
 2. Odprite ploščo DD-WRT na 192.168.1.1
 3. Pojdite na Storitve -> USB. Če še niste, omogočite 'Core USB support' in tudi 'USB support printer'. Potem Uporabi nastavitve.
 4. Vaš tiskalnik je zdaj pripravljen, vendar bomo morali postaviti tudi računalnik, da bo do njega dostopal

DD-WRT deljeni tiskalnik z Windows 7 naprej

 1. Kliknite meni Start in nato Naprave in tiskalniki
 2. Kliknite Dodajte omrežni, brezžični ali Bluetooth tiskalnik.
 3. Kliknite na Dodajte tiskalnik s pomočjo TCP / IP naslova ali imena gostitelja
 4. Vnesite 192.168.1.1 kot ime gostitelja, razen če ste to spremenili. Počistite polje »Preizkusite tiskalnik in samodejno izberite gonilnik, ki ga želite uporabiti«.
 5. Medtem ko Windows poskuša zaznati vaš tiskalnik, popijte kavo. 90% časa še vedno ne bo uspelo, vendar ne skrbite, kliknite Naslednji.
 6. Na seznamu izberite znamko in model tiskalnika.
 7. Dajte ime tiskalniku
 8. Če je tiskalnik doslej deloval brez težav, ne skrbite nad zamenjavo gonilnika, če odkrijete novo različico.
 9. »Natisnite preskusno stran« in se prepričajte, da vse deluje pravilno, nato kliknite »Končaj« in zaključite!

3G in 4G sprejemnik / modem

Če se veliko gibate po delu, potem boste najverjetneje imeli 3G (ali celo 4G) USB sprejemnik ali WiFI dostopno točko. Če iz nekega razloga želite nekaj bolj sposobnega kot vaša vroča točka ali samo več funkcionalnosti, potem lahko v usmerjevalnik priključite svoj 3G USB ključ. Čeprav bo to pomenilo, da morate usmerjevalnik nositi in je njegov vir energije naokoli, smo slišali, da izvajalci to radi počnejo zaradi vsestranskosti, ki jo ponuja. V bistvu ustvarjajo mobilni usmerjevalnik WiFI.

Ker pa gre za zelo redek in zapleten postopek, ki ga išče le nekaj ljudi, tudi sam ne bom poglobil v to. Če vas zanima, si oglejte naslednje povezave. Podprti DD-WRT 3G modemi, mobilni telefon / USB modem kot WAN in če ste na GiffGaff, so postopek prilagodili vam.

Če vas osebno zanima, potem veliko raje priporočam, da dobite 4G USB Dongle in nato DD-WRT uporabite kot ponovitev, kot je opisano prej.

Dostop do vašega usmerjevalnika DD-WRT

Dostop do DD-WRT prek WebGUI, kot sem to storil v večini te vadnice, je najpreprostejši in najpreprostejši način. Na žalost ima WebGUI svoje omejitve, zato boste včasih morali vstopiti v globlje delovanje sistema. SSH in Telnet sta kot nalašč za to, SCP in FTP in idealna za dostop do datotek na usmerjevalniku na daljavo. Če se želite odločiti, kateri protokol uporabiti za oddaljeni dostop do datotek, priporočam, da preberete ta odličen članek CodeGuru.

SSH in Telnet

Dostop do SSH (Secure SHell) in Telnet je omogočen na enak način. Zato sem oba združila. Telnet se uporablja za dostop do usmerjevalnika lokalno, SSH pa je primeren za oddaljeni dostop in bolj primeren tudi za prenos datotek. Seveda je najlažja metoda lokalnega prenosa datotek nastavitev NAS, kot je opisano prej.

 1. Pojdite na Storitve -> Storitve in se pomaknite blizu dna
 2. Tu lahko omogočite SSH in Telnet
 3. Za SSH imate možnost določiti vrata kot tudi ustvariti ključe za avtorizacijo. Osebno sem se obdržal pri prijavi uporabniškega imena in gesla, vendar sem za najvišjo raven varnosti priporočil tudi dodelitev avtorizacijskega ključa. Ko to storite, kliknite Shrani in Uporabi nastavitve.
  DD-WRT SSH in Telnet
 4. Pojdite na upravo -> Upravljanje in tam lahko zdaj omogočite tako SSH kot Telnet Management.
 5. Če želite do svojega DD-WRT dostopati zunaj, boste morali na svojem modemu nastaviti vrata, ki ste jih izbrali za SSH. Medtem ko se vrata 22 in 23 običajno uporabljajo, priporočam uporabo nad 1024, da otežite vsakogar, ki poskuša dostopati do vašega omrežja.

V sistemu Windows lahko uporabite ukazni poziv za dostop prek Telneta. Prav tako boste morali preveriti, ali imate omogočen odjemalec Telnet. To storite na nadzorni plošči -> Programi -> Vklopite in izklopite funkcije sistema Windows. Počakajte, da se seznam naloži, izberite 'Odjemalec Telnet' in kliknite v redu.

 1. Zaženite ukazni poziv s klikom na Gumb Windows, vnesite spodaj in pritisnite Enter.cmd
 2. Typetelnet
 3. Pokličite povezavo z usmerjevalnikom tako, da vtipkate 192.168.1.1 [23], ustrezno spremenite naslov IP in vrata, če ste izbrali druge vrednosti
 4. Podatki za prijavo so uporabniško ime: root in geslo: kot je opredeljeno na začetku. Ne skrbite, če se geslo ne prikaže med vnašanjem; to je funkcija varnostne programske opreme.
 5. To je to, tvoj.
  Dostop do DD-WRT prek Telneta v sistemu Windows

V usmerjevalnik lahko uporabite tudi PuTTY za Telnet ali SSH. SSH prihaja tudi s SCP (Secure Copy), kar pomeni, da lahko za dostop do datotečnih sistemov na usmerjevalniku uporabite program, kot je WinSCP..

 1. Za dostop do usmerjevalnika prek WinSCP samo vnesite podrobnosti, kot so zgoraj, v ustrezen razdelek in kliknite Vpiši se.
 2. Če je to prvič, boste morda dobili opozorilo za varnostni ključ, v tem primeru ga samo sprejmi.
  Dostop do DD-WRT prek WinSCP

FTP

Če želite na usmerjevalniku DD-WRT omogočiti FTP, morate naslednji korak, ko USB pomnilniško napravo priključite na usmerjevalnik..

 1. Izvedite korake od 1 do 6 za vzpostavitev NAS-jevega sistema za shranjevanje
 2. Pod storitvami -> NASDelite naslednje nastavitve
  1. Omogočite ProFTPD (spremenite vrata, kot se vam zdi primerno) in omogočite dostop do WAN
  2. Omogoči dostop do omrežja WAN
  3. Priporočam, da ne omogočite anonimne prijave. Za preverjanje pristnosti s seznamom gesla je bolj priročno, vendar metoda Radius zagotavlja največ varnosti.
 3. Pod Uporabniki vnesite uporabniško ime, varno geslo in izberite pogone, ki jih želite deliti, ter FTP.
 4. Kliknite Shrani torej Uporabi nastavitve.
  Nastavitev DD-WRT FTP
 5. Pojdite na upravo-> Ukazi in vnesite naslednjiwanf = `nvram get wan_iface` iptables -I VHOD 2 -i $ wanf -p tcp --dport 21 -j logdrop iptables -I VNOS 2 -i $ wanf -p tcp -m stanje - država NOVO - dport 21 -m omejitev --omejitev A / minuto --limit-razpok B -j logaccept

  Spremenite vrednosti, če se vam zdijo primerne:

  1. A (2) - število dovoljenih ugibanj na minuto po B (3) število neuspešnih začetnih poskusov - to bo upočasnilo in omejilo vsakogar, ki poskuša vdreti
  2. Namesto tega lahko uporabite tudi to kodo, vendar bo to manj zaščitljivih datotek -I VHOD 1 -p tcp --dport 21 -j logaccept
 6. Shrani kot zagon, Uporabi nastavitve, in Ponovni zagon usmerjevalnika
 7. Vaš FTP strežnik naj bi zdaj deloval na vašem DD-WRT

Dostop do pogona s pomočjo FTP

 1. Prenesite odjemalca FTP WinSCP za Windows, FileZilla za Mac, Raziskovalec datotek ES za Android in FTP Manager za iOS so zelo primerni - vendar imate morda svoje želje.
 2. Ko boste pozvani, vnesite nastavitve usmerjevalnika, kot ste jih predhodno definirali
 3. Če želite do njega dostopati zunaj, boste morali predhodno poznati svoj IP naslov, ki ga lahko najdete s pomočjo IPLeak.net.
  1. Če uporabljate modem pred usmerjevalnikom, boste morali tudi nastaviti vrata naprej, ti se razlikujejo glede na ponudnika internetnih storitev & Modem, zato poglejte dokumentacijo, ki so vam jo dali.
  2. Če želite to storiti med uporabo VPN, boste morali izbrati tisto, ki omogoča posredovanje vrat.
 4. To je povezano

Nastavitve naprednega dostopa

Omejitve dostopa / starševski nadzor

Doma boste morda želeli določiti nekatere omejitve dostopa in tako omejiti vsebino, do katere lahko dostopajo vaši družinski člani, zlasti vaši otroci. Čeprav verjamem, da je izobraževanje bolj pomembno, je v osnovi veliko tem, ki nobeno predavanje ne more nekoga preprečiti, da bi se spotaknil.

V pisarni boste morda želeli nastaviti filtriranje tako, da zaposleni ne uporabljajo delovnega časa za dostop do Facebooka, Twitterja in drugih socialnih medijev, razen če je to njihova naloga..

Osebno imam omejitve dostopa, ki so postavljene kot metoda samocenzure. Vem, da obstajajo nekatere spletne strani, ki jih obiskujem, na primer 9GAG, ki niso produktivne, zato ne bi smel do njih dostopati čez dan.

 1. Pojdite na Omejitve dostopa -> WAN dostop
 2. Nastavite lahko do 8 pravilnikov
 3. Nastavite politiko dostopa. Za seznam strank lahko uporabite MAC naslov, IP naslov ali specifikacijo obsega IP. Priporočam uporabo nastavitve MAC, saj je to najtežje premagati. MAC naslove povezanih naprav najdete tako, da se pomaknete na Administracija -> WOL.
  DD-WRT Administracija WOL
 4. Za dneve in čase določite, kdaj želite, da je aktivna omejitev dostopa
 5. V razdelku »Blokirane storitve« lahko določite, ali obstajajo kakšne posebne storitve, ki jih želite blokirati, na primer igre ali Yahoo.
 6. V zadnjih dveh razdelkih lahko spletna mesta blokirate po ključni besedi ali po določenem URL-ju. Priporočam, da uporabite blokiranje URL-jev, ker je natančnejše in se izognete naključnemu blokiranju spletnih mest, ki bodo morda potrebne za delo ali izobraževanje.
  Omejitve dostopa DD-WRT

Gosti WiFi

Če pogosto obiščete prijatelje, obiskovalce ali poslovne partnerje, potem boste najverjetneje želeli zagotoviti dostop do WiFi. Prednost ustvarjanja gostujoče mreže je, da jo lahko prilagodite svojim potrebam. Na primer, lahko imate različne omejitve dostopa in nastavitve zasebnosti. Ker sta obe omrežji ločeni, boste tudi bolj varni in lahko celo prilagodite uporabo pasovne širine, tako da vaši prijatelji ne bodo začeli skakati po vseh hitrostih prenosa.

Lahko ustvarite gostujoče omrežje tako za 2,4 GHz kot za 5 GHz.

 1. Pojdite na Wireless -> Osnovne nastavitve
 2. Za pogostost, za katero želite, da gostje lahko dostopajo do klika Dodajpod "Virtualni vmesniki". Osebno imam samo 2,4 Ghz mrežo gostov, saj se mi zdi več kot primerno. Za vsako frekvenco lahko dodate tudi več virtualnih omrežij, vendar nisem mogel pomisliti na dober razlog, da bi bilo to lahko koristno. Kliknite

  Shrani
  DD-WRT gostinsko omrežje in virtualni vmesniki

 3. Pojdite na Wireless -> Brezžična varnost in dajte gostujočemu omrežju geslo, to ni obvezno, vendar se vedno trudim omejiti, kdo lahko dostopa do omrežja, tako da vem, da moji sosedje ne bodo nakladali ali pa jih stranke sosednje kavarne ne bodo uporabljale bodisi. Kliknite Uporabi nastavitve.
 4. Zdaj boste želeli ustvariti most. Kaj dela most, ali vam omogoča, da ločite dve mreži, tako da ju lahko nadzorujete ločeno. Pokazal bom tudi, kako lahko daste prednost pasovni širini brez gostov brezžičnim omrežjem.
 5. Pojdite na nastavitev -> Mreženje
 6. Ustvari nov most DD-WRT s klikom Dodaj in ga pokličite br1, kliknite Shrani
 7. Za IP določite to kot 192.168.2.1, podomrežna maska ​​pa 255.255.255.0, kliknite Shrani torej Uporabi nastavitve
 8. Kliknite Dodaj pod "Dodeli mostu"
 9. Izberite br1, ki ste ga pravkar ustvarili kot odjemalni most in wl0.1 kot omrežje. Prio pusti, kot je in potem

  Uporabi nastavitve
  DD-WRT Setup Networking

 10. Na dnu za 'DHCPD' dodajte nov strežnik DHCP. V spustnem meniju izberite br1 in ostale nastavitve pustite kot privzete. Uporabi nastavitve ponovno.
  DD-WRT Setup Networking 2
 11. Zdaj imate dve ločeni mreži. Kljub temu pa še vedno želite dati prednost primarni mreži, saj je to bolj pomembno.
 12. Pojdite na NAT / QoS -> QoS (kakovost storitve).
 13. V QoS Enable it in za vrata izberite LAN & WLAN iz spustnega menija.
 14. Pod Netmask Priority vnesite 192.168.1.1/24 in 192.168.2.1/24 (ali IP-ja, ki ste jih določili ustrezno).
 15. Za primarno omrežje 192.168.1.1 izberite prednostno prioriteto in za sekundarno izbrano prednostno maso.
 16. Uporabi nastavitve
  DD-WRT NAT QoS

 17. Pojdite na upravo -> Ukaze in vnesite naslednje
 18. iptables -t nat -I POSTROJENJE -o `get_wanface` -j SNAT --to` nvram dobite wan_ipaddr` iptables -I NAPREJ -i br1 -m stanje - država NOVO -J SPREJEM iptables -I NAPREJ -p tcp --tcp -flags SYN, RST SYN -j TCPMSS - vpenjalnik-mss-to-pmtu iptables -I NAPREJ 1 -i br0 -o br1 -j PRIROČI iptables -I NAPREJ 1 -i br1 -o br0 -j DROP
 19. Kliknite Shrani požarni zid in končali ste

Če želite, da ima gostovalno omrežje določeno pasovno širino, na primer, da morate imeti pri preskušanju izdelka osnovno linijo, potem lahko to storite na naslednji način, ko naredite zgoraj navedeno:

 1. Pojdite na NAT / QoS -> QoS
 2. V razdelek »Nastavitve QoS« vnesite največjo hitrost posodobitve in prenosa, ki jo ponuja vaš ponudnik internetnih storitev
 3. V možnosti »Omrežna prioriteta« za omrežje, za katero želite, da je omejena hitrost, nastavite prednost na Ročno
 4. Vnesite hitrost gor in dol, ki jo želite doseči.
 5. Kliknite Uporabi nastavitve in končali ste.
  Omejevanje pasovne širine DD-WRT

Gost HotSpot

DD-WRT vam omogoča uporabo štirih različnih vozlišč, ki so izredno priročna in uporabna za komercialna okolja. To so Sputnik, Hotspot System, Wifidog in Chilispot. To najdete pod storitvami -> HotSpot. Za vsako izmed njih bom podrobneje preučil podrobnosti, vendar bom šel le v nastavitev sistema HotSpot, saj sem ugotovil, da je ta najlažji za uporabo in izvedbo.

Sputnik

Sputnik i, tako kot sistem HotSpot, in v nekaterih primerih Chilispot deluje kot plačan ponudnik upravljanja. To pomeni, da bodo mesečno ali po nakupu plačevali z zaslonom, različnimi lokacijami in več.

Ugotovili smo, da je Sputnik nekoliko nadležen za nastavitev, vendar vam ponuja nekaj dobrih nastavitev in bo vse možnosti WiFi omejilo na zaslon Sputnik. To pomeni, da boste za spremembo nastavitev DD-WRT morali biti z njo povezani z ethernetnim kablom.

Sistem HotSpot

Sistem HotSpot sem ugotovil, da je najlažji za namestitev in uporabo. Storitev vam omogoča, da kupcem zaračunate WiFi, v tem primeru pa podjetje prevzame majhen odstotek plačila. Uporabnikom lahko zagotovite tudi brezplačno povezavo WiFi in zaslon, ki prosi, naj vas spremljajo na vaših družbenih omrežjih, za to morate plačati majhno mesečno ceno.

 1. Registrirajte se za račun na hotspotsystem.com in obvezno zapišite svoje uporabniško ime in svojo lokacijsko številko
 2. V DD-WRT pojdite na Storitve -> Hotspot
 3. Omogoči HotSpotSystem
 4. Vnesite svoje podatke in kliknite Uporabi nastavitve
 5. To bo ustvarilo samodejno mrežo gostov in ob prijavi vam bo prikazan tudi zasilni zaslon. Če želite spremeniti ta zaslon, lahko to storite prek spletnega mesta HotSpot System. Lahko spremenite vse, od barv, slik, gumbov do skoraj vsega, kar želite.
  DDS-WRT sistem vročih točk

Wifidog

Wifidog in Chilispot sta odprta koda, kar pomeni, da lahko strežnik za to sami nastavite, kar pomeni, da internetne povezave sploh ne potrebujete. Wifidog je najbolj zapletena in najmanj pogovorena možnost, zato priporočam, da se ji izogibate in namesto tega izberete Chilispot.

Chilispot

Chilispot je najbolj prilagodljiva storitev dostopne točke DD-WRT. Najprej lahko s storitvami, kot sta Wi-Fiplanet in EngageHotspot, uporabite spletno stran in sistem za brizganje. Ta delajo podobno kot HotSpot sistem, vendar so manj komercialni, zato bo potrebno nekaj več dela, da se lepo postavi in ​​ustreza vašim potrebam. To pomeni tudi, da so te storitve veliko cenejše od sistema HotSpot. Več o nastavitvi lahko izveste z ogledom tega videoposnetka na YouTubu.

Drugič, Chilispot lahko nastavite z lastnim strežnikom Debian in s tem ohranite vse pod nadzorom. Ta nastavitev zahteva veliko tehničnih izkušenj in ne spada v področje uporabe tega priročnika.

Mac filtriranje

Če želite, lahko napravi omejite tudi dostop do svojega omrežja. Vse sodobne naprave imajo nekaj, kar imenujemo MAC (Media Access Control) naslov, ki je kot hišni naslov in je edinstven za vsako napravo. Ko poznate MAC naslov naprave, lahko omejite njen dostop do omrežja.

Najprej morate najti MAC naslov naprave, ki jo želite omogočiti ali blokirati. Spodaj vam bom pokazal, kako lahko to storite z DD-WRT, lahko pa tudi Google, kako to najti v nastavitvah svoje naprave.

 1. Pojdite na stanje -> LAN
 2. Tam na dnu strani si lahko ogledate povezane naprave in njihova imena
  DD-WRT brezžični LAN

Zdaj, ko ste določili MAC naslov naprave, jo lahko blokirate ali dovolite. Na primer bom blokiral napravo Android, prikazano na prejšnji sliki.

 1. Pojdite na Wireless -> MAC filter
 2. Uredite seznam filtrov MAC za brezžično omrežje, do katerega želite omejiti dostop. To lahko storite samo za realna omrežja in ne za virtualna omrežja.
  Seznam filtra za naslove MAC
 3. Vnesite MAC naslove naprav in kliknite Shrani. Za hitro izbiranje več naprav lahko izberete tudi gumb MAC Seznam brezžičnega odjemalca.
 4. Izberite Omogoči in se nato odločite, ali želite dovoliti samo te naprave ali jih blokirati
 5. Kliknite Uporabi nastavitve in končali ste
  DD-WRT MAC filter

Dodatne aplikacije in nastavitve

Kot je navedeno na začetku tega priročnika, so ena največjih prednosti DD-WRT dodatne nastavitve in nastavitve, ki jih omogočajo. Čeprav sem že prej razložil večino možnosti, je ta razdelek namenjen še nekaterim edinstvenim nastavitvam.

VPN odjemalec

Kot je morda že dala naša blagovna znamka, imamo radi VPN-je. Torej ne preseneča, da vam bomo pokazali, kako lahko na usmerjevalnik namestite odjemalca DD-WRT OpenVPN. Lahko pa nastavite bodisi PPTP bodisi odjemalca OpenVPN, ker je OpenVPN veliko varnejši in kar vedno priporočamo, to bom pokazal v setup. Če želite, lahko nastavite tudi strežnik DDN-WRT VPN. Vendar tega ne bom pokrival.

Pred začetkom boste seveda potrebovali VPN račun. Za to predstavitev sem se odločil uporabiti ExpressVPN, saj je bil izbran za enega najboljših VPN-jev za DD-WRT. Vendar večina ponudnikov VPN podpira nastavitev podpore na DD-WRT. Moram omeniti, da je usmerjevalnik OpenVPN mogoče nastaviti na nek način, zato se pred začetkom posvetujte s svojim ponudnikom VPN-ja, saj se lahko njihova navodila razlikujejo, zato morate slediti tem navodilom..

 1. Prenesite nastavitveno datoteko .ovpn za strežnik, s katerim se želite povezati, pri ponudniku VPN in ga odprite v Beležnico ali Beležnico++
 2. V DD-WRT pojdite na Storitve -> VPN in omogočite OpenVPN odjemalec
 3. Kopirajte nastavitve iz datoteke .ovpn v konzolo DD-WRT v skladu s priporočili ponudnikov VPN.
 4. Kliknite Uporabi nastavitve.
  DD-WRT VPN
 5. Pojdite na nastavitev -> Osnovna nastavitev in se pomaknite navzdol do razdelka Nastavitve strežnika omrežja (DHCP).
 6. Za statični DNS 1 in 2 vnesite nastavitve Google DNS: 8.8.8.8 in 8.8.4.4. Če ima ponudnik VPN lastne nastavitve strežnika, namesto tega vnesite njihov naslov.
  1. Iz varnostnih razlogov boste morda želeli uporabljati OpenDNS ali OpenNIC.
 7. Pojdite na stanje -> OpenVPN
 8. Videti bi moral biti uspešen zaslon stanja povezave ter statistike o vaši povezavi in ​​dnevnik podatkov za odpravljanje težav.
  Stanje DDN-WRT VPN

Če je upravljanje vašega odjemalca VPN na usmerjevalniku ena od vaših glavnih težav, priporočam, da pridobite nekaj bolj zmogljivega, saj bo najboljši usmerjevalnik VPN potreboval veliko procesorske moči.

VPN odjemalec: Dual Gateway / Usmerjanje na podlagi pravil

Če želite, lahko usmerjevalnik nastavite kot dvojni prehod. Ta uporablja usmerjanje na podlagi pravil in nekaterim napravam omogoča uporabo povezave VPN, druge pa običajno povezavo. To je lahko zelo koristno, če na medijski napravi uživate v uporabi Hulu, Netflixa ali BBC iPlayerja (saj ti zdaj blokirajo VPN-je), seveda pa želite, da je preostanek vaše povezave varen in varen..

 1. Prepričajte se, da ste vzpostavili povezavo VPN kot v prejšnjem razdelku in preverite, ali deluje
 2. Pojdite na stanje -> LAN in poiščite lokalne naslove IP naprav, ki jih želite uporabljati s povezavo VPN
  1. V mojem primeru želim, da moj Android telefon z IP 192.168.1.123 uporablja povezavo VPN
  2. Nastavitev usmerjanja, ki temelji na pravilnikih, se lahko opravi samo vključujoče, za prenos VPN pa morate poznati IP naslov vseh naprav, za katere želite, da so povezane.
 3. Pojdite na Storitve -> VPN
 4. Vnesite usmerjanje na podlagi politike "192.168.1.123/32", preverite, ali uporabljate svoje ustrezne IP-je. Če morate nastaviti več naprav, vnesite vsako IP v novo vrstico. Kliknite Uporabi nastavitve
  DD-WRT Usmerjanje na podlagi pravil
 5. Pojdite na upravo -> Ukazi
 6. Vnesite naslednje in kliknite Shrani požarni zid. To boste morali vnesti za vsak IP naslov, ki ga želite uporabljati z dvojnim prehodom siptables -I FORWARD -s 192.168.1.123 -o $ (nvram get wan_iface) -j DROP
 7. Če morate določeno vrata posredovati tudi prek VPN-ja, boste v 'Ukazi požarnega zidu' morali vnesti tudi naslednje: iptables -I FORWARD -i tun1 -p udp -d 192.168.1.123 --portport 8080 - j SPREJEM iptables -I NAPREJ -i tun1 -p tcp -d 192.168.1.123 --dport 8080 -j ACCEPT iptables -t nat -I PREROUTING -i tun1 -p tcp --portport 8080 -j DNAT - do cilja 192.168 .1.123 iptables -t nat -I PREROUTING -i tun1 -p udp --dport 8080 -j DNAT - do cilja 192.168.1.123
 8. Vnesti boste morali zgornje tri vrstice za vse IP-je in vrata, ki jih želite uporabljati in posredovati, nadomestite številke IP in vrat ter potrebne
  Pravila DDV-WRT za dvojno usmerjanje Firwall
 9. Ko shranite požarni zid, znova zaženite usmerjevalnik. Na vsaki napravi pojdite na IPleak.net in se prepričajte, da ima zunanji IP naslov, ki ga pričakujete

SmartDNS

Tako kot VPN tudi storitev Smart DNS omogoča premagovanje geografsko omejene vsebine. Več o razlikah in podobnostih obeh si lahko preberete na tej strani. Kljub temu, da ne deluje več tako dobro z Netflixom, je na voljo še veliko spletnih mest z omejenimi možnostmi. Priporočam Blockless, saj ima odlično ceno in zagotavlja dobro zaokroženo celotno storitev. Na žalost trenutno ne poznam nobenih brezplačnih storitev Smart DNS, ki bi bile zakonite in ne bodo prodale vaših podatkov.

Ko ste se prijavili na Blockless, je nastavitev storitve Smart DNS na DD-WRT zelo preprosta in je naslednja.

 1. Pridobite vrednosti primarnega in sekundarnega DNS od Blockless (108.171.182.159 in 108.171.177.124 v času pisanja)
 2. Pojdite na nastavitev -> Osnovna namestitev
 3. V razdelku Nastavitve strežnika omrežja (DHCP) vnesite nastavitve DNS v „Statični DNS 1“ in „Statični DNS 2“
 4. Kliknite

  Uporabi nastavitve
  Statične nastavitve DNS DD-WRT

 5. Pojdite na spletno mesto Blockless in preverite svoj IP naslov

Če želite OpenDNS ali OpenNIC uporabiti za varnostne in varnostne namene, lahko to nastavite na enak način, samo uporabite ustrezen IP DNS v statičnih poljih DNS.

Prenos - hudourniki

Če ste ljubitelj hudournikov, potem lahko na usmerjevalnik namestite odjemalca hudournika, imenovanega Transmission. To pomeni, da lahko nalagate hudournike, ne da bi morali računalnik pustiti vklopljen, in seveda omogoča tudi boljše razmerje sejanja. Moram omeniti, da tukaj v ProPrivacy ne dopuščamo uporabe hudournikov v nezakonite namene. Vendar pa obstaja veliko legitimnih razlogov za uporabo torrentov.

Če želite prenašati in zagnati prenos, boste morali izvesti nekaj prejšnjih korakov, vendar ne skrbite, na to sem jih skliceval. Potrebovali boste tudi USB-ključ ali zunanji trdi disk, idealno oblikovan na FAT32.

 1. Omogočite podporo za USB, kot je navedeno v razdelku NAS.
 2. Pojdite na Storitve -> NAS
 3. V razdelku „Bittorrent“ omogočite Daemon za prenos
 4. Za imenik vnesite pot pogona, ki ga želite uporabiti. Na splošno bo to / mnt / sda1
 5. Kliknite Uporabi nastavitve in končali ste

Zdaj, ko imate prenos in deluje, boste morali do njega hitro dostopati, da bo postopek preprost.

 1. Za dostop do prenosa iz računalnika pojdite na 192.168.1.1:9091
  Naročnik prenosa
 2. Če ga želite uporabiti, kliknite gumb mape, kjer lahko vnesete URL lokacije hudournika ali naložite datoteko torrent.
 3. Za cilj ga želite nastaviti na / mnt / sda1 / Downloads.
 4. Zgornjo ciljno mapo lahko privzeto nastavite s klikom gumba za nastavitev ključa na dnu strani
 5. To je to, da se bo zdaj začelo vaše nalaganje. Stran se samo občasno posodablja, zato boste morali počakati nekaj sekund, preden se bo prikazala in se bo zgodil napredek.
 6. Če imate NAS omogočen, lahko po končanem prenosu datoteko enostavno prenesete v računalnik, ko jo potrebujete.
 7. V Androidu lahko za dostop do sistema uporabite oddaljeni prenos, za telefone s sistemom iOS pa boste morali uporabiti spletni dostop ali BarMagnet, če je jailbroken. Na uradnem spletnem mestu za prenos lahko prenesete tudi aplikacije za številne druge storitve, kot so XMBC (zdaj Kodi), Blackberry, RSS itd..

Informacije o ohranjanju varnosti med hudourniki si oglejte v najboljšem priročniku VPN za mesta za hudournike.

DLNA

DLNA ali Digital Alliance Network Alliance, kot se imenuje, je digitalni standard, ki olajša pretakanje medijske vsebine v napravah v omrežju. Standard ima veliko zagovornikov, vendar obstaja veliko ljudi, ki se mu ne zdijo koristni. Razlog je v tem, da je s sodobno tehnologijo lahko dostopati do NAS-jevega pogona na usmerjevalniku in preprosto pretakati vsebino. Vendar sem se po mojih izkušnjah DLNA zdel praktičen, še posebej, ko sem želel pretakati filme na svojem Xboxu ali starejši sledilni ploščici.

Za nastavitev DD-WRT DLNA sledite spodnjim korakom, nato pa vam bom pokazal, kako do nje dostopati z različnih naprav.

 1. Pojdite na Storitve -> NAS
 2. Omogoči miniDLNA
 3. Izberite želene možnosti in nastavite pot na / mnt / sda1
 4. Kliknite Uporabi nastavitve, in končali ste

Z nastavitvijo DLNA lahko do zdaj dostopate do večine naprav, ki so povezane v vaše omrežje WiFi. Če želite več informacij o nastavitvi DLNA s svojo napravo, kliknite ustrezne spodnje povezave.

 1. Windows
 2. OSX
 3. Naprave iOS
 4. Xbox ena
 5. Za uporabo boste morali uporabiti svoj Media Player

Shranjevanje v oblaku

Na žalost je ena od slabosti DD-WRT v primerjavi s tradicionalno programsko opremo usmerjevalnika pomanjkanje namenskega sistema za shranjevanje v oblaku. Poleg nabora poenotenih aplikacij in enostavne nastavitve zagotavljata to možnost tudi firmys Linksys in AsusWRT. Čeprav, da, mogoče je uporabiti sistem FTP in nastaviti kopico kode, to preprosto ni pravi posel.

WebServer

Če želite, lahko nastavite tudi spletni strežnik DD-WRT, ki omogoča gostovanje spletne strani, izmenjavo datotek s sodelavci in izvajanje številnih drugih dejavnosti, povezanih s spletnimi stranmi. Pokazal vam bom osnove nastavitve programa Pydio, vendar boste morda želeli preveriti njihove vodiče za upravljanje, če želite videti, za kaj jih še lahko uporabljate.

 1. Najprej boste morali formatirati zunanji trdi disk ali USB disk. Ker boste morali ustvariti dve particiji, priporočam, da za to uporabite čarovnika MiniTool Partition (Gnome for Mac). Po oblikovanju ustvarite naslednji dve particiji:
  1. Oznaka particije: pustite prazno, Velikost particije: 512 MB, Datotečni sistem: Linux Swap, ClusterSize: Privzeto
  2. Oznaka particije: JFFS, velikost particije: preostanek pogona, datotečni sistem: Ext3, velikost Cluster: privzeto
 2. Nastavite NAS sistem, kot je opisano prej.
 3. Ko v usmerjevalnik priključite pogon USB. Samodejno bi moral namestiti swap in / jffs particije. Naredi enega od "Datoteke delite" na zavihku Nas pot / jffs in poimenujte JFFS
  DD-WRT JFFS in zamenjano
 4. Pojdite na Storitve -> Spletni strežnik. Omogoči Lighttpd. Nastavitve lahko pustite takšne, kot so. Če želite samo lokalno dostopati do spletnega strežnika, onemogočite dostop do omrežja WAN.
  Spletni strežnik DD-WRT Services
 5. Prenesite najnovejšo različico Pydio v .zip formatu
 6. Ko izvlečete, kopirajte datotečni sistem v mapo jffs / www na USB-ključu, pritrjenem na usmerjevalnik.
 7. Pojdite na 192.168.1.1:81 za dostop do spletnega strežnika.
 8. Kliknite "Kliknite tukaj za nadaljevanje" za začetek vaše nastavitve. Sledite trem preprostim korakom. Edina nastavitev, ki se je morate zavedati, je, da boste za konfiguracijo baze podatkov morali uporabiti SQLite 3.
  Pydio

Zdaj imate dostopen spletni strežnik, do katerega lahko dostopa več ljudi. Če želite, da je na voljo povsod po svetu, boste morali imeti v nastavitvi spletnega strežnika omogočen WAN. Če je vaš usmerjevalnik povezan z modemom, boste morali nastaviti tudi posredovanje vrat za vrata 81 na vaš usmerjevalnik DD-WRT. Nato lahko najdete svoj IP s programsko opremo za spletno mesto, kot je ipleak.netand connect, z uporabo you.re.ip.ere: 81. Če nimate statičnega IP-ja (verjetno ga ne boste), boste morali nastaviti tudi DDNS.

Kot pri FTP in SSH dostopu, tudi če želite to storiti med izvajanjem VPN, boste morali izbrati tistega, ki omogoča posredovanje vrat.

DDNS

Vaš računalnik in druge naprave v vašem omrežju so v internetu identificirane po naslovu IP (Internet Protocol). Vaš ponudnik internetnih storitev vam to zagotavlja samodejno, tako da vam večino časa ni treba skrbeti. Vendar pa vam bodo zaradi načina delovanja ponudnikov internetnih storitev lahko dodeljevali nov naslov IP. Pogostost se razlikuje glede na ponudnika, vendar, če nimate statičnega IP-ja, se bo ta v nekem trenutku spremenil.

Ko se vaš IP spremeni, ne boste opazili nobene razlike, ker nima bistvenega vpliva na notranje delovanje vašega sistema. Ko pa do usmerjevalnika poskušate dostopati z zunanje lokacije, boste vedno morali poznati svoj IP ali pa se ne boste mogli povezati z njim. To velja za nastavitve FTP, WebServer, Smart DNS in nekaj drugih scenarijev.

Če želite to premagati, boste morali postaviti sistem DDNS (Dynamic DNS). Sistem DDNS vam bo dal spletni naslov, kot je thisismyrouter.noip.me, in s tem, ko v računalniku zaženete majhen program (ali v tem primeru DD-WRT), vas bo spletna naslova vedno preusmerila na pravilen naslov IP.

Če ste domeno že kupili (ali načrtujete) od NameCheap-a, boste DDNS lahko nastavili z njihovim sistemom. Vendar grem pod domnevo, da nimate domene, ki jo lahko trenutno uporabljate, in uporabljal bom brezplačno storitev DDNS s strani NoIP.

 1. Ustvarite račun z NoIP. Če boste uporabljali brezplačni načrt, ga obnovite vsakih 30 dni
 2. Pojdite na gostitelje / preusmeritev in kliknite Dodajte gostitelja
  1. Vnesite ime gostitelja, izberite Host Type DNS Host (A), vaš IP naslov se bo samodejno izpolnil, dodelitev skupini pa ni obvezna
  2. Kliknite Dodaj gostitelja
 3. V DD-WRT pojdite na Nastavitev -> DDNS
 4. Na spustnem seznamu izberite Ne-IP in vnesite svoje podatke iz Ne-IP
 5. Ne uporabljajte zunanjega preverjanja IP-ja, spremenite v Ne, če usmerjevalnik ni neposredno povezan z internetom (tj. Za drugim usmerjevalnikom ali modemom)
 6. Kliknite

  Uporabi nastavitve
  DD-WRT DDNS

 7. Ko zdaj greste na yourddns.noip.me (izbrana domena DDNS), boste lahko dostopali do usmerjevalnika. Prepričajte se, da ste dodali vsa ustrezna vrata za dostop, npr. za spletni strežnik bi uporabil yourddns.noip.me:81

Druge storitve, ki jih lahko uporabite namesto NoIP, so Dynu in ChangeIP.

Privoxy Adblocking

Že priporočamo uporabo adblockerjev v računalniku in nameščanje nekaterih vtičnikov v brskalnik (Chrome, Firefox), včasih pa je morda bolj praktično uporabiti storitev blokade na vašem usmerjevalniku. Na žalost lahko vtičniki in podobno predstavljajo težavo na mobilnih napravah, zlasti na iOS-u. To je še en dober razlog za neposredno zagon programa Adblocker na usmerjevalniku, vse naprave, ki so nanj povezane, bodo na njem blokirane oglase. Omogočil vam bom hiter in enostaven način nastavitve Privoxy (vgrajen DD-WRT Adblocker) in če želite več pomoči, lahko pustite komentar ali obiščite spletna mesta Privoxy za več podrobnosti.

 1. Pojdite na Storitve -> Adblocking
 2. Omogoči Privoxy
 3. Omogoči pregleden način. Če obstajajo naprave, za katere ne želite, da se zaženejo, vnesite njihov lokalni IP naslov. Na primer, ko na nekaterih spletnih mestih testiram kakovost, moram imeti vidno oglaševanje, ker sem v prenosnike vnesel lokalni IP, ki sem ga nastavil na statični 192.168.1.25
 4. Ostale nastavitve lahko pustite takšne, kot so
 5. Kliknite Uporabi nastavitve in končali ste
  Privoxy DD-WRT Adblocking

Nadzor omrežja

Če imate mesečno nalaganje ali omejitev prenosa, ki vam jo je dodelil vaš ponudnik internetnih storitev, ali bi radi vedeli, koliko interneta uporabljate, potem lahko analizirate svoje podatke s pomočjo DD-WRT. S pomočjo vrstice stanja lahko analizirate tudi številne druge dejavnike in ugotovite, ali obstajajo še kakšne težave z vašim omrežjem ali pa bi lahko izvedli izboljšave..

 1. Če želite videti, koliko pasovne širine se uporablja, lahko uporabite zavihek Status - pasovna širina.
  1. V storitvah -> Storitve, če omogočite števec prometa WAN (ttraff Daemon), boste lahko videli tudi mesečno razčlenitev pod statusom -> Zavihek WAN.
   DD-WRT Spremljanje prometa
 2. V stanju -> Brezžično lahko vidite, katere naprave so povezane v vsako brezžično omrežje, tako da če se prikaže več naprav, potem pričakujete, boste morda imeli nekaj težav
  DD-WRT brezžično stanje

YAMon lahko uporabite tudi za boljše statistike in združitve o omrežnem prometu.

Če želite imeti bolj poglobljeno spremljanje omrežja in tudi videti razčlenitev uporabe podatkov s programsko opremo, priporočam, da naložite Glasswire, ki bo naredil prav to in še več.

Wi-Fi zaščitena namestitev (WPS)

WPS se nanaša na sistem, ki omogoča enostavno povezavo naprave z usmerjevalnikom. Morda ste ga že videli, ko se povezujete v brezžično omrežje, omogoča možnost hitre povezave s pritiskom na gumb WPS na usmerjevalniku. Na žalost so na splošno ti sistemi grozni za varnost usmerjevalnika. Na srečo DD-WRT WPS ni izveden v večini različic, zato vam ni treba skrbeti za to.

Vendar pa obstaja nekaj komercialnih elementov, na primer na usmerjevalnikov Buffalo, kjer možnost za to obstaja. Če dobite eno od teh, priporočam, da jo takoj onemogočite.

Dokončni vodnik DD-WRT Sklep

Iskreno upam, da ste uživali v branju mojega vodnika in našli nekaj koristnega za izvajanje in vam pomagali ustvariti najboljši usmerjevalnik WiFi.

Če se z DD-WRT še nikoli niste igrali, je to odličen način, da preživite nekaj ur in si izboljšate svoj dom. Za tiste, ki že imate DD-WRT, upam, da so nekatera moja navodila pripomogla k izboljšanju vaše nastavitve. Če ste našli

Če se vam bo ta vodič zdel koristen, bom deležen na vašem najljubšem socialnem omrežju. Če imate težave, lahko pustite komentar in poskusil bom pomagati, kolikor je mogoče.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me