Naprave, kot so konzole za igre, dongle za pretakanje medijev in pametni televizorji, lahko koristijo prednosti geo-ponarejanja VPN, vendar ne morejo zagnati programske opreme VPN. V tem priročniku vam prikazujemo, kako deliti VPN povezavo na različne načine.


Kako deliti povezavo VPN

1. Uporabite usmerjevalnik VPN

To je daleč najlažja metoda. Večina usmerjevalnikov srednjega do visokega cenovnega razreda ima te dni vgrajene odjemalce VPN, ki bi jih bilo mogoče konfigurirati za skoraj katero koli storitev VPN.

Druga možnost je, da obstoječi usmerjevalnik bliskajte z vdelano programsko opremo DD-WRT ali Tomato, čeprav je nakupa vnaprej utripanega in vnaprej konfiguriranega DD-WRT ali Tomatovega usmerjevalnika iz Flashrouterjev enostavnejša in zagotavlja, da ne boste na koncu z opečenim usmerjevalnikom.!

Upoštevajte, da lahko usmerjevalniki nižjega cenovnega razreda pogosto poganjajo odjemalca VPN, vendar niso dovolj močni, da bi to storili s hitrostjo. Če se želite izogniti težavam z združevanjem med pretakanjem video vsebine, boste verjetno morali porabiti vsaj 100 USD ali približno toliko za spodoben usmerjevalnik VPN.

2. Delite povezavo VPN z računalnikom Windows ali Mac

Povezavo z Windows ali Mac VPN lahko delite s svojim ne-VPN, ki je sposoben prek kabla WiFi ali Ethernet. Spodaj imamo navodila za to. To je priročno, kadar ne želite (ali si ne morete privoščiti), da izplunete po novem usmerjevalniku.

3. Spremenite nastavitve DNS

Ta metoda pravzaprav sploh ne uporablja VPN, saj se spreminja v nastavitvah DNS naprave. Številne storitve VPN pa vključujejo brezplačno pametno storitev DNS kot del svojega standardnega paketa VPN.

Če je to tako pri storitvi VPN, vam bo skoraj vsaka naprava z internetom omogočila, da spremenite njegove nastavitve DNS, tako da se zdi, da je v drugi državi.

Kako deliti VPN brez usmerjevalnika

Skupna raba VPN povezave v operacijskem sistemu Windows 10 prek Etherneta

1. Za delovanje te metode mora biti vaš računalnik običajno povezan z internetom prek WiFi. Če imate na računalniku dva ali več vrat Ethernet PC, lahko uporabite drugo vrata za povezavo z internetom.

2. Prijavite se za eno od zgoraj naštetih storitev VPN, jo namestite v sistem Windows in se povežite s strežnikom VPN. Napravo povežite z računalnikom s kablom Ethernet. Sodobni prenosni računalniki pogosto nimajo namenskega vmesnika Ethernet, zato boste morda morali kupiti kabel USB-C na Ethernet ali podobno.

3. Pojdite na Start -> Omrežje & Internet -> Stanje -> Spremenite omrežne nastavitve -> Spremenite možnosti adapterja.

stanje omrežja

4. Poiščite povezavo VPN. Če gre za OpenVPN povezavo, potem je lahko imenovan po vašem ponudniku VPN ali pa bo uporabil splošno oznako »VPN-adapter za TAP-Windows. Z desno miškino tipko kliknite nanjo -> Lastnosti.

Omrežne povezave

Kliknite zavihek Skupna raba in:

a) Potrdite "Dovoli drugim uporabnikom omrežja, da se povežejo prek internetne povezave tega računalnika."

b) V spustnem meniju »Izberite zasebno internetno povezavo« izberite svojo Ethernet povezavo.

Lastnosti Etherneta

Pritisni v redu.

Vaša naprava, ki ni VPN, mora zdaj deliti vašo Windows VPN povezavo, vendar je nikoli ne boli, da jo znova zaženete samo zato, da se prepričate.

Skupna raba VPN povezave v operacijskem sistemu Windows 10 prek WiFi

Windows 10 ima trenutno možnost ustvarjanja dostopne točke WiFi z združljivimi WiFi adapterji. To vam omogoča, da delite svojo povezavo VPN s katero koli napravo, ki podpira tehnologijo WiFi, z enim samim adapterjem WiFi (naj bo to USB ključ, kartica WiFi ali čip WiFi, prilepljen na matično ploščo prenosnika).

1. Če želite to delovati, potrebujete združljiv WiFiadapter. Z desno tipko miške kliknite Start -> Ukazni poziv in vnesite (ali kopirajte in prilepite):

vozniki kažejo netsh wlan

Poiščite vrstico z »Podprto gostovano omrežje:«

  • Če piše "da", lahko s tem vodnikom nadaljujemo.
  • Če piše "ne", potem ne moremo. Poskusite lahko posodobiti gonilnike WiFi, čeprav je morda lažje dobiti nov ključ za WiFi. Lahko pa uporabite zgoraj opisano metodo Ethernet.

Ukazni poziv skrbnika

Srečno nas! Dobro gremo.

2. Pojdite na Start -> Omrežje & Internet -> Stanje -> Spremenite omrežne nastavitve -> Mobilna dostopna točka. Vklopite mobilno dostopno točko in zapišite svoje nastavitve SSID (ime omrežja in omrežno geslo).

Mobilna dostopna točka

3. Vklopite VPN.

4. Pojdite na Start -> Nastavitve -> Omrežje & Internet -> Stanje -> Spremenite omrežne nastavitve -> Spremenite možnosti adapterja.

Stanje omrežja

5. Upoštevajte, da lahko zdaj vidite svojo povezavo z vročo točko. Imenovana bo »lokalna povezava * xx« in označena z »Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter«.

Poiščite povezavo VPN. Če gre za OpenVPN povezavo, potem je lahko imenovan po vašem ponudniku VPN ali pa bo uporabil splošno oznako »VPN-adapter za TAP-Windows. Z desno miškino tipko kliknite nanjo -> Lastnosti.

Omrežne povezave

Kliknite zavihek Skupna raba in:

a) Potrdite "Dovoli drugim uporabnikom omrežja, da se povežejo prek internetne povezave tega računalnika."

b) V spustnem meniju »Izberite zasebno internetno povezavo« izberite povezavo do dostopne točke (lokalna povezava * xx »).

wifi 4 lastnosti

Pustite »Dovoli drugim uporabnikom omrežja, da nadzorujejo ali onemogočijo internetno povezavo v skupni rabi« omogočeno, in pritisnite OK.

6. Napravo, ki ni VPN, povežite z vročo točko sistema Windows, ki ste jo ustvarili prek WiFi, s pomočjo podatkov SSID, ki ste jih zapisali v koraku 2.2..

Delite VPN povezavo v macOS prek Etherneta

Za delovanje te metode mora biti vaš Mac običajno povezan z internetom prek WiFi.

Noben Mac nima več vgrajenih ethernet vrat in številni nimajo nobenega. Toda USB-C in Thunderbolt dodatki lahko nudijo dodatna vrata Ethernet. Če imate na voljo še dva Ethernet vrata, lahko uporabite drugo vrata za povezavo z internetom namesto z WiFi.

Ta metoda uporablja vgrajeni odjemalec VPN macOS in zato deluje samo z protokoli PPN, L2TP ali IKEv2 VPN.

1. Prijavite se za eno od zgoraj naštetih storitev VPN in nato ročno konfigurirajte odjemalca macOS VPN, da ga bo uporabljal. Povežite se s strežnikom VPN.

Nastavitev VPN mac

2. Priključite napravo, ki ni VPN, na računalnik s pomočjo Ethernet kabla.

3. Pojdite na Sistemske nastavitve -> Skupna raba. Nato:

a) Delite svojo povezavo z: [povezavo VPN, ki jo samo ročno nastavite].

b) Računalnikom, ki uporabljajo: [vaš vmesnik Ethernet]. V spodnjem primeru naš MacBook uporablja adapter za USB do Ethernet.

c) Vklopite skupno rabo z internetom tako, da kliknete potrditveno polje (potrdite polje, da se izklopi).

Delitev zračnega interneta Macbook

Skupna raba VPN povezave v macOSu z uporabo WiFi

Ta metoda zahteva, da se vaš Mac poveže z internetom prek Ethernet kabla ali drugega WiFi adapterja (kot je USB ključ). Nato se lahko nanj povežete prek WiFi in izkoristite VPN. Za razliko od sistema Windows 10, macOS ne more ustvariti vroče točke WiFi z enim samim adapterjem WiFi, če ni povezan z internetom prek ločenega adapterja.

Ponovno ta metoda deluje samo z vgrajenim macOS PPTP. Odjemalec L2TP in IKEv2. Ne OpenVPN.

1. Prijavite se za eno od storitev VPN, ki deluje z macOS, in nato ročno konfigurirajte odjemalca VPN, da ga bo uporabljal. Povežite se s strežnikom VPN.

2. Priključite napravo, ki ni VPN, na računalnik s pomočjo Ethernet kabla.

3. Pojdite na Sistemske nastavitve -> Skupna raba. Nato:

a) Delite svojo povezavo z: [povezavo VPN, ki jo samo ročno nastavite].

b) Računalnikom, ki uporabljajo: WiFi.

c) Kliknite možnosti WiFi ...

skupna raba interneta

d) Preverite omrežne nastavitve in izberite geslo SSID za novo dostopno točko. Ko končate, kliknite »V redu«.

konfigurirajte omrežje za skupno rabo interneta

e) Vklopite skupno rabo z internetom tako, da kliknete potrditveno polje (potrdite polje, da se izklopi).

mac za deljenje interneta

Spoofite svojo lokacijo s pametno storitvijo DNS VPN-ja

Podrobnosti za to se zelo razlikujejo glede na napravo, vendar običajno niso težke. Večina storitev VPN, ki ponujajo pametni DNS, vsebuje podrobna navodila za nastavitev različnih priljubljenih naprav, ki niso VPN.

spremenite nastavitve DNS expressvpn

Zgoraj lahko vidimo pametna navodila za DNS ExpressVPN. Dokler imate veljaven IP strežnik pametnega DNS-a, ga lahko skoraj vsaka naprava z internetom, ki je kadar koli narejena, konfigurira za uporabo.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me