Gledanje BBC-ja v spletu z VPN postaja vse težje. Razlog je to, ker britanski izdajatelj televizijskih programov trdo dela, da bi blokiral vse naslove IP, povezane z VPN-ji


iPlayer ne deluje

Dobra novica je, da je na trgu še vedno nekaj VPN-jev, ki odblokirajo iPlayer. Možno pa je, da boste morda še vedno naleteli na nekatere težave. Na srečo je nekaj, kar lahko storite pri odpravljanju VPN-ja, ki naj bi deloval z iPlayerjem.

Kako BBC blokira VPN?

Če BBC blokira vaš trenutni VPN, je to verjetno zato, ker je uspelo, da poskušate obiti geo-omejitve. Kako lahko teta Beeb pove?

Ko navaden britanski gledalec vklopi iPlayer, je edina oseba, ki dostopa do programov BBC s svojega IP naslova. Tudi v skupni nastanitvi - ali družinskem domu (kjer si različni ljudje hkrati gledajo iPlayer) - število gledalcev verjetno ne bo preseglo štirih ali petih ljudi hkrati: BBC to ve.

Ko veliko uporabnikov VPN poskuša gledati iPlayer z istim strežnikom VPN v Veliki Britaniji, postane izredno očitno, da se uporablja VPN. V tem trenutku lahko BBC enostavno blokira dostop do svoje storitve z naslova IPN VPN.

Ali je BBC blokiral vaš VPN?

Če ste se že lotili naročila na VPN, za katerega veste, da deluje z iPlayerjem (na primer z naročanjem na VPN z naše najboljše strani VPN za BBC), se verjetno počutite frustrirani, če ne deluje. Dobra novica je, da lahko storite nekaj stvari.

Rešitev bloka BBC VPN

Obrnite se na svojega ponudnika

Mogoče je, da ima vaš VPN poseben strežnik, ki je namenjen iPlayerju. V tem primeru se morda povežete z napačnim strežnikom Združenega kraljestva. Povezava s strežnikom, ki ga priporočajo, lahko odpravi vašo težavo.

Če ste navajeni, da za gledanje iPlayerja uporabljate določen strežnik, je možno, da je BBC odkril IP in ga blokiral. Če se je to zgodilo, se vaš ponudnik VPN verjetno že močno trudi, da bi odpravil težavo. Pravzaprav je možno, da so že določili drug naslov IP, ki ga boste uporabljali.

Počistite piškotke

Ena od možnosti je, da je BBC na vašem računalniku pustil piškotke, ki ga obveščajo o vaši lokaciji. V tem primeru boste morda morali počistiti piškotke / predpomnilnik svojega brskalnika, če želite dostopati do iPlayerja. Če po čiščenju piškotkov in predpomnilnika iPlayer še vedno ne deluje, boste morda morali poiskati več pomoči pri ponudniku.

Posodobite podatke o geolokaciji brskalnika

Druga možnost je, da vaš brskalnik pošilja BBC podatke o geolokaciji. Če na primer vaš VPN pove iPlayerju, da ste v Londonu, vendar Chrome pokaže, da ste pravzaprav v Avstraliji, bi to lahko omogočilo, da vas BBC blokira.

Če ste povezani s strežnikom VPN, za katerega je vaš ponudnik zagotovil, da deluje - vendar do iPlayerja še vedno nimate dostopa - poskusite posodobiti geolokacijske podatke brskalnika..

Odpravite puščanje DNS

Noben VPN, ki ga priporočamo za ogled iPlayerja, nima puščanja DNS. Če ste trenutno naročeni na eno od teh storitev, je malo verjetno, da je to vaša težava. Če uporabljate storitev, ki je nismo priporočili, smo se odločili, da vključimo ta popravek.

Puščanje DNS lahko obvesti BBC o vaši resnični lokaciji - zaradi česar vaš VPN ne bo deloval. Če uporabljate VPN, za katerega ste prepričani, da naj bi deloval z iPlayerjem, potem je mogoče odpraviti težavo s puščanjem DNS.

WebRTC pušča

Tako kot puščanje DNS lahko tudi uhajanje WebRTC pokvari vašo VPN izkušnjo z razkritjem vaše resnične lokacije. Tako kot pri puščanju DNS, noben od VPN-jev, ki jih priporočamo za ogled iPlayerja, dejansko ne trpi zaradi tovrstnih puščanj, zato je malo verjetno, da je to vaša težava.

Če uporabljate naključni VPN (za katerega mislite, da naj bi deloval z iPlayerjem), boste morda morali priključiti puščanje WebRTC.

V Firefoxu lahko WebRTC popolnoma onemogočite. V Chromu boste morali prenesti razširitev, imenovano Easy WebRTC Block. To bi moralo odpraviti težavo, če jo povzroča puščanje WebRTC.

Popravite s posebnim naslovom IP

Nekateri VPN omogočajo naročnikom, da dobijo IP naslov, do katerega imajo le dostop. Ker se ta IP zdi kot običajen dom, ga BBC zelo težko odkrije in blokira.

Ena od naših priporočenih storitev za gledanje iPlayerja (PrivateVPN) dejansko vsem uporabnikom omogoča dostop do dinamičnih namenskih IP naslovov (na Švedskem, Norveškem, v Nemčiji, na Nizozemskem, Ukrajini, Švici, v Združenem kraljestvu, Franciji in ZDA).

Če želite več informacij, si oglejte naš vodič o najboljših VPN-jih s statičnimi IP-ji.

Zaključek

Čeprav lahko storite nekaj stvari, je v glavnem na vašem VPN, da še naprej zagotavljate dostop do iPlayerja. Če vaš VPN preneha delati z iPlayerjem, najprej poskusite in se povežite z drugim strežnikom v Veliki Britaniji. Če to ne uspe, se boste morali za pomoč obrniti na podporo strankam VPN-ja. Piškotki so pogosto težave, zato lahko čiščenje predpomnilnika in piškotkov v brskalniku hitro odpravite.

Na ProPrivacy.com naši strokovnjaki vsak dan preskušajo VPN, da se prepričajo, ali sodelujejo z drugimi priljubljenimi storitvenimi storitvami. Če si želite ogledati naša priporočila za VPN, ki lahko učinkovito odblokirajo iPlayer, si oglejte naš vodič Best VPN for iPlayer.

Slikovni sliki: chrisdorney / Shutterstock.com, Jasni / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me