Ko kupite storitev VPN, je vedno dobro zagotoviti, da deluje pravilno.


Kakovostni VPN mora zagotavljati programsko opremo, ki deluje brezhibno in vam zagotavlja močno digitalno zasebnost in varnost. Vendar pa vedno obstaja možnost, da se programska oprema VPN sreča s težavo. V tem primeru bi vam lahko VPN zagotovil napačen občutek varnosti vsakič, ko se poveže.

Tudi če ste naročeni na enega najboljših VPN-jev na trgu, vam svetujemo, da ne bi predpostavljali, da deluje. Če želite varno, preverite, ali VPN dejansko počne stvari, ki jih je namenjen.

Na srečo preverjanje, ali vaš VPN deluje, ni posebno naporno. Če najdete težave, vam bo ta vodnik pomagal, da ga popravite, tako da vam VPN daje digitalno zasebnost, ki jo potrebujete.

Preizkusite VPN za puščanje DNS

Med brskanjem po internetu morate za dostop do spletnih mest, ki jih želite obiskati, vnesti zahteve strežnika domenskih imen. Običajno vaš ponudnik obravnava te zahteve. Ko uporabljate zanesljiv VPN, zahteve DNS obravnavajo strežniki, ki pripadajo VPN (ali so vsaj posredovani prek drugih strežnikov). To prepreči vašemu ponudniku internetnih storitev, da ve, katera spletna mesta obiščete.

Če VPN pušča zahteve DNS za vašega ponudnika internetnih storitev, ta VPN ne ščiti vaše zasebnosti, ker (kljub šifriranju prometa) vaš ISP še vedno lahko sledi spletnim mestom, ki jih obiščete.

Preverjanje, ali imate puščanje DNS, je precej enostavno, saj obstajajo spletne storitve, ki vam povedo, kateri strežniki obravnavajo te zahteve. Za podrobnejše informacije o zaščiti pred puščanjem DNS obiščite naš vodič. Če želite preveriti uhajanje DNS, sledite tem preprostim korakom:

 1. Pojdite do ipleak.net brez VPN-ja in si zapišite strežnike, s katerimi se vaša naprava povezuje. Zahteve DNS bo obravnaval vaš ISP, IP naslovi za vašo povezavo pa bodo registrirani kot pripadajoči vašemu ponudniku internetnih storitev.

 2. Povežite se s strežnikom VPN.

 3. Odprite okno brez beleženja zgodovine v brskalniku (to preprečuje težave s predpomnjenjem).

 4. Ponovno se pomaknite na ipleak.net. Rezultati bodo zdaj pokazali, katere strežnike uporabljate, ko ste povezani na VPN. Če vidite IP ali DNS naslov, ki pripada vašemu ponudniku internetnih storitev: vaš VPN pušča. VPN, ki deluje pravilno, bo pokril vse vaše naslove. To pomeni, da noben naslov, ki ga vidite, ne bo pripadal vašemu ponudniku internetnih storitev.

Če pride do puščanja DNS, jih boste morali popraviti - ker VPN ne zagotavlja zasebnosti. Za popolne podrobnosti o popravilu puščanja DNS si oglejte naš celotni vodič.

Slika naslova IP

Preizkusite VPN za puščanje naslova IP

Ko uporabljate VPN, je njegova naloga skriti vaš resnični naslov IP (lokacijo) in vam zagotoviti oddaljeni IP naslov na vaši lokaciji. Puščanje IP se zgodi, ko se vaš resnični naslov IP še vedno posreduje na spletna mesta, ki jih obiščete; tudi ko ste povezani s programsko opremo VPN. Neposredno puščanje IPv4 je najhujša težava, ki jo lahko doživite, ker pomeni, da VPN popolnoma ne more pokvariti vaše lokacije.

Če je prišlo do puščanja IPv4, programska oprema VPN ne skriva vaše lokacije na spletnih mestih, ki jih obiščete. To pomeni, da ta spletna mesta točno vedo, kje ste. Zainteresiranim strankam (na primer imetnikom avtorskih pravic) je tudi enostavno ugotoviti, kdo ste.

Za več informacij o puščanju IP obiščite naš končni vodnik za puščanje IP. Če želite preizkusiti sistem za puščanje IP, sledite tem preprostim korakom:

 1. Pojdite do ipleak.net brez vklopljenega VPN-ja in preverite svoj IP naslov. Zabeležili boste svoj naslov IPv4 in naslov IPv6 (če ga imate). Večina ponudnikov internetnih storitev ponuja samo IPv4. Možno pa je, da imate tudi vi povezavo IPv6; zato morate preveriti.

 2. Povežite se s strežnikom VPN.

 3. Odprite okno brez beleženja zgodovine in se pomaknite do ipleak.net.

 4. Primerjajte naslove IPv4 in IPv6 s tistimi, ki ste jih dobili z izklopljenim VPN. Vsi naslovi IP bi zdaj morali pripadati vašem ponudniku VPN. Noben od vaših resničnih naslovov IP ne sme biti viden, naslovi IP pa bi se morali registrirati kot oddaljena lokacija, ki ste jo izbrali v aplikaciji VPN.

Če je prišlo do neposrednega puščanja IPv4: vaš VPN ne deluje in morali boste odstraniti programsko opremo in jo znova namestiti, da se prepričate, da deluje pravilno. Pomembno je, da uporabite odstranjevalec, kot je Revo, ki programsko opremo VPN skrbno odstrani iz vseh imenikov na trdem disku. Odstranite tudi konfliktne odjemalce VPN in gonilnike tapnite, ki ste jih namestili - da se prepričate, da nič nezdružljivega ne povzroča težave.

Če po ponovni namestitvi VPN-ja še vedno pride do puščanja IPv4 - odjemalec VPN ne deluje in se morate obrniti na ponudnika, da vam povrne denar (to se ne sme zgoditi pri nobenem od VPN-jev, ki jih priporočamo na spletnem mestu ProPrivacy.com). Če želite več informacij, preglejte ta vodnik o puščanju IP. Če zaznate puščanje IPv6, preberite spodnji razdelek.

Slika IPv6

Kako odpraviti puščanje IPv6

Za razliko od puščanja IPv4 je lahko puščanje IPv6 na strani odjemalca z relativno enostavno lahkoto. IPv6 je še vedno v postopku uvajanja in zaenkrat (in v bližnji prihodnosti) se bo mogoče vrniti nazaj na IPv4, da bi odpravili puščanje VPN, ki ga povzroča povezava IPv6. Če zaznate puščanje IPv6, je najboljši postopek, da ga onemogočite:

 1. Pomaknite se do svoje nadzorne plošče.

 2. Odprite omrežje in skupno rabo .

 3. V levem oknu kliknite Spremeni nastavitve adapterja.

 4. na lokalni omrežni povezavi in ​​kliknite lastnosti.

 5. Počistite polje za IPv6 in kliknite V redu.

Povezave IPv6 so zdaj onemogočene, kar pomeni, da se bo vaša povezava vrnila nazaj na IPv4 in ne boste več trpeli nobenih puščanj IPv6 (vključno s puščanjem IPv6 WebRTC).

webrtc pušča

Preizkusite VPN za puščanje WebRTC

Napaka WebRTC je težava v brskalniku, ki povzroča pretok podatkov na spletna mesta, ki jih obiščete. Puščanje WebRTC omogoča, da spletna mesta, ki jih obiščete, zaznajo vaš resnični naslov IP. Ker WebRTC temelji na brskalniku, ga je mogoče enostavno popraviti na več načinov:

 1. Namestite razširitev za Chrome ali Firefox, ki je namenjena blokiranju zahtev WebRTC. Priporočamo enostavno blok WebRTC.

 2. Onemogočite vse povezave WebRTC iz vašega brskalnika (Firefox in Chrome omogočata onemogočanje WebRTC).

Za več informacij o odpravljanju puščanja WebRTC obiščite naš vodič.

Testiranje VPN-ja za zlonamerno programsko opremo

Študija, ki jo je leta 2016 objavil CSIRO, je pokazala, da ogromno število VPN-jev (zlasti brezplačnih VPN-jev) vsebuje zlonamerno programsko opremo. Med odvzetimi odjemalci VPN so bile v aplikacijah zakopane vse vrste neželene vohunske programske opreme, knjižnice za sledenje in druge neželene zlonamerne kode.

Vsem, ki prenesete VPN, ki je relativno neznan neposredno iz trgovine z aplikacijami, priporočamo, da pred namestitvijo programske opreme pregleda zlonamerno programsko opremo. CSIRO se je za preverjanje aplikacij VPN-jev za zlonamerno programsko opremo skliceval na brezplačno spletno orodje VirusTotal in priporočamo, da storite isto. Če želite to narediti, preprosto pojdite na spletno mesto, izberite datoteko za VPN, ki jo želite preveriti, in izvedite optično branje.

virus skupaj

Ne pozabite, da je zaščita pred virusi, kot je Malwarebytes, dobra (in bo skenirala celoten sistem); VirusTotal pregleda kup spletnih protivirusnih storitev. VirusTotal je dejansko boljši za skeniranje posameznih datotek zaradi problematične kode.

Na koncu ne pozabite, da so brezplačni VPN-ji preprost način, da se odprete do resnih varnostnih težav. Velika večina ima zelo resne napake, grozne politike zasebnosti, zastarelo šifriranje (ali pa sploh ne) in lahko vsebuje knjižnice za sledenje, vohunsko programsko opremo in zlonamerno programsko opremo. Zaradi tega je ključnega pomena, da se v primeru, da se odločite za uporabo brezplačnega VPN-ja, držite le ene od naših priporočenih storitev.

Slikovni sliki: Profit_Image / Shutterstock.com, legdrubma / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me