V tem pregledu in vodniku ARCTIC Accelero Hybrid III vam bom pokazal, kako ga sestaviti z AMD Radeon RX480, si oglejte nekaj primerjalnih rezultatov in ocenili, ali se ga splača dobiti, če gledate navdušenca nad vsemi ena možnost vodnega hlajenja.


PREDNOSTI

  • Odlično podjetje z odličnimi izdelki
  • Garancija za praznine GPU po meri
  • Vizualno neprivlačen
  • VRM hladilniki niso najbolje zasnovani

SLABOSTI

  • Nekaj ​​slabih točk
  • Pridi sem

O ARCTIC-u

ARCTIC (izvirno Arctic Cooling) je švicarsko podjetje, ki deluje že od leta 2001 in ponuja rešitve za hlajenje navdušencev za posameznike po vsem svetu. Ne bom izvajal poglobljenega pregleda teh dokumentov, saj je za to veliko podjetij, ki so bolj usposobljene, na primer Linus Tech Tips in JayzTwoCents. Vendar pa je bilo podjetje dovolj prijazno, da nam je ponudilo štiri različice Accelero Hybrid III - 140 mm, ki jih lahko uporabljamo z našimi rudarskimi ploščicami Ethereum. Accelero Hybrid III je rešitev za vodno hlajenje AIO GPU, ki vam omogoča, da izkoristite vse prednosti vodnega hlajenja, brez težav z rezervoarji in možnostmi kapljanja.

Ker imam Freezer i30 v domačem osebnem računalniku že več kot tri leta, z odličnimi zmogljivostmi in brez degradacije sem upal na Accelero Hybrid III. Vesel sem, da lahko rečem, da ni razočaral.

Cenitev

Ure Accelero Hybrid III znašajo 99 USD. V primerjavi z drugimi hladilnimi rešitvami na trgu je to enak opis kot druge ponudbe in vodni bloki. Seveda morate z vodnimi bloki blokirati celoten hladilni krog, medtem ko je s tem precej vklopljen in igran.

ARCTIC Cene

ARCTIC prodaja tudi številne druge rešitve za vodno hlajenje, pa tudi hladilnike zraka z izboljšanimi zmogljivostmi v primerjavi z osnovnimi različicami.

Video namestitev

Oglejte si spodnji video in si oglejte, kako enostavno je sestaviti Accelero Hybrid III.

ARCTIC trdi občutno hladnejše zmerne temperature (42-46C) in bistveno tišje. Med tem pregledom sem z veseljem doživel, da obe trditvi ne samo držita, ampak je hladilnik precej uspel tudi mojim pričakovanjem! Oglejte si zgornji video in si oglejte vse to.

Podpora

V celoti gledano je bila podpora ekipe ARCTIC fantastična. Na žalost je bil največji padec, da ne nudijo splošnih navodil za grafične kartice. Čeprav to ni bila težava zame, je za tiste, ki prvič uporabljajo AIO hladilnik, to lahko težavno. Na srečo je na YouTubu na voljo veliko vadnic, ki so namenjene prav temu.

Namestitev in testiranje

Na splošno se mi zdi postopek sestavljanja Accelero Hybrid z RX 480 zelo preprosta naloga, ki mi je vzela približno 30 minut (brez 60 minutnega časa sušenja za termično lepilo).

Začnete z demontažo raztopine za hlajenje. Pri modelu RX480 gre takole. Šest majhnih vijakov za plastični pokrov. Štirje vijaki za hladilni blok GPU. 11 zadnjih vijakov in dva sprednja vijaka za hladilno telo in ventilator. Ko boste prešli le na PCB, boste morali očistiti glavni čip GPU s papirnato brisačo.

RX480 Vodno hlajenje

Ko je demontaža končana, lahko začnete sestavljanje vodnega hlajenja AIO. Najprej položite ploščo z vodnim hlajenjem in hladilnikom po meri. Zdaj nanesite majhno kapljico termalne spojine / paste na GPU. Položite blok, PCB in hladilnik ter jih privijte z vijaki, vzmetmi in podložkami. Prepričajte se, da vsak vijak privijte nekaj zavojev hkrati, in sicer v smeri urinega kazalca. To morate storiti tako, da se toplotna spojina enakomerno porazdeli in da blok in hladilnik pravilno sedita. Ko je sestavljen, nežno poskusite premikati hladilni blok, da se prepričate.

Zdaj boste morali dodati hladilnike VRM. Na žalost za RX480 zagotavljajo splošen nabor. Če želite ugotoviti, kam morajo hladilniki iti, si lahko ogledate, kje so toplotne blazinice na originalnem hladilniku. Ugotovite, kam boste postavili vsako hladilno napravo in si ustvarili diagram (miselni ali na papirju). Vsako hladilno napravo nanesite z majhno količino termičnega lepila in se prepričajte, da ostane v položaju in ne boste premostili nobenih električnih komponent s hladilnikom. Ko se termalna pasta posuši, lahko dodate hladilni ventilator hladilnika VRM.

Priključite ventilatorje in zdaj lahko v sistem vstavite GPU.

Izvedba

Učinkovitost ARCTIC Accelero Hybrid III sem preizkusil z nekaj različnimi merili uspešnosti in našim prilagojenim "testom" - rudarjem Ethereum. Za primerjalne vrednosti, ki sem jih uporabil: PassMark in 3D Mark. Zmogljivost zalog je bila 74C oziroma 81C, pri AIO sistemu pa le 38C in 40C.

Vendar pa je najbolj zanesljiv test Ethereum Mining. Ethereum Mining zahteva, da se vaš GPU izvaja 100%, 24/7. Nisem izvedel stresnega testa, ker bi bil bolj na delovanju GPU-ja, ne pa na hlajenje. Seveda lahko za boljše delovanje GPU uporabite boljše hlajenje.

Accelero Hybrid III - Zmogljivost RX480

Rezultati kažejo, da Accelero Hybrid ponuja daleč vrhunsko hladilno rešitev. Na žalost nimam nobene rešitve za vodno hlajenje, ki bi jo primerjala, vendar glede na rezultate; Priporočal bi ga vsem. Tudi pri hitrosti ventilatorja na 10% temperatura ni presegla 45C! Poleg tega je sistem tekel tudi precej tišje. Razen če je vaš računalnik zaklenjen v omaro, ga nikoli ne bi želeli zagnati s tako visokimi hitrostmi, saj je precej zaglušujoč.

Drugi izdelki

Poleg hlajenja z GPU (zrak in voda) ARCTIC prodaja tudi CPU in pomnilniške rešitve ter pripomočke za pomoč. Prav tako prodajajo držala za monitor, slušalke in še nekaj drugih izdelkov. Če si želite ogledati katero koli od teh, pojdite na spletno stran ARCTIC.

ARCTIC Zaključek

Na splošno je Accelero Hybrid III od ARCTIC odlična rešitev, če želite doseči boljše in tišje hlajenje na vašem GPU-ju. Naj bo to AMD Radeon RX 480, kot je zame, ali drug podprti GPU. Vendar ne bi priporočal, če nameravate uporabljati AIO na več kot komponentah, saj lahko le-to postane brezhibno in so po meri radiatorske VRM-je zelo močne. V tem primeru vam je verjetno bolje, da uporabite sistem vodnega hlajenja po meri. Na koncu pa je Accelero Hybrid III za enega ali dva GPU-a fantastičen, ARCTIC pa ima na voljo tudi veliko drugih AIO hladilnih sistemov s predvidljivo primerljivimi zmogljivostmi.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me