Najboljši vodič o zasebnosti za Bitcoin To je vrhunsko vodilo Zasebnost Bitcoina. Naučite se kako kupite bitcoine anonimno in varno! Kako porabite brez skrbi, in več! Seveda vam bomo pokazali, kako to storiti kupite VPN anonimno, vendar se lahko uporabi isti postopek nakup skoraj katerega koli izdelka ki sprejema bitcoine anonimno. Upoštevajte pa, da je treba fizične izdelke dostaviti na fizični naslov in / ali jih zbirati osebno. To je posodobljena različica vodnika, ki sem ga prvotno objavil na tej spletni strani v letu 2013. Od takrat se je marsikaj spremenilo. The vrednost Bitcoina je strela skozi streho, dobro znana spletna mesta za trgovanje, kot je Mt. Gox so zaprli in še veliko več. Ponekod lahko zdaj celo kupite bitcoine iz bankomatov!

Kaj je Bitcoin?

Bitcoin je izvirna kripto valuta. Gre za decentralizirano in odprtokodno virtualno valuto, ki deluje z uporabo tehnologije enakovrednih (P2P) (prav tako kot BitTorrent in Skype). Tako kot tradicionalni denar lahko tudi z Bitcoin trgujete za blago ali storitve (na primer naročnino VPN) in ga zamenjate za druge valute. Za razliko od tradicionalnih valut pa ni "posrednika", kot je banka, ki je pod nadzorom države.

Kaj je bitcoin? (v2)

Kaj je bitcoin? (v2) Kaj je bitcoin? (v2)

Bitcoini so namesto tega ustvarjeni z brezplačnim računalniškim programom, s predvidljivo hitrostjo, določeno s količino procesne moči, namenjene njihovi proizvodnji. Ta postopek je znan kot rudarjenje Bitcoin. Teoretično lahko to naredi vsakdo. Bitcoin ni fizična stvar; gre za kriptografski algoritem, sestavljen iz javnega in zasebnega ključa. Nekateri prodajalci prodajajo fizične zapiske in kovance v Bitcoinu, toda tisto, kar res prodajajo, je zasebni ključ (ponavadi zaščiten s pečatom, ki ga morate zlomiti) skupaj z javnim ključem, ki ga lahko uporabite za preverjanje stanja.


Rudarjenje Bitcoin

V praksi je za rudarjenje z bitcoini potrebna velika količina procesne moči - toliko, da je rudarjenje za večino posameznikov nepraktično. Vendar pa se je mogoče pridružiti Bitcoin rudarskemu skladu (ali podobni organizaciji), da pomagate pri širjenju stroškov (in koristi). Previsoki stroški rudarjenja Bitcoin so deloma odgovorni za trenutno noro rudarjenje alternativnih kripto valut, kot je Ethereum, ki ima veliko nižjo vstopno točko kot rudarjenje Bitcoinov. Rudarstvo bitcoinov ni v središču tega članka, če pa vas zadeva zanima, je tu odličen članek. Morda vas zanima tudi naš vodnik za rudarjenje z Ethereumom.

Druge kripto valute

Najboljši vodič o zasebnosti za BitcoinOd izdaje Bitcoina leta 2009 so bile razvite številne druge virtualne kripto valute. Mnoge od njih imajo funkcije, ki ponujajo izrazite prednosti pred Bitcoin (vključno z bolj anonimnostjo). Nobena od teh možnosti pa ni dosegla ničesar blizu priljubljenosti Bitcoina. To omejuje njihovo uporabnost v resničnem svetu, ko želite kupiti stvari.

Bitcoin in anonimnost

Kadar gre za anonimnost, ima Bitcoin dve strani. Prva stvar, ki jo je treba poudariti, je, da Bitcoin ni sam po sebi anonimen. Vendar pa je mogoče narediti tako (vsaj v veliki meri). Vedno upoštevajte, da stoodstotne anonimnosti nikoli ne moremo zagotoviti. Bistvo koncepta Bitcoina je blockchain. To je v bistvu javna knjiga, ki beleži transakcije z Bitcoini. Transakcije v plačilu obrazca X pošljejo Y bitcoine prejemniku plačila Z, se pošljejo v omrežje Bitcoin, da jih lahko vidi ves svet. Tako je s tega vidika Bitcoin veliko manj anonimen kot recimo dobra stara gotovina. Kot ugotavlja Sergio Lerner, predsednik argentinske družbe Certimix, "Zasebnost ni zasnovana s protokolom Bitcoin protokola. Če znova in znova uporabljate isti naslov za prejemanje denarja od drugih uporabnikov, bo vsak od njih zaznal, da so vam drugi poslali denar." Možno je kupiti Bitcoine in zadržati Bitcoin naslov, ne da bi razkrili svojo pravo identiteto. To zagotavlja le obliko psevdonimnosti. Zainteresirane strani lahko uporabijo napredne tehnike analize podatkov, da poiščejo vzorce za de anonimizacijo uporabnikov. Tako obsežna in izpopolnjena analiza podatkov je celoten poslovni model Googla in Facebooka. Vendar… Z uporabo tehnik mešanja Bitcoin lahko še bolj zmedete, kdo je kaj storil z Bitcoini. Z naključnim prenosom lastništva Bitcoinov takšne tehnike otežijo anonimnost z analizo podatkov zelo težko dosegljivo. Če jih kupite in zadržite, ne da bi razkrili svojo identiteto in jih nato pravilno pomešali, si lahko Bitcoini pri opravljanju transakcij privoščijo visoko stopnjo anonimnosti. O načinih mešanja bitcoinov kasneje razpravljam v tem priročniku. Za boljše razumevanje delovanja Bitcoin in blockchaina deluje, vrhunski, navadni angleški vodnik po blockchainu podjetja Mohit Mamoria s 3500 besedami fantastičen uvod, kot je tudi naš lastni Blockchain Explained guide.

Trdi vilica Bitcoin Cash

Najboljši vodič o zasebnosti za BitcoinKer nikoli ni nič enostavno, se je 1. avgusta 2017 Bitcoin razdelil na dve izpeljani valuti: Bitcoin Classic (BTC ali XBT) in Bitcoin Cash (BCH ali BCC). Ta razcep je znan kot trda vilica Bitcoin Cash, razlogi pa so zelo tehnični.

BTC vs. BCH

Če ste imeli v svoji denarnici kakšen Bitcoin in imate v lasti zasebne ključe, ste zdaj upravičeni tudi zahtevati enako število kovancev Bitcoin Cash. Če ste imeli 1. avgusta 2017 denarnico z enim Bitcoin-jem, imate še vedno ta Bitcoin in lahko zdaj zahtevate tudi en kovanec Bitcoin Cash (BCH). Če šele začnete z Bitcoini, se boste morali odločiti med nakupom Bitcoin Classic ali Bitcoin Cash. Nekaj ​​točk je treba upoštevati:

 • Bitcoin Classic je veliko bolje uveljavljen in veliko več prodajalcev ga sprejema kot način plačila.
 • Večina Bitcoin denarnic in številne menjave ne sprejemajo Bitcoin Cash.
 • Vendar Bitcoin Cash omogoča več transakcij na sekundo. To pomeni hitrejša plačila in nižje pristojbine.
 • V verigi Bitcoin Cash je bilo minirano 1.500 blokov več kot v prvotni.
 • Tržna cena za Bitcoin Cash je v zadnjem mesecu močno nihala, na splošno pa je opaziti stalno rast.

Kot smo že zapisali, je bil ta članek napisan le en mesec po trdi vilici. Zanimivo bo videti, kako se situacija razvija. Za namen tega članka bom predpostavil, da se redno uporablja Bitcoin (Classic). Kljub temu da so lahko razlike med valutami z naložbenega vidika (na katere nisem usposobljen za pripombe) velike, v sprednjem delu, kako se uporabljajo, skorajda ni razlike. Dejansko temeljijo na isti kodi. Tako lahko pričakujete, da bo več različic obstoječe programske opreme Bitcoin Cash še naprej, saj je koda za novo valuto skoraj trivijalno enostavna.

Vaša anonimna denarnica

Če želite storiti karkoli z Bitcoin, potrebujete Bitcoin denarnico. To je programska oprema, ki shranjuje vaše Bitcoin in vam omogoča sprejemanje in pošiljanje (torej plačilo za stvari) Bitcoinov. Kot pri večini stvari Bitcoin, je na voljo skoraj ogromno možnosti.

Vrste denarnic Bitcoin

Prva stvar je, da se odločite, ali želite mobilno, spletno ali namizno denarnico. Vsaka sorta ima svoje prednosti in slabosti. Glavne vrste so:

 • Namizna denarnica - najbolj varna možnost, ki vam omogoča popoln nadzor nad denarnico. Pomeni tudi, da ste izključno odgovorni za varnostno kopiranje in zavarovanje denarnice.
 • Mobilna denarnica - zelo priročen, saj ga lahko nosite v žepu in ga uporabljate za osebno plačilo stvari v trgovinah ali za izmenjavo sredstev. Če pa izgubite telefon, se poslovite od svojega Bitcoina!
 • Spletna denarnica - zagotovo najprimernejša vrsta denarnice, saj do nje lahko dostopate od kjer koli. Spletne denarnice so tudi najmanj varna vrsta denarnice, saj jih na strežniku hranijo tretje osebe. To pomeni, da morate zaupati spletnemu mestu, ki gostuje vašo denarnico, da ne bo zbežal s svojim denarjem. Poleg tega težave s strežnikom ali podjetjem, ki se nenadoma zapre, lahko povzročijo izgubo denarja. Zato nikoli ne uporabljajte čistih spletnih denarnic za shranjevanje velikih količin denarja.

Obstajajo tudi denarnice s strojno opremo, namenjene shranjevanju vaših Bitcoinov brez povezave, in fizične denarnice (v bistvu izpis vrste vaših zasebnih ključev). Priporočljiva taktika je, da shranite velike prihranke čim varneje (po možnosti brez povezave), hkrati pa obdržite majhno količino Bitcoina v anonimni denarnici za bitcoin za izvajanje transakcij.

Možnosti denarnice

Izjava o omejitvi odgovornosti!

Jaz in BestVPN.com ne prevzemamo nobene odgovornosti za varnost ali poštenost katere koli programske opreme, spletnega mesta ali storitve, navedene v tem priročniku. Poskušal sem našteti le priljubljene in ugledne možnosti, vendar ne vem, ali ima aplikacija vgrajeno zlonamerno kodo ali pa se bodo skrbniki spletnega mesta nenadoma odločili, da bodo prihranili vaše prihranke v Bitcoin. Pravzaprav je to natanko tisto, kar se je zgodilo Mt. Gox, ki je nekoč obravnaval več kot 70% vseh Bitcoin transakcij po vsem svetu. Zato bodite previdni.

Izbira denarnice

Izbira (n anonimne) Bitcoin denarnice je pomembna odločitev, ki jo morate temeljito raziskati. Popolna Bitcoin denarnica ni takšna - vsi imajo svoje prednosti in slabosti. Dober kraj za začetek je bitcoin.org, ki ponuja dober seznam možnosti. Ne glede na to, katero denarnico ste izbrali, je zelo dobra ideja, da varno šifrirate in naredite redne varnostne kopije.

Vnesite Electrum

Za ta vodnik sem izbral Electrum kot svojo denarnico. Je brezplačen, decentraliziran in odprtokoden. Všeč mi je dejstvo, da mi omogoča popoln nadzor nad svojim denarjem in honorarji. Ponuja tudi dvofaktorno avtentifikacijo (2FA), ki pomaga preprečiti krajo mojega Bitcoina. Čeprav je koda za Electrum odprtokodna, moram vseeno zaupati, da njeni razvijalci ne posodobijo kode z nečim grdim in da ostaja anonimna Bitcoin denarnica, ki jo lahko uporabljam. Druga možnost bi bila, da se odločimo za denarnico, kot je Armory, ki za preverjanje veljavnosti in posredovanje transakcij v Bitcoin omrežju uporablja validacijo polnih vozlišč (Bitcoin Core). Bitcoin Core je zelo varen, vendar zahteva 145 GB prostora na mojem pogonu. Če bi shranjeval večjo količino Bitcoina, bi uporabil Bitcoin Core Wallet. Ker pa za nakup storitve VPN potrebujem le majhno količino Bitcoina, menim, da je to preveč.

Bitcoin denarnica

Tu je moja nova denarnica Electrum Bitcoin. Če se počutite velikodušni, mi lahko vedno pošljete nekaj Bitcoina s pomočjo zgornjega naslova! Pomembna slabost Electruma je ta, da informacije razkriva tretji osebi. Uporablja centralne strežnike, ki lahko povežejo vaša plačila in beležijo vaš IP naslov. Če vas moti osrednji strežnik, ki povezuje vaša plačila (ki nikakor ne bodo zabeleženi v vašem resničnem IP-ju), lahko to omilite tako, da vsakič, ko izvedete transakcijo, ustvarite novo denarnico. Izkoristite lahko tudi funkcijo Electrumove Tor, da skrijete svoj resnični naslov IP s centralnega strežnika. (Za največjo zasebnost sem se odločil za povezavo z enim .onion strežnikom.) Electrum je na voljo za Windows, macOS, Linux in Android, vendar ni na voljo kot spletna denarnica. Ocene za Android različico Electruma v Trgovini Play so razočarajoče, zato se bom držal različice Windows. Če bi šlo zgolj za osebno uporabo, bi uporabil različico Linuxa. Vendar ima Windows veliko širše občinstvo glede tistih, ki berejo ta priročnik. Tukaj je na voljo dober uvod v namestitev in konfiguriranje Electruma v sistemu Windows. Tukaj je na voljo dober vodnik za uporabo Electruma za začetnike. Ko naložite denarnico iz interneta, preverite njen digitalni podpis.

Kako kupiti bitcoine anonimno

Obstaja veliko načinov za nakup Bitcoin anonimno. Te se razlikujejo glede na to, v kateri državi ste. Zato je verjetno najbolje, da v spletu poiščete možnosti, ki so na voljo na vašem območju. Kako kupiti bitcoine ponuja odličen seznam virov za skoraj vsako državo. V idealnem primeru želite Bitcoine kupiti čim bolj anonimno, da jih ni mogoče zaslediti z vašo identiteto v resničnem svetu. Na splošno velja, da lahko uporabite tri glavne pristope. V grobem vrstnem redu anonimnosti, od najnižjega do najvišjega:

1. Kupite Nato premešajte

To ni najbolj anonimen način nakupa bitcoinov, vendar je najbolj priročen. Vseeno zagotavlja precej visoko stopnjo anonimnosti. Z uporabo te metode Bitcoin dejansko ne kupite anonimno. Preprosto ga kupite pri avtomatizirani menjavi Bitcoin, kot je CoinBase. Če želite Bitcoin narediti bolj anonimen, ga nato operete s pomočjo storitve »mešalnik«. Mešalna storitev v bistvu anonimizira vaš Bitcoin tako, da ga zamenjate za drug Bitcoin, ki nima povezave z vami. Zaradi tega je zelo težko slediti verigi nazaj do vas. Težko, vendar ne nemogoče. Storitve pranja perila Bitcoin seveda niso brezplačne. Skoraj vse samodejne izmenjave zahtevajo, da dokažete svojo identiteto v resničnem svetu. V tem primeru je enostavno ugotoviti, da ste kupili Bitcoin, ne pa tudi, kaj se zgodi po tem, ko je bil zmešan. Kasneje bom v tem priročniku preučil mešanje Bitcoina. Lahko tudi mešate Bitcoin, ki je bil kupljen bolj anonimno, da še povečate njegovo anonimnost.

2. Kupujte prek spleta pri prodajalcu

Spletna mesta, kot sta LocalBitcoins.com, ali # bitcoin-otc IRC klepetalnica na Freenode (otc = over-the -counter) omogočajo srečanje z zasebnimi prodajalci Bitcoin v spletu. Bitcoin lahko na ta način kupite anonimno, ne da bi nikjer prijavili svojega pravega imena. Ker je prodajalec zasebnik, je sledenje transakcije veliko težje, kot če bi bilo to storjeno z veliko, centralizirano izmenjavo, kjer je vse posneto. bitcoin otc # bitcoin-otc uporablja precej vključen sistem povratnih informacij. Za razumevanje tega si je vredno vzeti čas. Načino plačila boste morali uskladiti s prodajalcem. Seznam strank IRC je tu. Zasebni prodajalci lahko sprejmejo vse vrste plačilnih sredstev - do in vključno z osebnimi sestanki za gotovinsko plačilo.

3. Bitcoin bankomati

Zdaj je na svetu veliko krajev, kjer lahko kupite Bitcoin z vstavitvijo gotovine v bankomat. Če želite ATcoin Bitcoin uporabljati čim bolj anonimno, izberite tistega, za katerega ni potrebna nobena oblika osebne potrditve (to je odvisno od operaterja na bankomatih).

Kupite Bitcoin pri Bitcoinnect 比特 通 購買 比特 幣

Kupite Bitcoin pri Bitcoinnect 比特 通 購買 比特 幣 Kupite Bitcoin pri Bitcoinnect 比特 通 購買 比特 幣

Večina Bitcoin bankomatov je v trgovinah in podobnih krajih. Ne pozabite, da je večina teh sistemov CCTV zaščitila časovno. Zainteresirane strani bi te teoretično lahko uporabile za de anonimizacijo.

Moja izkušnja

Za nakup svojega Bitcoin sem uporabil LocalBitcoins.com. To je mednarodna spletna tržnica za osebno trgovanje z bitcoini. Za maksimalno anonimnost lahko poiščete nekoga, ki živi v bližini, in se z njimi dogovorite osebno, da anonimno z gotovino kupite Bitcoin. Lahko pa kupite prek spleta in plačujete z bančnim nakazilom ali drugim dogovorjenim načinom. Možnosti za to vključujejo gotovinsko bančno nakazilo, gotovino, poslano po pošti, in plačevanje z darilnimi karticami. Upoštevajte, da gotovina, darilne kartice in podobna plačila privzeto ne pokrivajo sistema deponiranja LocalBitcoins.com. Rezultati zaupanja kupcev lahko pomagajo omiliti to težavo. Vendar pa plačilo z gotovino in darilnimi karticami še vedno spada med najbolj tvegane načine za nakup Bitcoina v smislu možnosti izgube denarja. Zato toplo priporočam le majhne nakupe Bitcoin na ta način.

Postopek

Kako: Nakup Bitcoinov na LocalBitcoins.com

Kako: Nakup Bitcoinov na LocalBitcoins.com Kako: Nakup Bitcoinov na LocalBitcoins.com

 1. Registrirajte račun na LocalBitcoins.com. Za preverjanje potrebujete veljaven e-poštni naslov, vendar nič ne preprečuje, da za to uporabite e-poštni račun za enkratno uporabo. Če uporabljate e-poštni naslov za enkratno uporabo, ne boste prejemali sporočil in obvestil. Do njih pa lahko dostopate neposredno prek spletnega mesta.

 2. Nato poiščite prodajalca, ki ustreza vašim kriterijem.

  Lokalni bitcoini Za primerjavo so tukaj cene v USD. 25. oktobra 2017 je CoinBase navedel ceno bitcoina pri 5.482,36 USD. Kot lahko vidite, so cene, ki jih navajajo posamezni prodajalci LocalBitcoins.com, bistveno višje od teh. Takšna je cena zasebnosti.Lokalni bitcoini Prodajalci vedno pogosteje zahtevajo, da kupci dokažejo svojo identiteto. Čeprav sem prepričan, da obstaja veliko popolnoma dobrih razlogov za to (na primer boj proti goljufijam), pa to nasprotuje ideji, da bi Bitcoin kupili anonimno. Zato sem rezultate filtriral s filtri „SMS ni potreben“ in „ID ni potreben“. Upoštevajte, da so številni prodajalci tudi pri izbranih filtrih v resnici zaprosili za ID v svojem majhnem tisku. Drugi ne bi prodali uporabnikom VPN ali Tor.

 3. Oglejte si profil svoje perspektiveBitcoin trgovina Ta prodajalec ni najcenejši na voljo, vendar ima 500+ poslov s 98-odstotno oceno povratnih informacij in ne zahteva preverjanja ID-ja. Dovoli tudi nakupe pri uporabi VPN-ja ali Tor-a, čeprav uporaba Tor-a ni priporočljiva. Za namene tega priročnika bom plačal z bančnim nakazilom. To je enostavno, vendar kljub temu ponuja pošteno mero zasebnosti, saj imam opravka s posameznim zasebnim prodajalcem. Poleg tega načrtujem, da bom nato opral Bitcoin! Našel sem veliko prodajalcev, ki od anonimnih kupcev sprejemajo različne oblike gotovine in / ali plačujejo s karticami. Omeniti velja, da na splošno bolj anonimno plačilo prodajalca sprejme, višji so stroški Bitcoin - in večje je tveganje, da boste izgubili denar. Cena za plačilo s kodami Amazon Card je bila več kot dvakrat večja od menjalnega tečaja Bitcoin.
 4. Kupite Bitcoin

  Najboljši vodič o zasebnosti za Bitcoin Zahtevani kovanci se hranijo v deponiranju (torej začasno s strani LocalBitcoins.com), dokler prodajalec ne prejme plačila. Plačilo morate izvesti pred zaključkom okna plačila ali pa LocalBitcoins.com prekliče trgovino. Ta sistem za deponiranje je zasnovan tako, da zaščiti kupce in prodajalce. Če bosta obe strani v transakciji poročali o težavi, bo LocalBitcoins.com zadržal Bitcoin, dokler sta obe strani zadovoljni. Po potrebi bo zagotovil arbitražo. Plačilo z bančnim nakazilom ni zelo anonimno, saj bo prodajalec prejel številko bančne transakcije. Vendar nameravam nakup še bolj anonimizirati s prenosom sredstev v drugo denarnico in nato njihovo pranje. Ko plačate prodajalca, je običajno kratek čas, ko se postopek prenosa zaključi in plačilo potrdi. Ko prodajalec potrdi plačilo, se Bitcoin sprosti iz deponiranja in naloži v vašo denarnico LocalBitcoins.com. LocalBitcoins.com to ustvari, ko nastavite nov račun. Lokalni bitcoini Transakcije lahko preverite v svoji denarnici LocalBitcoins.com. Tako kot eBay se tudi LocalBitcoins.com opira na sistem ugleda. Po pričakovanju boste od prodajalca pustili povratne informacije po zaključku trgovine.

 5. Premaknite bitcoin v zasebno denarnico

  Čeprav ni nujno potrebno, če želite samo porabiti svoj Bitcoin odprto, to izboljšuje tako zasebnost kot varnost (ob predpostavki, da imate zasebno denarnico nekje varno). Za maksimalno zasebnost morate vsakič, ko nakažete sredstva, ustvariti nov naslov denarnice. Tako preprečite nasprotniku, da bi povezoval različne transakcije Bitcoin, ki jih sklenete skupaj. Pošljite bitcoine

 6. Pošiljanje Bitcoina v denarnico (ali kamor koli drugje, kar zadeva to vprašanje) je enostavno. Samo vnesite naslov denarnice in znesek, ki ga želite poslati. Upoštevajte, da za prenose velja plačilo za transakcije v omrežju Bitcoin. Pošiljanje bitcoinov

 7. Po nekaj minutah se mora Bitcoin pojaviti v vaši osebni denarnici (denarnica št. 1). Juhu! Če vas skrbi, da bi lahko zainteresirane strani aktivno sledile vašim Bitcoin transakcijam, zdaj ustvarite drugo novo denarnico (denarnica št. 2) in prenesite svoja sredstva v to.

Nasprotniku ni težko izslediti prenosov od koder koli ste kupili kovance v denarnici št. 1. Na primer, LocalBitcoins.com pozna naslov denarnice št. 1. Če pošljete kovanec iz denarnice št. 1 v denarnico št. 2, lahko upravičeno zahtevate nič znanja ali odgovornost za to, kar se dogaja s sredstvi v denarnici št. 2. Vse, kar potrebujete, je verodostojen izgovor, zakaj ste denar nakazali drugi osebi. Če nameravate mešati svoj Bitcoin, je treba ustvariti denarnico št. 2 v temnem spletu Tor Hidden Services. Electrum je za to dober, saj podpira Tor. Druga dobra možnost je ustvariti denarnico na spletnem mestu .onion Blockchain.info. Odvisno od vašega modela groženj in tega, kako anonimen je bil vaš prvotni nakup, lahko zdaj začnete porabljati svoj Bitcoin. Lahko pa še izboljšate anonimnost z mešanjem Bitcoina, preden ga porabite.

Mešanje Bitcoin

Ideja za mešanje Bitcoina je, da zmedemo sled transakcij. To je pomembno, če cenite zasebnost, saj je Bitcoin blockchain javna knjiga, ki beleži vse transakcije. Postopek mešanja deli vaše sklade na manjše dele in jih meša z naključnimi majhnimi deli drugih Bitcoin skladov. Na koncu ste s povsem novimi kovanci. To pomaga prekiniti povezavo med vami in kupljenimi kovanci. Mešanje Bitcoina je še posebej koristno, če ste svoj Bitcoin odprto kupili, kar pomeni, da bi nekdo lahko zlahka zasledil vaše transakcije nazaj do vaše prave identitete. Če ste že sprejeli ukrepe za zasebni nakup Bitcoina, bo mešanje morda preveč. To pa bo pomagalo pri nadaljnji anonimnosti vaših plačil v Bitcoin. Omeniti velja, da vam bo pravilno mešanje Bitcoin pomagalo zaščititi ne le zdaj, ampak tudi, če bodo prihodnja orodja in tehnike lahko zasledile pretekle transakcije z Bitcoini.

Bitcoin Blender

Najboljši začetniški vodnik po zapleteni izdaji mešanja Bitcoin, ki jih poznam, objavlja Bitcoin Blender (vendar ni specifičen za to storitev). Ključne točke o mešanju Bitcoin so povzete spodaj. Vseeno pa toplo priporočam, da preberete dokument o Bitcoin Blenderju, saj gre za veliko več podrobnosti o tej zelo specializirani temi, kot je to, kar spada v okvir tega splošnega vodnika..

Bitcoin mešalniki

Če želite mešati Bitcoin, potrebujete storitev mešalnika Bitcoin (znana tudi kot Bitcoin mešalec). Sama spletna mesta, kot je LocalBitcoins.com, obstajajo tudi sami. To pa ni priporočljivo, saj ne bo resnično odstranilo škode in bo morda za zaupanje potreboval zaupanja vredna spletna mesta, za katera veljajo pravni nalogi. Uporaba CoinJoin lahko pripomore k izboljšanju anonimnosti pri samodejnem mešanju, vendar je treba upoštevati le, če resnično veste, kaj počnete, ko gre za analizo Bitcoin in blockchain. Mešalci Bitcoin so centralizirane storitve, ki hranijo velike rezerve čistega Bitcoina. Za plačilo storitve vam omogočajo, da zamenjate svoj Bitcoin za čisti Bitcoin. Mešalniki Bitcoin so na voljo v dveh osnovnih okusih - mešalniki Tor in mešalniki clearweb (redni internet).

Tor mešalniki

Tor mešalniki obstajajo samo v storitvah Tor Hidden Services (aka temni splet) in so zato najboljša možnost za največjo anonimnost. Na drugi strani so izvajalci teh storitev sami anonimni. To pomeni, da nič ne prepreči, da bi izginili z vašimi kovanci! Poleg tega so mešalniki Tor še posebej ranljivi za lažne prevare (glej spodaj). Uveljavljeni Tor mešalniki z močnim ugledom v Bitcoin skupnosti vključujejo:

 • Bitcoin Blender (http://bitblendervrfkzr.onion)
 • Grams Helix (http://grams7enufi7jmdl.onion/helix)

Ko uporabljate mešalnik Tor, morate v brskalniku Tor vedno onemogočiti JavaScript. Bitcoin Javascript

Clearweb mešalniki

Clearweb mešalniki obstajajo na običajnem internetu. Večina jih je pravno registriranih podjetij. To pomeni, da jih je mogoče preklicati za informacije o transakcijah. Vendar pa številne tovrstne storitve obljubljajo, da ne bodo imele dnevnikov ali osebnih podatkov. Veliko mešalnikov clearweb uporablja CloudFlare. To je odlično za zaščito njihovih spletnih strani pred napadi distribuirane zavrnitve storitve (DDoS), vendar nosi potencialna tveganja za zasebnost. Eno takšnih tveganj je pogosto zahteva, da se omogoči JavaScript, da bi lahko konkurirali Captchas. Glavna prednost čistilnih mešalnikov je, da je veliko manj verjetno, da se bodo z denarjem izognili (čeprav nič ne moremo stoodstotno zagotoviti). Njihova uporaba običajnih HTTPS certifikatov pomeni tudi veliko manj verjetno, da boste postali žrtev lažne prevare. Seveda se lahko povežete s čistilnimi mešalniki z brskalnikom Tor ali VPN, da skrijete svoj IP naslov iz mešalnika. To bo izboljšalo vašo zasebnost, vendar z mešalnikom Tor ni tako anonimno. Tu velja tudi nasvet, ki ga je izdala LocalBitcoins.com o nevarnosti prenosa sredstev Bitcoin preko Tor.

Pazite lažnega predstavljanja

Internet je preplavljen s ponarejenimi povezavami do spletnih mest mešalnikov Bitcoin. Tudi priljubljena spletna mesta z visokim profilom lahko prenašajo ponarejene povezave z lažnim predstavljanjem. Večina mešalnih mest Clearweb uporablja HTTPS. Če so imena domen videti zakonita in ima spletno mesto veljaven certifikat HTTPS (poiščite zaprto ključavnico v URL-vrstici), potem je spletno mesto skoraj zagotovo pristno. Enako ne moremo trditi za mešalna mesta Tor, ki nimajo jasno prepoznavnih imen domen ali uporabljajo certifikate HTTPS. Nekatera spletna mesta z lažnim predstavljanjem izgledajo zelo prepričljiva, tako da bi se celo uporabniki, ki so seznanjeni s pristnim spletnim mestom, lahko prevarali. Kolikor vem, so povezave v tem članku pristne, vendar zanje ne prevzemam nobene odgovornosti. Enako velja tudi za zanesljivost storitev, tudi če so pristne. Preden zaupate katero koli spletno mesto s svojim Bitcoin-jem, opravite svoje raziskave.

Funkcije anonimizacije Bitcoin Mixer-a

Tudi pri mešanju Bitcoina bo določen nasprotnik lahko uporabil tehnike analize verige blokov (načeloma podobne prometni korelaciji) za sledenje Bitcoin sledi. Da bi preprečili to grožnjo, mešalniki pogosto ponujajo nekatere ali vse naslednje značilnosti zakulisja:

 • Naključna pristojbina za storitve - ker lahko fiksna pristojbina za storitve na blokovni verigi pokaže, katera storitev mešalnika je bila uporabljena.
 • Naključna zamuda - to otežuje povezovanje transakcij, ki vstopajo v denarnico in izstopajo iz nje.
 • Večkratni dvigi - s tem lahko prejemate mešane kovance z več transakcijami in več denarnicami, da skrijete transakcijo.

Za maksimalno anonimnost bi morali izkoristiti vse takšne razpoložljive funkcije.

Analiza barve

Pri mešanju Bitcoin je "taint" povezava med vašimi starimi kovanci in novimi. 0% taint = sploh ni povezave. V preteklosti je Blockchain.info ponudil brezplačno orodje za "analizo taint", ki vam je omogočilo, da ročno preverite, ali je taint. Vendar je to orodje izklopil, vendar v času pisanja ni nobene prave alternative.

Moja izkušnja

Odločil sem se za uporabo priljubljenega mešalnika Tor Helix by Grams, ki ponuja naslednje funkcije:

 • Cena standardne storitve (2,5%)
 • Prilagodljiva zamuda (neobvezno, do 24 ur)
 • Večkratni umiki naslovov (neobvezno)
 • Izbirno 2FA (dvofaktorska avtentikacija)

Pristojbina za storitev ni naključna, vendar s tem lahko živim. Pomembneje za namen tega priročnika je, da trgovina zahteva dokaj nizek minimum 0,01 BTC (kot je bilo, sem za ta korak morala malo napolniti sredstva v svoji denarnici). Lahko se registrirate za račun, vendar sem se odločil za možnost Helix Light (quick mix).

 1. Ustvarite novo Bitcoin denarnico, v katero boste poslali novo mešani, neobnovljeni Bitcoin. Pozovimo to denarnico mešalnika # 3. Zmešala bom sredstva, shranjena v denarnici št. 2, ki sem jih ustvarila prej.
 2. Grams Helix je mešalnik Tor, zato je na voljo samo prek omrežja Tor Sid Services. Tako zaprem brskalnik Tor in obiščem (http://grams7enufi7jmdl.onion/helix).
 3. Na zavihku Helix Light vnesite naslove Bitcoin Wallet, na katere želite, da so kovanci poslani (v mojem primeru denarnica # 3, v mojem primeru). Kovanci lahko pošljete do pet naslovov, da pomagate pri prikrivanju transakcije.Helix
 4. Nato vam prejmete naslov denarniške denarnice, s katerim lahko pošljete svoje "umazane" kovance. Te sem poslal iz denarnice # 2. Helix LightHelix ponuja tudi PGP ključ, ki preverja sprejemno denarnico, ki jo je ustvaril za to transakcijo. Ta ključ shranite v primeru kakršnih koli težav in morate dokazati, da je prišlo do transakcije. Besedilo ključa PGP sem preprosto prilepil v besedilno datoteko v računalniku. Ko je transakcija uspešno zaključena, jo je mogoče varno izbrisati.
 5. Osvežite spletno stran, če želite preveriti, da je bilo plačilo prejeto (na to boste morda morali počakati nekaj minut). Nato lahko povečate anonimnost, tako da dodate naključno zamudo (1-6 ur) in / ali pošljete v več denarnic. Priporočamo obe možnosti.

Helix Osvežite ali zaznamek in obiščite to spletno stran za končno potrditev, ko je transakcija zaključena. Zdaj bi morali videti mešani Bitcoin v svoji denarnici (mešalnica denarnica # 3 zame). Ko preverite, ali je Bitcoin v vaši denarnici, pritisnite tipko »Odstrani Helix«, da izbrišete vse zapise posla s strežnikov Helix. Nato sredstva prenesite iz denarnice, v katero ste prejeli mešana sredstva, v drugo denarnico. Samo da se prepričam. Nato bi mešalni Bitcoin preveril, ali je trenutno videti, da tega ni mogoče storiti. Ne glede na to bi bilo treba Bitcoin do zdaj dobro mešati.

Uporaba Bitcoina za nakup VPN anonimno

Zdaj, ko imate nekaj zelo anonimnega Bitcoina, je čas, da ga porabite! Z njim lahko kupite naročnino VPN, vendar je postopek podoben ne glede na nakup. Če kupujete naročnino VPN, ne pozabite, da je plačilo morda anonimno, ponudnik VPN bo vedno vedel vaš pravi naslov IP. Zato nikoli niste resnično anonimni. Izjema od tega pravila je, če VPN prek Tor uporabljate v kombinaciji z anonimnim plačilnim sredstvom, kot je pravilno mešan Bitcoin. To lahko omogoči resnično anonimnost pri uporabi VPN, ker omrežje Tor skriva vaš IP od ponudnika VPN. AirVPN je edina storitev VPN, za katero vem, da podpira to funkcijo. Upoštevajte, da se postopek plačevanja z Bitcoinom precej razlikuje od ponudnika do ponudnika. Za ta primer sem se odločil uporabiti Mullvad.

 1. Registrirajte se za nov račun ali se prijavite v obstoječi (za več podrobnosti glejte naš pregled Mullvad). Na strani Moj račun izberite zavihek Bitcoin, izberite koliko časa želite plačati in pritisnite gumb »Zahtevaj podatke o plačilu«..Mullvad
 2. Mullvad bo ustvaril denarnico za enkratno uporabo. Denar pošljite na navedeni naslov.Mullvad
 3. Ko bo Bitcoin plačilo prejelo vsaj eno potrditev, bo vaš račun nakazan z nakupljenim časom. Uživajte!

Recept za zasebnost Bitcoin

Bitcoin ni sam po sebi anonimen. V bistvu daleč od tega. Z nekaj truda pa je mogoče narediti zelo anonimno (ni 100% zajamčena anonimnost). Po mojih izkušnjah je bilo kupovanje in mešanje bitcoinov neboleč postopek, vendar zahteva nekaj dela. Je vredno truda? Samo vi se lahko odločite za to. Za informacije o tem, kako anonimno kupiti VPN, kliknite tukaj.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me