Začelo se je preprosto. Želel sem ustvariti rudarsko ploščad z nameščenimi ventilatorji, da bi jo lahko vodil tišje in hladneje.


Spremenil se je v celovit projekt, kjer sem končal z gradnjo vrhunske rudarske ploščadi z ogromnimi ventilatorji in bakrenimi cevmi - večina ožičenja poteka skozi bakrene cevi (seveda ga lahko uporabljate tudi kot navaden računalnik). Pokazal vam bom, kako lahko tudi vi in ​​kaj je na voljo za različico 2!

Končana različica 1

Oglejte si video, če si želite ogledati različico 1 v akciji. Če želite videti, kako je bil zgrajen, preberite članek in se pozanimajte o njegovih izboljšavah v prihodnosti.

Nisem prepričan, zakaj, vendar sem se odločil, da želim, da je tudi moja nova ploščad lepa, in seveda (!) So mi v glavo stopile bakrene cevi. Ena misel je vodila k drugi, in seveda sem se odločil, da je treba kable speljati tudi skozi bakreno cev, samo zato, da bo vse izjemno urejeno. Zdaj je bil čas za načrtovanje!

Načrt

Preden se je lotil tako obsežnega projekta, je bil čas za načrtovanje. Odpeljal sem svojega zaupanja vrednega Autodesk Inventor in začel načrtovati. Na srečo sem lahko dobil skoraj vse gradivo, ki sem ga potreboval od GrabCAD-a ali same knjižnice Autodesk. Zato je šele prišlo vse do razmišljanja. Imel sem načrt papirja, kam bo šlo vse ožičenje in kam bodo vstopili in izstopili iz okvirja. Ustvariti sem moral tudi 4-smerni spoj, ki bi ga bilo treba brušiti z CNC-jem, saj za to žal ni standarda za bakrene cevi.

Gradnja rudarske ploščadi

Kot pri vsakem projektu tudi pri CADingu vedno manjkate nekaj. Na srečo je bil načrt, ki sem ga ustvaril, nekoliko prilagodljiv in končni izdelek še vedno izgleda odlično! Ena ključnih razlik, ki jo lahko opazite, je, da sem prvotno nameraval uporabiti kromirane spoje, ki se uporabljajo za ustvarjanje zaslonskih enot. Vendar sem na koncu ugotovil, da je veliko bolj učinkovito in bolje uporabiti standardne spoje bakrenih cevi.

Iskanje orodij & Materiali

Z načrtovanim načrtom je ostalo le še zbiranje materialov in sestavljanje. Kljub temu, da zveni enostavno, je pridobivanje materialov razmeroma enostavno, vse pa lahko imate v enem tednu. Vendar mi zaupajte, ko rečem, da montaža ni. Potem boste imeli nočne more o kabliranju.

Cevi in ​​aluminijasti spoji

Bakrene cevi in ​​priključki so enostavni za pridobivanje. To so standardizirane velikosti in jih boste našli v večini trgovin s strojno opremo. Na žalost so lahko aluminijasti kosi zapletenejši. Na srečo imam prijatelja s CNC strojem in smo naredili 8 vogalnih kosov v 2 dneh s pomočjo datoteke CAD, ki sem jo ustvaril. Kmalu bom naložila te datoteke v GrabCAD, vendar lahko za njihovo ustvarjanje uporabite tudi 3D tiskanje ali celo les..

Prav tako boste morali ustvariti luknje in reže v bakrenih ceveh, ki jih boste namenili za vhod / izhod žice, pritrdilne vijake in naslone GPU. To lahko storite s stopenjskim svedrom ali pa jih strokovno obdelate za približno 100 dolarjev. Poleg tega boste potrebovali nekaj jeklene volne za čiščenje cevi, rezalnik cevi in ​​nekaj PVC traku.

Bakrene cevi

Računalniški deli & Programska oprema

Zbrati boste morali vse računalniške dele, ki jih boste potrebovali. Ker uporabljam ta okvir in gradim kot rudarsko ploščad, sem tako sprejel odločitve o nakupu. Več o Ethereum Mining lahko preberete tukaj, če želite izvedeti več. Tudi za operacijski sistem sem uporabil etOS, saj je kot nalašč, če želite rudariti Ethereum, Monero ali ZCash.

Računalniški deli

Oboževalci

Za hlajenje različice 1 je bil Noctua dovolj prijazen, da mi je priskrbel osem 140-milimetrskih ventilatorjev in hladilnik CPU-ja. Ne le, da sem izjemno zadovoljen z delovanjem obeh izdelkov, ampak se tudi odlično ujemata z barvno shemo! Za konec pa so mi zagotovili tudi protivibracijske držale, kar mi omogoča, da ventilatorje tiho in brez prenašanja vibracij na okvir.

Navijači Noctua

Za drugo različico bom dodal AIO vodno hlajenje iz Arktike.

Ožičenje

Ker se noben od priključkov (na primer ventilatorskih zatičev) ne more prilegati skozi bakreno cev kot celoto, moram ustvariti svoje ožičenje. Za to boste potrebovali vse, od rokavov, do zatičev, pokrovov in celo toplote skrči. Ugotovil sem, da ima Mod-One veliko odličnih možnosti in vsebine, vendar niso nujno najcenejše.

Glede orodij boste potrebovali vžigalnik, rezalnike / odstranjevalec žice, orodje za stiskanje in spajkalnik.

Vse pride skupaj

1. korak: Gradnja baze rudarskih ploščadi

Ko so bili vsi materiali na mestu, bakrene cevi pa so bile strojno obdelane, je prišel čas za začetek montaže. Najlažji način za to je, da začnete na dnu z pritrditvami CPU in PSU. To je bilo storiti razmeroma enostavno. Včasih bo prileganje med bakrenimi cevmi in spoji rahlo ohlapno, zato uporabite nekaj PVC traku ali električnega traku, da ustvarite tesno prileganje.

Na žalost, ker ožičenje poteka skozi ploščad, rudarske ploščice ne morete lepiti skupaj do samega konca.

1. rudarska ploščad 1. korak

2. korak: Namestite matično ploščo, PSU in GPU

Ko je bila osnova sestavljena, sem preveril, ali sem lahko stabilno pritrdil matično ploščo na ploščad. Spoznal sem, da so proti vibracijskim nastavkom Noctua chromax kot nalašč za to delo. Njihovi značilni nosilci ventilatorjev so bili idealni tudi za odčitavanje običajnih vibracij iz PSU-ja. Všeč mi je bilo dejstvo, da sta se oba ujemala z barvo bakra, čeprav je bilo to nenamerno.

Korak 2 za rudarjenje

Ko sem osnovni del dokončal, je bil čas, da se pomaknem na pritrditev GPU-ja. Eden izmed dejavnikov, ki jih v svoji CAD zasnovi nisem upošteval, je bila dolžina kabelskih podaljškov PCI. Se pravi pomanjkanje dolžine. To je pomenilo, da moram zmanjšati višino hrbtnega naslona in položaja sprednjega vzmetenja. Na srečo je bilo to zelo enostavno storiti in le zahtevati sekač cevi.

Toda na koncu, da ima sprednji del enako skupno višino kot ventilatorji, sem moral dodati dodatne T-zglobe in še eno vodoravno prečko.

3. korak: Sestavite celoten okvir

Naslednji korak je razmeroma enostaven, sestavite preostali del zunanjega okvirja in poskrbite, da bodo stvari čim bolj simetrične in ravni..

Korak 3 za rudarjenje

Ko ste zadovoljni s tem, namestite ventilatorje v zadnji del, kot je prikazano na sliki. Takrat boste morali začeti ožičenje, saj bodo vse žice ventilatorja morale iti skozi bakreno cev. Ko to počnete, se prepričajte, da imate sistem za opombo različnih žic (npr. Barv ali številk), tako da, ko gre za spajanje kablov, to storite pravilno in ne kratek stik sistema.

4. korak: Povežite GPU-je

To je najtežji korak. Medtem ko sem v CAD-u preizkusil, da bi se 36 žic prilegalo več kot dovolj enostavno skozi bakrene cevi, nisem upošteval tulcev in ne zmanjšanega premera v ovinkih. Zato v bakrenih ceveh žice nimajo rokavov.

Na začetku sem vse žice prerezal na enako dolžino in zavijal njihove konce. Te sem nato prestavil skozi bakrene cevi, dokler niso prišli do izhoda. Nato sem PSU postavil na svoje mesto in razrezal vsako od njih na zahtevano dolžino. Če žic niste označili, boste morali vsakemu dati majhen vlačilnik, da boste ugotovili, katera je, da boste pravilno povezali nožice..

V bakrene cevi sem postavil tudi nekaj feritnih obročev, da sem zmanjšal električna polja.

4. Rudarsko kolo

5. korak: Preizkusite sistem

Ko sem postavil vse ožičenje, je bil čas, da preizkusim sistem. Za testiranje sem uporabil stari računalnik, tako da če bi šlo kaj narobe, ne bi zapravil drage opreme.

Začel sem z oboževalci. Žal sem imel nekaj težav s konektorji, ki so se razdelili znotraj cevi, zaradi česar sem moral razstaviti celoten odsek ventilatorjev. V prihodnosti bom žice spajal skupaj, namesto da bi uporabil podaljšek.

Nato sem preizkusil vsako žico GPU s starim 7950. Na srečo so vse te delovale brezhibno. V prihodnosti pa bom uporabil nekaj žičnih glavnikov samo zato, da bodo žice lepše izgledale v bližini GPU-jev.

Korak za rudarjenje 5. korak

6. korak: Končna montaža

Z vsem delom je bil čas, da sestavimo celotno ploščad. To je bilo najlažje delo, saj je bilo potrebno le reševanje cevi in ​​priključkov.
6. rudarska ploščad

Strep 7: Vaša izdelava rudarskih ploščadi je končana

Ko sem dal zadnji testni ploščici, sem na sklepe nanesel majhno količino super lepila. Poskrbel sem, da lepilo uporabljam le v sklepih, kjer ni bilo nobenih žic, da se ne bi prehranjeval skozi njih. Prav tako sem se izognil nekaterim jedrnim križiščem, tako da bi ga, če bi moral popraviti, zlahka razstaviti.

Vendar lahko po želji zlepite celotno rudarsko ploščad. Z majhno količino toplote naj se sklepi zlahka razidejo.

To je to; lepota je popolna.

Ultimate rudarska prevleka

Ne samo, da sem bil na koncu videti super, ampak s fantastičnimi Noctua ventilatorji sem uspel doseči tudi odlično hlajenje in občutno nižje obratovalne temperature.

Kmalu bo prišla različica 2, tu pa so spremembe, ki jih bom uvajal.

  1. GPU-ji bodo ohlajeni s sistemom Arctic Cooling Accelero Hybrid III.
  2. 100% ožičenja bo potekalo skozi bakrene cevi
  3. Glavniki za žice
  4. Bistveno zmanjšana velikost

Če želite izvedeti za to, se naročite na naše novice in spremljajte nas na naših družbenih omrežjih.
Imate kakšne povratne informacije? Sporočite mi v komentarjih.

Obožujete projekt in idejo? Delite ga s prijatelji!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me