V tej vadnici vam prikazujemo dva načina za ustvarjanje in uporabo lastne rešitve za shranjevanje v oblaku z uporabo Nextcloud. Kot smo razpravljali v celotnem pregledu Nextcloud, lahko Nextcloud lokalno gostujete na lastni strojni opremi ali pa oddaljujete na izposojenem prostoru strežnika.

Nastavitev primerka oblaka Nextcloud je lahko tako zapletena, kot si želite, vendar je v tem priročniku prikazano, kako enostavno je prehod s komercialnih storitev, kot so Dropbox, Google Drive, iDrive, OneDrive in podobno, v oblačno rešitev, ki imate popoln nadzor nad.

Obe metodi, obravnavani v nadaljevanju, sta tako gostili. To pomeni, da so primeri Nextcloud nameščeni na oddaljenih strežnikih.

Nastavitev popolnoma gostujočega računa Nextcloud

Zamisel o postavitvi lastnega prostora za shranjevanje v oblaku se morda sliši strašljivo, vendar namizna programska oprema Nextcloud omogoča izjemno enostavno. Če lahko nastavite račun Dropbox, potem lahko nastavite popolnoma gosti račun Nextcloud.

Nextcloud se je povezal s številnimi ponudniki za shranjevanje v oblaku, ki bodo za vas nastavili in upravljali primerek Nextcloud. Večina od njih ponuja brezplačen preizkusni nivo z omejenim pomnilnikom, ki ga je mogoče za doplačilo razširiti.


Vendar se morate zavedati, da "osebni" Nextcloud računi v celoti upravljajo ponudnika. Poleg posledic za zasebnost (ponudnik ima popoln dostop do vaših datotek in podatkov računa) ima večina teh računov omejen nabor funkcij, ki ga določi ponudnik.

Ti računi na splošno zagotavljajo vse, kar večina ljudi potrebuje od osebne storitve v oblaku, vključno s fotogalerijo in predvajalnikom glasbe, vendar morda ne ponujajo bolj naprednih funkcij, kot so različica datotek in šifriranje od konca do konca.

V večini primerov je možno (za doplačilo) nadgraditi te osebne račune skrbnikov računov. Ko imate dostop do skrbnika, se lahko vstavite v vsebino svojega srca in dodate poljubne funkcije, tako da namestite ustrezno aplikacijo Nextcloud.

Samo zavedajte se, da ima ponudnik računa še vedno skrbniški dostop do vašega računa, čeprav lahko posledice za zasebnost to močno omilimo, če omogočimo šifriranje od konca do konca..

1. Prenesite, namestite in zaženite namizni odjemalec Nextcloud ali mobilno aplikacijo za vašo platformo. V tej vadnici bomo uporabili aplikacijo Windows, vendar je postopek v bistvu enak na vseh platformah.

2. Izberite »Registracija pri ponudniku«.

registrirajte naslednji oblak pri ponudniku

3. Vnesite svoj e-poštni naslov in izberite ponudnika računa. Programska oprema bo priporočila enega za vas ali kliknite »spremeni ponudnika« za seznam, ki daje prednost storitvam blizu vaše geografske lokacije (ali če uporabljate VPN, vašo navidezno geografsko lokacijo!).

Izbira storitve za povezavo naslednjega oblaka

Za to vadnico smo izbrali OwnCube, ker je brezplačni osebni račun s 5 GB dokaj velikodušen, zato raje strežnike s sedežem v Nemčiji pred Avstrijo zaradi zasebnosti.

Po izbiri boste morali sprejeti Pogoje storitve Nextcloud, preden boste lahko kliknili »Naprej«.

4. Odločite se, katere mape želite sinhronizirati z računalnikom s strežnika in katere mape v računalniku želite sinhronizirati s strežnikom..

nextcloud nastavljena lokalna mapa

Pritisnite Connect, ko ste pripravljeni. In to je vse, kar morate storiti. Rekli smo, da je enostavno!

sinhroniziranje mape v naslednjem oblaku

Vaš ponudnik vam bo poslal e-poštno sporočilo o potrditvi, da je bil vaš račun ustvarjen, in navedel naslov strežnika in podatke za prijavo, ki jih boste potrebovali za dostop do spletnega portala in povezovanje aplikacij v drugih napravah.

naslednja integracija lastne kocke v oblaku

Prva stvar, ki jo boste verjetno želeli storiti, je, da se prijavite na spletni portal, da bi raziskali celoten nabor funkcij, ki so na voljo za vaš račun.

Ustvarjanje primerka Nextcloud na oddaljenem strežniku

Čeprav je zelo enostavno vzpostaviti račun, popolnoma gostovan račun, kot je zgoraj omenjeni, pomeni, da nimate popolnega nadzora nad svojim oblakom. Upravlja se vam, čeprav ste plačali za dostop skrbnika.

Če želite popoln nadzor (kar je navsezadnje glavna privlačnost Nextcloud-a), potem je to najlažji način s pomočjo spletnega namestitvenega programa Nextcloud..

1. Nakup nekaj strežniškega prostora. Teoretično lahko uporabite brezplačni račun strežnika, vendar smo pri raziskovanju tega članka našli zelo malo brezplačnih računov, ki ustrezajo sistemskim zahtevam strežnika Nextcloud. Preverite, ali katera koli storitev, ki jo prijavite, ustreza tem zahtevam.

2. Prenesite datoteko spletnega namestitvenega programa nextcloud, setup-nextcloud.php.

3. Prijavite se na nadzorno ploščo vašega strežnika in se pomaknite do strani File Manager. Kliknite gumb Naloži in izberite datoteko setup-nextcloud.php, ki ste jo prenesli v zadnjem koraku. Te podrobnosti se pri ponudniku spletnega gostovanja lahko nekoliko razlikujejo, na splošno pa so zelo podobne.

4. V kateri koli brskalnik vnesite URL: www. [Yourdomainname.com] /setup-nextcloud.php (očitno nadomestite [yourdomainname.com] z lastnim domenskim imenom), da odprete čarovnika za nastavitev Nextcloud. Naprej.

Če ste datoteko setup-nextcloud.php naložili v podimenik, ne pa neposredno v koren, boste morali v URL dodati celotno pot.

čarovnik za nastavitev 1. korak

5. Nextcloud bo sprožil preverjanje in zagotovil, da so na voljo vse odvisnosti, ki jih potrebuje. To lahko traja nekaj minut. Nato lahko namestite kamor koli želite. Z veseljem smo ga namestili v trenutni korenski imenik, zato vnesemo ».«. Naprej.

nextcloud preverjanje odvisnosti v čarovniku za nastavitev

6. Po nekaj trenutkih boste prejeli sporočilo, da je namestitev uspešna. Zdaj pritisnite Naprej.

Naslednji oblak je zdaj nameščen

7. Ustvariti boste morali uporabniško ime in geslo skrbnika, ki se uporabljata za prijavo v nov oblak. Ko končate, dokončajte nastavitev.

zaključi naslednjič

Upoštevali smo opozorilo o uspešnosti in nadgradili bomo knjižnico SQL!

8. Vpišite svoje ime domene v URL vrstico brskalnika in se prijavite s pomočjo poverilnic, ki ste jih pravkar ustvarili. Ko se prvič prijavite, bo konzola zelo gola, zato dodajte funkcije v ikono računa v zgornjem desnem kotu -> Aplikacije.

naslednji oblak dodajte aplikacije

9. Poglejte seznam aplikacij in prenesite Enable, ki vam je všeč. Če ne najdete tistega, kar iščete, uporabite priročno funkcijo iskanja.

naslednji zaslon aplikacij v oblaku

In nastavljeni ste! Očitno je na voljo več možnosti, s katerimi se lahko igrate kot skrbnik, vendar te ne spadajo v okvir te vaje.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me