Kako se skriti pred ponudnikom internetnih storitev

Vaš ponudnik internetnih storitev (ISP) lahko enostavno izve vse o vaši spletni dejavnosti če niste dovolj previdni.

Če želite med brskanjem po spletu ostati anonimni, lahko svojo virtualno osebno izkaznico skrijete pred ponudnikom internetnih storitev.

V tem članku si lahko preberete o orodja, ki pomagajo zaščititi vašo dejavnost.

Kaj moj ponudnik internetnih storitev ve o meni?

Vaš ponudnik internetnih storitev ve vse, kar počnete prek spleta.


Ne samo to, vse te podatke beležijo tudi oni. Ti podatki vključujejo vse s spletnih mest, ki ste jih obiskali, prenesene podatke, če vas mučijo in verjetno še vse, kar si lahko omislite.

V nekaterih državah vaš ponudnik internetnih storitev s temi podatki ne bo storil ničesar - vendar je to zelo redko!

V večini primerov ga bodo uporabili za analizo svojih uporabnikov in prodajo njihovih podatkov.

V hujših primerih vas lahko prodajo vladi (ali pa se naročijo, naj podatke sprostijo).

Poleg tega vas lahko prijavijo podjetjem zaradi nezakonitih dejavnosti, kot so hudourništvo. Zato priporočamo, da naši bralci uporabljajo VPN za hudournike in tako varujejo vaše podatke. Ker vaš ponudnik internetnih storitev ne more videti, kaj počnete v spletu, ne more videti, kaj mučite, kar pomeni, da lahko vodite hudourniške šove, ne da bi se morali bati..

Kako v ponudniku internetnih storitev skriti internetne dejavnosti

Tako zdaj veste, kaj vaš ponudnik internetnih storitev ve o vas - dobesedno vse, kar počnete prek spleta.

Čas je, da se naučite, kako svoje internetne aktivnosti skriti pred ponudnikom internetnih storitev.

Uporabite VPN

VPN (virtualno zasebno omrežje) omogoča šifrirano omrežno povezavo prek javnega omrežja, zato ščiti vaš IP naslov pred radovednimi očmi.VPN

To je najvarnejši način, da ohranite svojo zasebnost in brskate po spletu brez sledenja ponudnikom internetnih storitev in beleženja spletnih aktivnosti.

Obstajajo brezplačne storitve VPN tam, toda prosim, upoštevajte to morda niso vredni tvegati, saj njihov prihodek ni odvisen od tega, da boste anonimni in varni na internetu.

Vendar pa, Storitve VPN, ki zahtevajo plačilo, bodo zagotovo ostale varne in zasebne, saj jih pogodba zavezuje k temu.

Tukaj si lahko ogledate seznam najboljših vpn storitev, ki smo jih izbrali iz širokega izbora, da vam ponudimo resnično najboljše izmed vseh.

Uporabite proxy

Proxy je podoben VPN, vendar bo le zaščitil promet vašega spletnega brskalnika.
Zastopnik

Vendar pa, pooblaščenci pogosto niso stoodstotno varni za uporabo. Gostitelj proxy strežnika lahko vidi vaš IP naslov in promet, ki poteka skozi proxy.

Javni posredniki, tako kot brezplačni VPN-ji niso varni saj jih lahko izvaja vsak, so počasni in nimate razloga, da bi zaupali operaterju, ki vodi proxy.

Namesto javnih pooblaščencev, priporočamo uporabo zasebnih pooblaščencev, saj so hitrejše in varnejše. Za natančnejšo analizo proxyjev preberite naš vodič po proxy strežniku in se pozanimajte o razlikah in podobnostih proxy in VPN-jev.

Brskaj s Tor

Tor je drugačna vrsta brskalnika. Deluje s preusmeritvijo vaše povezave skozi več vozlišč.

Zato se imenuje Tor - usmerjevalnik čebule. Vaš promet poteka skozi več plasti kot v čebuli.

To je popolnoma brezplačno in bo vaše brskanje po internetu varno in varno. Veliko ljudi uporablja VPN in Tor skupaj za večjo varnost in zasebnost. če želite to narediti, boste potrebovali Torp VPN, saj pri Toru ne deluje vsaka storitev.

Na žalost bo, za razliko od VPN-ja, ščitil le vaše dejavnosti brskanja po internetu. Poleg tega bo močno oviral vaše hitrosti interneta.

Kako v hudournik brez vašega ponudnika internetnih storitev

Nalaganje vsebine z interneta se morda zdi zelo preprosto in neškodljivo, čeprav včasih tudi je tako, obstajajo varnostni ukrepi, ki jih morate upoštevati, preden kaj naložite. Še posebej velja za vsebine hrepenenja. Torrenting sam po sebi ni nezakonit. Vendar obstajajo gradiva, zaščitena z avtorskimi pravicami, ki jih ne smete prenesti, ne da bi jih plačali.Anonimno hudourništvo

Lahko naletite na težave pri prenosu vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami, in da se izognete temu, da bi se varno zaščitili z enim od metod in storitev za skrivanje IP naslova.

Prosimo, upoštevajte, da ProPrivacy.com ne podpira in ne spodbuja nezakonitih hudournikov ali nezakonitih spletnih aktivnosti. Namesto tega priporočamo prenos brezplačnih pravnih vsebin in če vas zanima, kje lahko brezplačno najdete odlične stvari, je ta članek o brezplačnih legalnih hudourniških spletnih mestih zlati rudnik za vas.

Kako se skriti od ponudnika internetnih storitev: sklep

Karkoli že počnete na internetu svoj ISP in v bistvu kdorkoli ga lahko vidi. Mogoče bi radi skrivali stvari, ne zato, ker so nezakonite ali če je z njimi kaj posebej narobe, ampak preprosto ne želite, da ves svet ve o tem.Kako se skrijete s sklepom ponudnika internetnih storitev

To je takrat storitve zasebnosti so v pomoč. Najbolj varna izbira je vsekakor komercialna storitev VPN, vendar lahko danes izbirate med drugimi različnimi storitvami, ki pomagajo ostati varni in zasebni na internetu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me