Mnogi ljudje uporabljajo najboljše storitve VPN, da se zaščitijo pred nasilniki za zaščito avtorskih pravic, vendar trajna nevarnost, da se povezava VPN zmanjša, pušča BitTorrent promet, da bo svet viden.

Nekateri ponudniki VPN, kot so zasebni dostop do interneta, Mullvad in VPNArea, (za najboljši VPN v letu 2018 si oglejte naše ocene VPN) vključujejo internetno stikalo za ubijanje v svoje odjemalce VPN (VPNArea vključuje celo stikalo za ubijanje po aplikaciji) in prej smo razpravljali o drugih rešitvah problema.

Obstaja pa še en neposrednejši način, da s požarnim zidom poženete svoje lastno stikalo za ubijanje (bodisi globalno bodisi na aplikacijo).

Uporaba vgrajenega požarnega zidu Windows

V operacijskem sistemu Windows 7 je enostavno vstaviti stikalo za prekinitev z vgrajenim požarnim zidom.

V sistemu Windows 8.x so stvari bolj zapletene, ker Center za omrežje in skupno rabo ne omogoča spreminjanja vrste omrežja iz domačega v javno. Prav tako nismo mogli dobiti Windows 8.1 za prikazovanje naše povezave OpenVPN v centru za omrežje in skupno rabo.


Prvo težavo je mogoče rešiti z upoštevanjem teh navodil in mora biti v redu za povezave PPTP in L2TP. Vendar drugega nismo uspeli rešiti, zato smo se obrnili na požarni zid Comodo.

V preostalem delu te vadbe je predpostavljeno, da uporabljate OpenVPN (ne bi smelo biti pomembno, ali prek odjemalca VPN po meri ali osnovne odprte kode).

Uporaba požarnega zidu Comodo

Comodo Firewall je samostojen požarni zid, ki za razliko od osnovnega Windows, ki spremlja samo dohodne povezave, spremlja tudi vse odhodne povezave (zelo koristno za preprečevanje virusov, ki so okužili računalnik pred "klicanjem", in komercialno programsko opremo, ki je všeč "pokličite domov" zaradi preverjanja pristnosti).

Požarni zid Comodo lahko prenesete od tu. Da spodnji postopek deluje, boste morali po namestitvi programa Comodo onemogočiti požarni zid Windows.

1. Vnesite fizični naslov svojega VPN-ja

Z vzpostavljeno in odprto povezavo OpenVPN začnite Start -> vnesite „CMD“. V ukazni poziv vnesite ipconfig / all in se pomaknite po njem, dokler ne vidite razdelka z oznako TAP-Win32 (ali TAP-Windows adapter). Upoštevajte fizični naslov in imejte odprto okno za referenco.

cmd

2. Ustvarite novo omrežno cono.

a) Zaženite požarni zid Comodo in se pomaknite do naprednega pogleda (ikona zgoraj levo) -> Požarni zid -> Omrežne cone. Kliknite na puščico na dnu okna Comodo in izberite Dodaj -> Nova omrežna cona

comodo 1

b) Dajte svojemu novemu območju primerno ime in kliknite V redu.

comodo 2

c) Izberite novo omrežje, ki ga ustvarite v omrežju, Add -> Nov naslov

comodo 3

d) Izberite Type: Mac Address in vnesite fizični naslov, ki ste ga zapisali v koraku 1. Kliknite OK.

comodo 4

3. Naredite Ruleset

a) Pojdite v Comodo do požarnega zidu -> Ruleseti in kliknite »Dodaj«.

comodo 5

b) Poimenujte nov Ruleset in kliknite Dodaj.

comodo 6

c) Izberite naslednje nastavitve:

 • Ukrep: Blokiraj
 • Protokol: IP
 • Smer: Vstop ali izhod
 • Naslov vira: poljuben naslov
 • Namembni naslov: poljuben naslov

comodo 7

Kliknite V redu.

d) Ustvarite še dva pravila z naslednjimi nastavitvami:

 • Ukrep: Dovoli
 • Protokol: IP
 • Smer: ven
 • Naslov vira: omrežno območje / vaše območje
 • Namembni naslov: poljuben naslov

e) Ponovite z naslednjimi nastavitvami:

 • Ukrep: Dovoli
 • Protokol: IP
 • Smer: V
 • Naslov vira: poljuben naslov
 • Ciljni naslov: Omrežje / vaše novo ustvarjeno omrežno območje (v našem primeru VPN cona)

Zdaj bi morale biti v vašem Rulettu po meri 3 vrstice - 2 zeleni, ki ji sledi 1 rdeča (v vrstnem redu, prikazanem spodaj) - vrstni red, v katerem so navedena pravila pomembna, saj je to vrstni red, v katerem se uporabljajo. Naročilo lahko spremenite tako, da pravila povlečete z miško ali pa izberete pravilo in v meniju uporabite »Premakni gor« ali »Premakni se navzdol« (puščica na dnu).

comodo 8

4. Uporabite pravilo za programe

a) Odprite požarni zid -> Pravila o prijavi in ​​poiščite aplikacijo, ki jo želite prisiliti v uporabo VPN (če je zanjo že nastavljeno pravilo požarnega zidu) ali pa »Dodaj« novo (kliknite puščico na dnu okna za preletni meni).

comodo 9

b) "Brskaj" do mesta programa, ki ga želite uporabiti (z uporabo katerega koli filtra File Group ali Running Proces)

c) Kliknite izbirni gumb »Use Ruleset« in izberite svoj VPN Ruleset. Kliknite v redu. Tu smo uporabili Ruleset na Google Chrome, lahko pa ga uporabimo tudi za programe, kot je uTorrent.

5. Preizkusite aplikacijo in se prepričajte, da vse deluje.

Ugotovili smo, da je bil potreben ponovni zagon računalnika.

Global Kill stikalo

Namesto tega lahko stvari preprosto poenostavite in izberete »Global« stikalo za uničenje, ki bo prekinilo ves dostop do interneta vašega računalnika, če niste povezani z zasebno zasebno omrežjem. To storite tako, da se pomaknete na požarni zid -> Globalna pravila in dodajte enaka 3 pravila, o katerih smo govorili v 3. koraku "Naredi Ruleset". Ta so lahko v nasprotju z obstoječimi pravili za požarni zid, nekatera od njih boste morda morali odstraniti (morda je potrebnih nekaj poskusov in napak).

Če želite več informacij o varnosti v spletu, si oglejte naš najboljši vpn vodnik za Windows 10.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me