Povečanje vrednosti bitcoinov je neizogibno rodilo popolnoma novo industrijo kibernetskega kriminala. Spletni kriminalci ciljajo naivne uporabnike interneta v želji, da bi izgubili svoje bitcoine.Bitcoin Security Small

Ta članek navaja najpopularnejše prevare, povezane s kriptovalutami, ki vam bodo pomagale ločiti zrnje od drobovja pri ukvarjanju s transakcijami z Bitcoin.

Lažne izmenjave Bitcoin

Kadar koli naletite na oglas, ki vam obeta prodajo bitcoinov po nizki ceni, bodite pozorni, da vas bo morda skušal zvabiti na ločeno spletno mesto za izmenjavo kripto valut. Pri obisku katerega koli menjalnega servisa je treba najprej preveriti, ali uporablja HTTPS. Če se spletni naslov začne s HTTPS, to pomeni, da so vse interakcije vašega spletnega brskalnika in storitve šifrirane in dokaj varne. V primeru, da gre za HTTP, je uporaba te vrste izmenjave nevarna.Lažne izmenjave Bitcoin

Drug znak lažne storitve je goljufija med PayPal in BTC. Takšna spletna mesta ponujajo spletni obrazec, v katerega boste vnesli e-poštno sporočilo PayPal in znesek denarja, ki ga nameravate porabiti. Po tem se prikaže QR koda, ki potrdi transakcijo. Vendar namesto da prejmete vaše Bitcoine, le dobite svoj PayPal račun ukraden.

Rogue Bitcoin Denarnice

Precej težje je prepoznati ločene Bitcoin denarnice, saj je glavni cilj vsake denarnice shranjevanje BTC, ne pa trgovanje z njim. Tako tovrstne goljufije na splošno niso usmerjene v takojšnje denarne dobičke. Pravzaprav vas najpogosteje poskušajo zvabiti v namestitev zlonamerne programske opreme, ki lahko ukrade občutljive podatke.Rogue Bitcoin Denarnice


Če želite prepoznati lažne denarnice, bodite pozorni na sumljive znake. Vprašajte ljudi, ki jim zaupate, če so že prej uporabljali storitev. Preverite spletne ocene in rezultate.

Če je Bitcoin denarnica aplikacija za prenos, jo preglejte, ali obstaja tvegana koda. Spletna mesta, kot je VirusTotal, lahko skenirajo binarne programe programske opreme za znane okužbe z uporabo dveh ducatov antivirusov hkrati.

Lažno predstavljanje

Lažno predstavljanje je verjetno najbolj razširjena prevara v spletnem svetu. Njegov cilj je, v povezavi z Bitcoinom, pritegniti vas, da obiščete ločeno spletno mesto, kamuflirano kot dobro znano in zakonito storitev. Z obiskom psevdo storitev tvegate, da ne izgubite samo bitcoinov, ampak da boste ogrozili vse vaše občutljive podatke, skupaj z ukradeno identiteto.Crypto phishing

Zdi se, da zlonamerno e-poštno sporočilo z lažnim predstavljanjem izvira iz storitve menjave ali denarnice, ki jo uporabljate. Kiber-prevaranti bi lahko dobili vaše osebne podatke po veliki kršitvi podatkov, kot je zloglasni Yahoo heck.

Splošno vodilo je, da se izogibate kliku na hiperpovezave znotraj e-poštnih sporočil. Zlonamerna hiperpovezava se lahko zdi povsem pristna. Uporablja več korakov za preusmeritev, da vas končno pripelje do mesta, ki ga nadzorujejo hekerji. Če se želite izogniti tej nevarnosti, vnesite URL-je neposredno v brskalnik ali uporabite zaznamke.

Pristopite tudi k e-poštnim prilogam s prilogami, ki pogosto ponujajo viruse, kot so odkupna programska oprema.

Goljufi lahko uporabljajo tudi spletne oglase ali črni SEO, da vas usmerijo k obisku lažne menjave ali denarnice, medtem ko Googlovi izrazi, kot sta »Nakup Bitcoin« ali »Bitcoin izmenjava.« S spletnimi mesti, ki jih ujamejo booby, se pogosto prikažejo med najboljšimi rezultati iskanja. Znova uporabite VirusTotal in preverite, ali so spletna mesta varna.

Bitcoin Ponzi sheme

Nekatera spletna mesta predlagajo mamljive ponudbe BTC. Izgledajo predobro, da bi bilo resnično. To je zato, ker so. Na podlagi njihovih trditev lahko svoj BTC dvakrat povečate do naslednjega dne. To je tipična Ponzijeva shema. Takoj, ko pošljete svoj Bitcoin, je verjetnost, da boste dobili celo začetno količino nazaj, zelo majhna.Bitcoin Ponzi sheme

Takšna spletna mesta običajno vključujejo programe napotitve, ki članom omogočajo, da zaslužijo nekaj denarja od novih strank. Kot taka naj bi referenčna povezava v naslovih URL na družbenih medijih delovala kot opozorilni znak. Povezave s referencami so videti takole: website.com/?ref=826.

Lažne obljube rudarjenja v oblaku

Pridobivanje oblakov se nanaša na model, v katerem se posamezniki združujejo in vložijo denar za najem Bitcoin rudarske opreme. Ta ideja je odlična in povsem zakonita. Vendar prevaranti sprožijo svoje prevare, da bi pritegnili zainteresirane in sčasoma dali nižjo donosnost naložbe, namesto da bi držali svojih obljub.Lažne obljube rudarjenja v oblaku

Da bi se izognili prevaram z rudarjenjem v oblaku, natančno proučite možne kazalnike tveganja. Izogibajte se storitev, ki se tržijo prek referenčnih povezav. Bodite prepričani, da je spletno mesto odprto in pošteno, ko gre za to, kateri bazen je zaposlen za rudarstvo, kdo ga upravlja in koliko dohodka lahko dobite. Strokovna služba običajno vključuje nadzorno ploščo za upravljanje procesa in spremljanje vseh operacij.

Trgovanje osebnih tatvin

Kraja bitcoinov sega mimo spletnega sveta. Z novo zakonodajo in nadzorom nad trgovanjem s kriptovalutami, ki se pripravlja na določenih delih sveta, imajo lahko državljani težave pri nakupu in prodaji bitcoinov na običajen način. Ti izzivi so spodbudili Bitcoin ekonomijo, da se je začela seliti brez povezave. Trgovci se začnejo srečevati iz oči v oči, da izvajajo izmenjave.Pri krajih oseb, ki trgujejo

Številni primeri kažejo, kako tvegana je lahko enakovredna izmenjava Bitcoin. Aprila 2017 je bil podjetnik iz Indije oropan, ko je poskušal kupiti BTC po privlačno nizki ceni. Z domnevnimi trgovci se je srečal v nakupovalnem centru. Preiskovalci so ga nato ugrabili in oropali.

Nauk, ki se ga lahko naučite iz tovrstnih incidentov kibernetske kriminalitete brez povezave, je, da je najbolje, da se osebno ne srečujete z neznanimi ljudmi, da bi zamenjali BTC, še posebej, če nosite velike vsote denarja.

Bitcoin Varnost: sklep

Svet Bitcoin raste. Če nameravate biti del tega projekta, upamo, da vam bodo zgornji koraki pomagali ostati varni in med trgovanjem in uporabo BTC-ja.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me