Za vsakega novinca v svetu VPN-jev se lahko zdi, da je v njem veliko žargona. V resnici pa izrazi VPN, ki se redno uporabljajo, niso nepotrebni pogovori s tehnologijo: bistveni so za razumevanje, ali je storitev VPN koristna. Poleg tega mora biti ta terminologija razumljena (vsaj malo), da se zagotovi varna postavitev VPN-ja..


Ne razumite me, da vam ni treba postati strokovnjak za VPN - pravzaprav je raven znanja, ki je potrebna za uspešno vzpostavitev VPN, precej majhna. Še več, če se boste odločili za ugleden in uveljavljen VPN (ki ima svojo programsko opremo VPN), vam sploh ne bo treba vedeti veliko. Razlog? Najboljši VPN-ji, kot je ExpressVPN, imajo v svoji programski opremi vse potrebne možnosti. Zato mora naročnik samo namestiti programsko opremo in nato v meniju VPN izbrati svoje nastavitve.

Ljudje, ki se ne bodo prijavili na VPN z odjemalcem po meri (programska oprema VPN), bodo morali včasih nastaviti nastavitev šifriranja OpenVPN z uporabo programske opreme OpenVPN tretje osebe. To ni tako enostavno, kot samo nalaganje programske opreme VPN po meri svetovnega razreda VPN, vendar niti ni tako težko.

kako namestiti vpn

Šifriranje OpenVPN

OpenVPN je ime najbolj varne šifriranja VPN na trgu. Zaradi dejstva, da zagotavlja neprimerljivo raven varnosti in zasebnosti, je to šifriranje VPN, ki ga naša ekipa tukaj na ProPrivacy.com vedno priporoča, da uporabite.

Zaradi tega ta vodič vključuje vodnike za nastavitev Android in Windows za programsko opremo OpenVPN tretje osebe. Kot tak bo ta vodič komu pomagal (ne glede na njihovo strokovno znanje) nastavite OpenVPN na katerem koli VPN, ki zagotavlja to. Ta vodnik je kot tak izčrpen.

Nastavitve DNS - Ročna nastavitev

Da smo popolnoma temeljiti, smo celo vključili vodnik za ročno nastavitev nastavitev DNS. DNS zahtevkov so pomemben del vašega spletnega prometa ki lahko podarijo vašo lokacijo in identiteto. Da bi a VPN, da boste varni, pomembno je, da nimate "puščanja DNS".

Izbira VPN-ja in namestitev

Prva stvar, ki jo morate storiti po vprašanju, kako vzpostaviti domači VPN, je razmisliti, za kaj želite VPN. In koliko želite porabiti za VPN? Očitno je, da vsi želijo plačati najmanj, vendar lahko plačilo manj povzroči dodatne korake za namestitev (in sicer v razdelkih 4 in 5 tega priročnika).

Najboljši VPN-ji naredijo celotno izkušnjo sprehod po parku. Poleg tega VPN-ji, ki na vrhu svoje igre zagotavljajo tudi najboljše od vsega. Zaradi tega bi lahko nekateri VPN-ji imeli 5 najboljših VPN-jev za šport, 5 najboljših VPN-jev za Windows, najboljših VPN-jev za macbook in 5 najboljših VPN-jev za pretakanje člankov. Samo vi veste, za kaj želite svojo storitev VPN, in olajšati vam bo življenje, da imamo tukaj na ProPrivacy.com pet najboljših seznamov za vsako možno možnost (in če menite, da smo karkoli zamudili, se obrnite na nas). Če želite najti najboljšega omrežja VPN za vas, preprosto uporabite navigacijo na vrhu katere koli strani in poiščite najboljši seznam VPN za svoj namen. Če pa želite samo najboljšo ponudbo, glejte članek o najboljših VPN storitvah.

Kliknite Skozi in se naročite

Zdaj, ko ste se odločili, morate le obiskati njihovo spletno mesto s klikom na povezavo v našem vodniku in se prijaviti na VPN. Za dober VPN sta potrebna samo e-poštni naslov in način plačila, da se lahko prijavite. Plačilo se običajno izvede na več načinov, vključno s kreditno ali debetno kartico, PayPal ali celo Bitcoini za tiste, ki želijo.

Ko se uspešno naročite in dobite geslo, se lahko prijavite na spletno mesto ponudnika VPN in tako dostopate do programske opreme VPN. Če ste uporabnik Android ali iOS, lahko aplikacijo običajno dobite tudi v trgovini Google Play ali iTunes. Ko je nameščen na vašem pametnem telefonu ali tabličnem računalniku, se preprosto prijavite s svojimi poverilnicami, ko ste se prijavili v storitev.

Odločanje o šifriranju

Zdaj, ko ste namestili svoj VPN, se morate odločiti za šifriranje. PPTP je na voljo v večini VPN-jev, vendar je zastareli protokol šifriranja, ki vas ne bo varoval - zato ga ne uporabljajte.

Najboljši protokol VPN, ki je na voljo, je OpenVPN, zato ga, če ga imate v meniju, izberite. Poleg tega nekateri VPN-ji zagotavljajo protokol za nadzor prenosa (TCP) in protokol uporabniškega programa (UDP). TCP je bolj zanesljiv, vendar je UDP hitrejši - torej, če nameravate pretakanje izbrati UDP.

Če želite to narediti, sledite tem korakom:

 1. Kliknite na Nastavitve v vašem VPN-u (morda bi bilo videti zobnik). Nekateri VPN-ji imajo tudi meni »napredne nastavitve.”
 2. V meniju z nastavitvami kliknite »možnosti šifriranja”.
 3. Izberite OpenVPN (TCP za zanesljivost in UDP za pretakanje).

Primer posnetka zaslona ExpressVPN:

možnosti šifriranja expressvpn

L2TP / IPsec (Kako vzpostaviti VPN v operacijskem sistemu Windows 10)

Včasih se nekateri odločijo za uporabo L2TP / IPsec, ker v operacijskem sistemu Windows deluje domače, ne da bi potrebovali programsko opremo drugih proizvajalcev. Ni tako varen kot OpenVPN, vendar je varen (za razliko od PPTP). Če se odločite za uporabo L2TP IPsec, samo sledite zgornjim korakom v svoji VPN programski opremi, vendar izberite L2TP IPsec namesto tega.

Če iz nekega razloga VPN nima odjemalca po meri, ki ima v možnostih L2TP IPsec, ga lahko nastavite ročno, tako da sledite tem korakom:

1. Najprej dodajte novo povezavo VPN s klikom na Ikona za dostop do interneta v sistemski vrstici.

2. Izberite Omrežne nastavitve

l2tp 4

3. Zdaj, ko ste v omrežju & Internetna plošča z nastavitvami, kliknite na VPN > Dodajte povezavo VPN.

l2tp5

4. Na tej stopnji boste potrebovali svoje VPN naslov strežnika za nastavitev povezave VPN. Poleg tega boste zahtevali svoje uporabniško ime in geslo od takrat, ko ste se prijavili na storitev VPN.

5. V meniju »Dodaj povezavo VPN« vnesite naslednje nastavitve:

Ponudnik VPN: Windows (vgrajeno)
Ime povezave: [ime vaše VPN povezave]
Ime ali naslov strežnika: [Naslov vašega strežnika VPN - dobite to od VPN]
Vrsta VPN: L2TP IPsec
Vrsta informacije o prijavi: Uporabniško ime in geslo
Uporabniško ime: Pridobite to pri ponudniku VPN
Geslo: Pridobite to pri ponudniku VPN

V polje vstavite kljukico Zapomni si moje podatke za prijavo.

Kliknite Shrani.

l2tp 8

6. Zdaj, ko ste uspešno ustvarili povezavo L2TP IPsec, morate samo povezati. Če želite to narediti, pojdite na Omrežje & Podokno za internetne nastavitvel. Če se želite povezati s strežnikom VPN, kliknite na ime povezave, nato kliknite Povežite se.

l2tp 7

Nastavitev nastavitev in funkcij odjemalca po meri

Če ste naročeni na priporočenega ponudnika VPN, boste lahko izbrali profesionalne funkcije, kot je kill stikalo in DNS zaščita pred uhajanjem. Poleg tega boste morda lahko preklopili na "Samodejno povezovanje"Funkcija. Stikalo za ustavljanje na požarnem zidu prisili ves promet, da gre skozi tunel VPN. To jamči, da v internetnega ponudnika ne puščate nešifriranega prometa. Samodejna povezava bo tudi znova povezala vaš VPN z izbranim strežnikom, če bo povezava VPN iz kakršnega koli razloga izgubljena (zato vam je ni treba ročno). Če želite vklopiti te funkcije, sledite tem korakom:

 1. V nastavitvi programske opreme VPN kliknite nastavitve.
 2. Vklopite funkcije, ki jih želite uporabiti. Če boš pretakanje piratske vsebine ali delaš karkoli na spletu, kar ti želijo ostati popolnoma zasebni potem pa mi priporočamo vklop funkcijo stikala kill.

Kako nastaviti programsko opremo OpenVPN

OpenVPN: Kako nastaviti VPN na Android

 1. Prenesite program OpenVPN za Android tukaj. Upoštevajte, da je OpenVPN za Android boljša (veliko bolj celovita) aplikacija kot OpenVPN Connect.
 2. Prenesite datoteke .ovpn s spletnega mesta ponudnika VPN
 3. Izvlecite datoteke .OVPN na namizje ali mapo, ki si jo boste zapomnili, npr .: "Datoteke OpenVPN"
 4. Če ne veste, kako izvleči zip datoteko, jo prenesite tukaj. Zip datoteko vstavite v mapo, v katero jo želite odpreti in z desno miškino tipko kliknite datoteko in kliknite "ekstrakt tukaj".
 5. Po ekstrahiranju pošljite e-poštne datoteke .ovpn.
 6. Odprite aplikacijo OpenVPN connect, uvozite datoteke .OVPN, ki ste jih sami poslali po e-pošti (to lahko storite neposredno iz poštne aplikacije) ali s klikom gumba za uvoz v aplikaciji OpenVPN connect.
 7. Povezavi boste morali dati ime po vaši izbiri.
 8. Zdaj se morate samo povezati z enim od strežnikov v aplikaciji. Vprašal vas bo za uporabniško ime in geslo (včasih morate dobiti ponudnika VPN-ja, zato preverite pri njih).

OpenVPN: Kako nastaviti VPN v operacijskem sistemu Windows

 1. Prenesite OpenVPN tukaj
 2. Prenesite datoteke .ovpn s spletnega mesta ponudnika VPN
 3. Sledite navodilom za namestitev, dokler OpenVPN ni uspešno nameščen v računalniku. Če se prikaže sporočilo z vprašanjem, ali želite namestiti gonilnike TAP, izberite da, ker jih potrebujete.

openvpn tap

 1. Odprite in izvlecite .OVPN (dobite jih iz VPN) datotek v to mapo: C: Program FilesOpenVPNconfig
 2. Zdaj ste pripravljeni na povezavo. Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite ikono OpenVPN na namizju in kliknite »Zaženi kot skrbnik“. Ne zaženite ga z dvojnim klikom: zagnati ga morate kot skrbnik. Vprašali se boste, ali ste prepričani, kliknite da.

openvpn admin

 1. Zdaj z desno miškino tipko kliknite ikono OpenVPN v sistemski vrstici (spodnji desni del zaslona) in izberite strežnik, s katerim se želite povezati. Pozvani boste za uporabniško ime in geslo. Kliknite zapomni si moje geslo, da vam ne bo treba ponovno vnesti naslednjega (morali boste vprašati, da si geslo za vsak strežnik zapomni ob prvi povezavi).

Kako ročno nastaviti nastavitve DNS v sistemu Windows

Ljudje bodo morda morali ročno nastaviti nastavitve zahteve za DNS. Poleg tega lahko ljudje, ki se pomotoma prijavijo na VPN, za katerega pozneje ugotovijo, da uporabljajo nevarne strežnike DNS (na primer GoogleDNS ali OpenDNS, ki oba vodijo dnevnike), lahko spremenijo svoje nastavitve DNS, tako da njihove zahteve obravnavajo OpenNIC ali DNS. VIDI. DNS.WATCH in OpenNIC zagotavljata brezplačen dostop do hitrih strežnikov DNS za zahteve.

V spodnjem vodniku sem kot primer uporabil DNS.WATCH, vendar je treba upoštevati, da OpenNIC dejansko velja za celo varnejši.

Ne pozabite, da če ima vaš VPN zaščitene strežnike DNS, jih je veliko bolje uporabiti. Prosimo, stopite v stik s svojim VPN, da dobite želeni in nadomestni DNS naslove od svojega VPN in jih uporabite namesto primerov VPN.WATCH, ki sem jih uporabil spodaj. Če želite spremeniti nastavitve DNS v sistemu Windows, sledite tem preprostim korakom:

1. V sistemski vrstici (spodnji desni del zaslona) z desno miškino tipko kliknite internetno povezavo in kliknite »Odpri center za omrežje in skupno rabo«

2. Z desno tipko miške kliknite vašo aktivno omrežno povezavo in v meniju izberite Lastnosti

sistemski pladenj

3. V oknu Lastnosti povezave izberite IPv4 in nato kliknite Lastnosti.

dns 1

dns2

4. V Lastnosti IPv4 izberite "Uporabite naslednji strežnik DNS..." in vnesite želeni in nadomestni strežnik DNS IPv4. Prednostni strežnik DNS: 84.200.69.80 Nadomestni strežnik DNS: 84.200.70.40

dns 3

5. Zdaj se vrnite v okno lastnosti povezave in nastavite IPv6. Izberite IPv6 in zadeti lastnosti.

dns 4

6. V Lastnosti IPv6 izberite "Uporabite naslednji strežnik DNS..." in vnesite želeni in nadomestni strežnik DNS IPv4. Prednostni strežnik DNS: 2001: 1608: 10: 25 :: 1c04: b12f Nadomestni strežnik DNS: 2001: 1608: 10: 25 :: 9249: d69b

dns 5

7. Zdaj, ko ste spremenili nastavitve DNS, je dobro, da se prepričate, da nimate puščanja DNS, tako da greste na ipleak.net in preverite..

Zaključek

V tem priročniku sem zagotovil enostavno sledenje korakom za vzpostavitev novega VPN-ja. Poleg tega ne pozabite, da imajo vsi priporočeni VPN-ji na naših najboljših petih seznamih tudi svoja navodila za nastavitev. Če si želite ogledati slike, kako vzpostaviti določen VPN, preprosto pojdite na njihovo spletno mesto in si oglejte njihove vodiče. In na koncu, če imate kakršna koli vprašanja, prosimo, ne pustite nam vprašanja spodaj.

Zaslonski naslov naslova: BeautyLine / Shutterstock.com

Kreditna slika: Omelchenko / Shutterstock.com

Kreditna slika: Nobelus / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me