Če razmišljate o nakupu VPN-ja za Windows ali ste pred kratkim kupili naročnino, se morda sprašujete, kako namestiti ta VPN. Dobra novica je, da če ste kupili priporočeno VPN od našega najboljšega vodiča VPN za Windows, bo to delo zelo enostavno. To je zato, ker imajo vrhunski ponudniki VPN-jev prilagojeno programsko opremo VPN po meri, ki jo je neverjetno enostavno namestiti in uporabljati.


Naši priporočeni najboljši VPN za seznam osebnih računalnikov imajo programsko opremo po meri za Windows. Nastavitev VPN je tako preprosta kot naročanje, prenos programske opreme in namestitev. To je daleč najpreprostejši in najboljši način namestitve VPN-ja in ne boste potrebovali nobenega posebnega znanja ali veščin - samo sledite navodilom na zaslonu.

Nekateri manj uveljavljeni VPN morda nimajo programske opreme VPN po meri - ali pa boste morda potrebovali ročno nastavitev. Na splošno priporočamo, da se ne oddaljite od teh VPN-jev (zakaj ne bi preprosto dobili nekaj, kar je združljivo z vašim sistemom Windows?)

Vendar pa želimo pomagati, kadar je le mogoče, zato smo ustvarili ta priročnik za nastavitev za ročno namestitev VPN-ja v sistem Windows. Za ljudi, ki želijo uporabljati šifriranje OpenVPN, smo na koncu vključili tudi vodič za to.

V operacijskem sistemu Windows 10 nastavite VPN

Če želite ročno nastaviti VPN v sistemu Windows, boste potrebovali nekaj podrobnosti iz svoje storitve VPN. Po naročilu na VPN morate od ponudnika dobiti naslednje podatke:

 1. Ime ali naslov strežnika VPN
 2. Protokol VPN. Priporočamo, da se odločite za L2TP / IPsec, IKEv2 ali SSTP ker je PPTP negotov. Za celoten vodič o šifriranju VPN poglejte tukaj.
 3. Uporabniško ime in geslo (za povezavo s strežnikom VPN)

Če vaš Windows VPN določa, da morate uporabiti določeno ime povezave, ga boste morali dobiti tudi od svojega ponudnika VPN. Če ne potrebujete določenega imena, se lahko povežete z uporabniško ustvarjenim imenom po lastni izbiri.

Končno, če vaš VPN za Windows zahteva, da sami nastavite svoje nastavitve proxyja, prosimo, da od ponudnika VPN dobite svoj naslov IP in številko vrat za proxy..

Te podrobnosti shranite skupaj, saj jih boste potrebovali za ročno nastavitev VPN-ja v drugem koraku.

Nastavite svoj VPN za Windows 10

Ko prejmete seznam podrobnosti, lahko v nekaj preprostih korakih ročno nastavite VPN za Windows.

 1. Kliknite gumb Start in v meniju Start izberite Nastavitve. Zdaj kliknite na Omrežje & Internet, kot je prikazano na spodnji sliki.
  VPN za Windows
 2. Kliknite VPN na levi, da si ogledate nastavitve sistema.
  Windows VPN
 3. Zdaj kliknite ikono "+" z napisom Dodaj povezavo VPN.
  Namestitev Windows VPN
 4. V polju ponudnika VPN izberite Privzeto za Windows.
 5. V polju Ime povezave navedite ime povezave VPN. Če vaš ponudnik VPN zahteva, da se povežete z določenim imenom, ga boste na tej stopnji potrebovali. (Ko informacije o vašem strežniškem ID-ju dobivate od ponudnika VPN, vprašajte, ali potrebujete določeno ime povezave VPN. Tako ga boste imeli na tej stopnji - če ga potrebujete.)
 6. V polje Ime strežnika ali naslov strežnika vnesite IP naslov, ki vam ga je dal vaš VPN. V sistemu Windows 10 ni mogoče nastaviti povezave VPN brez URL-ja ali IP-naslova strežnika VPN.
 7. Pod tipom VPN izberite protokol, ki ga nastavljate (to boste ugotovili, ko boste komunicirali s svojim VPN v prvem koraku).
 8. Če povezava VPN ne deluje, potem ko jo iz kakršnega koli razloga nastavite, se lahko vrnete nazaj in izberete Samodejno in Windows 10 bo zaznal protokol namesto vas.
 9. Vnesite svoje geslo

Če bi se raje prijavili v Windows VPN brez težav, da bi vsakič vnesli svoj uporabniški ID in geslo, zdaj vnesite svoje podatke. Pomaknite se navzdol po strani in označite polje z napisom Zapomni si moje podatke za prijavo. Nato kliknite Shrani in se vrnite nazaj na Dodajte VPN stran.

Vodnik za Windows Ne pozabite

Če je šlo vse po načrtu, boste zdaj lahko videli svojo VPN povezavo pod Dodajte VPN gumb.

Ko izberete VPN, ki ste ga ustvarili, boste pozvani s tremi možnostmi. Eden od teh je Povežite se. Kliknite to, da se povežete z VPN. Drugi dve možnosti sta Napredne možnosti in Odstrani. Če morate kadar koli odstraniti VPN povezavo iz sistema Windows 10, lahko to storite tukaj.

Kako nastaviti OpenVPN v operacijskem sistemu Windows 10

Za uporabo šifriranja OpenVPN v sistemu Windows 10 boste morda (z nekaterimi VPN-ji) potrebovali programsko opremo drugih proizvajalcev. Večina VPN-jev ima programsko opremo Windows VPN po meri z OpenVPN (vsi naši priporočeni VPN-ji). Če želite uporabiti šifriranje OpenVPN (najboljša šifriranje VPN na trgu) - toplo priporočamo, da se držite priporočenega Windows VPN.

Če pa v programski opremi VPN ni možnosti OpenVPN, potem lahko stran OpenVPN odprte kode dobite pri OpenVPN.net. Je zelo enostaven za uporabo, vendar nima toliko naprednih funkcij.

Tu je postopek namestitve za odprtokodni odjemalec OpenVPN:

 1. Namestite programsko opremo za Windows s povezave OpenVPN.net zgoraj.
 2. Po namestitvi kliknite ikono OpenVPN in izberite »Odpri lokacijo datoteke.«
 3. Z desno miškino tipko kliknite ikono OpenVPN GUI (ali kliknite ikono na namizju) in kliknite Properties.
  OpenVPN
 4. Kliknite na zavihek Združljivost na vrhu in potrdite polje Zaženi ta program kot skrbniško polje, preden kliknete V redu.
  OpenVPN v sistemu Windows
 5. Konfiguracijske datoteke OpenVPN prenesite pri ponudniku VPN. Odstranite te datoteke in jih vstavite v mapo config v imeniku za namestitev OpenVPN (ponavadi C: \ programske datoteke (x86) \ OpenVPN \ config, ali C: \ Programske datoteke \ OpenVPN \ config). Odstranite datoteke le za strežnike VPN, ki jih nameravate uporabljati.
 6. Dvokliknite ikono OpenVPN GUI. V opravilni vrstici se bo prikazala majhna rdeča ikona. Z desno miškino tipko kliknite to ikono, izberite želeni strežnik in kliknite Poveži. Za povezavo z VPN boste morali vnesti svoje uporabniško ime in geslo.

Nastavitev funkcij VPN-jev v sistemu Windows

Če ste se naročili na priporočeno Windows VPN s programsko opremo po meri, boste lahko nastavili nekatere njegove napredne funkcije. Ko se VPN uspešno namesti, morate samo izbrati nastavitve v programski opremi. Meni z nastavitvami se ponavadi nahaja v zgornjem levem ali desnem kotu menija zobnikov.

Windows Vodnik Hamburger

V meniju z nastavitvami boste lahko izbrali naslednje funkcije:

 • Šifrirni protokol. Vedno priporočamo uporabo OpenVPN, zato izberite to. Če imate možnost TCP ali UDP, izberite UDP, če nameravate opraviti veliko pretakanja videoposnetkov in drugih podatkovno intenzivnih nalog.
 • Killswitch. To prepreči, da bi vaš VPN slučajno uhajal nešifrirane podatke do vašega ponudnika internetnih storitev ali spletnega mesta, ki ga obiščete - če bi povezava VPN slučajno izpadla.
 • Samodejno povezovanje. Ta funkcija ponovno poveže VPN, če izpade. Deluje v sodelovanju s programom Killswitch, da vaši podatki ostanejo varni.
 • DNS zaščita pred uhajanjem. Puščanje DNS-ja vam lahko daje to, kar počnete v spletu. Najboljši VPN-ji zagotavljajo zaščito pred uhajanjem DNS, da zagotovite, da teh zahtev nikoli ne puščate pri svojem ponudniku internetnih storitev.
 • Navidezni način / zamrznitev VPN. To se uporablja v krajih, kot sta Iran in Kitajska, da bi obšli požarne zidove. Uporabljajo ga lahko tudi ljudje, ki želijo v celoti skriti uporabo VPN.

Praviloma boste želeli uporabiti vse zgornje nastavitve - razen zadnje na seznamu -, ki so potrebne le v določenih primerih.

Kako nastaviti vaš VPN za Windows 7

Če še vedno niste posodobili na najnovejšo različico sistema Windows in uporabljate 7, 8 ali 8.1, je vaša najboljša možnost, da si ogledate starejšo navodila za nastavitev na strani z navodili ponudnika VPN. Postopek bo skoraj popolnoma enak zgoraj opisanemu. Tako naj bi zgornji vodnik zadostoval, da večina ljudi postavi svoj VPN.

Kako testirati Windows VPN

Redno testiramo VPN-je z lastno znanstveno metodologijo hitrosti. To je najbolj napredna metoda testiranja hitrosti VPN na svetu - ki je ne uporablja nobeno drugo spletno mesto za primerjavo VPN. Zaradi tega lahko preprosto preverite uspešnost storitve, tako da preprosto pogledate njen posamezen pregled tukaj na ProPrivacy.com. Preprosto poiščite VPN, ki vas zanima, z našo iskalno funkcijo v zgornjem desnem kotu.

Če želite, lahko hitro tukaj preizkusite hitrosti VPN-ja. Preprosto izberite testni strežnik, ki vam je blizu, in preizkusite internetno povezavo z "kombinirani" test. Ne pozabite, da ga najprej preizkusite brez vklopljenega VPN-ja. To vam omogoča primerjavo hitrosti interneta s povezavo VPN in brez nje. VPN-ji, ki jih priporočamo, so hitri VPN-ji z ​​odlično združljivostjo z Windows.

Različne vrste povezav VPN

Za vaš sistem Windows je na voljo več protokolov za šifriranje VPN. Najboljši protokol za tuneliranje je OpenVPN. Vse naše priporočene VPN omogočajo to. Vendar pa je za vaše podatke tukaj povratek vseh protokolov.

 • Protokol tuneliranja od točke do točke (PPTP) - zagotavlja minimalno varnost in zasebnost, vendar je hiter.
 • Protokol tuneliranja 2. stopnje (L2TP) / Varnost internetnega protokola (IPsec) - L2TP / IPsec zagotavlja močnejšo varnost kot PPTP, skupaj s srednjimi hitrostmi.
 • Internet Exchange Exchange različica 2 (IKEv2) - to je najpogosteje uporabljen protokol za odjemalce iOS VPN. Je varen, vendar ne tako močan kot OpenVPN, in se ne uporablja pogosto v sistemu Windows. Imate pa možnost, da jo uporabite, če želite.
 • OpenVPN - odprtokodni in zelo varen protokol. Ta protokol zagotavlja vojaško šifriranje, ko ga ponudniki pravilno izvajajo. Vsi VPN-ji za Windows v tem priročniku imajo OpenVPN (varno implementirano).

Za bolj poglobljen pogled na šifriranje VPN in protokole si oglejte naš Ultimate VPN Šifrirni vodič.

Če iščete VPN za Mac, si oglejte naš najboljši vodnik VPN za Mac. Opomba: Če iščete najboljši brezplačni VPN za Mac, je pomembno upoštevati, da ne bi priporočali uporabe brezplačnega VPN-ja, kljub temu pa si za več informacij oglejte naš vodič za brezplačne storitve VPN.

Zaslonski naslov naslova: Anton Watman / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me