Daleč najlažji način za nastavitev VPN-ja v napravi Android je namestitev zaupanja vredne storitve iz trgovine Google Play. Mnogi, če ne večina, ponudniki ponujajo po meri aplikacije VPN po meri Android.

Kako vzpostaviti VPN za Android

Za nastavitev VPN-ja v telefonu Android sledite spodnjim korakom:

 1. Sledite povezavi, ki jo ponuja storitev VPN, ali v trgovini Google Play poiščite ugledno aplikacijo VPN. seznam storitev, ki jih priporočamo, najdete v članku o najboljših VPN-jih za Android.
 2. Na strani za prenos aplikacije je vedno dobro prebrati ocene uporabnikov, da preverite, ali je aplikacija zakonita. Če ste zadovoljni, izberite »Namesti«.

namestitev storitve VPN za Android

 1. Preberite dovoljenja, ki jih aplikacija zahteva v vaši napravi, in zagotovite, da ste z njimi zadovoljni. Nakup v aplikaciji je potreben za nakup naročnine znotraj aplikacije, vsaka VPN aplikacija pa bo potrebovala dostop do vaših nastavitev WiFi. Nobena druga dovoljenja niso potrebna. Ko ste pripravljeni za nadaljevanje, se dotaknite »Sprejmi«.

Namestitev Android 2

Aplikacija bo nato prenesla in namestila v vašo napravo Android. Ko je to končano, zaženite aplikacijo in se po potrebi prijavite. Ko ste v aplikaciji, preprosto izberite strežnik, s katerim se želite povezati, in pritisnite »Connect«.


Namestitev programa OpenVPN za Android

OpenVPN je zdaj industrijsko standardni protokol VPN. To je tisto, ki ga ProPrivacy.com priporoča, da ga uporabljate skoraj v vseh okoliščinah.

Glavne tretje aplikacije OpenVPN za Android so OpenVPN Connect in bolj celovit in odprtokoden OpenVPN za Android (na voljo je različica F-Droid). sledite spodnjim navodilom, če želite konfigurirati OpenVPN v sistemu Android:

 1. Konfiguracijske datoteke OpenVPN prenesite s spletnega mesta ponudnika VPN. Odstranite jih (po potrebi) in jih prenesite v mapo v napravi Android. Lahko pa jih naložite neposredno v napravo Android in jih razpakirajte.
 2. Prenesite, namestite in zaženite OpenVPN za Android (če ga še niste). Dotaknite se ikone + v zgornjem desnem kotu zaslona, ​​če želite dodati profil. Profilu dajte primerno ime in pritisnite »Uvozi«.

Android Ovpn 1

 1. Pomaknite se do mape, v katero ste shranili nezaprte konfiguracijske datoteke OpenVPN, in izberite strežnik (.ovpn datoteka). Ko ste uvoženi, se za nadaljevanje dotaknite ikone klopa ✔.

Android Ovpn 2

 1. Ko končate, boste na zavihku Profili videli ime strežnika. Če želite zagnati VPN, se ga preprosto dotaknite. Datoteke .ovpn lahko uvozite za toliko strežnikov in se bodo prikazale tukaj.

Android Ovpn 3

Mnogi ponudniki vključujejo vse potrebne ključe in podatke o računu v prilagojene datoteke .ovpn, zato nadaljnja konfiguracija ni potrebna. Drugi lahko zahtevajo, da vnesete podatke o svojem računu in druge podrobnosti. Za natančna navodila glejte dokumentacijo ponudnika.

Dodatne nastavitve OpenVPN za Android (neobvezno, vendar priporočljivo)

Omogoči usmerjanje IPv6

Puščanje DNS IPv6 lahko preprečite tako, da v Androidu konfigurirate OpenVPN za pravilno usmerjanje vsega prometa IPv6 prek VPN. Če želite zagotoviti, da je to omogočeno, sledite spodnjim korakom:

 1. Uredite določeno povezavo VPN na kartici »Profili«.

Ovpn Android 1

 1. Zagotovite, da bo IPv6 -> Uporabi privzeto pot je označeno. Ko ste tukaj, preverite tudi, ali je zaščita pred puščanjem IPv4 omogočena (privzeto bi morala biti).

Ovpn Android Dns zaščita pred uhajanjem

Prenesite datoteko Android .apk

Obstaja veliko razlogov za odjavo od Googla svoje naprave Android. Če se spustite po tej poti, vam bo večina VPN-jev zagotovila aplikacijski paket Android (.apk) njihove programske opreme, ki ga lahko naložite v Android.

Upoštevajte, da datoteke s stransko nalaganje iz trgovine Play predstavljajo varnostno tveganje. Zato ne pozabite pridobiti .apk od uglednega vira - takega od vašega ponudnika. Tudi skeniranje zlonamerne programske opreme ne more škodovati.

 1. Prenesite aplikacijo za upravljanje datotek Android.
 2. Prenesite datoteko .apk v svojo napravo. Lahko ga prenesete neposredno iz spleta s svojim spletnim brskalnikom, ga pošljete v napravo Android kot prilogo po e-pošti, ga preko namiznega računalnika ali ključa USB prenesete iz namiznega računalnika, dostopate do računa Dropbox ali kar koli drugega ....

Android Namestite Ipv Apk2

IPVanish vam omogoča, da naložite .apk neposredno s svojega spletnega mesta

 1. Poiščite preneseno datoteko z orodjem za raziskovanje datotek (ali pa ga preprosto izberite v spustnem odtenku obvestil za Android) in izberite »Namesti«. Ko je aplikacija nameščena, jo preprosto odprite.

Android Namestite Ipv Apk

Ročno konfigurirajte nastavitve VPN PPTP ali L2TP / IPsec

Telefoni Android imajo odjemalca VPN, ki podpira protokole PPTP in L2TP / IPsec. Zaradi razlogov, ki so podrobno obravnavani v šifriranju VPN: Celoten vodnik, vedno priporočam, da namesto tega uporabite aplikacijo OpenVPN (prek aplikacije po meri ali OpenVPN za zgoraj omenjene aplikacije).

Nekaterim uporabnikom pa je všeč dejstvo, da je povezava PPTP ali L2TP / IPsec brez potrebe po prenosu aplikacije tretje osebe. Podrobnosti nastavitve se lahko nekoliko razlikujejo od spodnjih navodil glede na to, katero napravo in različico Androida uporabljate.

 1. Pojdite na stran z nastavitvami VPN. V mojem telefonu je to mogoče najti v nastavitvah -> Povezave -> Več nastavitev povezave -> VPN Izberite »Dodaj VPN«.

Namestitev Android 3

 1. Vnesite nastavitve PPTP ali L2TP / IPsec, ki vam jih je dal ponudnik. Te nastavitve so običajno na voljo na straneh z nastavitvami na njegovem spletnem mestu ali pa prosite za podporo. Ko končate, se dotaknite možnosti »Shrani«.

Namestitev Android 4

Upoštevajte, da je uporaba ključev, ki so v skupni rabi, močno zaščitena z vidika varnosti, čeprav je to nekoliko ublaženo, če so računi zavarovani z edinstvenim uporabniškim imenom in geslom.

 1. Na strani z nastavitvami VPN izberite novo ustvarjeno povezavo.

Namestitev Android 6

 1. Prijavite se v svoj račun VPN in pritisnite »Connect«.

Namestitev sistema Android 7

Kako preizkusiti svoj VPN

Ne glede na to, kakšno VPN uporabljate, bo Android v obvestilni vrstici prikazoval majhno ikono tipke, kadar je povezana. Tako lahko naenkrat veste, da ste zaščiteni.

Android Vpn Key

Za dodatno potrditev lahko zaženete test tesnosti IP ...

Preverite, ali VPN pušča IP

Android je veliko manj dovzeten za puščanje DNS in WebRTC kot namizne platforme. Po povezavi morate kljub temu preveriti, ali obstajajo puščanja IP. Za vsak slučaj.

Upoštevajte, da so IP-ji za zasebno uporabo - [RFCxxxx] samo lokalni IP-ji. Ni jih mogoče uporabiti za identifikacijo posameznika ali naprave in zato ne predstavljajo puščanja IP.

Omogoči stikalo ubijanja

1. način (Android Nougat 7 ali novejši)

Novejše različice Androida zdaj vključujejo vgrajeno stikalo za ubijanje, ki deluje s katerim koli VPN-jem. To vključuje Androidovo vgrajeno aplikacijo PPTP / L2TP, OpenVPN za Android in aplikacije po meri. Če vaša naprava poganja Android Nougat 7 ali novejšo različico, uporabite to metodo.

1. Prepričajte se, da je VPN izključen, nato pa pojdite na nastavitve naprave. Na mojem Samsung Galaxy S8 + jih lahko najdete v nastavitvah -> Povezave -> Več nastavitev povezave -> VPN, vendar se to lahko razlikuje glede na napravo.

2 na ikoni zobnika poleg aplikacije ali povezave, za katero želite nastaviti stikalo za uničenje.

Android Kill 1

3. Vklopite oba "Vedno-na VPN" in Blokirajte povezave brez.

Android Kill 2

4. Potrdite, da želite preklopiti stikalo za svoj VPN

Android Kill 3

In ta-da! Precej groovy, eh?

2. metoda

Če imate starejšo različico Androida, se nikoli ne bajte! OpenVPN za Android lahko konfigurirate, da deluje kot stikalo ubijanja. To morda ni tako varno kot zgornja metoda, saj vas ne bo zaščitilo, če OpenVPN za Android zruši, vendar je še vedno precej učinkovit.

 1. Uredite določeno povezavo na kartici »Profili« (glejte zgoraj).
 2. Pojdite na zavihek "Napredno" in preverite "Obstojni Tun" in nastavite "Poizkusi povezave" na Neomejeno.

Ovpn Android 3

Zdaj imate stikalo za ubijanje OpenVPN za Android.

Zaključek

Uporaba posebne VPN aplikacije iz trgovine Google Play je najpreprostejši način namestitve VPN-a v telefon. Druge metode pa so težko.

Kreditna slika: avtor .elcic / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me