Z uporabo varnega upravitelja gesel z močnim šifriranjem od konca do konca lahko zagotovite, da so vsa gesla varna. Posledično ste lahko prepričani, da gesla nikoli niso dostopna nikomur, razen vam.


Če ste kot večina ljudi, ste do zdaj verjetno brskalniku dovolili, da v vašem imenu shrani gesla. To je lahko tvegano, ker če nekdo uporablja vaš računalnik, ko ste zunaj svoje mize, lahko shrani gesla za dostop do vaših zasebnih računov.

Dobra novica je, da večina premijskih upraviteljev gesel omogoča uvoz uvoz gesla iz Chroma in Firefoxa. Če želite to narediti, morate iz svojega brskalnika izvoziti vsa gesla v obliki vrednosti, ločene z vejicami (CSV). Po tem lahko gesla uvozite v upravitelja gesel in jih izbrišete iz svojega brskalnika - takojšnjo izboljšanje svoje spletne varnosti.

Kako izvoziti gesla v datoteko CSV iz Google Chroma

Večina upravljavcev gesel vam bo omogočila uvoz gesel v obliki CSV. To vam omogoča, da zaobidete potrebo po ročnem vnosu vseh geslov. Kot rezultat tega lahko hitro in enostavno dobite vsa gesla iz Chroma v novega upravitelja gesel. Če želite to narediti, sledite tem preprostim korakom:

 1. Zaženite brskalnik Google Chrome.
 2. Kliknite na Chromov meni (tri pike v zgornjem desnem kotu zaslona).
 3. Kliknite na Nastavitve.

 4. Izberite Gesla.
 5. Kliknite tri pike poleg Shranjena gesla.
 6. Kliknite na Izvozi gesla in potrdite, da želite izvoziti gesla.
 7. Izberite lokacijo za izvoz gesel na trdem disku in imenu datoteke CSV.
 8. Zdaj kliknite Shrani.

Vaša gesla so zdaj shranjena na vašem trdem disku in jih lahko uvozite v upravitelja gesel s pomočjo funkcije uvoza v odjemalcu.

Ne pozabite, da gesla, ki ste jih prenesli na trdi disk, niso nikakor šifrirana ali zaščitena. Zaradi tega je priporočljivo, da jih uvozite v upravitelj gesla in datoteko CSV takoj izbrišete, da zagotovite, da se vaša gesla ne vidijo v neposrednem besedilu.

Ko so gesla uspešno uvožena v upravitelj gesel, jih lahko izbrišete tudi v Chromu. Sledite zgornjim korakom do koraka 4. Pomaknite se do shranjenih gesel in jih odstranite eno za drugim.

Kako izvoziti gesla v datoteko CSV iz Firefoxa

Izvoz gesel iz Firefoxa ni tako preprost kot v Chromu, ker Firefox nima izvorne funkcije izvoza.

Ena od možnosti je, da preprosto izberete vsako geslo eno za drugim in ga ročno uvozite v svoj novi upravitelj gesel. Vendar je to zelo naporno - še posebej, če imate v Firefoxu shranjenih veliko gesel.

Boljša možnost je, da svoje prijave s Firefoxa prenesete v Google Chrome in jih nato naložite v datoteko CSV. Če želite to narediti, sledite tem preprostim korakom:

 1. Zaprite Firefox.
 2. Odprite Chrome in v zgornjem desnem kotu zaslona kliknite tri pike.
 3. Izberite Nastavitve sledi Uvozi nastavitve zaznamkov.
 4. Izberite Mozilla Firefox iz spustnega menija.
 5. Počistite vse škatle razen Shranjena gesla in kliknite Uvoz.
 6. Odprlo se bo novo okno, ki bo potrdilo, da ste uvozili gesla. Kliknite Končano.

Vaša gesla so zdaj uvožena v Chrome in sledite navodilom v tem članku, da gesla izvozite kot datoteko CSV - pripravljena za uporabo v upravitelju gesla.

Ko so vaša gesla uvožena v vaš novi upravitelj varnih gesel, lahko gesla izbrišete v Firefoxu in Chromu za dodatno varnost..

Izvoz gesla iz Firefoxa z orodjem FF Password Exporter

Če ne želite uporabljati Chroma za izvoz gesel iz Firefoxa, lahko namesto tega uporabite aplikacijo. Začnite s klikom na to povezavo za prenos aplikacije FF Password Exporter. Izvoznik gesla FF je na voljo za Windows, macOS in Linux.

Ko je nameščena, zaženite aplikacijo in v spustnem meniju izberite samodejno odkrite profile Firefox.

Če ga imate, vnesite svoje glavno geslo za Firefox. Zdaj pa kliknite na Izvozi gesla in izberite obliko datoteke CSV (po želji je na voljo JSON). Gesla bodo zdaj izvožena kamor koli izberete na trdem disku.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me